- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manson
csendes tag
válasz
t72killer #27 üzenetére
igen, a kettő együtt. Eddig átlagosan 360-410 khash/s körül sikerült hajtani őket.
Ma viszont meghalt az alaplapom este. (nem emiatt, am is nyűglődött. Sajna nem kapcsol be, csak pörög minden.. eddig 1-2 ki-be kapcsolás megoldotta, most kuka.)
szóval szumma 2160-2500 khash környékére várom a miniriget. Szerintem az nem rossz amúgy, 0,4-0,5 ltc / nap. Azaz 10-12 dollár. A megtérülés nagyjából így 4hónap lesz. Teljesen belefér ( ne felejtsük el, hogy azért ennyi mert az áram nem számít ) egyenlőre.
-
-
Manson
csendes tag
válasz
t72killer #24 üzenetére
jah.. mondjuk kicsit csalódott vagyok, hogy a 270X-ek alulteljesítenek ahhoz képest amit vártam.
350-380khash/s körül tolnak ... 748 volt a max de 550 az átlag ( két kártyával teszteltem most ). Szóval így kicsit elgondolkodtam, hogy a maradékot amit rendeltem továbbpasszoljam, és bepakoljak a helyükre néhány 6950et, vagy esetleg 5850et... az 20 ropi ez meg 50. Persze most a low configról beszélünk ,de nyilván a low az legyen low ... a másik meg majd lesz brütál.
-
-
válasz
Mesterlovesz #21 üzenetére
Még egy "ha" (a szó, amitől irtózik a jó befektető, ha sokszor ismétlődik): ha a bányászott cuccok árfolyamán is nyer az ember. Csúcstechnikát akkor sem vetnék be (vizes 290x-ek), a megtérülési idő akár 3x-osa is lehet egy "olcsó" ref 290/280x-es rendszerhez képest
-
-
Zizi123
senior tag
Azért lássuk be, hogy az őskorban az Acorp tápoknál még elképzelhető volt, hogy leég, de manapság, főleg ebben a kategóriában...
Hamarabb ki fog kapcsolni, mint, hogy leégne.Egyébként pedig, ha jó táp kell, akkor mostmár árulják végre Magyarországon az Evga Supernova 1300W G2 tápokat, és csak 44eFt 10 év garanciával!
Na de igazából ez előző hozzászólásomban nem azt akartam vitatni, hogy kell-e a 74eFt-os táp, hanem, hogy visszahozza-e valaha az árát a rig, úgy, hogy mindenből a csúcskategória (a legdrágább) van benne.
-
-
-
-
Manson
csendes tag
no srácok, megvan a végleges config, lerendelem az alkatrészeket.
Összesen 3db rig lesz.
Rig1 - alsó kategóriás új cuccokkal ( 6db R270X )
Rig2 - használt de középkategóriás cuccok ( 2db 5850 OC, 2db 6950 OC )
Rig3 - felsőkategória vízhűtéssel nyakoncsapva ( 6db R9 290X )Ebből most az elsőt kezdem építeni először:
Asrock H81 Pro LGA1150
Corsair Value DDR-3 4GB/1333 KIT
Intel Celeron G3220 3.00GHz BOX
Toshiba 1.0TB SATA-III (DT01ACA100)
Arctic INTEL Freezer 11 LP
6db R9 270XTápra várok ötleteket, én most Corsairben gondolkodtam, MTECH volt még amit néztem ... a neve nagyon gagyin hangzik, de nem volt még szerencsém a tápjaikhoz. Árban középkategória.
A "házikó" egy fa keret lesz, amihez még designolok egy hűtést. A héten feltöltöm róla a skiccet. A rigeket egymásba építhetőnek tervezem megcsinálni, hogy moduláris legyen a játék.
-
válasz
Mesterlovesz #9 üzenetére
Érdekes kérdés ez a 270X - ugyebár 470kH körül hoz, és 45eFt fölött van az ára.
Csak a különbségekre fókuszálva (pl a tápigény a két megoldásnál kb uannyi)
5MH 270x-ekkel: 11 kari - 500eFt
11 powered riser - legolcsóbban 20eFt
2 lap: 36eFt
2 CPU: 18eFt
8GB RAM: 15eFtszumma1: 589eFt
5MH 290-esekkel: 6db kari - 720eFt
6 Powered riser - 12eFt
1 lap, 1 CPU, 4GB RAM - 35eFtszumma2: 767eFt - nem mind1, a középkaris megoldás több, mint 170 rugóval olcsóbb! Persze reklámnak sokkal jobb a vizes 290x rendszer
-
Mesterlovesz
aktív tag
Szia, ha bemutató terméket szeretnél összerakni akkor különösen oda kell figyelni arra, hogy milyen Bányászgépet raksz össze!
A bányászgép amennyiben GPU-ra épül és nem CPU-ra (ami ugye 99%-ban így van) akkor Jó alaplap, Gyenge, olcsó proci, Gyári procihűtő, Közepes (270x) vagy Cscús (290x) videókártyák, Márkás táp, 3 nál több 290x-nél lehetőleg 2 db, 1 kis tárhelyű, olcsó merevlemez, Minimum 4 Gb Ram.
A véleményem az, hogy a fenti konfig amit belinkeltek pontosan ilyen szempontok alapján lett összerakva. Mondjuk bemutató darabnál lehetne 2 különböző konfig, az egyik a 270x-ekre épülhetne, a másik meg a 290x-ekre, az árkülönbség miatt mindkettőre lenne vevőkör szerintem.
-
Manson
csendes tag
én nem a h61 hanem a h81 pro lapot mondtam, mivel olcsón kapjuk, az 1150es foglalat.
A BTC-t nem kötelező bent tartani a poolban, viszont a "támogatás" csak akkor jár hozzá, ha bent hagyod.
Ennek nem az a célja, hogy "játszani" tudjunk a coinokkal, hanem az , hogy az oldalon tartsuk a felhasználót és rávegyük, hogy folyamatosan visszatérjen hozzánk.Lesz lehetőség arra is, ha a BTC-t kivenné ( és akár ez neki forintban vagy euróban kell, akkor megvesszük tőle és kiutaljuk. Ezzel a klasszikus tőzsdét kihagyjuk részben, viszont a saját BTC tranzakcióinkat megkönnyítjük.)
-
A righez még: a vizet sztem felejsd el, még gyártói áron is akkora ktg, ami csak sokára/soha nem térül meg. Ha jobb hűtést szeretnél, akkor jóféle hűtővel ellátott karikat kell venni (pl Powercolor PCS, sapphire tri-X, windforce?), ahol a VRM hűtés is jól van implementálva.
-
válasz
pappkarcsi #3 üzenetére
A 1150-es proci ötletét a 1155-ös lapba már ott is kritizáltam
.
Az eredeti ötlethez: kicsit kései a beszállás, és a 70$/1MH/hó túl van becsülve - hacsak nem vagy olyan jó bróker, mint Mesterlövész kolléga.
A pool üzleti modellje nem teljesen világos: xy bányász kitermel 10 hónap alatt 1BTC-t és a végén 2BTC-ért vehet nálatok hardvert? Hol éri ez meg
Ha arra számítasz, hogy a benntartott coinok tőzsdézéséből fedezed a hasznot, az nagyon kockázatos dolog...
Más: A céges háttér nagyon egészséges a hardveráraknak, az tuti
-
Manson
csendes tag
válasz
pappkarcsi #3 üzenetére
hmhm, ez jó!
át is számolom az egészet.
Egyébként elég ha a nettót nézzük mert ez céges asset lesz ( + mivel amúgy is hardvert meg btc-t stb dolgokat árulgatunk, az áfa visszajön )
Tehát bányászat céges tevékenység ( lesz ) ! Bányatársaság is lehetünk akár..
-
pappkarcsi
senior tag
Én az ssd helyett a sok írás és olvasás miatt inkább 2db hdd-t tennék raidbe. hosszabb élettartamú lesz.
Optimális konfig például a következő Mesterlövész fejéből:
2x ASROCK H61 Pro BTC 18 315 Ft/db 3 év gar
2x CORSAIR 4GB DDR3 1600Mhz 8000 Ft/db használt
2x Pentium L1150 használt 8000 Ft/db
2x CORSAIR CX Series 750W 24000 Ft 5év gar/db
2x Chieftec 650 W 14000 Ft 2 év gar/db
10x 270x 49000 Ft/db
Ezt elosztani 2 Rig-re, mindegyikben 5 db 270x. 3 270x-et hajt a 750-es táp, 2 db-ot a 650-es.
Ez a számításaim szerint 4500 Khs, 633ezerét.És ehhez jöhet a vízhűtés...
üdv!
-
Manson
csendes tag
persze optimálisabb rig kialakításra ötleteket várok. A tervek szerint a kártyák nem a gépházban, hanem egy külön szerkezeten fognak lakni, az optimáisabb hűtés érdekében.
-
Manson
csendes tag
Sziasztok,
gondoltam, építek két céges riget, felhasználva az összes cool alkatrészt amit király áron elérünk.
Asrock H81 Pro BTC board [ebbe fér 6db kártya] 15.000
Intel Core i 5 2.50GHz Tray (s1155) 27.000
Corsair Value DDR-3 4GB/1333 KIT 8.000
120GB SSD V300 Series 14.600
Thermaltake Contact 39 6.900
XFX 1250W PRO 55.000
6x R9 290 Asus 6* 95.900
----------------------------------------------------------------------------------------------Vízhűtésként EKWB termékeket tudunk bepakolni, ( azt importáljuk)
Az össz teljesítmény így kb: 4800 khash/s lenne.
A gép: 126500
A videokártyák ára: 575400
A vízhűtés: kb 150.000
..............
szumma: 851.000 netto , szóval asztalra lerakva kb 1,1m ft * 2,2m ftEbből indítanánk is rögtön egy pool-t, aminek így a kezdő sebessége 10Mhash lenne. Arra gondoltam, hogy aki gép által termelt pénzt nem kiszednénk, hanem az oldalon történő vásárlásként lehetne megkapni.
Egy eset:
- valaki csatlakozik az poolhoz és az oldal közösségéhez, majd bányászik 2 hónapot a gépével. Mondjuk a gép teljesítménye 1000 khash, így a gépe mondjuk aktuális árfolyamon termel havi 70 dollárt.Ha bányászik a Pool tagja pl. 1hónapig akkor 10%, ha 5 hónapig akkor 50%, 10 hónapig akkor 100% extra levásárolható kedvezményt kap.
Mi a véleményetek ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Acer notebook topic
- Gmail
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest