Keresés

Aktív témák

• nygma

addikt

válasz kai #7 üzenetére

szerintem ennek nicns köze a seniorsághoz. gondolj bele: ha egyszerre két processz vakarja ugyanazt a vinyót, akkor teljesen logikus, hogy mindekttő lassabban éri el a dolgait. mígha külön vinyót vakarnak, akkor nyilvánvalóan gyorsabb a történet (persze EGYSZERRE nem tudják vakartatni a külön vinyókat sem, de ez már az IDE vezérlő problémája)

• Sipi

addikt

válasz kai #4 üzenetére

Azért jobb teljesen külön tenni, mert így, ha hasznélja a swap-et, nem terheli a rendszeredet annyira. Pl. ha a /usr és a swp is ua. vinyón van, mivel a /usr-ből igen sokat kell töltögetnie (ott vannak a könyvtárak), állandóan mozgatnia kell a vinyó fejét a lib-swap között.

Én 256/512 mega memóriával használok Linuxot, és szinte mindig minden elfér benne. Ha nem, akkor max. a buffereket ürítgeti. Ez nagyon gyors. Azonban a swap sokkal lassabb, durván lelassul a rendszer, ha használnia kell.

Linux alatt nagyon jó a memóriakezelés, ezért írtam, ha már swap-et kell használnia (és nem azért, mert egy 2 gigás képet szerkesztesz), nem árt inkább plusz memóriát venni, mert ez azt jelenti, hogy az egyszerre futó programjaid számára kevés a memória.

Sipi

• Sipi

addikt

válasz kai #1 üzenetére

Huh, ez rengeteg tényezőtől függ.
    Attól pl., hogy mit és mire hasnzáls zmajd. Ha KDE/Gnome fut, az elég sokat zabál. Képszerkesztés is. Akkor érdemes pl. 512 megásat létrehozni.
    Ha csak dekstop gép, játszani, böngészni, elég lehet 256 mega is.

Személyes véleményem: adj neki nyugodtan 512 megát. Olcsó a vinyó, nem nagy helypazarlás.

Én az elejére szoktam tenni, persze legelöl a /boot partíció van.
    Viszont Linux alatt swap-et elég ritkán láttam használatban, tehát elvileg felesleges erre spekulálni. (Legjobb egyébként is más vinyóra, más IDE-vezérlőre tenni.)
    Ha Linux alatt swap megy, kezdenek gondok lenni...:)

Sipi

Aktív témák