- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
Na, asszem' van egy kis gond... megjött a 6850-em, de nem az amit ide írtam előzőleg, hanem ilyen. Mennyire gáz ez az OS X-nek?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Phantomhive #17456 üzenetére
Nem vágom én se... január-február fele néztem én utoljára, akkor ~280ból tudott volna hozni 13"-as i5-ös MBP-t... azt gondoltam hogy annyi lesz a max az árfolyam miatt (régen ugyanezt 240, 220-ért kínálta), dehát nem, feljebb ment.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Phantomhive #17413 üzenetére
Régen sokkal olcsóbb volt... emlékszek rá hogy pár éve (tavalyelőtt?) 110 volt a baseline modell. Meg 260k a fehér MacBook, 320 a 13" Pro...
(#17429) Máté94: Tápnak Corsair CX430 v2? ~12k, és elég lenne a konfigodhoz.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
varga.balazs #17359 üzenetére
Olvass vissza, párral feljebb pont ezt tárgyaltuk ki.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
walkmanboy #17350 üzenetére
-
tDr1v3r
veterán
válasz
rooney8 #17337 üzenetére
Aha, értem, köszi. Akkor még várok vele...
@Máté: Végül ezt a kártyát rendeltem meg (pont ma reggelre fogyott el a Sapphire, meg mondjuk ez is... de ebből elviekben 4 munkanap múlva vagy mikor lesz raktáron), szerinted menne OOB? Ahogy néztem, ugyanaz mint a refnyákos, csak más hűtéssel...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Máté94 #17306 üzenetére
Na, leadtam a rendelést, elviekben pár nap és meg is jön talán.
És igen, nem tervezek több monitort hozzákötni.
Btw, mivel ezzel elszúrtam a külön SSD kérdését, ezért lenne egy kérdésem: A mostanira is feltelepíthető (lesz) a Mountain Lion, az adatos illetve Windows-os partícióim mellé? Régebben (10.5 korszakban) sikerült csinálnom dualbootot úgy (DVD-ről bootolt az OS X, ennyi "hátránya" volt), most is sikerülne?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Phantomhive #17297 üzenetére
Ismerem mindegyiket... de HD6770 alá nem adnék teljesítményben, hasonló árban meg ugye nem találok 5770/550Ti-t, ezért kénytelen leszek ennél maradni.
Mondjuk most úgysincs plusz vinyóm a rendszernek, ha szerzek lehet átflashelem majd... btw, abból lenne valami hátrányom teljesítményt illetően?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Phantomhive #17294 üzenetére
Azt tudom... én is rákerestem btw, csak ~1 éves topikokat találtam, aztán azok nagyon nem frissek, ezért kérdeztem hátha ti tudtok valami jobbat.
Akkor, a nagy kérdés: árban 25k-ig milyen új VGA-t tudtok ajánlani, ami OS X-képes? Játékra is kéne... nem lényeg hogy menjen oob, vagy hogy device id-t kelljen átírni, esetleg másik kextet használni... csak legyen QE/CI.
-
tDr1v3r
veterán
Ezt a kártyát mennyire támogatja a rendszer?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Phantomhive #17282 üzenetére
A tuningot elfelejtheted, a BLCK miatt nem lehet a nem k-val végződő nevű procikat húzni...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
FET-MEN #17271 üzenetére
Core Duo, Core 2 Duo és i5 / i7 van MacBook-ból... mondjuk ez most pont lényegtelen, de mivel csak szívás lenne az OS X-el (akku, touchpad, billkiosztás - pluszba a hardverek életrekeltése) a gépednél, én nem próbálkoznék vele.
(#17269): Azért OS X-el se lenne annyival gyorsabb... a HDD miatt lassú a géped.
-
tDr1v3r
veterán
"Miért jó az Apple-nak ez a "mindent csak egyben adok" dolog? A külön eladott alkatrészeken is sokat kereshetnének, mint a PC-nél is van."
Mondjuk azért, mert így kevesebb riválisnak kell megfelelni, mint pl. egy alaplapnál... meg amúgyis, ők végfelhasználókra gyártanak, nem geekeknek, akik a kis almácskájukon akarják kiélni szerelési mániájukat.
Oh, őstag lettem, +5cm e-penis...
-
tDr1v3r
veterán
A Mac nem egy sima PC koncepciójára épül... nem olyan hogy akármikor cserélhetsz benne CPU-t vagy VGA-t, ami hardver van, az fix. (Természetesen memóriát bővíthetsz, háttértárat cserélhetsz ezen kívül.) Olyan, mint egy notebook...
Perifériát lehet venni külön, azok még Windows-al is jól működnek. (Más kérdés, hogy a Magic Trackpad az egyetlen igazán életképes cucc, a Mouse-nak meg a Keyboardnak is van ezerszer jobb alternatívája - akár olcsóbban is. Csakhát a kiosztás miatt annyira mégse...)
-
tDr1v3r
veterán
Mac alaplapot te nem fogsz venni, lévén külön olyat senki se árul, no meg nem is hagyományis ATX/ITX/egyéb méretű.
Meg amúgyse érdemes keresni, a Gigabyte H61M-D2-B3 12k körül mozog, és elég jó OS X támogatása van (ergo minden megy, hang, lan, sleep, etc)... hozzá procit meg könnyű venni (i3 2105, valami 30k körüli árral), és akkor már van VGA-d is mivel a proci tartalmaz egy OS X által alapból támogatott videóvezérlőt.
A fizus-áras témába felesleges belemenni, kint is gyűjteni kell a gépre ha "átlagos" (nem mérnök) munkája van az embernek. No meg, kint nem a fizu alapján keresnek munkahelyet...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Canis rufus #16960 üzenetére
Segítségért ne ide gyere... elég friss is a cucc, nem is garantált a bugmentesség.
-
tDr1v3r
veterán
-
tDr1v3r
veterán
Holnap WWDC, lehet bejelentik hogy mikor jelenik meg a Mountain Lion...
-
tDr1v3r
veterán
Na, úgy néz ki mégse cserélek lapot... H61M-VS-re is felmegy a rendszer, LAN-hoz meg hangkártyához van kext, sleep-hez meg csak custom bios kell, ami meg ugyanúgy van.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
varga.balazs #16458 üzenetére
Vannak AMD-s kernelt is tartalmazó egyedi telepítőlemezek, de csak Snow Leopard és az azalatt lévő OS X-ek mennének vele... és valószínüleg ott is kéne egy csomót mókolni.
Neki is ugyanolyan a lapja, szerintem írj neki egy privátot a linkelt oldalon, biztos tud segíteni sokmindenben.Rég nem lépett be, felesleges.Válts Intel-re...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
AdamP900 #16107 üzenetére
"De azért gondolom egy rendes almás gépen, a saját hardverkörnyezetében amire megírták őket, jobban fut."
Nem feltétlen... pl. 365k-ból (21.5-ös iMac alapára) meg simán összerakhatsz egy olyan konfigot (akár 27"-os Dell monitorral) ami meg a mostani (lassan két éves) Mac Pro teljesítményét hozza.
Na, ez azért meg nem mindegy... a szépség mondjuk relatív, NZXT illetve Fractal Design (vagy Silverstone, etc) gyárt simán tűrhető kinézetű házakat (amelyek belsejét te is szépíthetsz, például harisnyázott tápkábellel), a halkságot is megoldhatod egy jobb hűtőrendszerrel (vagy vízhűtéssel)...
Kicsit elrugaszkodtam attól amit válaszolni akartam (sőt, eléggé, inkább külön akartam volna),mindegy is...
Amúgy az OS X honorálja azt ha erősebb hardver van alatta, a "saját hardverkörnyezet"től függetlenül.
-
tDr1v3r
veterán
Na, úgy néz ki hogy a H61M-VS lapocskámmal kuka az OS X... itt azt írja az egyik user hogy a sleep meg az integrált hang nem fog menni.
Sleep-re (meg esetleg a hangra) nincs valami megoldás?
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz
BigDarkJoy #14834 üzenetére
"holott lehet megvennék kilóra itt pár emberkét."
Oké, de kezdésnek vehetnél egy magyartanárt...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
BigDarkJoy #14820 üzenetére
Oké, szia.
-
tDr1v3r
veterán
Tudtok mondani olyan OS X-kompatibilis hálókártyát (ethernet csatist), hangkártyát meg bluetooth modult ami itthon is beszerezhető? Lehetőleg ésszerű árban...
-
tDr1v3r
veterán
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok,
A Lion mennyire szereti a CPU-ba integrált GPU-kat? Gondolok itt az SB-nél debütáltakra...
-
tDr1v3r
veterán
Na, itt is rég jártam...
Történt valami változás Lion-téren? Lett AMD-s kernel?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
thomasz007 #10611 üzenetére
Szia, -v kell az indításnál, az eredményt meg fényképezd le és rakd fel ide.
-
tDr1v3r
veterán
A lemezen lévő bootloaderrel be tudtam bootolni az egyik NTFS partíción lévő Windows-om... ezért úgy gondoltam, hogy a későbbiekben is menne a régi rendszer ha a telepített OS X Chameleon-t használna.
Vagy ez halott ötlet?Bocs a fogalmazásért, csak egyszerre 4 dolgot csinálok...
-
tDr1v3r
veterán
Csak azért akartam dualboot-ot, mert most nincs a közelemben más Win-es gép... aztán ha ez meg brick lesz, mehet a reinstall újra... régen sokszor eljátszottam már ezt.Amúgy, bootoltam lemezről, és a Chameleon behozta az ablakos partíciókat is, amiből bootoltam is. Ez nem jelenetheti azt, hogy az OS X telepítése után is megtehetem ugyanezt, ha ezt jelölöm be bootloadernek? Mert az igencsak jó lenne részemről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest