- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Youtube Prémium és ChatGPT
Aktív témák
-
Sipi
addikt
Ezt írtam én is, egy kábelen nem megy. Ezért kell külön kábelre, külön csatlakozóra tenni. Bár így sem lesz egy SCSI-rendszer, viszont megdöbbentően gyorsabb lesz (mármint komolyabb terhelés esetén).
Csak kvázi egyszerréről van szó, természetesen. Mert hiába ad ténylegesen egyszerre két vinyó, ha az alrendszer, ami fogadja, csak egymás után tudja kezelni. :)
Sipi -
Sipi
addikt
Szerintem ha külön IDE-csatira kötöd őket (nem egy csatin belül primary-secondary), DMA-átvitel és UDMA be van minden eszközre kapcsolva, szinte egyszerre mehet. (Nem merek megesküdni, hogy teljesen egyszerre, de szerintem vehető annak.)
És tényleg nincs köze a seniorsághoz. :) Azt csak azért kaptam, mert sokat OFF-oltam a Fáradt Gőzben. :D
Sipi -
Sipi
addikt
Én is láttam, sőt, háztetőn is. :D :D :D
Most nem arra értem, hogy 32 mega memória esetén, gimpet használva mi lesz. De pl. 256 memával egy általános szerver, vagy 256 megával az otthoni KDE-m tvnézésnél, egyszerűbb játékok alatt, office-munkák közben nem swapelt még sosem.
Sipi -
Sipi
addikt
Azért jobb teljesen külön tenni, mert így, ha hasznélja a swap-et, nem terheli a rendszeredet annyira. Pl. ha a /usr és a swp is ua. vinyón van, mivel a /usr-ből igen sokat kell töltögetnie (ott vannak a könyvtárak), állandóan mozgatnia kell a vinyó fejét a lib-swap között.
Én 256/512 mega memóriával használok Linuxot, és szinte mindig minden elfér benne. Ha nem, akkor max. a buffereket ürítgeti. Ez nagyon gyors. Azonban a swap sokkal lassabb, durván lelassul a rendszer, ha használnia kell.
Linux alatt nagyon jó a memóriakezelés, ezért írtam, ha már swap-et kell használnia (és nem azért, mert egy 2 gigás képet szerkesztesz), nem árt inkább plusz memóriát venni, mert ez azt jelenti, hogy az egyszerre futó programjaid számára kevés a memória.
Sipi -
Sipi
addikt
Huh, ez rengeteg tényezőtől függ.
Attól pl., hogy mit és mire hasnzáls zmajd. Ha KDE/Gnome fut, az elég sokat zabál. Képszerkesztés is. Akkor érdemes pl. 512 megásat létrehozni.
Ha csak dekstop gép, játszani, böngészni, elég lehet 256 mega is.
Személyes véleményem: adj neki nyugodtan 512 megát. Olcsó a vinyó, nem nagy helypazarlás.
Én az elejére szoktam tenni, persze legelöl a /boot partíció van.
Viszont Linux alatt swap-et elég ritkán láttam használatban, tehát elvileg felesleges erre spekulálni. (Legjobb egyébként is más vinyóra, más IDE-vezérlőre tenni.)
Ha Linux alatt swap megy, kezdenek gondok lenni...:)
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Gurulunk, WAZE?!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Suzuki topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest