- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyax
aktív tag
Egyelőre még mindig fent van a Mint, ami nálam nagy szó.
A szokásos linux feeling már megvolt, pl a (gui) naplónéző szarrá fagyott, meg megevett másfél giga ramot, nem tudom mi olyan bonyolult log fájlok nézegetésében. Kitöröltem a naplófájlokat fizikailag is, meg a naplónézőből is. Így legalább elindul, igaz manuálisan kell betallózni a naplófájlokat amiket meg akarok nézni. Persze sokat amúgy sem értek belőlük
Ha elő akarom állítani az eredeti állapotot, tehát hogy automatikusan legyenek a naplónézőben (bal oldalon) azok a (létező) naplófájlok betallózva, amik telepítés után voltak, akkor mit tegyek? Persze valószínű így megint tönkrefagy az egész, de érdekel.Másik, felraktam egy Mobloquer nevű IP blokkolót, helyesebben ez csak a GUI-ja a moblok-nak, a lényeg hogy mikor bejön a rendszer akkor nem csak tray-en indul hanem ablakban, ami cseppet zavaró. Nincs benne opció arra nézve hogy csak a tray-en induljon.
Fórumon a következő megoldást megoldást találtam erre, idézet:Of course, just go to System->Preferences->Sessions and add the following as a command to start mobloquer minimized every time gnome starts:
Code: mobloquer --trayÜhüm, nekem magyar nyelv van beállítva linuxon, de ez gondolom az indítópult akar lenni (gnome-session-properties).
A gond csak az hogy ide berakom, akkor már kétszer fog elindulni. Nincs ugyanis a Mobloquer-ben opció arra hogy automatikusan induljon-e vagy sem, mindenképp elindul, csak a Moblok automatikus indulását lehet benne állítani. Szóval meg kéne keresni vajon hol indul el ez a Mobloquer program, és oda be lehetne szúrni a --tray kapcsolót. Van ötlet hogy vajon hol találom azt a parancssort ahol el van indítva, ha már a fejlesztőt nem érdekelte hogy ne kelljen szívni ilyen butaság miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AI, GitHub Copilot, Claude, Gemini
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- Windows 11
- Fujifilm X
- Kigolyózta magát a Netflix a Warner-csatából
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510i NZXT 850W
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Natural Titanium használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Új Alienware 16X Aurora QHD+ 240Hz G-Sync Ultra9 275HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 5070 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A szokásos linux feeling már megvolt, pl a (gui) naplónéző szarrá fagyott, meg megevett másfél giga ramot, nem tudom mi olyan bonyolult log fájlok nézegetésében. Kitöröltem a naplófájlokat fizikailag is, meg a naplónézőből is. Így legalább elindul, igaz manuálisan kell betallózni a naplófájlokat amiket meg akarok nézni. Persze sokat amúgy sem értek belőlük
Rowon