Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Köszi a választ!
Az alaplap+proci egy Asrock A330ION, ami egy duál-Atom + nV MCP7A ION chipsetes ITX lap, nem mai, de legalább a 64 bit pipa.
OMV-knél a telepítés (ha) sikeresen lefutott, akkor utána első bootnál egyből a legelején akad el, OMV6 adott csak hibaüzenetet, ott
nv_tco: cannot register miscdev on minor=130 (err=-16)
volt az üzenet, ami az nvidia chipsetre utal; itt megáll és nem tölt tovább.
OMV5 nem adott hibaüzenetet, egyszerűen csak villan egyet pirosan a kurzor, majd utána fehéren villog tovább, de már semmi sem történik.
Ubuntu server 22 LTS-t is 4-5x próbáltam telepíteni, nagyon lassan (bios után percekig csak üres képernyőn villogó kurzor) indult el, majd az eszközök felsorolásánál mindig a SATA portoknál akadt el, ami szerintem szintén az nvidia chipsetre utal.
OMV6-ot 5x (ebből a telepítés csak 3x futott sikeresen végig, 2x hibára futott), OMV5-öt 4x, Ubi 22-t 4-5x próbáltam telepíteni és nem ment, szóval pár ezzel elcseszett este után örültem, hogy Ubi 20 elsőre gond nélkül végigment. Valóban jobb lenne az OMV, de nem akar összejönni.Esetleg Ubi 20 mint host OS és rajta az OMV mint VM / docker container? Jobb ötletem most épp nincs...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB Refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest