Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique
    titán

Igen adatvesztes nelkul megcsinalta, EFI boot pedig nem automatikus, csinaltam egy EFI particiot, felraktam grub-efi-amd64 csomagot, majd belottem:
    #!/bin/bash
    grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/EFI/ --bootloader-id=grub

Biztonsag miatt live cd-n dolgoztam (igy nem zavarnak be a memoriaba mar betoltott adatok)

Jo keves bejegyzes szerepel benne, de bootrol nem latok semmit. Amugy az jutott meg eszembe hogy felrakhatnal egy UEFI shell-t, nem tudom azzal tudnal-e kezdeni valamit.

Tehát átkonvertálom, majd a külső SSD-re csinálok egy X 100 MB-os FAT32-es partíciót. Utóbbinál valamit kell pluszba jelölni, állítani? Aztán sudo apt-get install grub-efi-amd64, majd a másik parancs. Utóbbit gondolom nemcsak be kell másolni, hanem az egyedi azonosítókat beleírni, amiket viszont nem tudok. Illetve, mivel ezen a gépen az UEFI külön állatfaj, így ki tudja ez mit csesz el rajta megint... :D

Ez az UEFI shell Linux alatt nekem megint kínai, pontos instrukciók nélkül nem nagyon fog menni.

Köszönöm az eddigieket! :R

Új hozzászólás Aktív témák