- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Mobil flották
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Munkahelyi gépemre Mint-et raktam 2 éve és most az otthoni asztali gépre is azt szerettem volna. Van két SSD a gépen, a nagyobbikra felraktam egy eredeti Win10-et, utána leszedtem a legfrisebb Linux Mint-et, LiLi-vel keáltam egy USB-s telepítőt, majd a "Valami más ..." opciót választva felraktam a második, kisebb SSD-re a linuxot. Minden probléma nélkül feltelepedett. Az ssd 3 részre lett osztva, egy logikai swap partíció, 250mb-os boot (talán fizikai, de ebben nem vagyok biztos), a maradék ext4-es hely lett. A rendszerbetöltő a nagyobbik (win10-es) SSD-re került. Mint fentebb írtam, a telepítés probléma nélkül lezajlott.
A problémám az, hogy nincs bootoláskor rendszer választó felület. Ha a boot sorrendben a win10-es ssd van előbb akkor az indul, ha a másik akkor a linux. Fast boot ki van kapcsolva. Secure boot azt hiszem be van, azzal szórakoztam tegnap, de nem sikerült normálisan kikapcsolni, van ott egy csomó kulcs(?), amit ha törlök elhal a win10. Az alaplap egy Asus Strix H270F.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest