- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Yettel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszement24
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #1437 üzenetére
Hello r61i-m van nekem is.Kaly 10.5.2 simán feltelepül rá csak ne adj meg szinte semmilyen drivert.Most én is ott tartok, hogy van egy működő osxem, de nincs vga, hang,lan, wifi,bt..stb
Valaki tudja, honnan lehet leszedni drivereket? -
eszement24
aktív tag
Bocsánat az előbb rosszul írtam.Szóval az amlített 2 kép a kaly 10.4.10ből való,azzal jutottam csak el a telepítésig, a kaly 10.5.2 vel még az install előtt szétesik a kép.
-
eszement24
aktív tag
Leo4all v2 konkrétan ezt a hibát írja ki: Ebios read error: device timeout Block 8339456 Sectors 64.Ebből is gondoltam, hogy a relase rossz.
-
eszement24
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #1198 üzenetére
Hello!
Az egyetlen install ami bejött ott mellékeltem neked 2 képet, és mutattam, hogy miket pipáltam be valamint kérdeztem, hogy így jó lesz-e szerinted.A legelső alkalommal amikor megformáztama vinyót fat32-re és telepitésnnél átállitottam os extendedre(journaled) ahogy az a wikiben is le van írva lépésről lépésre.Ezt minden egyes alkalommal mikor osxet szeretnék telepíteni újra eljátszom, magyarul mindig leformázom és mindig erre a formátumra.
álltalában -v vel indítom ha valahol kiakad.Eddig 3 relaset írtam konkrétan az egyiknél ugye mellékeltem a képeket (kaly 10.5.2asszem fp1), és a telepités után jön az a szétesett kép amit pár hsz-el ezelőtt zsintén belinkeltem. A másik rel. név szerint Leo4all v2 el sem indult csak beraktam a lemezt és a darwin boot felrat után jött a / jel ami a végtelenségig forgott, ha bennehagytama lemezt akkor kifagyott, h amenetközben kivettem akkor block errort írt ki, mintha hibás lenne a lemez (egy újraírható dvdre írom fel az összes verziót), de többszöri újraírás után is ez volt a jelenség..valszeg maga a relase hibás.
A harmadik az általad is ajánlott zeph szintén 10.5.2 aminél alighogy végigfut a darwin boot és bejön az alma majd alatta a forgó kör már le is áll és kirakja a behajtani tilos táblát az alma szárára, magyarul nem jutok el a telepítőig.Akinek hasonló laptopja van ugyanilyen hardverkörnyezettel mint az enyém, annak a 10.4.8as tigris települt fel problémamentesen, csak neki satás vinyója van, nekem meg ide-s és nem is látja a telepítő a lemezt, ha csak valami trükkel kext-tel nem lehet erre rávenni.Godfather: -x el nem próbáltam
-
eszement24
aktív tag
A zeph 10.5.2 nem jut el a telepitésig az almánál bejön az alma száránál egy behajtani tilos tábla..
-
eszement24
aktív tag
Ha egy osx relase nem látja a vinyót (ide) akkor nem is lehet vele semmit se kezdeni?NIncs a biosban se ahci, se semmilyen beálliási lehetőség..
-
eszement24
aktív tag
-
eszement24
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #1188 üzenetére
Ugye mint azt említettem amd-s laptop hammer chipset ati 2400xt vga
10.5.2 kaly-val sose jutok el a telepitésig mert ez a kép fogad:
hmm
persze külső monitor rádugása sem segit hiszen ilyenkor mi adná át a képet a laptopról?Létezik erre valamilyen megoldás?Widescreen a képernyőm.leo4all és 10.4.8 ügyében csak majd most jönnek a tapasztalatok
-
eszement24
aktív tag
Az még lemaradt, hogy meg vagyok róla győződve, hogy én rontok el valamit és azért nem jön össze, hiszen ez lenne az első osx az életemben
-
eszement24
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #1162 üzenetére
hosszú a lista
zephyr 10.5.2 zef8, sajnos telepitésig nem jutok el szétesik a kép..mint mikor a monitoron jóval nagyobb felbontást állitasz be mint amit elbír..és hiába dugom rá a monitort nem adja át neki a képet
leo4all
hibátlanul feltelepití és utánna kapom ugyanezt az esetet.Minden relase-nál kipróbáltam a hd támogatás nélkül és hd támogatással egyarántxxx os 86 nevű relase végtelen ciklusba rakja a gépet telepitő helyet..25percig futott ugyanaz mire meguntam és lelőttem
kalywaly 10.4.10,kalywaly 10.5.2 szintén
fejből nem tudom de azt hiszem root for device
10.4.8 jas féle nem látja a vinyót (ides)
fapados a gép biosa nincs ahci meg egyébb hasonló beállitási lehetőségek..egyszerűen semmi
Kifelejtettem hogy eg ymásik x86os arcnak hasonló laptopja van mint nekem és neki fut a 10.4.8(de azt hiszem ő satás hdds) és írtam neki, kértem segítséget csak ritkán jár fel és nem olvasta még el..szóval az esély megvan..
most ott tartok, hogy leszedem az összeset aminek van amd támogatása és próbálgatom ki szép sorban
Mindegyiket többféle verzióban más kernelekkel, beállitásokkal patchekkel..még egyikhez se jutottam el amin van mbr, hogy be tudjam állítani..ötletek?
-
eszement24
aktív tag
Sziasztok!
Az osx fórumát már átnyálaztam, háth aitt tudtok segíteni.Adott egy acer laptop amivel 5napja szenvedek, hogy osxet varázsoljak rá.Athlon x2es proci amd m690hammer chipset 2400xt vga..volt valakinek hasonló komponensekkel szerelt géppel sikerélménye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest