- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Tudtok olyan USB-s hangkártyáról, ami nem túl drága és OS X alatt működik az optikai kimenete?
-
törölt tag
A laptopomhoz van egy egész jó oldal, ami tartalmaz pár jó cuccot.
Ahhoz, hogy HDMI működjön rajta Clover EFI Boot szükséges. Az érdekelne, hogy ez hogyan működik? Mindig kell előtte betöltenem egy CD-t mondjuk és csak azzal megy? Vagy mi ez a Clover? -
törölt tag
Haklin szeretném ellenőrizni, hogy változik-e az órajel rendesen a laptopomon. Illetve a terhelést is szeretném figyelni. Erre mit javasolnátok ML alá?
-
törölt tag
válasz
peterattila #19237 üzenetére
Nekem akkor volt ilyesmi, amikor a CPU-ban lévő VGA adta a képet, de az NVidia indult el. Mondjuk az egy laptop volt. Nem tudom milyen géped van, de ha van CPU-ba integrált VGA, akkor azt próbáld letiltani esetleg.
-
törölt tag
Egy Usb-s hdd-n probalgatnek uj rendszert osszedobni, h a meglevot ne szurjam el. Ha esetleg osszejon, akkor mivel tudnam a meglevo particiora atmenteni az usb-rol?
-
törölt tag
En Kingston-al es most Intel-el hasznalom gond nelkul.
-
törölt tag
Asus K53sv laptophoz egy srac csinalt egy pack-ot. Minden rendben is volt a rendszerrel, de ssd-t csereltem es ujrahuztam a ml-t. Most viszont kenytelen vagyok a nullcpu-t hasznalni. Ugyanis, ha az AppleIntelCpuPowerManagement.kext-et hasznalom kp van es P-state problemaval ijesztget. Valaki tudna segiteni, h mit rontok el? Egyszer mar mukodott, illetve ugyanilyen cpu van a srac laptopjaban is. Gyanitom h user error van.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #19062 üzenetére
Fene, tényleg nem írtam, de amúgy ez volt az. :-)
-
törölt tag
Ma láttam, hogy van Safari frissítés, viszont valamiért nem engedi tölteni és frissíteni. Ránéznétek, hogy nálatok rendben frissül-e most?
-
törölt tag
Mountain Lion-hoz milyen ingyenes megoldás létezik, hogy lehessen NTFS partíciókat írni/olvasni?
-
törölt tag
válasz
varsam #18988 üzenetére
Nem próbáltam, de itt egy ilyesmiről írnak. Windows alatt készít USB pendrive-ot Chameleon-al. (regisztráció kell a letöltéshez)
-
törölt tag
válasz
varsam #18986 üzenetére
Én Chameleon Wizard-al szoktam feltenni.
- kényelmes GUI
- letölti a legfrissebbet
- installálja ahova akarod
- editor is van benne, nem kell xml-ben irkálni
- témákat tud letölteni a boot képernyőhöz -
törölt tag
Nagyon jó, pont ilyenre gondoltam. Viszont jó volna ingyenes verzió belőle.
DanielK: MiStat ingyenes? Látom App Store-ból lehet letölteni. Majd megnézem, ha a rendszert az SSD-re tettem, mert most még csak hdd-n próbálgatom, de úgy tűnik elég jól összehoztam, mehet a végleges helyére.
blokad: Találtam a géphez megfelelő DSDT-t, ami kikapcsolja az Optimus VGA-t (GT540M) és nem kell kext-et törölni hozzá. Így kevesebbet is fogyaszt.
-
törölt tag
Ugy nez ki sikerult a laptopon ML alatt mar a sleep-et is megcsinalni es mukodik a trackpad is. Erzekeli a gesztusokat is. Szeretnek telepiteni olyan appot ami kijelzi a homersekletet, orajelet, terhelest, stb. Mit ajanlanatok?
-
törölt tag
Hogyan lehetne kideríteni, hogy mi nem engedi sleep-be menni a laptopom?
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #18935 üzenetére
Lehet az lesz, de az igazság az, hogy nem tudom hogyan kell dsdt-t csinálni. Egy letöltöttet használok én is.
Valahol viszont olvastam már olyat is, hogy egy srácnak összejött az optimus trükk. Nem váltogatta ugyan a VGA-kat, de nem az intel HD3000-t használta a gép, hanem a GT525M-et azt hiszem, de gyakorlatilag GT540M is jó.
Geforce GT540M -> HD3000 -> CPU - így néz ki az optimus felépítése.
A HD3000 mindig be van kapcsolva és folyamatosan dolgozik a CPU felé. Amikor az optimus életbe lép, akkor a GT540M is bekapcsol és akkor az intel VGA nem számol semmit, hanem kizárólag fogadja a képi információkat az NVidia-tól. Na most OSX-en az a probléma, hogy két különálló VGA-nak hiszi. Ezért, ha bekapcsol az NVidia, kikapcsol, pontosabban sleep-be kerül az intel. És itt a gond, mert gyakorlatilag megszakad a VGA adatfolyam a CPU felé, hisz az NVidia nem direktbe, hanem az Intelen keresztül érné el.
A srác annyit csinált, hogy valamelyik kext-ben az Intel VGA sleep-be kerülését meggátolta és tudta használni a GeforceM-et, amit az OSX indításkor egyébként alapban elindít és használ. Ezt alá is tudom támasztni, mert nekem sem volt kép csak -x paraméterrel, amíg ki nem törölten két NVidia-s kext-et.Ezt kellene még összehozni ;-)
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #18932 üzenetére
Én emiatt gondoltam csak rá.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #18930 üzenetére
Rendben, folyamatos minden.
Már csak a sleep-et kell valahogy megoldanom.
Optimus-t nem eröltetem, valahogy DSDT-ben kikapcsolom a GT540M-et, hogy ne is lássa és ne fogyasszon. -
törölt tag
A chess gyárilag van benne, mert nem találom. DVD-m nincs, de eléggé folyamatosnak tűnik
Gondolom optimus-os laptomomon a GT540M-et továbbra sem tudom használni.
Valamiért az sleep sem működik. Csak kikapcsol a képernyő, de nem megy sleep-be. Ebben tudna még segíteni valaki? -
törölt tag
ML alatt hogy tudom ellenorizni h a HD3000 vga hardveres gyorsitasa rendben van-e?
-
törölt tag
Ha használok OS X-et és Wint-is, akkor azt veszem észre, hogy folyton elállítódik a számítógép belső órája. Van ez ellen valami megoldás?
-
törölt tag
Na sikerült a laptopomon (Asus K53SV) mindent beállítani 10.8.2 telepítése után is.
Egyedül az Optimus VGA nem működik, mert az nem támogatott. Illetve a Sleep mód nem megy valamiért.- A sleep-et szeretném életre kelteni valahogyan. Zsivagooo, egyszer említetted, h DarvinDumper-el csináljak egy mentést és tegyem fel valahova. Ránéznél esetleg a gép mostani állapotára?
- Valahol olvastam, hogy az Optimus VGA-knál meg lehet csinálni, hogy nem az integráltat, hanem az NVidia-t használja az OS X. Váltogatni nem fogja, hanem fixen a diszkrét VGA-t hajtaná. Erről tud valaki támpontot adni? Nem sikerül megtalálnom újra azt az oldalt.
-
törölt tag
Miota feltettem a 10.8.2-t nem latja a bluetoth-t. Hiaba teszem fel a kext-et nem jon ossze.
-
törölt tag
-
törölt tag
Úgy nézem letölthető frissítésként a 10.8.2 Update.
-
törölt tag
Ha a laptopom nem akar alvas modba kapcsolni, porog a venti, kijelzo sotet, hdd porog, akkor milyen iranyban erdemes kutakodnom?
-
törölt tag
Egy USB-s HDD-ről fut jelenleg a ML. A laptopomban van egy SSD, de MBR partícióval. Meg tudom oldani valahogy azt, hogy a rajta lévő win7-et lementsem, GPT-t csináljak belőle és visszategyem, hogy mellé tudjak telepíteni OSX-et?
Jó lenne, ha a win-t nem kellene nulláról újrapakolni. -
-
törölt tag
Tud valaki segíteni abban, hogy kiderítsem miért nem altatható el a gépem?
-
törölt tag
válasz
#92942848 #18649 üzenetére
Valahol egyet is értek azzal, hogy fizikailag már ne legyenek beépítve optikai meghajtók a gépekbe. Nagyok, lassúak, sérülékenyek, körülményesek. A laptopomban és a MBP-mban is az volt az első h kidobtam az optikai meghajtót és az SSD-nek tettem be egy Caddy-t. Eljárt az idő ezek felett. Akinek kell USB-s verzió megoldja arra a pár alkalomra.
...
Az istenért sem sikerül megoldanom a laptop Fn+F1-F12 gombok működését. Pedig nagyon zavar, h a hangerőt folyton a csúszkával állítsam. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#68216320 #18628 üzenetére
Na, 3db kextből készítettem egy negyediket, amivel úgy tűnik működőképes lett minden billentyű. Következő project az Fn+F10 -> Mute, Fn+F11 -> Volume Down, Fn+F12 -> Volume Up megkutyulása lesz.
És persze az, hogy megtaláljam újra azt a weboldalt, ahol az optimus VGA-t életre keltik -
törölt tag
válasz
Máté94 #18626 üzenetére
Azta, ezt nem is tudtam. Fúrcsa is volt, hogy backspace viszont folyamatosan töröl visszafele. Mondjuk akkor nem értem mire vonatkozik a delay until repeat
HollyBoni: Azon túl vagyok már. Valamelyik kext miatt nincs szerintem meg az összes billentyű működés. Mint, ha nem létezne a gomb. Ukulele sem érzékeli a lenyomását.
-
törölt tag
Jelentem sikerult az Asus K53SV laptopomra beuzemelni a Mountain Lion-t.
Az optimus gt540m es SD olvaso ami felejtos egyelore.
Azert van par erdekesseg. Hangot csak akkor tudtam csinalni, ha egy letoltott dsdt-t is hasznaltam. Ami jobban zavar, h a billentyuzet egyik gombja nem mukodik. Az eredetileg hosszu i betu erzeketlen es nem tudok hozzarendelni karaktert sem. Illetve nem veszi ha folyamatosan nyomvatartom valamelyiket. Csak egy betut ir be. Ha bedugom az usb-s billentyuzetet, akkor tudom valtoztatni a bill. tipust es rekerdez a shift melletti gombra, de a noti bill.t hasznalva nincs ott a beallitas. Erre otlet?
Illetve meg az optimus bekapcsolasra? -
törölt tag
válasz
rootkiller #18616 üzenetére
Letoltod az apple a 10.6.7 combo v. 10.6.8 combo csomagot es elinditod. Katt, katt ... Latni fogod mit kell csinalni vele. Fontos h combo-t tolts le. Keszulj fel ra h a kext-eket ujra kell majd pakolnod mert felulirja amit eddig csinaltal.
-
törölt tag
válasz
DJackson #18612 üzenetére
Nekem a feltelepült OSX nem akart elindulni a laptopon. A laptopom HD3000+GT540M VGA-kkal van szerelve és Optimus technológiát használ. A technológia sajátossága, hogy az optimushoz egyszerre kell a két VGA bekapcsolása. A CPU-ba integrált HD3000 gyakorlatilag mindig működik, de terhelés alatt bekapcsol az NVidia és az Intel csak fogadó módra áll át és amit kap küldi a kimenetekre. Nálam a probléma az volt, hogy felismerte mindkettőt, de Display-t kizárólag a HD3000 kezelt. Bootoláskor betöltődött az NVidia kext és elindult a VGA, de képet nem láttam, mert a HD3000 nem állt fogadó módba. Sajnos nem tudom hogyan kell megtennem, hogy átálljon, bár Zsivagooo említette, h van rá lehetőség és mint ha láttam is volna a neten valamit erről, de én drasztikus megoldást alkalmaztam. Kitöröltem két NVidia kext-et, hogy ne is akarjon elindulni a másik VGA. Ez bejött, de így csak az inteles maradt. Viszont legalább működik. Nálad szintén optimus van? Mert ez csak ebben az esetben ad megoldást, ha ugyanez a probléma nálad.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #18607 üzenetére
Elirogarok itt magamban. :-)
Sikerult megoldani a vga problemat egy napi szivas utan. Tulajdonkeppen kitoroltem az nvidia kext-eket. Maris elindult a ML. Mar csak hangot nem sikerult csinalnom. De csak meglesz az is. Tavoli terv h a gt540m mukodjon majd a hd3000 helyett. Valahogy az inteles vga-t at kene kapcsolni fogado modra es kommunikalhatna az nvidiaval.Zsivagooo: emlitetted h megoldhato az optimus. Esetleg csinaltal is mar ilyet?
-
törölt tag
válasz
#92942848 #18602 üzenetére
Azt hittem feltétlenül szükséges a gyors működéshez. Itt a topic-ban is vagy 1000 helyen olvastam, hogy használják.
Teljesen elakadtam a ML-al. Ugyanaz még mindig, ami délelőtt volt. Nem találja a VGA-t. Szerintem az optimus nem tetszik neki. Mint ha a gt540M-et akarná használni.
Annyit próbálkoztam már, hogy az osx.net nem enged letölteni semmit. Elértem a napi limitet
-
törölt tag
Egy Hackintosh mágust kérdezek. Érdemes letöltött DSDT-t használni vagy csináljak Win7 alatt egy sajátot? Nem látom ugyan át még teljesen a DSDT szerepét és patch-elését.
-
törölt tag
A laptopomhoz innét töltöttem le pár dolgot. DSDT, pár kext, stb.
Van közte egy extensions.mkext nevű fájl. Segítene valaki használni ezt a csomagot?Az alábbiakat bemásoltam a helyükre:
extra/org.chameleon.Boot.plist
extra/DSDT.aml
extra/SMBios.plistKext Utility-vel installáltam:
AppleACPIPS2Nub.kext
ApplePS2Controller.kext
FakeSMC.kext
lspcidrv.kext
NullCPUPowerManagement.kext
Patched_10.7_AppleRTC.kextChameleon-t installáltam.
Mégsem indul a ML csak -x kapcsolóval.
-
törölt tag
válasz
DanielK #18585 üzenetére
Szerintem van működő kext hozzá csak nem igazán tudom, hogy mit keressek.
Másrészt ha osx-et eröltetek egy PC-re, akkor már a legújabbat szeretném. Ez szerintem érthető. Tehát egyelőre nem az a lényeg h legyen OSX-em, hanem a legújabb legyen és megismerhessem azt.Zsivagooo: itt mit is kellene néznem? én annyit tudok leszűrni a dologból, h nincs hd3000 és van GT540M
-
törölt tag
Na, pici segítséget szeretnék kérni. Asus K53SV laptopra szeretném a Mountain Lion-t feltenni. Lion volt már a gépen, egy neten fellelhető kext gyűjteménynek és DSDT-nek köszönhetően minden működött rajta. SD olvasó nem, de azt még sohasem használtam.
Csináltam egy telepítő USB-t és fel is telepítettem egy USB-n csüngő SSD-re.
Zsivagooo fórumtársnak köszönhetően kiderülni látszik, hogy a VGA-val van valami gond. A laptopban GT540M és HD3000 van.
Nem tudom a továbbiakban mit kell keresnem, h végre ne csak -x kapcsolóval induljon el a gép. Ebben szeretnék segítséget kérni. Köszönöm előre is. -
törölt tag
-
törölt tag
Koszonom mindenkinek aki segitett. Vmware megoldas nem akart osszejonni, de ha vmplayer-el inditottam akkor elindult es sikerult ML telepito pendrive-ot keszitenem. Mar telepitgetem es a kext-ekkel vacakolok. Laptopon nem egyszeru eset, de valamit kihozok belole. A remeny orok
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Letöltöttem egy Mountain Lion dmg-t. Win alól esetleg ki tudom írni valamivel v. feltétlen kell egy működő osx rendszer? Boot-oláshoz kell valami kiegészítés?
-
törölt tag
válasz
#92942848 #18488 üzenetére
Laptopról van szó, Asus K53SV. Már sikerült régebben SL+Appstore Lion install, de akkor a benne lévő SSD-re telepítettem. Viszont most egy másikra lenne ami USB-n van rákötve.
Szerencsére Lion alatt sikerült minden eszközét működésre bírni az optimus kivételével természetesen. Bár kellett egy kis kext ügyeskedés is, de összejött. DSDT is van hozzá.Most ML-t szeretnék megpróbálni, ezért akartam egy USB-s telepítőt csinálni, hogy arról gyorsan próbálkozhassak majd.
Az USB telepítő készítéséhez úgy tudom SL kell alapnak. -
törölt tag
Szeretnek usb telepito keszitesehez feltenni egy 10.6.3-at majd frissiteni 10.6.8-ra egy usb-re kotott ssd-n. Lehet telepiteni es futtatni az SL-t usb-rol? Mert eddig egy usb-s ata hdd-re probaltam tenni, de frissitesnel folyton KP lett a vege. Szeretnem tudni, h az usb lehetett a gond v. valami mas.
Zsivagooo: rosszul tudom h a lion telepiteshez 10.6.7 kell minimum?
-
törölt tag
OSX ML-ből lehet pendrive telepítőt csinálni a LION-hoz hasonlóan? Ha igen, akkor pici infót adnátok hozzá, hogy mivel lehet?
A Lion-hoz használt kext-ek jók lehetnek ML-hez is? -
törölt tag
válasz
#68216320 #17135 üzenetére
Visszatérve az alap koncepcióhoz:
Ha valakinek van ötlete olyan laptopra, ami
- 15-16' és nagyobb felbontású 1366x768-nál (egek ura esetleg full hd
)
- i7 Quad CPU munkálkodik benne
- diszkrét VGA van benne és működésre is bírhatóne tartsa magában.
Keresgélek a neten ilyet én is, de több szem többet lát ill. a hozzáértés csak részetekről van meg.Kellene egy erős pc amin nagyobb felbontásban használhatnám az OS X-et. Aztán csak összehegesztjük már itten' valahogy a kext-eket
Valakinek sikerült már laptopon v. USB-s hangkarin optikai kimenetet varázsolni?
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17130 üzenetére
Nem értem az Apple-t. MacBook Pro 2012-ben 512MB-os VGA-val??? Az 1GB-os 130-al drágább
Nem jó ez így. Mégis csak PC-ből kellene összehozni valahogy, a maradékból pedig elmegyek nyaralni és kipihenem ezt a sokkot!
-
törölt tag
válasz
#92942848 #17127 üzenetére
Igen, lehet, viszont a laptopoknál az Nvidia Optimus technológiával dolgozik, amit nem lehet életre kelteni sajnos. Az én gépemben sem sikerült a GT540-et kihasználnom, vacak HD3000-el ment csak a Lion. Ráadásul néha kis csíkok is voltak a képen, mint itt a fórumon olvastam is már többször ez nem csak nálam ilyen. Ezért gondoltam AMD-re ill. azért, mert eredetileg is van olyan a MacBook Pro-ban.
-
törölt tag
válasz
#92942848 #17120 üzenetére
Köszönöm, de laptopon volna szükséges. Persze, ha sehogy nem megoldható, mivel ritkán kell, megvagyok nélküle. A másik laptopomon van, majd átnyomom azon az anyagokat.
Vásárlás:
HP ProBook 4530s laptopból ami i7 és diszkrét VGA-s az 1366x768 felbontású. Ami full hd-s az i5 CPU-s. Ajjaj.Még keresgélek ...
-
törölt tag
-
törölt tag
Az utóbbi időben 2 fórumot olvasgatok nagy lendülettel itt a PH-n. Ezt és egy telefonost. Mindkét fórumon ugyanaz a hangulat. Tudjuk ezt be a hőségnek.
Amúgy teljesen igaz, hogy sok helyről lehet összeszedni info morzsákat.
Sőt, itt is remek remek eredményt ad a kereső.Más:
Bár sikerült az Asus K53SV (i7 2630QM, 8GB RAM, GT540 1GB, 500GB HDD, 96DB SSD) laptopomon az optimus-os VGA és kártyaolvasó kivételével mindent nagyon szuperre belőni Lion alatt, mégis meg kell válnom a rendszertől. Sajnos csak 1366x768-as felbontása van a kijelzőmnek és ezen zavaróan rosszul mossa el a szövegeket az OS X. Ahogy olvasgattam a neten, ennek csak a fokozatait lehet variálni, a technikáját nem. Ergó kis felbontáson mindig csúnya (szerintem) lesz. Két megoldást látok:1. Veszek egy Macbook Pro-t (ha nem lesz ennyire meleg veszek is egy lottószelvényt gyorsan
)
2. Egy nagyobb felbontású, remélhetőleg továbbra is 15' kijelzőméret körüli notebookot vásárolok
Egyelőre a második pont tűnik valószínűnek. Itt szeretném kérni a segítségeteket.
Azt már tudom, hogy a választásnál az Optimus VGA felejtős. Melyik az a diszkrét mobil VGA, ami támogatott v. tökéletesen megoldható a használata? Illetve tudtok-e esetleg olyan komponensről, amin kizáró lehet még? Ugyanis ezek alapján szeretnék rendelni majd gépet és várhatóan 1.5-2 évig használnám. Az új i7 generáció (nem jut az eszembe a neve) gondolom támogatott.Ja, majdnem elfelejtettem. Firewire-t életre kelteni mennyire macerás dolog? Ugyanis az nagyon hiányzik pár régi video-s cucchoz a mostani gépről és jó volna, ha az új gépen lenne.
Köszönöm előre is, ha valaki tud ebben segíteni.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17069 üzenetére
Pontosan így csináltam én is SSD-re. Annyi különbséggel, hogy a Lion telepítővel csak particionáltam és előbb ment fel a Win7 és aztán a Lion.
-
törölt tag
Screen DPI-t lehet a normáltól minusz értékbe levinni valahogy?
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17048 üzenetére
Szuper. Köszi a linket. Természetesen mindent backup-olok ill. verziókat is mentek. Minden programomnál, amit eddig csináltam követtem ezt a módszert.
zsivagooo: aha. összerakom és feltolom majd
-
törölt tag
válasz
#92942848 #17045 üzenetére
Már magam sem tudom hogyan, de összekutyultam a kettőből 1-et és egyelőre (kopp-kopp) jól működik. Arra gondoltam, hogy én is összedobok egy csomagot pontosan erre a laptopra belőve és esetleg feltöltöm valahova. Sikerült egy bill. kiosztást is csinálnom, így a helyén van már minden. Még a fényerő (minden indításnál max.-on kezd) ill. a hangerő billentyűzetről történő állítását kellene valahogy megoldani. Aztán a font smoothness is elég vacak, de az gondolom nehezen variálható át cleartype technikára. A DPI-t is jó lenne apróbbra venni valahogyan.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #17043 üzenetére
Közben egy érdekességre jöttem rá a billentyűzettel kapcsolatban. Letöltöttem a laptopomhoz egy csomagot, amiben volt 2db kext. AppleACPIPS2NUB.kext és ApplePS2Controller.kext.
Ha ezeket használom, akkor működik a trackpad (ez nagyon szuper), viszont nem használható a bal shift melletti billentyű (í) semmire. Aztán, ha nincs USB-s bedugva, akkor a system preferences/keyboard/change keyboard type gomb sem jelenik meg.
Ha a multibeast-ről telepített PS2-t használom, akkor van a shift melletti billentyű is (0-t ír), viszont nem működik a trackpad.
Valaki tudna esetleg a 2db kext-ből egy tökéleteset csinálni nekem?
-
törölt tag
Valakinek esetleg van valakinek ötlete arra, hogy miért nem tudok a laptop billentyűzeten hosszú i használni? Maga a billentyű gombja nem érzékeny. USB-t használva 0-t ír és az már meg is felelne, ha ugyanezt a laptopon is megtenné. A laptop azt hiszem PS2-t használ.
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17024 üzenetére
Na, nekem eltunt a keyboardnal az a beallito.gomb a baloldalrol. Ilyenkor most mit tegyek?
-
törölt tag
válasz
Phantomhive #17024 üzenetére
Laptop billentyuzet. Az ha jol tudom os kompatibilitas miatt ps2 szokott lenni, de usb-s kulsot radugva is ugyanaz volt a helyzet. Nem tudvan mit kezdeni a dologgal elolrol kezdek most mindent. SL fel, Lion telepito usb-re, Lion install. Vagy siman telepitsem ra a SL-ra az appot? Amugy azt meg tudnad mondani, h az USB-s gyari Lion-t ha megvszem, akkor annak mi kell az installhoz? Gondolom valami boot cucc, mint a SL retailnak. Nagyon ugy nez ki h mukodokepes a laptopomon es ezert mar szeretnem megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Parfüm topik
- Subaru topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest