- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Ha a jelenleg támogatott rendszereket nézzük, akkor én nem tapasztaltam 7/8.x/10 esetében sem ilyet, pedig számos alkalommal telepítettem már mindegyiket. Eleve lehet a második (fő) partíció is elsődleges, ameddig az MBR korlátja engedi. A rendszer számára létrehozott kisebb partíció meg az újabb Windowsok esetében már eleve nem 100 MB-os. De az megmaradt, hogy Legacy (BIOS-MBR) telepítésnél csak 1-et hoz létre. Az UEFI-GPT felállásnál lesz több kisebb, de ott ez nyilván nem probléma.
Az automata particionálásról meg annyit, hogy egyrészt a Windows esetében is van advanced opció, vagyis lehet közvetlenül a telepítésnél is létrehozni külön adatpartíciót. Tehát nem feltétlen kell egy esetleges újratelepítésnél a teljes lemezt formázni. Másrészt automata particionálásnál rendszerint a Linux sem csinál külön home partíciót. Vagyis, ha netán újra kell telepíteni, akkor ott is kellemetlen tud lenni, ha netán a rendszerpartícióra volt mentve minden adat. Másrészt automata particionálásnál nálam legutóbb az Ubuntu 16.04 elcseszte az eltolást és utána a Mint már nem volt hajlandó a másik partícióra települni és folyamatosan ezzel kapcsolatos hibaüzeneteket dobált. Előtte is inkább a "Valami más" opciót használtam a telepítésnél, de ezen eset után már pláne azt fogom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Battlefield 6
- Elden Ring
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Az Arctic (ismét) belép a házak piacára
- Spórolós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest