- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
ddsteel #33313 üzenetére
esetleg ránézhetsz az osxlatitude nevezetű oldalra. Nagyon sok hackbook van ott, a legtöbb Dell. Keress rá a típusra és találsz sok posztot.
Vannak notik amiken szépen fut, az enyémen is minden megy és nincsen vele probléma. Sokáig tartott megcsinálni mindent, de mostanra kb majdnem csak a Mac fut rajta, kivéve ha játszanék valamivel. -
kushwavez
senior tag
válasz
#35202114 #33294 üzenetére
Hmm AMD laptop igaz?
amd-osx.com jó oldal az AMD Hacklira egyébként, de szerintem ha menne is, grafikai gyorsítást el lehet felejteni. -
kushwavez
senior tag
válasz
general #33292 üzenetére
Xcode-ban nyitottam meg
De van egy másik kifejezetten .plist-re: PlistEdit Pro
Szövegszerkesztovel nem jó megnyitni, ha kódként szeretnéd megnyitni nyisd meg TextWranglerrel, Sublime Text-el vagy valamilyen más code editorral, mert hajlamos elcseszni a kódot a sima szovegszerkeszto -
kushwavez
senior tag
válasz
general #33286 üzenetére
a macOS install az egy frissítésből maradhatott vissza szerintem (legalábbis nekem frissítéseknél jelenik az meg, de ha végigfuttatom és sikeresen települ akkor eltűnik magától)
Nos ez szerintem úgy tűnhet el, ha egyszerűen lefuttatod, bár ha megváltozik a build verzió akkor az NVIDIA-nak megint lőttek és ismét bajlódni kell vele. Esetleg töröld a letöltött frissítést (ha jól emlékszem a gyökérkönyvtárba van, de nem 100%, de rá tudsz keresni, hogy ezeket hol tárolja a mac)
a Preboot-ot el tudod tűntetni ha a Hide-hoz írod. -
kushwavez
senior tag
válasz
Lazika #33271 üzenetére
Mindkettőtöknek ajánlom:
USB készítése Windows alatt: [link] Ez már előtelepített Clover-rel van, módosítanotok kell a saját gépetekre/ ha 10.14.5-re frissítetek a clovert is frissíteni kell hozzá.
USB készítése Mac alatt: [link]Legfrissebb Clover letöltése: [link]
- Ezen belül megfelelő drivers64UEFI driverek kiválasztása:
- EmuVariableUefi-64.efi, OsxAptioFix3Drv, SMCHelper-64, ApfsDriverLoader-64Ezek után jöhet a kextek összeszedése a gépetek alapján, amik minden esetben szükségesek (szoktak lenni):
- Lilu, Whatevergreen, AppleALC, FakeSMC
-> mind a CLOVER/kexts/Other-beMajd ha szükséges, DSDT/SSDT patchek készítése: pl nekem anélkül is megy, de notin anélkül nem indul el (ugyan azt a hibát írja mint @general-nak, az egy SSDT/DSDT error).
Ehhez sajnos Mac kell (lehet vm is): [link]
De minden esetben azt ajánlom keressetek rá a procitokra\alaplapotokra és azzal működő gépekre, lehet valaki már készített DSDT\SSDT-t és azt tudjátok használni.Majd a nehezebb: config.plist bekonfigurálása:
- Lehet Win alatt is Notepad++, Linux alatt is, Mac alatt is teljesen mindegy.
- Ha Intel grafika használók vagytok akkor Graphics\Inject Intel=True és megfelelő ig-platform-id: pl ha Mobil HD 530 akkor 0x191b0000, ha Desktop akkor 0x19200000. Itt is ha elsőre nem jön be akkor egyszerűbb rákeresni a procira és kidobja, elég sok procik hackliztak már le és tuti használtak olyan procit mint amilyet Ti.
- Ha AMD használók vagytok és az az AMD nem ősrégi hanem mondjuk mostani akkor valószínűleg problémamentesen menni fog oob, ha nem: RadeonDeInit=True, Inject Ati=true
- Ha NVIDIA-t használtok akkor csak High Sierra és web drivers: [link]
- Ha van patchelt SSDT akkor config.plist-be ACPI\SortedOrder\-be be kell tenni őket
- Patches-ben a megfelelő Patchek: pl GFX0 to IGPU, _DSM to XDSM, HECI to IMEI
- ACPI\DropTables\DMAR
- A CPU-hoz legközelebb álló SMBIOSMajd a BIOS beállítása:
- UEFI
- SATA: AHCI
- CSM: Ki
- Ha iGPU akkor Primary GFX: iGPU
- Ha AMD akkor Primary, PEGÉs próba cseresznye
-
kushwavez
senior tag
válasz
kushwavez #33265 üzenetére
tudtok ajánlani jó és gyors 5Ghz+bluetooth kombós hackintosh wifi karit PC-be? Gondolok itt apple m.2 pci módosított kártyákra amik működnek Windows és Mac alatt is mókolások nélkül.
Jelenleg egy TP-Link WDN4800 van a gépbe és jól teszi a dolgát Win és Mac alatt is, de lett egy “új” routerem (ASUS RT-AC56U) amihez kötöttem egy vinyót és bottleneckig tolja a kártyámat, így csak 10-13 Mb/s -a sebesség.
Notiba BCM94352Z van és igazán szép 520-600 Mbit-es rate signal mellett 20-22 Mb/s sebesség van, ehhez szeretnék közeledni a PC-n is.
Találtam egy párat, de beleszaladtam párszor ebbe a “work oob” dologba, ugyanis egyszer nem volt oob semmi amire azt írták (vagy csak ritkán), így most szeretnék ebben körültekintő lenni. -
kushwavez
senior tag
válasz
general #33256 üzenetére
tehát bejelentkeztél több oldalra és kiléptet onnan?
szerintem ennek nincs köze rendszerhez.
én is használom de nekem nincs bajom vele. vannak oldalak ahonnan kijelentkeztet, de az az oldal maga, Safari, Chrome, Firefox alatt is mind macOS mind Windows alatt.
a többi oldalon amit használok bejelentkezve maradok pl Youtube Face gmail, hotmail, de ha a prohardver-t nézzük pl akkor egyfolytában kijelentkeztet, mert folyton különböző eszközről vagyok bejelentkezve -
kushwavez
senior tag
válasz
Csabee. #33196 üzenetére
nos én erről nem hallottam, maximum az iGPU-val lehet probléma, a régebbeik (2nd, 3rd generációs procik) nem tudják az igen nagy felbontásokat, de ha ez a helyzet akkor rá lehet keresni az adott procira és az intel oldalán van információ a maximális támogatott felbontásokról.
Nekem egyszer olyan problémám volt egy régebbi FHD monitorral Hackintosh-on, hogy natívan nem 1920x1080 volt, hanem 1024x728, és nem tudtam változtatni, még a fullscreen alkalmazások is megbolondultak tőle, nem indultak el. De késöbb kiderült, hogy nem a Hacklival volt a baj, hanem a VGA kábelem volt egyszerűen sz@r... csere után észlelte a monitorom natívan fullhd-ba és minden rendben volt vele ezután. -
kushwavez
senior tag
válasz
sad_Vamp #33181 üzenetére
Esetleg még nekem van egy "Hungarian Pro" nevezetű kiosztás is, teljesen olyan mint a PC-s billentyűzet:
[link]
Library/Keyboard Layouts mappába kell az egyiket másolni és resizni.
(De használati útmutató a dmg-ben).
Én a nem retinásat használom, és "Hungarian Pro PC" kiosztást.
Annyi, hogy lehet némyleik billentyűzetnél át kell állítanod az Option, Alt, Cmd gombokat úgy ahogy neked tetszik a beállításoknál. -
kushwavez
senior tag
amikor videót konvertálsz/editelsz, a renderelésnél ha támogatott a hw encoding/decoding akkor percekkel esetleg ha nagy a project akkor órákkal előbb el lehet végezni a renderelést.
Ez azért lehetséges, mert így a program nem a CPU-t fogja használni, hanem a GPU-t ami fényévekkel jobb a rendereléshez (már ha videóról és/vagy 3d dolgokról beszélünk, képeknél pl photoshop CPU-t használ).
Ha ez nem támogatott akkor csak a CPU-t fogja használni ami lehet erős, de úgyse veri egyik GPU-t sem.
A dedikált videókartya mentes gépek (csak integrált) az IntelQuickSync-et használják erre, pont ilyen célokra lettek kifejlesztve, ez az integrált videókártyát használja HEVC, H.264, H.265 és más codecre rendereléshez (esetemben az Intel HD 530 notiban, gépen meg HD 4000 és az RX 580). Az RX-emben aktiválva van, legalábbis támogatottnak írja, de azóta nem próbáltam ki hogy valóban működik-e. Viszont az IntelQuickSync a procim belső GPU-jával konfirmálva van nálam, az mukodik. talán valamelyik nap lekonvertálom az egyik projektem és meglesem RX-el is ez-e a helyzet.
Ezért is írtam, ha ilyenekre szeretnéd használni nézz oldalakat, hogy kinek hogy megy a Final Cut RX karival.
Jo progi ennek nezesere a “VideoProc” nevezetű kis progi -
kushwavez
senior tag
-
kushwavez
senior tag
Elég macerás feltenni, de ha egyszer sikerül és minden klappol akkor "stabilnak" mondanám.
Nem hinném, hogy eléri a Windows-os teljesítményt mivel az egész rendszer Intelre van optimalizálva, de lehet szerencsés leszel.
A hw encoding/decoding-ot sajna el kell felejteni, mivel az Inteles funkció (Intel QuickSync), de ott van az RX 580 erre, viszont ott is elég macerás működésre bírni a decoding-ot, nekem pl ugyanúgy rx 580 van, de 2 hét szívás volt mire sikerült elindítanom a funkciót... Sleep-el is elég sok gond lenne szerintem, ha egyáltalán normálisan működésre lehet bírni, meg ott van a frissítés amit nem fogsz tudni csak úgy letölteni és telepíteni mert biztos, hogy nem fog menni. (legalábbis nekem elég szívás volt, minden frissítés után kernel patch kellett).
power management szintén nem lesz, mivel ismeretlen CPU-ról van szó -
kushwavez
senior tag
válasz
Lazika #33103 üzenetére
drivers64UEFI/drivers64 mappában ellenőrizd, hogy van HFSPlus.efi, apfs.efi/ApfsDriverLoader-64.efi
ha ezek benne vannak akkor ellenőrizd, hogy a clover friss-e. Ha régebbi verziójú akkor valószínűleg azért nem látja, nekem is volt ilyen gondom pl Sierra-Mojave frissítés során.
-
kushwavez
senior tag
válasz
xenonboy13 #33097 üzenetére
Dell Latitude/Inspiron/Precision/Vostro/XPS - Clover Guide
E6220 and Sierra - possible?
[GUIDE] Run macOS Sierra on a Dell Latitude E6320Ha esetleg a telepítésre lennél kíváncsi
-
kushwavez
senior tag
válasz
Kalacskepu #33090 üzenetére
a lapodat nézve intel P35 vagy H35, chipsetes ami régi és ezért valószínűleg nincs támogatva. ebből adódóan a vinyókat nem fogja látni és patch kell hozzá. nekem is volt ilyen problémám HS alatt egy régi H61-es chipsetes gigabyte lappal (Intel 6 series chipset), ami Sierran még működött/támogatva volt, de HS alatt már kivonták a “forgalomból” és ugyanaz a hiba volt mint neked, tehát az USB telepítő működött, szépen be is töltött, viszont amikor próbál bootolni kiírja , hogy Still waiting for root device, mivel nem találja a vinyót. Ezt én megoldottam egy clover patchel ami itt található: [link]
Viszont nem tudom (és nem is igazán hiszem), hogy nálad is működne, de próbát megér. én ezt a hibát valószínűsítem a leginkább.Tehát a fő probléma igazából, hogy nagyon régi a lap és nagyon régi chipsettel rendelkezik. Ha jól sejtem intel 3 series, de ebben nem vagyok annyira biztos.
-
kushwavez
senior tag
válasz
007spider007 #33052 üzenetére
nálam is ugyanez volt egy 3.0-s külső merevlemeznél, kicseréltem a kábelt azóta jó
-
kushwavez
senior tag
válasz
Smiley #33046 üzenetére
Yosemite óta minden full egyszerű (szerintem legalábbis)
A mai Mac-ekben megtalálható hardwerek (majdnem) megyegyeznek a mi PC-nk hardwareivel...alaplap az már kb teljesen mindegy azóta, elég ha UEFI. proci is teljesen 8 csak a HD grafika egyezzen meg az egyik Mac modellével. Audio-> AppleALC, mostani gyakrabban használt AMD karik szintén OOB, stb stb.
Csak ne vegyék el tőlünk ezeket a lehetőségeket. -
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #33043 üzenetére
Megtudod nézni, hogy haldoklik-e DriveDx-el Mac-en vagy Windows-on HD sentinel-el.
"DSTD-t nehéz csinálni? Van valahol valami magyar leírás erről?"
Valahol előző válaszomban írtam, hogy megpróbálok benne segíteni, csak küld el a Clover/ACPI mappád miután lenyomtad az F4-et: -> #33035
"Én is megpróbálok segíteni/megcsinálni neked, de nehézkes mivel a Te géped és én nem látom mik történnek, csak te tudsz nekem róla informálni.
Amikor elindul a géped és a Clover bootloader-ben vagy, nyomj meg egy F4-et. (nem fogsz látni semmit, de nem is kell hogy láss)
Majd bootolj be, az EFI\Clover\ACPI mappád küld el, és ránézek/patchelem majd visszaküldöm. (ha lesz időm ránézek)"
Ha nem tudsz angolul akkor valóban elég nehézkes megtanulni, nem igazán találtam magyar oldalt róla. -
kushwavez
senior tag
válasz
RobexX10 #33047 üzenetére
Szerintem minden problematika nélkül. integráltan is de RX-el is.
RX az OOB, tehát beteszed és megy. (csak az XFX-es karit kell kerülni, páran jelezték, hogy az problémás)
De azthiszem az integrált is működik Mojave-n, csak egy megfelelő ig-platform-id kell hozzá, meg Lilu+Whatevergreen. -
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #33034 üzenetére
megfelelő SMBIOS van most használva azért van több beállítás, a power managing már jó a gépeden. A Battery indikátor miért nincs még mindig ott, az egy jó kérdés, kezdek kifogyni a tippekből...
Csak, hogy tisztázzuk:
- Csak egy helyen van az ACPIBatteryManager? Egy helyen kell lennie csak (tehát nem is a Clover\Kexts\other-ben)
- Ezen felül a S\L\E mappában? (System\Library\Extensions)
-> figyelj arra, hogy nem a L\E mappában, hanem S\L\E!
Arra is figyelni kell, hogy a gyorsítótárat és a prelinked kernelt újra kell építeni!!
Én a helyedben a Kext Utility-t használnám, a Kext Wizard lehet nem is jól telepíti. [link]
-> Ellenőrizd, hogy S/L/E-ben van-e az ACPIBatterymanager.kext és indítsd el a Kext Utility-t, egyszerűen várj amíg be nem fejezi a dolgát (pár percbe beletelik) majd indítsd újra, nézd meg megjelent-e az indikátor.Ha nem jó, akkor innen már bonyolultabb lesz.
Tehát DSDT patch kell a gépednek.
Ha nagyon kezdő vagy akkor eléggé érthetetlen/nehézkes lesz, de ha érdekel, meg lehet csinálni csak nagyon oda kell figyelni...Sok szívás, de ha működik meghozza "gyümölcsét"Tanulmányozd a következőket:
DSDT Patchelés: [link]
DSDT Battery patchelés: [link]Én is megpróbálok segíteni/megcsinálni neked, de nehézkes mivel a Te géped és én nem látom mik történnek, csak te tudsz nekem róla informálni.
Amikor elindul a géped és a Clover bootloader-ben vagy, nyomj meg egy F4-et. (nem fogsz látni semmit, de nem is kell hogy láss)
Majd bootolj be, az EFI\Clover\ACPI mappád küld el, és ránézek/patchelem majd visszaküldöm. (ha lesz időm ránézek) -
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #33016 üzenetére
Sajnos ebből nem tudtam meg milyen fajta, de ha tippelnem kéne akkor Realtek. próbáld ezzel: [link]
tedd be a Clover/kexts/other-be és indítsd újra.Battery: hogy érted, hogy kettőt?
csak a release mappában levőt kell feltelepíteni.
Ha nem jó akkor még majd kitalálok rá valamit. -
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #33014 üzenetére
A kext Wizard szerintem neked a Library/Extensions mappába tette az ACPIBatteryManager kext-et. Ellenőrizd, hogy így van-e. Ha így van, onnan töröld és tedd a System/Library/Extensions mappába, majd építsd újra a gyorsítótárat és a kernelcache-t
Vagy telepítsd Kext Wizard-al de arra figyelj, hogy ne a Library/Extensions-ba tegye be, hanem a System/Library/Extensions-be
-
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #33012 üzenetére
Sajnos az Intel Wifi az nem kompatibilis mac-el.
Lehető legjobb opció ilyen esetben lecserélni a notiban levő kártyát egy kompatibilis Broadcom kártyára.
Azthiszem M.2 csatlakozós wifi kártyád van, le lehet cserélni egy kompatibilis BCM94352Z kártyára vagy más kompatibilis kártyára: Inventory of supported/unsupported wireless cards #2, Sierra -> Mojave2. opciód egy USB Wifi használata: pl TP-Link Archer T1U
a hivatalos oldalon találsz drivert hozzá.Én nekem egy szintén nem kompatibilis karim volt, cseréltem BCM94352Z-re. Próbáltam USB wifit is, de nekem kellett a Bluetooth Handoff és az AirDrop is.
Az Ethernet karid még nem tudom. Realtek, Intel, vagy Atheros?
-
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #33008 üzenetére
Töltés: ACPIBatteryManager.kext
Nethez tudni kell milyen vezetékes illetve wifi kártyád van.
A Geforce 940MX az sajnos Mac alatt nem fog működni, ha csak BIOS-ból nem tudod átállítani a grafikát csak NVIDIA-ra. -
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #32997 üzenetére
van rá egy jó progi, Clover Configurator.app. Windows alatt notepad++-al tudod megnyitni.
Ha esetleg csak simán a nyers adatot akarod benne látni úgy mint notepad++-ba akkor Macre ott van bármelyik editor pl TextMate
Amit küldtem az már egy kész config.plist, csak annyi a dolgod, hogy ráteszed a pendrive-ra, csak a nevét előtte írd át sima "config.plist"-re -
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #32996 üzenetére
ezzel én is így vagyok...
dual-boot van a notin, de a Windows részét kb sose használom csak a GTX kari miatt ha mondjuk játszanék valami nagyobb játékkal. Egyes egyedül a tapipad funkcióit hiányolom, az nem túl jó Mac alatt, de megbékéltem csak a scrolling-al.
Xcode & iCloud & FaceTime & Final Cut Pro X miatt raktam fel, és kb azon kaptam magam, hogy csak a mac-et használom.
-
kushwavez
senior tag
válasz
kisjimy #32994 üzenetére
config_HD615_620_630_640_650.plist próbáld ezzel a configgal, legújabb cloverrel. Ha újraindul megtudod nézni hol áll meg ha beírod bootargumentumok közé, hogy "-v keepsyms=1 debug=0x100"
-
kushwavez
senior tag
Én valami fájlrendszer meghibásodásra gondolok, vagy RAM hibára. Menj a Disk Utility-be és nyomj rá egy First Aid-et.
Meg le is csekkolnám, hogy esetleg van-e valami hiba a meghajtóval pl DriveDx-el.
Sajnos ez a fajta kp semmit nem mond a hiba okáról. Max a Status code alapján lehetne keresni rá valamit.Esetleg a ramot is le tudod tesztelni memtest
Nekem volt egy hibás ram a gépbe ami miatt random újraindult, ilyenkor sajnos hibakódot sem kapni... Jó sok időmbe telt mire rájöttem, hogy az volt az oka. Beküldtem egy hivatalos Acer szervízbe a gépemet, és ott megerősítették, hogy az egyik ram volt a hibás.
A meghajtóm is meghalt, bár az nem okozott újraindítást, csak simán olyan lassú volt mint egy csiga és abból vettem észre, hogy valami nagyon nem stimmel. Majd mikor megnéztem DriveDx-el kiírta, hogy volt egy pár unexpected reading/writing error, és az állapota 1% volt. -
kushwavez
senior tag
válasz
#68216320 #32986 üzenetére
nincs még driver. szerintem nem is lesz.
Érdemesnek talán érdemes lenne, ha AMD-d lenne (attól függ persze mire használod és mennyire vagy megelégedve a Sierra/High Sierra-val, notimon még mindig HS fut, az a legstabilabb arra a gépre, míg az asztalin Mojave 10.14.5, azon meg az fut stabilabban mint a régebbi verziók az amd kari miatt: az új frissítéssel lett végre natív hardware encoding), de így csak Sierra vagy High Sierra a működőképes.Nemrég nézegettem az nvidia fórumát, azt írták Mojave-ra nem várható, viszont 10.15-re lehet.
De ezek sem hivatalos infók. -
kushwavez
senior tag
válasz
kgergo89 #32981 üzenetére
Esetleg kipróbálhatod még a Tuxera NTFS-t is.
Én sokáig ezzel kezeltem a Win partícióimat. Bár amióta egy meghajtón van a Mac is meg a Win is, azóta nem nagyon merem használni mert félek, hogy belepiszkál a Win partíciójába a Mac. De amíg használtam nem volt vele problémám.Amióta egy meghajtón van a 2 rendszer azóta inkább használok egy közös "Data" meghajtót/partíciót Win-nek és Mac-nek exFat-ra formázva így mind2 probléma nélkül eléri és kezeli.
-
kushwavez
senior tag
válasz
lizdav #32958 üzenetére
[link]
Próbáld ezzel.
Ez egy teljes clover mappa, tedd rá a pendrive efi-jére.
BIOS:
UEFI be, Fastboot ki, csm ki, Internal graphics be, VT-d be
Lehet másik SMBIOS kell majd, ha kiírja, hogy This macOS version is not supported on your platform akkor bootarghoz: -no_compat_check. azt, hogy milyen beépített ethernet van a lapodon azt nem tudom, ha realtek akkor add hozzá a RealtekRTL8111.kext-et és töröld az IntelMausiEthernet-et -
kushwavez
senior tag
Egyébként valakinek van ötlete mégis hogyan bírhatnám működésre az Fn+Fényerő gombjaim?
VoodoPS2Controller-nél a Pause/Break gomb növeli, az Fn+F12 meg csökkenti a fényerőt. De a valódi gombok az Fn+Bal és Fn+Jobb nyilak, amik nem működnek, és nem generálnak semmilyen kódot se. Sem ACPI, sem PS2 kódokat.
A tapipad miatt inkább EMlyDinEsH-nek a SmartTouchpad driverét szeretem használni, azzal tudom használni a görgetést, míg a Voodo-val nem. Viszont azzal egyáltalán nincsenek fényerő gombjaim. Annyira nem zavaró, de jó lenne működésre bírni. Ez az egy ami nem működik a notin, minden más igen... Már csak ez az egy kéne és tökéletes lenne.
Pause/Break a következőt generálja: "ApplePS2Keyboard: sending key e045=71" ez növeli
Fn+F12 pedig ezt: "ApplePS2Keyboard: sending key 46=6b" ez csökkentiLinux alatt működnek az eredeti gombok, és ott találtam kódokat is, de nem tudom mi a fenét kezdjek velük (már ha lehet egyáltalán)...
Fn+Bal nyíl: "0xe0 0x4c 0xe0 0xcc"
Fn+Jobb: "0xe0 0x54 0xe0 0xd4"
Ha valakinek van valami ötlete szívesen meghallgatom.
Egy csomó fórumot néztem már, de semmi haszna.Noti: Acer Aspire V 15 V5-591G
-
-
kushwavez
senior tag
válasz
hadam98 #32902 üzenetére
Hátrány az az, hogy frissítéseknél frissítened kell az aktuális essential kexteket meg a clover-t.
Stabilnak stabil, a teljesítménye is nagyon jó, de nyílván a legeslegoptimalizáltabb akkor lenne ha ténylegesen egy Mac lenne (mivel konkrét modellekre van tervezve a macOS). De az a jó, hogy te választod mivel szeretnéd futtatni (miylen vidikari, cpu) míg egy konkrét Mac modellnél ezt nem lehet variálni nagyon.
Olcsóbb is összerakni egy erős gépet amit késöbb újítgathatsz kedved szerint mint venni egy erős Mac-et amit nem lehet, vagy csak nehezen lehet újítani és iszonyat drága.
Összes iCloud funkció, Messages, FaceTime, Airdrop, Handoff működik.
(Ha szeretnéd használni az Airdrop-ot és a Handoff-t akkor + BCM94360 PCI-Express kártya kell a Bluetooth-hoz és Wifihez: ~ 10.000.-)Ha az a MacbookPro 2012-es amit említettél árban is jó, és neked kiszolgálja a tevékenységeid akkor az sem rossz választás. (bár szerintem még használtan is iszonyat drága egy macbook Pro)
-
kushwavez
senior tag
válasz
Máté94 #32896 üzenetére
Hát talán igazad van.
De az a jó, hogy unsupported procikat is lehet használni. Csak az integrált grafika a kicsit "nehézkes" mert ahhoz kell a régebbi Framebuffer is, hogy működjön.Haswellt is lehet, talán nem sokkal drágább, viszont arról nem tudok nyilatkozni HD grafika ügyben.
Az enyém majdnem ugyanaz mint amit fent említettem, csak i7-3770-el, és RX 580-al, 700 Wattos Chieftec táppal.
4. hack gépem amit összeraktam, eddig leggyorsabban ezt tudtam összehozni-> összeraktam, telepítő USB be, alap clover volt rajta, egyedül + AppleALC hangnak, FakeSMC meg a többi essential. Miután megkaptam az RX 580-at betettem, elindítottam és kész is volt a telepítése.
Minden működik bug nélkül és eszméletlen gyors/megbízható.Ha meg újonnan kéne összerakni gépet új alkatrészekkel, akkor csapnék egy Skylake/Kabylake gépet.
Viszont akkor ha az összegben benne szeretnék maradni, akkor a vidikari felejtős és marad csak az integrált.
Van neki HEVC H.264 kódolása is natívan, szal nem túl rossz választás az se (már ha használni szeretné az illető) -
kushwavez
senior tag
válasz
hadam98 #32892 üzenetére
Amit használtan nagyon ajánlani tudok:
GIGABYTE Z77-DS3H, vagy Z77P-D3 lap (2nd, 3rd generációs lap Intel 7 Series chipsettel, UEFI, húzható is akár)
-> ~15-20.000.-lcsó és kb semmit sem kellett tennem a feltelepítésnél, csak a BIOS konfigot kellett kicsit állítanom
Procinak mondjuk egy i5-3330: ~10.000.-
RAM: 8 GB DDR3 : ~ 12.000 (bár ezt mondjuk újonnan venném hozzá)
PSU: 450-500 W: Ha nem zavar, hogy zajos akkor LC power ~ 6.000.-
Ha meg halkabb akkor Chieftec ECO: ~ 10-15.000.-
Vidikarinak tudod használni a CPU integrált grafikáját (Intel HD 3000), beállítása egyszerű, nem kell sokat küszködni vele.
De ha azt is akarsz hozzá akkor : AMD Radeon RX 460 2 GB: + ~ 20-25.000.- (Kb beteszed azt működik, XFX gyártót hanyagolni kell)
HDD: (ezt is újonnan venném) Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB : ~ 15.000.-
SSD (ha akarsz, csak a rendszernek, ez is újonnan) mSATA csatlakozós: ~ 10.000.-Összesen LC-Power-es táppal és vidikarival, SSD-vel: 86.000.-
Összesen Chieftec ECO-val, vidikari nélkül, SSD nélkül: 42.000.-
Persze ezekhez még hozzájönne a ház ára stb stb. ezeket nem kalkuláltam bele.
Hozzátenném, hogy ha vidikarival nézzük, akkor meg kell nézni, hogy az adott táp elbírja-e. De szerintem simán.
Megj.: SSD-vel TRIM bekapcsolása után villámgyors. Pár sec a Mac asztalig jutás.Ha érdekel kérdezhetsz róla, ilyesmi gépem van összerakva csak erősebb cuccokkal.
-
kushwavez
senior tag
válasz
lizdav #32853 üzenetére
https://pastebin.com/eqJEQZRf
próbáld ezzel a configgal.
Ellenőrizd, hogy az EmuVariableUefi-64.efi benne van-e a drivers64UEFI mappába.
Lilu+Whatevergreen kell a kexts/other mappába
Bios beállításokban CSM: Ki, DVMT-preallocated 128MB -
kushwavez
senior tag
válasz
general #32881 üzenetére
elég furcsa.
A hiba ami nálad van az azért jelentkezett, mert a "prelinkedkernel" megsérült (ez akkor szokott történni amikor új kexteket telepít az ember és/vagy valami oknál fogva újra kell építeni a kernel gyorsítótárat, de mivel nem fejeződött be ezért hibás lesz a prelinkedkernel)
a kódokkal ez újraépíti magát és elvileg jónak kell lennie.
Biztos jó drive nevet írtál be amikor csináltad? A fő meghajtód neve kell, tehát amin van a mac.
Ha nem jó sehogy se, akkor szerintem tedd újra ha van backup-od és nincs sok vesztenivalód.
A telepítőd létrehozásánál szedd le a legújabb clover-t és tedd rá az USB-re, majd a régi működő clover-ből szedd ki a drivers64UEFI mappát, a kexteket, config.plist-et és a DSDT-t\SSDT-t (ha van) és tedd bele\írd felül az új clover-be. Működnie kéne, ha eddig működött vele a rendszer. -
kushwavez
senior tag
-
kushwavez
senior tag
válasz
general #32868 üzenetére
Az enyémmel is történt ilyen frissítéssel után.
A megoldás: Ha van Recovery particiod, bootold be azt, ha nincs akkor csinálnod kell egy bootolhato USB telepitot, bootold be.
Miután a welcome kép fogad, nyisd meg a Disk Utilityt és ellenorizd hogy a Mac meghajtod fel van-e csatolva. Ha nincs, csatold fel.
Majd lépj ki belőle, indítsd el a Terminalt (Utilities, Terminal):
írd be ezeket:rm -rf /Volumes/[MEGHAJTO NEVE]/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel
touch /Volumes/[MEGHAJTO NEVE]/System/Library/Extensions && kextcache -u /Volumes/[MEGHAJTO NEVE]
várd meg amíg minden lefolyik és az nem lesz az új sorban, hogy “-bash-3.2#”
majd inditsd újra és ellenorizd hogy működik-e. a -v bootargot használd a biztonság kedvéért.
Figyelj arra, ha van space a meghajtod nevébe akkor használnod kell a \ karakter. Például az enyém: “Macintosh SSD” ami így néz ki terminalban: Macintosh\ SSD -
kushwavez
senior tag
válasz
Csabee. #32830 üzenetére
natívan fut az RX széria
nekem RX 580 van
előtte R7 370 volt, az nem támogatott.
annyi volt a procedúra, hogy R7 ki, RX be, elindít -> bios-ban CSM: Ki, Lilu + Whatevergreen Kext/other-be (ezek szerintem nem szükségesek, de azért benn hagytam őket)
Bebootolt hiba nélkül QE/CI, minden port működik, HDMI hang van.
config.plist-be Inject ATI=true. (+ az Intel-t én bekapcsoltam ig-platform-id-vel mert kellett a videókonvertáláshoz H.264) -
kushwavez
senior tag
válasz
#81524480 #32826 üzenetére
Én TransMac-es megoldással tettem fel mind2 gépemre a Mojave-t.
A hátulütője annyi, hogy Win alatt nem tudod használni a könnyű mindenki által a előszeretettel használt UniBeast-et, hanem egy kicsit érteni kell a configoláshoz, hogy el tudjon indulni a telepítő.
[link]
Időben sokkal gyorsabb és nem kell hülyéskednem a virtuális mac-el ami ráadásul elég lassú (legalábbis nekem).Tehát inkább haladóknak ajánlanám.
-
kushwavez
senior tag
nekem v4220 volt Sierra-n és High Sierra-n, de Mojave-n már nem ment azzal a verzióval. Most v4674 van, nem frissítem tovább, mert ezzel is tökéletesen működik.
az újabbat lehet régebbiekhez használni, de a régebbi clover-eknél előfordul, hogy nem tudják kezelni az újabb OS-t.
Ha betölt az USB telepítő vele akkor a feltelepített OS-el sem lehet gond (szerintem)
-
kushwavez
senior tag
válasz
#68216320 #32781 üzenetére
ez a direct link megnyitja az AppStore-odon belül és onnan le lehet szedni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest