- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
válasz
Plasticbomb #31082 üzenetére
Inkább csináltam VMWare alatt egy High Sierra installert, és végre el is indul a telepítő, de nem megy se az egér se a billentyűzet...
USBInjectAll.kext a helyén.
Ilyenkor mi van?
-
scream
veterán
Hali!
Gondoltam nekiveselkedem a directupdate-nek Sierra-ról High Sierrara, de sajnos megakadtam...
A rendszer install megvolt, előtte frissítettem Clovert legújabbra, kext-eket megfelelő helyre másoltam, config.plist is be lett rakva, amivel idáig ment, illetve az USB korlát is be lett állítva.
Viszont a Clover nem tölt be, ennyit ír:
boot0af: error
.Mit kéne csinálnom a fixáláshoz?
-
scream
veterán
Én maradok Sierrán, mert megy szépen minden, kivéve ezt a két kényelmetlenséget.
1. Valamiért a Guest fiók aktiválja magát
2. Valamiért az alapértelmezett hangeszköz mindig visszaáll egy HDMI kimenetre, pedig az USB dac-on kéne maradniaValakinek van ötlete, megoldása ezekre?
-
scream
veterán
Nekem mostanában, hogy aktívabban elkezdtem használni a Sierra-t, előjön egy olyan dolog, hogy egyszercsak gondol egyet a
kernel_task
és elkezdi 100%-on hajtani az egyik magot, de az egész rendszer belassul.Konkrét dologhoz eddig nem sikerült kötni, a Google Chrome mindig futott, lehet ahhoz van valami köze, de lehet az is, hogy tök független.
Mi lehet ez?
Settings/Energy saver-ben minden ki van kapcsolva.
-
scream
veterán
Nekem Windows volt először, aztán mikor sikerült egy másik HDD-re feltornázni a macOS-t, akkor vettem egy külön SSD-t az OSX-nek és arra raktam fel.
Alapvetően most úgy használom a WoL/távoli kapcsolat miatt, hogy a Windows-os SSD van prior boot-ként, így a Clover be sem töltődik, ezáltal elindul a Windows akkor is, ha távolról keltem életre a gépet, ha meg a macOS kell akkor boot előtt F8 és kiválasztom a macOS SSD-jét, akkor a Clover töltődik be, és ott kiválasztom a 'sima' macOS indítást (balról a legelső, nem a recovery).
Szóval nem külön partíció, hanem külön SSD van neki.
-
scream
veterán
Hali!
Egy olyan gondom volna, hogy ha macOS-re bootolok, akkor a gép órája mindig eltolódik +2 órát, hiába van beállítva az autómatikus idő (time.euro.apple.com), illetve ha átállítom macOS alatt, akkor ha visszamegyek Windowsra, ott megint +2 órában van...
Nem elviselhetetlen gond, csak bosszantó. Esetleg valaki tud rá megoldást?
-
scream
veterán
-
scream
veterán
Hali!
Időközben aktuális lett az iMessage beállítása a MacOS-en, viszont végigcsinálva ezt a guide-ot ezt kapom:
Van valakinek ötlete, hogy miért nem enged bejelentkezni?
A user/pass tuti jó, a piros szöveget nem is értem a háttérben, hogy mi az hogy az auth-tal van baj.
-
scream
veterán
Nekem is így van, egyik SSD-n a Windows, másikon az OSX és boot eszköznek meg az OSX-es van állítva, így a Clover-ből tudom indítani mind a kettőt.
Viszont valamiért van, hogy a Clover (általában vagy Win-OSX vagy OSX-Win) os váltásnál eldobja az USB-ket így nem tudok választani, csak reboot segít vagy van, hogy be sem jön semmi és ott is csak reboot és utána megy minden rendben. Nem tudom hová tenni a dolgot.
-
scream
veterán
válasz
func93 #28846 üzenetére
Persze, nézd meg ezt, én ezt használom: Hungarian Pro.
-
scream
veterán
Gondban vagyok.
Valamiért az OSX elfelejti a hangeszközt és csak a VGA HDMI kimeneteit látja újraindítás után. Aztán ha DPCIManager-rel felrakom újra a VoodooHDAVT1708S.kext-et (szól, hogy már van létezik egy ilyen, biztos felül akarom-e írni), Fix permission és Rebuild Cache után restartolva újra látja a hangkártyát, aztán ha kikapcsolom a gépet és vissza eltűnik.
Mit csinálok rosszul? Vagy mi okozhatja ezt?
-
scream
veterán
válasz
AllTheBest #28817 üzenetére
Google keresési találatok alapján nem igazán lehet rárakni, igaz, azok 1 éves körüli postok.
-
scream
veterán
válasz
szuszinho #28808 üzenetére
Én B150(M Mortar)-re próbálom felrakni, de nagyon nem akar sikerülni...
Mindig megáll, a System uptime in nanoseconds-nál. Egyelőre annyit sikerült elérnem, hogy egy DSDT.aml-t bemásolva az az ACPI/orogin-be már nem kell mindig kikapcsolni a Fix Airport-ot és Fix sound-ot, de ugyanúgy megáll.
-
scream
veterán
válasz
Plasticbomb #28780 üzenetére
Hát az a baj, hogy nem tudom mi az az SSDT (hogyan kell Win alól kinyerni és utána azt telepítésnél miként kell használni) és hogy mit takar az ACPIPlatform téma.
Itt amúgy van egy sikeres B150M Mortar-os telepítés és fel is van töltve egy DSDT, csak egyrészt nem tudom letölteni (regisztrálni kell, de nekem nem akar megérkezni a regisztrációs mail, pedig vagy 10 emaillel próbálkoztam) másrészt, ha le is töltöttem volna, nem tudom, hogy azt hová kéne másolnom.
-
scream
veterán
válasz
Phantomhive #28779 üzenetére
A telepítőt próbálom bootolásra bírni, mert ha a rendszer nem indulna, akkor ugyan azt kéne megcsinálnom, mint amit a telepítés elindulásához kellett.
-
scream
veterán
Na már megint itt vagyok...
Sikerült elérni, hogy ne haljon meg a Fix2-64.efi, a CFG lockot ki kellett kapcsolni...
Viszont most meg egy ebbe futottam bele:
Aztán olvastam, hogy valakinek az oldotta meg, hogy a DSDT-ben a
Fix Airport
-ot ésFix sound
-ot kivette.De sajnos nálam nem lett jó megoldás, ugyan ott áll meg.
Boot args:
Mit kéne csinálni, hogy menjen?
-
scream
veterán
Magic Mouse-t valahogy működésre lehet bírni? Milyen BT dongle kell hozzá?
-
scream
veterán
Hali!
Na már sikerült felrakni az OSX-et 2 konfigon (IvyBridge és Haswell), de most Skylake-en elakadtam megint...
Olny UEFI-s installer, Clover betölt, majd amikor install-t nyomok ez jön be:
USB2.0:
OsxAptioFix2Drv: Starting overrides for \.IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: no, hibernate wake: no
Error allocationg 0x10a pages at 0x0000000010000000 alloc type 2
Error loading kernel cache (0x9)
Boot failed, sleeping for 10 seconds before exiting...USB3.0:
OsxAptioFix2Drv: Starting overrides for \.IABootFiles\boot.efi
Using reloc block: no, hibernate wake: no
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
és ezután egyből reboot.OsxAptioFix2 Cloverrel telepítve lett, legfrissebb. FakeSMC a helyén, conf.plistben csak a
-v
lett odaírva.A konfig amire szeretném rakni:
Msi B150M Mortar
i5 6400
GTX 760 -
scream
veterán
És egyéb más beállítás kellett?
Most az a baja, hogy Clover elindul, telepítő addig jut, hogy ++++, majd semmi. Csak áll és ennyi.
Legacy/hibrid telepítővel el sem indult a Clover, így csak UEFI-vel lett megcsinálva, így a Clover legalább megy.
Asus MAXIMUS VII RANGER alaplap, i7 4790k proci.
-
scream
veterán
válasz
Crondore #28699 üzenetére
Oké, de nekem nem az a kérdésem, hogy miután az új rendszeren (frissítés után) hogyan telepítem a webdriver-t, hanem, hogy hogyan bootol be a frissített rendszerre, ha a Clover config.plist-jében be van rakva a
<key>NvidiaWeb</key>
<true/>kód a System param-hoz és mivel a rendszer frissült nincsen még a rendszerhez való WebDriver.
-
scream
veterán
válasz
ThuG4LifE #28697 üzenetére
Az oké, de addíg nem tudom a webdrivert felrakni, amíg nem frissült a rendszer, ergó 1x úgy kell újraindítani a rendszer, hogy nincsen webdriver, de a conf.plist-ben meg ugye meg van adva, hogy a webdrivert használja. Ilyenkor gondolom nem ignorálja, hanem meghal és ezt elkerülve (mert nem feltétlen lesz itthon az installer pendrive, a működő cloverral, amibe nincsen ez a Key megadva) gondoltam rákérdezek.
-
scream
veterán
válasz
Smiley #28683 üzenetére
Amúgy akkor mi van, ha jön ki egy OS frissítés pl majd 10.12.2, lefrissítem a rendszert, de ugye a WebDriver nem fog menni, de restart után meg ugye a Clovernek meg van mondva, hogy use-olja. Gondolom ilyenkor nem ignorálni fogja, hanem szimplán elhal és nem indul el.
Szóval akkor az update előtt a config.plist-et kell módosítani és kivenni ezt a részt (
#
-t írva a key elé) vagy van rá flag?Az
nv_disable=1
megoldja ezt?---
Illetve Z97-es Asus lapnál (Haswell, de nem Haswell-E) is kell az AsusAICPUPM vajon? Vagy az csak Sandy/IvyBride esetében (wiki-ben csak ez a kettő van említve)?
-
scream
veterán
válasz
Smiley #28678 üzenetére
Nos.
A Clover Configurator-ban még mindig nem sikerült megtalálnom, hogy hol van ez a "Use NVIDIA WEB drivers" lehetőség.
Próbáltam így is, de nem ment.
Ahhoz, hogy sikeresen elinduljon a rendszer, kell az nvda_drv=1 és a már említett Use NVIDIA WEB drivers.
Amúgy, ha bármi frissítés jön a Store-ból, ami a rendszert érinti (most pl ThunderBolt update), akkor a Webdriver-t újra kell rakni?
Illetve valamiért a VoudooHDA-t elfelejti a webdriver frissítése/felrakása után. Most pl valamiért nem tudom megint működésre bírni... Hogy lehet úgy megcsinálni, hogy meg is jegyezze?
Én annyit csinálok, hogy DPCIManager-ben Kext install, majd Repair Perms és utána Rebuild Cache, majd reboot. Ez így jó?
-
scream
veterán
válasz
Smiley #28671 üzenetére
A hátlapi USB2.0-s portokat még nem sikerült felkelteni, ha eszközt dugok rá (bill/egér), akkor semmi sem történik. Előlapi USB2.0 megy, USB3.0 megy elöl is, hátul is.
Hangot is sikerült megcsinálni, net is megy.
A Boot-nál még annyi van, hogy minidg manuálisan kell az nVidia webdriver-t engedélyezni a Clover-ben. Ezt nem lehet valahogy "beégetni", hogy megjegyezze? Van rá flag?
Clover configuratorban nem találtam ezt a bejegyzést.
Flagek most ezek vannak állítva:
kext-dev-mode=1 rootless=0 nvda_drv=1
-
scream
veterán
válasz
scream #28667 üzenetére
Na, valamit alkottam, de most megakadtam, mert már megint nem megy rendesen a képernyő (idáig ment a webdriverrel, majd lefrissítettem a rendszert és most megint nem jó).
Illetve raktam fel pár kext-et, de valszeg megöltem vele az USB vezérlést, mert semmilyen USB-s eszközt nem ismer fel.
Van lehetőség valahogy un-loadolni feltelepített (DPCIManager-rel) kext-et?
Amikhez kellene még kext:
- hang
- hátlapi USB portok (egyáltalán nem mennek, csak az előlapon lévők)Illetve az még nem tiszta, hogy ha felrakom az nv webdrivert, akkor utána a cloverben, ha installálom az SSD-re kell valamit beállítanom?
Ha Windows mellett szeretném használni (Win másik SSD-n van), akkor ha Legacy történt a telepítés, akkor is választhatom az UEFI-s CLover installt az SSD-re?
-
scream
veterán
válasz
scream #28666 üzenetére
Siker!
Nem csak, hogy belépett a telepítőbe, hanem fel is települt.
El sem hiszem... De az a bajom, hogy nem tudom mi oldotta meg a gondot.
Amit csináltam: Clover telepítés után a conf.plist-ben az
<key>AsusAICPUPM</key>
<true/>raktam bele, illetve a -v kapcsolót, SMBIOS nem kellett hozzá. Illetve a FakeSMC.kext-et a 10.12 és Other mappába is beraktam, jogosultságot állítva és a 10.12 mappán is kellett jogosultságot állítani.
Viszont a már telepített rendszeren nem tudok felbontást állítani, illetve nincsen se hang, se internet. Mik kellenek nekem, hogy menjenek?
Egyelőre Clovert nem installáltam az SDD-re, szóval az USB-ről bootolok.
-
scream
veterán
válasz
Smiley #28664 üzenetére
Köszönöm, nekilátok.
Amúgy, ahogy látom nem vagyok teljesen egyedül ezzel a problémával: Tonyx86 forum. Igaz, sajnos csak kérdés szinten létezik, megoldást még senki nem írt rá.
local.com.apple.xpc.launchd[1] (org.ntp.sntp.134) <Warning>: Service exited with abnormal code: 1
busy timeout[0], (240s), kextd wait(0): 'AppleACPICPU'Nem lehet amúgy valami a
config.plist
-temmel? Mert amikor beleraktam az általad ajánlottSMBIOS
-t, akkor ami benne voltSMBIOS
(jóval hosszabb volt, mint amit beleraktam) azt kitöröltem belőle.Amúgy a
config.plist
-nek a joga számít? Mert csak most csinlátam meg rá, amit a kext-re is kellett. (Bár így sem megy). -
scream
veterán
válasz
Smiley #28658 üzenetére
Próbáltam a
PCIRootUID=1
-gyel is, de nem sikerült, ugyan az a hiba.Itt van két felvétel, az első nélküle, a második vele:
Ahogy látszik a progress közepe táján elég sok az Error, de nem tudom sajnos pontosan, hogy mi is az, idáig nem tulajdonítottam neki túl nagy figyelmet, mert túl haladt rajta, de hátha...
BIOS, SATA hely, stb a megfelelően beállítva.
-
scream
veterán
válasz
Smiley #28646 üzenetére
Újra itt...
Most meg egy 'Prohibition' jel jön elő, és mögötte meg kicsit szétesik a kép. (Pont, mint a linkelt hsz-ben is)
Próbáltam
nv_disable=1
és Inject nVidia-val is, de ugyan ez.-----
(#28648) cacater:
Én elég sokat szívok egy hasonló s1155-ös konfiggal. De úgy néz ki, hogy van remény. (kopp-kopp-kopp)
-
scream
veterán
válasz
Smiley #28623 üzenetére
Új fejlemények! Végre...
Most miután rámegyek az Install macOS-re a Cloverben ugyan úgy az első sor a csak '+' jel, de utána beindul a verbose és szépen logol, sokáig és itt áll meg:
busy timeout[0], (240s) kextd wait(0): 'AppleACPICPU'
busy timeout[1], (240s) kextd wait(0): 'AppleACPICPU'
...Hogyan tovább?
-
scream
veterán
válasz
Smiley #28600 üzenetére
Köszönöm.
Az, hogy a pendrive legyen legacy moddal telepítve, az mit takar? Hogy Cloverben ne az UEFI only opciót válasszam?
Illetve a monitor DisplayPort-tal van rákötve a felbontás miatt (2560x1440). Keressek inkább egy HDMI-t, amíg települ vagy jó lesz így is?
Előreláthatólag mindezt hétfő este fogom tudni kipróbálni.
-
scream
veterán
-
-
scream
veterán
válasz
scream #28561 üzenetére
Na, megcsináltam az only UEFI installert, odáig jutottam, hogy kiválasztom az USB sticket mint boot-ot, majd fekete képernyő egy fehér '_' karakterrel, ami meg sem moccan, nem vibrál, semmi. Csak áll és nem történik semmi, vártam 5-10 percet, semmi nem történt.
OsxAptioFix2Drv-64.efi és Only UEFI lett Cloverben állítva.
BIOS-ban BOOT-nál minden UEFI only-ra vagy UEFI first-re lett állítva, SecureBoot kikapcsolva, FastBoot kikapcsolva.
Ilyenkor mi van?
-----
Tlac lszi töröld ezt (#28565) a hszt, mert véletlen dubla lett, köszi.
-
scream
veterán
válasz
ThuG4LifE #28548 üzenetére
Na megpróbáltam minden opciót szerintem, de nem ment.
nv_disable=1 - nem ment
nv_disable=1 dart=0 - nem ment
dart=0 - nem ment
Csak 1 SSD-t hagytam rajta SATA2 vagy SATA3 - nem ment (+ flages próba)
Egy háttértárat sem hagytam rajta - nem ment (+ flages próba)
GTX 970-et kivettem, csak iGPU - nem ment
hangkártyát (Asus Xonar DG) kivettem - nem ment (VGA kint volt)
2x8GB RAM kivettem - nem ment
másik 2x8GB RAM kivettem - nem ment (másik 2x8-at visszaraktam, ofc)Szóval csak RAM, CPU és alaplap volt rajta és nem ment, ugyan ezt kaptam mindig:
asked for SMC=4D535463 (MSTc) len=1
asked for SMC=4D534163 (MSAc) len=2BIOS-ban mindent kapcsoltam (enabled/disabled), amit csak tudtam, de semmi... (amit itt vagy tony-n olvastam).
-----
(#28549) tlac:
Sajnos még mindig nem sikerült működő OS X-et csiholni itthonra, szóval ezt nem tudom itthon megcsinálni, csak bent melóhelyen Mac Minin.
-
scream
veterán
Asszem a SATA3-ba, de nem csak az az SSD van ilyenkor indításnál rákötve amire telepíteni akarom (üres, 120GB-os Kingston V300 SSD), hanem 1 Windows-os SSD és 1 HDD (adatok vannak rajta).
-----
(#28546) ThuG4LifE
Igen, fel lett rakva, tlac ajánlására.
Semmi extra flag-et nem írtam be, csak a -v, a telepítő leírás alapján.
-
scream
veterán
Igen, próbáltam összefoglaló alapján, tony-s módszerekkel, de sehogy sem volt jó...
Még mindig ugyan az a tünet: már régebben is írtam. Egyszerűen nem tudom mit csinálok rosszul vagy miért nem akarja.
Annyi világos, hogy az Alma logo a töltőcsík nélkül azért van mert nem verbose-ban volt a clover, ha meg verbose-ban van, akkor fekete kép, villog 30-40 secig a '_' majd jön a sok '*' és reboot, 0 információ.
Próbáltam linkelt leírás alapján (ez) T460-ra felrakni, szóról-szóra de még az USB-ről boot sem volt meg Cloverbe, PC-n legalább a Cloverig eljutottam.
-
scream
veterán
Bp-en nincsen valakinek esetleg kölcsönbe USB-s ElCapitan telepítő?
Már nem tudok mire gondolni, hogy miért szar és egyeltalán nem indul el a telepítő, mint, hogy maga a pendrive-ok szarok, amiket próbáltam...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Dacia topic
- Társasjáték topic
- Futás, futópályák
- Hobby elektronika
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Építő/felújító topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest