- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csattila01
tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e rá mód, hogy a scrollozás ugyanolyan sima legyen, mint Windows alatt.
Nem szaggat, csak nem fluid, hanem ugrik egyet 1 frame alatt a végleges pozícióba. Továbbá le lehet tiltani a scroll gomb sebességétől függő görgetést? A lenyeg az lenne, hogy 100%-ban Windows-féle legyen. :) -
csattila01
tag
tlac, viktor001: Köszönöm. Most mindhárom apróság megoldva.
-
csattila01
tag
Sziasztok.
Belefutottam pár kisebb hibába, amiknek a kijavításáról szeretnék érdeklődni.
1: macOSről W10-re visszabootolva az óra mindig 2 órányi mínuszban van. Kézzel lehet szinkronizálni login után, de nem kellemes. A szolgáltatások között a W32Time-ot Autora raktam, ahogy tanácsolták pár helyen. Hol jó, hol nem. Van, hogy nem szinkronizál magától.
2: Az összefoglalóban lévő egyedi Magyar tl billentyűkiosztást használom. Login után az alap magyart tölti be, ezt kézzel kell minden egyes alkalommal átkapcsolni. Azt nem engedi, hogy csak a tl maradjon, a gyári magyar nem eltávolítható. Továbbá MS Wordbe lépve még át se lehet állítani, marad sima magyar, ahol rossz helyen vannak a spec karakterek.
3: Egy billentyűt hosszan nyomva az nem kettőzi meg a betűt, pedig a beállításoknál az ismétlést a leggyorsabbra vettem a billentyűzet résznél, miközben a . , és szóköz karaktereket duplázza.Van ezekre megoldás?
-
csattila01
tag
válasz
kushwavez #34256 üzenetére
Végre megoldódott minden probléma. Bootol egymás mellett hibátlanul a Win és a mac. Úgy tippelem a sok próbálkozás után, hogy a gond azzal volt, hogy az OC-nak nagyon nem mindegy, hogy milyen hardverendszerben volt a gép, amikor a DSDT és az SSDT-EC le lettek generálva. Ugyanez volt a VGA-val is. Szerintem most sikerült eltalálni hogy a 3 driveba vezető sata kábelek milyen sorrendben voltak eredetileg csatlakoztatva és csakis így megy tovább hiba nélkül.
Elnézést a sok spamért, 3 hete kínlódtam már vele, mindig jött hiba, ami egy 1-2 éves gépen nincs. Köszönöm a segítséget, az easyUEFI tipp nélkül nem ment volna. -
csattila01
tag
Windows alatt EasyUEFI-vel hozzáadtam a Catalina efi-t. Most így megjelenik F11-nél a macOS. Betölt az OC Boot menü. Ott kiválasztom azt a partíciót, ahol a Catalina van. El is kezd tölteni, jön a sok szöveg, majd újabb hibaképernyő. Azt írják külföldi fórumokon, hogy SSDT-EC.aml kell az 1683 hibára, de én azt alapból beleraktam már installkor a megfelelő helyre.
Update: Ha lehúzom az összes többi driveot, akkor bebootol gond nélkül a mac. -
csattila01
tag
válasz
kushwavez #34252 üzenetére
Csak egy OC van, ami frissebb jelenleg. Changelog alapján nincs benne olyan, ami megoldaná a problémámat. Van intel és Asrock sata port is az alaplapomon. Hatha ez lett volna a gond, de úgy tűnik egyikben se megy.
tlac: Van működő W10-em, de jelenleg ki van húzva hogy legalább az ne okozzon hibát. Most magában a mac driveot indítanám USB nélkül. Az easy uefi módszert, bcedit-et nem próbáltam még Win alól, amit viktor tanácsolt.
-
csattila01
tag
válasz
kushwavez #34250 üzenetére
Az EFI meghajtóm mappaszerkezete tuti jó.
Viszont Ubuntu LiveCD-vel ránéztem a Samsung HDD infóira és ezt írja. Ahogy látom ez FAT. Valamiért nem tudok most pendrive-al se bootolni macre, így diskutilt se tudok futtatni. Én nem választottam ki sehol, hogy FAT legyen. Hol siklott félre a dolog? Helyre lehet hozni? -
csattila01
tag
válasz
kushwavez #34248 üzenetére
MountEFI-vel átmásoltam az EFI könyvtáramat a macOS drivera a megfelelő helyre. (A pendrive EFI-jét nem tudtam külön mountolni, mert ahogy láttam azt megtette magának az OS, ezért simán átmásoltam az EFI mappát kézzel a HDDre) Kihúztam a pendriveot, most csak a mac HDD van bedugva. CSM enable mellett látom a Samsungot, de disable mellett már nem. Ha CSM disable módban nyomom bootnál az F11-et, akkor azt írja, hogy nincsen bootolható eszköz. Most pedig azt se mondhatom, hogy a Win zavar be...
-
csattila01
tag
Újabb nap, újabb probléma.
MBR2GPT-vel átkonvertáltam a Win10 driveot GPT-re, így az már fut CSM Disable mellett. F11-re csak Windows Boot Manager és az UEFI pendrive (erről indul egyenlőre az OpenCore) a választható opció. Boot prioritynél is csak ezeket engedi kiválasztani. Semmi meghajtónév, mint ahogy CSM Enable alatt volt. Ha kiveszem a Win10 driveot, akkor ki tudom választani név szerint a Samsung mac lemezt, de Win drive + mac Drive csak a Windows BM-t. Van is meg nincs is dual boot így megint. :) Hozzá lehet adni valahogy opciónak a mac-et? Lehet az is gond, hogy a pendrive indítja a Catalina-t és nem annak a saját EFI-je.
-
csattila01
tag
Gondoltam visszadugom a Windows driveot és kipróbálom, F11-el tudok-e választani melyik OS induljon. Mint kiderült a Win drive MBR, ezért nem megy CSM Disable módban. Easeus-al próbáltam nyomni egy Convert MBR to GPT-t. Tekerészett a partíciókon, aztán BSOD egyből, újraindul és marad MBR. Ha CSM enable, akkor elindul a Win. Ha CSM Disable, akkor az OpenCore elkezd betöltődni, de felhozza a mac telepítőt a login screen helyett. Így olyan, mintha üresnek látná azt a HDD-t, amin egyébként a Catalina van.
Van ilyen esetre is okosság, hogy ne haljon el az MBR->GPT művelet vagy újra kéne rakni CSM Disable módban a Windowst is, hogy teljes legyen a képlet? Az nem megoldás hogy ki/be húzogatom a SATA kábeleket. -
csattila01
tag
válasz
kushwavez #34236 üzenetére
Sikerült összehoznom. :)
Beraktam a 680-at, ProperTree-vel generáltam egy új DSDT-t Win alatt, aztán clear NVRAM. Miután újra bootolt már adott képet a dGPU és a mac névjegye fül alatt is kiadja a 680-at az IGPU helyett. Gondolom a háttérben megoldja a WhateverGreen, amit kell azért itt nem kell NVidia Inject. -
csattila01
tag
Ami változott, mióta jó volt az annyi, hogy benne van a 680 a lapban, de IGPre van állítva az UEFI. Nem csináltam új DSDT-t azóta. Lehet ezek, vagy ezek kombinációja okozza a hibát.
-
csattila01
tag
-
csattila01
tag
Sziasztok,
Frissítettem a videókártyám BIOS-át, hogy tovább tudjak jutni a POST státuszon CSM disabled opció mellett. A GPU-Z ki is teszi a pipát az UEFI négyzetbe Win alatt. Catalinát telepítettem, hogy csak IGP volt használva. Minden oké, szép és stabil. De most, hogy rendes VGA-val bootolnék semmit sem változtatva az IGP mellett használt UEFI beállításokkal az OpenCore boot menü után 1-2 perccel megáll a boot abban a fázisban, amit lent csatoltam.
Ahogy az OpenCore VGA buyers guide alapján néztem, a Kepler GPU-k (akár 6-os, akár 7-es széria) Catalináig támogatottak, ez az legfrissebb, ami nem rekedt meg High Sierra-n. Mi lehet a probléma akkor?
intel i5 3570K, Asrock Z77 Extreme4, Gigabyte GTX680(2GB)
-
csattila01
tag
-
csattila01
tag
Érdekesség, hogy most megnéztem a rendszerinformaciokban, ha begudom az Asus-t, akkor felismeri és írja is hogy USB Gaming Keyboard, gyártó E-Signal, a Megfelelő áramot is megkapja ezek szerint, viszont maga a bill. meg se mukkan.
A Hama-t PS2+USB Keyboard néven listázza. -
csattila01
tag
válasz
Smiley #34187 üzenetére
Dumpoltam egy SSDT-EC-t, de biztos nem patchelt, hanem a saját konfigomon alapuló fájl. Kéne ezt még továbbpatchelni valahogy?
Ezek vannak dxe végződéssel a driver mappában: AppleUsbKbDxe, XhciDxe. Próbáltam ezekkel, ezeknélkül,egyik opció sem volt jó. Meg akkor gondolom vagy mindkét billentyűzet menne vagy egyik sem. -
csattila01
tag
-
csattila01
tag
Sziasztok,
Ma 1 hét vesződés után sikeresen telepítettem a Catalina-t. (OpenCore) Olyan hibával találtam szembe magam, hogy az Asus Cerberus MK2 billentyűzetem sehogy nem működik mac alatt. A szomszédtól kaptam kölcsön egy Hama uRage billentyűzetet, azzal hibátlan minden. Az Asusom sem OS telepítés alatt, se az oprendszeren belül nem megy, az OpenCore betoltéséig még világit és veszi a gombokat. Olyan mintha nem kapna tápot az USBből. Próbáltam mindegyik USB portot, egyikben sem villan fel a ledje, miután elhagyta a gép az OpenCore fázist. Ugyanekkor a Hama minden portban működik.Szerintetek mi lehet erre a megoldás? Létezhet hogy nem kompatibilis az Asus mac rendszerrel? Vagy esetleg egy USB hub segíthet?
Köszönöm
-
csattila01
tag
válasz
csattila01 #6012 üzenetére
Egyébként Windows7 mellé szetném rakni.
-
csattila01
tag
Sziasztok. Windows7 mellé szeretnék feltelepíteni egy Mac oprendszert. Kizárólag Apple Logic Studio miatt. SZeretném kérdezni, melyik verziót ajánljátok, ami hibátlanul menne is? Apple téren elég kezdő vagyok sajnos.
Gépem: Alaplap: MSI P35 neo2Fr
Proci: Intel Quad Q6700
RAM: Kingmax 2X2 Gb ddr2
VGA: Nvidia 9800gtElőre is köszi.
További szép napot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest