Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Véreshurka
    senior tag

1. Erre passz. Halvány emlékeim szerint kéne lennie ilyennek alapból az alkalmazásindító menüben, annak a Tulajdonságai között nézz szét, amit talán jobb klikkre érsz el. Mintha az rémlene, hogy mikor kinyitom az alkalmazásmenüt, eleve a top 5-10 legtöbbet használt proginak kéne benne lennie kapásból.

2. A második panelhez is hozzá kell adnod egy Quick List vagy hogy hívják modul. Mert az alkalmazásikonokat nem a panelhoz adod hozzá, hanem a panel Quick Hogyishívják moduljához.

3. Alapból nincs ikonja a Wine-nak. Talán a Winecfg-nek van. Majd annak a windowsos programnak lesz ikonja az alkalmazásmenüben, amit Wine-be feltelepítesz. Tehát magát a programot indítod, és a Wine automatikusan indul vele. Önmagában a Wine-t nem lehet és nem is érdemes elindítani, mivel semmit nem csinál.

Köszi!

1. Sajnos nem találtam semmit ami erre utalna... Talán befut valaki aki meg tudja mondani, hogy hogyan tudnám ezt előcsalogatni. Lehet ugye, hogy nincs is benne ez a funkció a LMDE4-ben (még egy másik drive-ra telepített 19.3-as Xfce-s LM-en láttam ezt a lehetőséget, azért is hiányolom a mostaniból, mert elég hasznosnak tűnt nekem akkor). A menu szerkesztésével próbálkoztam ugyan (menu jobbklikk --> configure... --> menu --> open the menu editor) de csak mappát és abba alkalmazást tudtam újat létrehozni, recent-re utaló dolgot nem találtam.

2. Sajnos ezzel sem jártam sikerrel, ezeket az appleteket gondolnám annak:
    - Grouped Window List: sztem ez lenne az ami nekem kellene, de azt láttam, hogy ha kiválasztottam a 2. panelen, hogy applets, ott már be volt pipálva ez a lehetőség, ha kivettem a pipát akkor eltűnt az 1. panelről, utána hozzá tudtam adni a 2.-hoz, tehát olyan, mintha nem tudnám használni egyszerre több panelen :(
    - Window List: ezt úgy látom, mintha azt csinálná, hogy a már megnyitott programok ikonját rakja oda
    - Window Quick List: ez pedig egy ikont tesz ki a panelra ami az összes megnyitott programot megmutatja workspace-ek szerint csoportosítva (elég hasznosnak tűnik :) )
    - Window List With App Grouping: ezt a letölthető appletek közt találtam, de amikor hozzáadnám a panelhez azt mondja, hoy ez az applet nem kompatibilis a jelenlegi cinnamon-al és elképzelhető, hogy összeomlik a rendszer, így nem is próbálkoztam vele.

Más olyan appletet nem találtam ami jónak tűnne.

3. Köszi, így világos miért nem jelenik meg a Wine a programok között, valami ilyesmire gondoltam én is. Ezt egyébként úgy kell értenem hogyha beteszek egy exes telepítőt pl. akkor automatikusan érzékeli a wine és már azzal is tudom telepíteni?

Új hozzászólás Aktív témák