- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
válasz
herdsman12 #11933 üzenetére
Szia!
xbacklight -ot próbáld ki, használata egyszerű, pl:
xbacklight -inc 3Próbáld ki, neked milyen érték a jó. Ha megvan, én beletenném egy bash szkriptbe azt meg az ablakkezelő autostart-ba. Sufni tuning, de nekem bevált anno. Az ablakkezelő hibája, ezért tedd be oda, legalábbis nálam Cinnamon-án ez volt a gond, KDE-vel nem volt probléma. Jah: az inc kapcsolóval inkrementál (ki hitte volna), tehát ha a fenti példát 2x futtatod az olyan, mintha eleve inc 6-ot adtál volna meg. Szóval ha sokat állítgatod, azért számold, hol tartasz
-
Anakin007
aktív tag
Új hír: most néztem, a munkahelyi gépemen szintén csont ugyanez a helyzet, ugyanez a Mint, csak Mate-val, de sztem ez tökmind1..
Tehát van két gép, Mint19-el, 64 bites mindkettő, egyiknek sem volt buherálva a PAM-ja és egyiken se lehet belépni konzlon, elszáll csont ugyanúgy.
-
Anakin007
aktív tag
Szia!
Előszőr a jelszót nem tudja ellenőrizni a userhez, aztán meg minden baja van. A user nevet jól adták meg, hiszen az látszik amikor beírják, másrészt nem tartalmaz különleges karaktereket, sem ékezetet, stb. Attól még nem kéne végtelen ciklusba kerülve elszállnia az összes konzolnak.. Olyan, mint amikor beragad az ENTER az első próbálkozás után. Shell hozzáférést hogyan ellenőrizzem?
Grafikus felületen konsole-al nincs gond, bármibe beletudok nézni. -
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Ide irányítottak, hátha disztó-specifikus. Mint 19, 64bites. Sima konzolon nem tudok belépni. Bekéri a user nevet, beírom, de mint leütöm az entert-t, megjelenik a 'Password' és alatta a kurzor, mintha üres jelszót adtam volna be, majd egyből dobja a 'Login failed' üzenetet. Innentől kezdve végtelen ciklusba kerül, magától dobálja fel a 'username' -t, majd 'password'-öt és failed logint, mintha folyamatosan ENTER-t nyomogatnék.
journalctl --follow -ra ez történik:systemd[1]: Started Getty on tty2.
login[3495]: pam_unix(login:auth): conversation failed
login[3495]: pam_unix(login:auth): auth could not identify password for [USER]
login[3495]: FAILED LOGIN (1) on '/dev/tty2' FOR 'USER', Authentication failure
login[3495]: pam_securetty(login:auth): cannot determine username
login[3495]: FAILED LOGIN (2) on '/dev/tty2' FOR 'UNKNOWN', Error in service module
systemd[1]: getty@tty2.service: Service has no hold-off time, scheduling restart.
systemd[1]: getty@tty2.service: Scheduled restart job, restart counter is at 1.
systemd[1]: Stopped Getty on tty2.
systemd[1]: Started Getty on tty2.Neten számtalan oldalt találtam, ahol ugyanezt a problémát kérdezik, de megoldás sehol.. Valakinek valami ötlet? PAM-t nem buheráltam, elvileg más program sem. Lehet, telepítés óta ilyen, de csak most vettem észre, most próbáltam belépni konzolon.
Minden érdekel, köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged