- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
3 napig élő link
(ha ez így szabálytalan, akkor töröljétek a topikból) -
gondoltam felveszem, de már túl sokan vannak bent, nem tudok belépni.
-
a 7iv-et legfeljebb azért várnám meg, mert attól hátha lejjebb megy a iii ára, de szerintem vastagon benne van az is, hogy nem fog.
m43-nak van egy gm1 (igazából csak azért van, mert erre volt olcsó de korrekt minőségű ultrazoom, meg nagy néha jó pici aranyos zsebrevágós gépnek a 12-32-vel), de azzal nem vagyok előbbre, mert az L bajonettes obikat nem tudom rátenni.
ja meg van egy gh2, amit decemberben 15e forintért vettem egy canon kitobival meg három gyári akksival, de még annyira se foglalkoztam vele, hogy megfejtsem, milyen hekkelést csináltak vele, ami miatt egész magas bitrátával vesz fel hbr módban, és áll meg pont 12 perc videózás után. és ezzel párhuzamosan miért nem működik a sima videó mód -
sziasztok,
az úgy volt, hogy le akartam cserélni a canon 5diii-at sonyra...
szóval van egy 5diii, van egy sigma 24-105 art, egy canon 70-200 f4is, ez a dolgozós része a technikának, amikkel videózok is meg fotózok is. ezen kívül van egy 35mm art, egy canon 85 f1.8, meg egy sigma 12-24 (még az art előtti időkből, de enélkül viszonylag jól elvagyok, vagy tudom fixszel helyettesíteni. van markolat, ami az akksi miatt is jó, de főleg nekem úgy sokkal kényelmesebb. van mellé egy 100d vésztartaléknak, amire szerencsére sose volt szükség, de megnyugtató, hogy ott van, mindezt olcsón.
viszont rettentően tetszett a gondolat, hogy felismeri a szemet a váz (tág blendén az nagyon kényelmesnek tűnik), meg használható af videó közben, 4k videó...
kikristályosodott az elképzelés, sony a7iii + mc11, amivel a 24-105 meg a 35 sima ügy, állítólag a 70-200 is hibátlanul megy, a 85-öst meg kipróbálom, aztán vagy marad, vagy lecserélem natív samyangra. 600e pénz a váz, a meike markolat állítólag jó (anno a 6d-n meike volt, szerettem). amire nem emlékszem, hogy mc11-gyel megy-e az objektív és a váz stabija együtt. viszonylag olcsón tudok mellé tenni aps-c sonyt tartaléknak. mínuszpont: fél óránál többet nem tud felvenni egyben, amire ugyan ritkán van szükség, de nem lenne rossz. mínusz még a videó közbeni melegedés, bár azt nagyjából ki lehet kerülni. az utángyártott akksik miatt esélyesen hisztizik.és akkor szembejött egy használt s1 hirdetése...
azt hamar kitaláltam, hogy nekem valójában az s5 tetszik, ráadásul a kedvezménnyel együtt 540e forint a váz.
mc21 adapterrel a 24-105 és a 35 sima ügy, másik 70-200-ról olvastam hogy megy, de nagyon lassú. marad a sigma (félmilla), a pana 70-200 f4 (félmilla) és a pana 70-300 (félmilla). a 85 szerencsejáték, hasonló árú alternatívát szintén nem láttam. más régi sigmák tapasztalatai alapján lehet, hogy a 12-24 egyáltalán nem megy az adapterrel, de ahelyett akár egy mf fix is szóbajöhet. ja és mc21-gyel nincs af-c.
cserébe jobb videót tud (4:2:2, 10 bit) többnyire időkorlát nélkül, ha jó láttam, többnyire melegedéssel sincs gond, az af wobble pedig az s5-ben már elfogadható szinten van. fogalmam sincs, hogy viszonyul az utángyártott akksikhoz. mínusz: csak gyári markolatot láttam hozzá (100e+), nincs olcsó tartalékvázra lehetőség (hacsak nem marad minden ef végű, mert akkor maradhat a 100d).jól érzem, hogy vagyonok elköltése nélkül a sony marad opció? pedig a tesztek és videók alapján úgy megtetszett a pana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest