- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
válasz
Frawly #10756 üzenetére
Csak a korrektség miatt:
Win10+Linux dualbootnál lehetőleg arra figyelj, hogy a Secure Boot ki legyen kapcsolva
Tökéletesen működik Secure Boot-tal a dualboot. Még varázsolni se kell.
Viszont Secureboot + Linuxnál a következő dolgoknál okozhat némi fejtörést: nvida driver, virtualizáció -
sonar
addikt
válasz
Necronom #10722 üzenetére
Csak a kezdetek nehezek (na jó meg néha utána is)
De ha jól értelmezem amit szeretnél azt csak vmi cloud-os megoldással lehetne kivitelezni.
Egy csomó NAS már olyan SW-vel jön ami támogatja a cloud-ot. (ha nem akarsz a telepítéssel bajlódni, de a konfigurációs lehetőségeket akkor is érdemes átnézni) -
sonar
addikt
válasz
LantosBerry8 #10617 üzenetére
Ha rám hallgatsz akkor reinstall, és mikor beirod a jelszót ránézel, hogy tényleg azt irtad-be, mint amit szerettél volna. Gyakori hiba, hogy hol angolul, hol magyar a kiosztás. Én spec angol nyelven használom a linuxot, de a bill kiosztás magyar és ebből szokott néha gubanc lenni (win alatt is)
-
sonar
addikt
válasz
SwissAirplan #10614 üzenetére
Ezt próbáld meg: Teamviewerben egy Extras (balra fent) -> Options -> General: Start TeamViewer with system
-
-
sonar
addikt
válasz
SwissAirplan #10438 üzenetére
Leszedtem egy másikat
legalább egy verziót irnál már bele a hsz-edbe.
screen-t tudom ajánlani, ha úgymond háttérben akarsz vmit futtatni. (talán még vmelyik blogomban irtam is róla) Másik, hogy service-t kreálsz belőle és a systemd-re bízod a sorsát. Ez utóbbi magyarázatába inkább nem kezdenék bele, mert ezt az egész node-red-et nem ismerem nagyon
-
sonar
addikt
válasz
SwissAirplan #10425 üzenetére
Nézd, igazából számomra sose derült ki igazán, hogy mi a gond (LOG, error message..) és az sem, hogy melyik tutoriált akartad végigcsinálni.
De most már mond el, hogy mit szeretnél, ha lesz időm holnap megnézem egy virtual gépen
-
sonar
addikt
válasz
SwissAirplan #10423 üzenetére
Szánjál kérlek pár percet a gondolkodásra meg a megfogalmazásra, a problémád korrekt leírására, különben csak digitális hulladékot gyártasz.
Ez nem az irodalom óra, hogy a mit "gondót a köttő"-t játszunk (jelen esetben költő helyett a fórumozó) -
sonar
addikt
Akit esetleg érdekel, hogyan kell xrdp servert belőni Mate alatt, azoknak hagyom itt ezt.
Mint 18-nál a tárolókban csak a 0.6.xxx verziós xrdp van, de a legutolsó releaselt verzió 0.9x.
Sajnos a gyári repókban lévő xrdp nálam nem igazán akart Mate felülettel összebarátkozni. (csak xfce-vel ment) Viszont rátaláltam a lenti ppa-ra és abból települ majdnem a legfrissebb és ezután már gond nélkül megy az RDP.sudo add-apt-repository ppa:hermlnx/xrdp
sudo apt-get update
sudo apt-get install xrdp
$ echo "mate-session" > ~/.xsession -
sonar
addikt
válasz
#63718632 #10367 üzenetére
félreértelmezed egy picit. itt a -r nem sokat jelent. Gondolom a file-ok nem a mentés2-ben vannak hanem alatta lévő könyvtárakban.
Ilyenkor a find parancs lenne kézen fekvő. Viszont a struktúrát nem viszi át, csak a fileokat.find /home/recovery/mentés2/ -type f -iname "*.doc" -exec cp {} /home/recovery/Válogatás2/ \;
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Mate felületet ért már el vki rdp-n? (azaz xrdp-t telepített-e már és használta-e?)
-
sonar
addikt
illetve ha jól látom egy sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade sem ártana -
sonar
addikt
válasz
Black&White #10151 üzenetére
Akkor a következő install-os parancsra lépj tovább.
-
sonar
addikt
válasz
Black&White #10143 üzenetére
Nos ha már nagyon reinstall fele megy a dolog én azért a következőket végig próbálnám.
#1 - remove full cinnamon és utána reboot és reinstall és a display managert is reinstallálnámapt-get purge mint-meta-cinnamon mdm
reboot
apt-get install mint-meta-cinnamon mdm#2 ha nem jön össze akkor leszedném a cinnamon-t újfent és megpróbálnám a mate felületet lightdm-mel
apt-get purge mint-meta-cinnamon mdm
reboot
apt-get install mint-meta-mate lightdm -
sonar
addikt
válasz
Black&White #10137 üzenetére
Fura.Még consolon próbáld meg ezeket lefuttatni
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get -f install
cinnamont, hogyan próbáltad újra húzni? -
sonar
addikt
válasz
Black&White #10135 üzenetére
Próbálj meg consolra átlépni (ctrl+alt+f1) és parancssorból felrakni a maradék frissítést.
Login utánsudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Talán helyre billenti a rendszert. -
sonar
addikt
válasz
pitrikzoli #10029 üzenetére
A particiókról kellene vmi infó.
lsblk, parted -l kimeneteit jó volna látni telepités után. -
sonar
addikt
válasz
pitrikzoli #10024 üzenetére
A jelenség arra enged következtetni, hogy a Grub nem telepedett v nem jó helyre ment.
-
-
sonar
addikt
válasz
qwertly #9871 üzenetére
Talán legegészségesebb lenne ha a böngészők alapban inkognitó módban indulnának. (parancsikon módositása)
Illetve én csak scripteléssel tudom ezt elképzelni.
GUI-tól függően általában login után lehet scriptet meghívni. Én csinálnék egy mentést a szűz állapotról (~.mozilla/firefox) és loginnál felülrinám.
Vagy ezt lekéne próbálni, hogy elvenni az irási jogosultágot (és az ownert is elvenném tőle, hogy a guest ne is tudjon jogosultságot állitani) a ~.mozilla/firefox -ról. Hogy mit szól hozzá a firefox az jó kérdés. -
sonar
addikt
válasz
Mtbsrác #9854 üzenetére
Mit is szeretnél pontosan?
Egyébként ha javasolhatnám akkor chrome + firefox legyen fent (nem chromium) és semmit se kell pluszba feltenni és minden megy. Stream, online conferenciák, YT, Ted, Twitch...... csak hol egyikkel hol másikkal.
Illetve nézd meg, hogy a codekek fent legyeneksudo apt-get install mint-meta-codecs
Ha root akarsz lenni akkor:
sudo su -
(én akkor szoktam root-ra váltani ha sok konfig filet kell túrni meg servicet inditgatni... olyankor kényelmesebb, mint sudo-zni) -
sonar
addikt
Ami a terminált kívánja az a 7zip tömörítő (rar miatt). A Windows ablakos verzióhoz képest fura, de egyszerű és megszokható. Kedvem nem volt GUI-s verzió keresésére (már ha létezik)
Nekem utoljára Mint17-nél kellett unrar-t meg p7zip-et telepíteni. 18-ban ezek mind benne vannak már gyárilag.
(furcsállnám ha 19-ben nem lennének benne) Szóval a GUI-s archív kezelő simán kibontja (hétvégén bontottam ki jelszavas rar-t és csont nélkül megoldotta) -
sonar
addikt
Kernel terén nekem is van még bőven mit tanulni
Én általában (ha ráérek és kedvem is van) megnézem a changelog-ot (a frissités kezelőben is meg lehet)
abból sokminden ki szokott derülni.
Ha a biztonság az elsődleges v fő szempont akkor az nem csak a kernelen múlik. (rhel ami nagy distro még mindig 3.x-nél tart) -
sonar
addikt
válasz
SwissAirplan #9608 üzenetére
Bírom hogy - expressvpn disconnect- szépen bont a szerver, utánna bont a net is, ámde 2 másodberc mulva visszalép a netre!
Jó eséllyel azért mert előtte is volt net az interface-n. A disconnect szerintem csak a VPN kapcsolatot bontja.
(esetleg a routingot állitja vissza) Ha a netet akarod eltüntetni ahhoz ismerni kell a hálózati topológiát.
(paraszt módszer, hogy kiveszed a gatewayt)A másij kérdésem hogy a gépen nem tervezek hagyni monitort meg billentyűzetet!
Mit javasoltok távoli elérésre és fájlátvitelre?
TeamViewer és valamien SMB?
file átvitelre egyérteleműen samba az egyik legkényelmesebb. De ha van ssh server akkor akár SFTP is lehet.
TeamViewert csak akkor javasolnám ha LAN-on kívűlről kell elérni. LAN-on belül inkább xrdp, xdmcp, (vagy vnc, bár én ezt speciel nagyon nem szeretem, mert kényelmetlen a használata ha a távoli gép felbontása eltérő) -
sonar
addikt
Mint mondtam a kikapcsolás nem opció jelen esetben. (nem én döntök felőle)
Annak ellenére, hogy sokan úgy vannak vele, hogy ki kell kapcsolni nagyon sok nagy cég ragaszkodik a secureboot enable beállitáshoz.
Én amit szerettem volna csupán ha vkinek van ez irányú tapasztalata az ossza meg és ne lebeszéljen róla hanem mondja el, hogy minek hova ér a vége. Nekem már gyűlnek a jegyzetek. Ha esetleg értelmes formába tudom majd önteni közreadom. -
-
sonar
addikt
Annyira nem lehetett gázos a vbox mert 4.15-ös kernelig probléma mentes volt. (nekem)
A bios meg lockolva van és nem tudok belenyúlni.
Eleve a kikapcsolását javasoljuk mindenkinek.
Ezt ne vedd sértésnek, de erről a mondatról a trehány kollégák jutnak eszembe, ha nem értenek vmihez akkor azt ki kell kapcsolni és nem utána járni. (Természetesen a végső megoldás lehet a kikapcsolás is.)
Ezért van firewall disable, selinux disable, samba 777, chmod 777, web servernél minden 777 és root-tal és akkor vmivel csak meg javul.
No meg legacyban kell mindent telepíteni.Egyébként ahogy néztem (utólag) elvileg te is alá tudod írni magadnak (szépen mondva) a drivert.
-
sonar
addikt
Nah, hogy legyen némi ON is a topicban.
Volt némi gondom a vbox-szal. Nem kis nyomozás után rájöttem, hogy a kernel váltás miatt már csak aláírt drivereket lehet használni secureboot = Enable beállítás mellett.
Majd egy fórumban találtam az alábbi solution-t# mokutil --disable-validation
# reboot
;ami feljön menü ott letiltani a secureboot opciót
és utána megy a vbox, minden driver szépen betöltődik. De úgy tűnik, hogy a SecureBoot továbbra is engedélyezve van.# mokutil --sb-state
SecureBoot enabledÉrti ezt vki pontosan? Hogy disable, de miért mutat enable--t? Számomra ez most újdonság, eddig még sose hallottam még előtte a mokutil-ról.
-
sonar
addikt
Sziasztok.
18.3 + virtualbox 5.2 a legutóbbi frissítés óta bekrepált.
Esetleg más is tapasztalt hasonlót? -
sonar
addikt
válasz
growler #9349 üzenetére
De! Csak én azt még sose használtam
- parancssori gyerek vagyok
8-as pontban van egy jó script -
sonar
addikt
Sajna nem szedi le a régi kerneleket Mint-en az autoremove.
Nyomozni nem volt időm. De favágó módszerrel ki lehet takaritaniAktuális lekérése: (ezt véletlenül se töröld!)
uname -r
Minden fent lévő listázása:
dpkg --list | grep linux-image
Töröljük a nem szükségeseket
sudo apt-get purge linux-image-x.x.x-x-generic
Update grub
sudo update-grub2
-
sonar
addikt
Anbox - Android in a Box-ot használja vki?
Érdekelne, hogy mik a tapasztalatok. PUBG-t lehet-e vele tolni? -
sonar
addikt
válasz
0xmilan #8995 üzenetére
Mint 17.3
cat /etc/sudoers
#
# This file MUST be edited with the 'visudo' command as root.
#
# Please consider adding local content in /etc/sudoers.d/ instead of
# directly modifying this file.
#
# See the man page for details on how to write a sudoers file.
#
Defaults env_reset
Defaults mail_badpass
Defaults secure_path="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin"
# Host alias specification
# User alias specification
# Cmnd alias specification
# User privilege specification
root ALL=(ALL:ALL) ALL
# Members of the admin group may gain root privileges
%admin ALL=(ALL) ALL
# Allow members of group sudo to execute any command
%sudo ALL=(ALL:ALL) ALL
# See sudoers(5) for more information on "#include" directives:
#includedir /etc/sudoers.d -
sonar
addikt
Ha már csomag kezelés.
Had tegyek fel egy kérdést, honnan tudja az apt/yum/pacman... hogyha azt irom be neki, hogy
apt-get install mysql
akkor az a mysql5.1-servert_64 és egyéb dolgokat rántsa magával?
Egyszer régen olvastam róla vhol, de teljesen elfelejtettem. (mintha lenne egy ilyen dummy csomag ami csak hivatkozik az egyéb csomagokra) -
sonar
addikt
válasz
Damateo #8913 üzenetére
Linux Mint Cinnamon - ez mióta verzió?
VirtualBox verziója?
Nekem 5.2 van fent, 5.0-val voltak hasonló gondjaim mikor az update felhúzta a 4.x-es kerneleket. (keress rá a hsz-eim között, hogy hogyan kell telepiteni az 5.2-t, ha nem megy akkor tudok segiteni, lehet, hogy nálad is ez lesz a megoldás. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Ha vki használ még 17.x verziót és frissítette a kernelt és virtualbox problémája van annak azt tudom javasolni, hogy tegye fel az 5.2-es verziót a virtualbox-ból az úgy tűnik hiba nélkül megy a 4.4-es kernellel.
[link]
repónál én inkább létrehoztam egy saját repó filetvi /etc/apt/sources.list.d/vbox.list
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian trusty contrib -
sonar
addikt
+1 simplescreenrecorder
-
sonar
addikt
válasz
Black&White #8593 üzenetére
Nem kéne, hogy gond legyen.
Nézd meg, hogy a kliens gép milyen megosztásokat lát:showmount -e servername
Meg ránéznék a /var/log/syslog-ra, hogy miért nem tudnak kapcsolódniszerk:
szerintem az IP-ket rosszul adtad meg.
192.168.31.74/24 - ide a hálózatot kell megadni nem a kliens IP-t (ha jól sejtem akkor 192.168.30.0/24-es a hálód) -
sonar
addikt
ezt most passzolom, hol tudom megnézni?
-
sonar
addikt
Hali,
Mostanság lettem rá figyelmes, hogy néha kiakad az xorg és 99%-ra húzza a cpu-t. (linux mint 17.3 Mate)
Lehet ezzel vmit kezdeni? Kicsit tanácstalan vagyok. -
sonar
addikt
A GUI-val szerintem semmi baj. Az a virtmanager-es frontend elsőre pont ugyanolyan,mint a VirtualBox
RHEL7 alapú hoston fut 8 másik rhel/centos mikor mi, 2 bridgelt hálóval, dedikált hálózati interfésszel (iohaspasstrough) mindenféle gond nélkül. Szóval frankó a cucc. Az meg, hogy consol-ból is lehet nyomatni, távoli elérést is tud (igaz a wines virsh használhatatlan) de ezeket virtualboxxal nem oldod meg olyan könnyen. -
sonar
addikt
válasz
jackal79 #8506 üzenetére
Egyszer én is szivtam virtualbox-szal akkor az lett a megoldás, hogy manuálisan kellett felraknom.
Illetve próbáld meg terminálból felrakni. Vagy a manuál módszerrelsudo apt-get install virtualbox
Manuál módszer (a verziókat nézd meg, én ezt kb fél-1 éve csináltam 17.2-ön)
http://download.virtualbox.org/virtualbox/5.0.24/
download:http://download.virtualbox.org/virtualbox/5.0.24/VirtualBox-5.0.24-108355-Linux_amd64.run
sudo chmod +x VirtualBox-5.0.24-108355-Linux_amd64.run
sudo ./VirtualBox-5.0.24-108355-Linux_amd64.runBTW: ma már lehet, hogy inkább KVM/QEMU val próbálkoznék.
-
sonar
addikt
válasz
growler #8294 üzenetére
Én nem az rc.local-ba irnám be hanem amikor feljön az interface akkor van lehetőség előtte utána futtatni scripteket (tipikusan routingokat szoktam állitgatni)
[link]https://wiki.debian.org/PPPoE
root@ubuntu-1404:~# vi /etc/network/interfaces
auto lo
iface lo inet loopback
# auto - induláskor konfigurálja automatikusan
# noauto - induláskor nem konfigurálja
# hotplug - usb eszközöknél
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.3.3
netmask 255.255.255.0
# network és brodcast elhagyható, a rendszer ki tudja számolni
network 192.168.3.0
brodcast 192.168.3.255
gateway 192.168.3.1
dns-search example.com sales.example.com dev.example.com
dns-nameservers 192.168.3.45 192.168.8.10
# script futtatása csatlakozás előtt
pre-up PARANCS
#interface feljön és utána
#up PARANCS
up ip route add 192.168.4.0/24 via 192.168.200.1 dev ${IFACE}
# interface leállítása előtt
down PARANCS
# interface leállítása után
post-down PARANCS -
sonar
addikt
válasz
growler #8192 üzenetére
Ezt meg tudom cáfolni.
Nekem a régi laptopomnál a i915.modeset -tet mindig állitgatnom kellett.
Szerintem itt is vmi kernel parameterrel lesz a gond.Meg kellene nézni, hogy mikor indul a live milyen kernel paraméterek vannak beírva és azt összehasonlitani az éles rendszerrel.
-
sonar
addikt
válasz
Dißnäëß #7943 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy BIOS pwd nem ugyanaz, mint a Power On Password (ami arra szolgál, hogy jelszó nélkül nincsen boot) Illetve kvázi a secure boot funkciót oldottad meg a nagy varázslással.
Tőlem nyugodtan hordozhatod pendrive-on, sd kártyán a /boot -ot. Meg kísérletezgethetsz a titkosításokkal.
Az, hogy nem tudod magad kulturáltan kifejezni és ezért úgy érzed a világ ellened van, hát phh i dont care... -
sonar
addikt
Arra gondoltam, hogy a szétszedés nem rossz, csak félbe lett hagyva. Csak este már nem igazán ment a fogalmazás...
Btw
Ha fontos a biztonság én így szoktam szétszedni a rendszert (így tanultam)
Hozzáteszem rendszere vállogatja! Tudni kell, hogy mit akar az ember, mi a célja a vasnak!/boot
/boot/efi
/
- root , alap rendszer programok, libek, minden jog kell (dev,suid,exec)
- a /dev külön virtuális filerendszer, de igy is okozhat gondot a nodev a root-on
/usr
- programok adatai, libek, binárisok: futtatási és setuid jogok kellenek
/var
- változó adatok, felhasználó által irható területek
- debian/ubuntu esetében kell a futtatási jog (/var/lib/dpkg/info alatti scriptek)
- csatolási opciók: nodev, nosuid
/var/log
- naplózás, számos könyvtár irható a szolgáltatást futtató felhasználó jogával
- csatolási opciók: nodev, nosuid, noexec, (sync opción érdemes elgondolkodni, de lassitó tényező, de a logok egyből hdd-re kerülnek)
- fenntartott blokkot érdemes 10%-ra emelni, hogy ha a user logok nagyon teleszemetelik attól még a root tudjon irni
/var/tmp
- mindenkinek irható, hasonlóan a /tmp-hez, csak kevésbé ismert, használt
- csatolási opciók: nodev, nosuid, noexec,
/var/cache
- pl.: apt által letöltött deb fileok, más programok átmeneti letöltései
- csatolási opciók: nodev, nosuid, noexec
/var/spool
- pl.: átmenő levelek, proxy (squid) adatok. Támadható processzek / felhasználók által irható területek
- csatolási opciók: nodev, nosuid, noexec (kivéve a chroot-olt aklamzás fut. pl: levelező)
/home
- felhasználói könyvtárak
- csatolási opciók: nodev, nosuid, noexec (noexec azért, hogy ne tudjon progit futtatni, de "sh script.sh" v "python proba.py" tud futni)
- fenntartott helyet 1%-ra csökkenteni érdemes, mivel csak userek irhatják, de 1% maradjon, hogy ha növelni kell ahhoz kell némi szabad hely
/tmp
- mindenkinek irható, különösen veszélyes, lehet symlinkelni mondjuk a /var/tmp-vel és akkor nem kell külön partició, méret választás fontos mert mondjuk mc ha kibont v másol vmit azt ide pakolja
- csatolási opciók: nodev, nosuid, noexec
/srv
- egyes szolgáltatások területei (pl.: web, samba)
- kevésbé elterjedt (sokan a /home vagy a /var alá teszik) -
sonar
addikt
Alapvetően nem rossz.
Amit én még csináltam volna:
/boot -ot külön szedtem volna (1GB) (és ha tud efi-t a vas akkor /boot/efi -it )
Csak a /var-t leválasztani nem látom sok értelmét. Akkor /var/log /var/tmp -t külön venni és nodev, nosuid, noexec-cel csatolni ha a biztonság és a stabilitás növelése a cél. Illetve a /tmp-t is akkor külön particióra tenném (és LVM-et használnék)
Miért is kezdted el szétdarabolni? -
sonar
addikt
Firefox csak néha meg kell regulázni. Reklám blokkoló mindenképpen legyen fent, hogy a flashes ótvaros reklámok ne zabálják fel a ram-ot. Illetve attól függ milyen a gép és mit tud a proci lehet még a YT videókon optimalizálni. ( pl.: [link] ) illetve hát 2Giga az nem sok. Ott ne akarjon sokat az ember.
Lehet ugrálni és váltogatni, de tapasztalatom az, hogy egyik sem tartós.
Egy ideig én is cserélgettem a böngészőket, de 2-3 frissités után mindig változik a helyzet.
Szóval ennyi. -
sonar
addikt
Röviden
mbr/bios - ez a klasszikus páros. MBR (egyes helyeken msdos) azt jelenti, hogy lehet 4 primary particiód és max 2TB-s particiót tud kezelni.
gpt - itt nincs megkötés, nincs olyan, hogy primary... nincs méret limitáció (mai léptékkel)
uefi - ez meg a bios leváltása, hogy a gpt is tudja kezelni meg egy csomó minden mást.Az, hogy a winyód gpt v mbr rendszerű a legegyszerűbben (szerintem) Gparted -> View -> Device lInformation és utána a Partition Table.
Ugyanez parancssorbólsudo parted -l
Model: ATA SAMSUNG MZ7LF192 (scsi)
Disk /dev/sda: 192GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
[B]Partition Table: msdos[/B]
Number Start End Size Type File system Flags
1 1049kB 524MB 523MB primary ntfs boot
2 524MB 146GB 145GB primary ntfs
4 146GB 186GB 40,0GB primary ext4
3 190GB 192GB 1918MB primary ntfs diagHa szeretnél linux-szal mélyebben megismerkedni akkor ajánlom figyelmedbe a linuxakademia.hu-t
nagyon jó oktató videóik vannak. Magyarul! Nekem is egy rakat megvan. (Fizetős)
Vagy Youtube, bár ott azért képbe kell lenni, meg nem térnek ki mindig minden részletre... -
sonar
addikt
illetve azt nem irtad, hogy efi v legacy a boot?
illetve gpt-s a disk? -
sonar
addikt
Tehát akkor volt egy ubuntu-d egy remixos-ed meg egy win-ed. És egy csilli villi grub-od.
Letörölted a win-t és ha jól sejtem akkor a baj az, hogy nem UUID szerint voltak felcsatolva a cuccaid és ezért keveredett el minden.
És akkor most mit is szeretnél? ubuntut meg remix-os-t egymás mellett plusz csilli villi grub-ot?Remix OS az ubuntu mellé
mkdir /remix
sudo chmod 777 /remix
másold bele a /remix mappába a remix.iso-ból
initrd.img
kernel
ramdsik.img
system.img
Updateld a grub-ot
gksudo gedit /etc/grub.d/40_custom
menuentry 'Remix OS' --class android-x86 { insmod part_gpt search --file --no-floppy --set=root /remix/system.img linux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE initrd /remix/initrd.img
}
sudo update-grub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós topik
- Monitor hiba topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fogyjunk le!
- Projektor topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest