Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tamás88
őstag
Nem olyan rég olvastam a PingvinBázison, hogy már van olyan Ventoy (iVentoy) ami hálózatból lehet indítani külön iso fájlokat. Szerintem arra is ránézhetsz, mert érdekes project lehet számodra.
-
Köszi!
De ahhoz képest, amit te csinálsz, ez basic
Úgy 2012 óta szórakozok ilyesmivel, de inkább csak telepítésre. Csináltam NFS-es Linuxot, de macera is volt, meg nagyon sok mindenre nem is kellett. A telepítés viszont jól jön, hiszen nem kell pendrive-ozgatni, amit sosem tudok, hol van. Meg úgysem az van rajta, ami kéne.
A TFTP helyett, kifejezetten UEFI esetben lehet HTTP(S) boot, amit még nem próbáltam, de amúgy is használnék TFTP, hiszen itthon kellhet sima PXE is, BIOS-os gépekhez. Onnan behúzol egy GRUB-ot (gondolom), és onnantól akármit lehet
BIOS esetén csak TFTP van nagyjából (kivéve, ha virtuális gépet telepítesz, mert pl. a KVM alaoú dolgokon helyből iPXE töltődik be, ami helyből tud HTTP-t, SAN-t.
A boot idő elég hosszú, pár perc Ubuntu esetén, kevesebb perc Mint-tel. Nyilván a letöltés hosszú belőle. A Debian-os műsor nyilván gyors, mert ott nem GB-okat, csak pár tíz MB kell letölteni.
Jelen esetben amúgy kevésbé fontos a boot ideje, mert ahhoz kell mérni, hogy kiírod az ISO-t pendrive-ra, és onnan bootolsz, nem jössz ki jobban. Gép beröffent, PXE, és mártelepül is kb. -
Te jó ég, hát nem semmi. Kis nosztalgiát keltett bennem az egész, anno én is próbálkoztam hasonlóval, bár akkor még pxelinux alatt. Odáig is eljutottam, hogy a base image elég minimal volt, aztán NFS-en teljesen diskless bootolt a rendszer és akkor nagyon büszke voltam, hogy bármely géphez leülve ugyanazt a rendszert kaptam. Aztán rájöttem, hogy nem valami optimális SAN nélkül ilyennel terhelni a gigabites LAN-t... Azóta marad a Ventoy és a csoda SSD, ami mindig nálam van, ha telepíteni kell.
Egyébként TFTP-t nem lehet kiváltani már valami jobbal PXE-re? Nem tudsz valami loadert esetleg?
Boot idő mennyi kb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory:Nikke
- Fegyencedzés - calisthenics - street-workout
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Videó stream letöltése
- Trollok komolyan
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest