Aktív témák
-
echo001
aktív tag
válasz
matyibuta #37 üzenetére
lehetni lehet
de ha ilyet tudsz akkor legysz iratkozz fel a kernel fejlesztoi listara mert akkor nagyon vagod a temat :)
szerintem a debian crc hiba meg hardvare error vagy a debian kernele abszolut rosszul tamogata a gepedet en mindenhova debiant hasznalok es consolba bohockodom :)
nekem pont az ilyen grafikus csodaktol all fel a hatamon a szor de izlesek es pofonok.. -
matyibuta
csendes tag
Hi!
Köszi a segítséget!
Mandrake 9.0 - 2.4.x-es kernel...
A Hardrake nevű csoda mondja ezt...
Amúgy nagyon érezhető, mert kb 5 (!!) perc alatt bootol a gép (P4 2.4 Ghz 533Mhz FSB 512MB DDR RAM Dual channel-ben)
Debiannal próbálkoztam ezelőtt, de adott egy ''Unpacking error''-t a csomagok telepítésénél a drága, úgyhogy nem volt X Serverem, én meg nem voltam hajlandó szövegesben bohóckodni vele tovább (ja, dselectnél ugyanúgy error volt).
MD5SUM-ot csináltam, de mind a 7 CD-nél error-t írt ki, én meg nem hiszem, hogy mindegyiket roszúl szedte le a FlasGet... -
Sipi
addikt
válasz
matyibuta #28 üzenetére
A legújabb béta kernelekben, a 2.6-os sorozatban támogatott az E7x05-ösök AGP-je. Tudtommal az IDE-vezérlője is, de ez nem választható ki külön.
Milyen kernelt használsz? (Melyik verziót?) Van valami integrálva erre a lapra? (Hálókártya, hangkártya.) Ha nem, akkor tutira menni fog vele. Próbálj meg kernelt fordítani, és bekapcsolhatod a Symmetric Multi-Processor (SMP) funkciót!
Sipi -
matyibuta
csendes tag
Hi all!
OFF
Bocsi, hogy belepofázok, de nekem is lenne egy kérdésem:
Intel e7205 (Granite bay) támogatás van-e valamelyik kernelben?
Gyártó honlapon nem találtam Linuxos drivert, alapból pedig i845e-nek ''ismeri fel'' (már ha lehet ilyet írni...).
Ha valaki használt már ilyen chipsetes alaplapot, légyszi írjon.
Üdv:
Matyi -
echo001
aktív tag
válasz
Flashcash #15 üzenetére
szia
bocsi hogy ilyen keson valaszolok de csak a cegnel van net.
a 2.4.22 +patch-2.4.22-ac4.gz
mivel ez a legujjabb ja es csaka szuz kernel forrasra megy ra szoval a suse sajat kernelere nem :(
/usr/src/linux ba kell
cat patch-2.4.22-ac4.gz | patch -p1 a linux on belul
rarakja
make menuconfig
bealitaszt mindent
make dep
make clean
make bzImage
make modules
make modules_install
depmod -a
bzImage bemasolod a boot konytarba lilot atszerkeszted
lefutatod
ha grub akkor azt
kb ennyi
utana persze ujra kell forgatni a kolso modulokat erre a new kernelre...
debian alatt tutti remelem a suse is igy lessz
modjuk eloszor probald meg az nvidia fele drivert leforgatni modulba a regi kernelhez es azt lod be
hatha segit ....
echo -
Barton
senior tag
Fedora Core 1 lesz a nyrő gyerekek !
2.4.22-es kernel( ACPI is tök jól megy) !
Ha NVidia videó karid van akkor 8xAGP is ok !
Ez megy nálam két hete !!! -
Sipi
addikt
Akkro annak elég korrekt a súgója. Indulásnál tutira van valami gomb, ami kiírja, milyen paramétereket lehet megadni a kernelnek a bootnál. Ezek között van olyan, amivel az acpi-t, apm-et, usb-t, stb. ki lehet kapcsolni.
Próbálkozz, valószínűleg az acpi-t kell (noacpi vagy acpi=off, nem emlékszem).
Sipi -
Beast_
tag
Sziasztok
Nekem olyan gondom van hogy mielőtt elkezdeném telepíteni a linuxot kifagya gép!
Ezalatt értem hogy:
1 gép bekap
2 cd betesz
3 cd indít bootmenü, kiválszt hogy install
4 memórába irja az instalt
5 fagyás
miután betölti a memóriába az instalt és mielőtt indítaná ténylegesen a telepítést kifagy :(
Lap: A7N8X DELUXE
Proc: 2500+ AMD
Mem: 2* 512 2700 Kingston / dual chanelbe / probaltam single-be se ment!
Vkari: 9600pro Shapphire Radeon
Winch: 120GB Maxtor sata
Ötlet mi lehet a gond? -
Strottler
tag
Fú, ezt elég ciki megkérdezni, de mindegy: Az i586 proc. típus az az AMD processzorokat jelenti?
-
-
Sipi
addikt
Pedig nem kellene szkeptikusnak lenned! Pl. az ALSA sincs alapban benne, mégis jól megy. :)
Nálam szuperül fut az nvidia saját drivere, az ALSA SBLive-drivere. Ráadásul ilyen szempontból ''külsős'' driver a lirc, az lm-sensors, a dvb-kártyák támogatása is.
Adj neki egy esélyt! :)
Sipi -
echo001
aktív tag
az az miatt van hogy a suse kernele nem jol kezeli az acpi-t es ezert godolom irq -n osztozik a halokartya es azert akad forgass uj kernelt alan fele patch-vel akkor jo lessz
a debianos tagnak azert jon be lassan aza x mivel az nvidia oldalarol le kell szedni az nforce drivert source ba es az agp-t forgasd be modulnak a kernelbe akkor mar jo lessz lehet hogy az x conf-ba meg kene adni a agp slotot ( 0:0:0:1)
az nforce legnagyobbb baja hogy kritikan alulli az ide kezeles linux alatt normal tehat forgatott kernellel en a mandrake 9.2 kernelbe lattam hozza eloszor jol mukodo patch-t ( van dma X69 mod unmask irq stb) en e fenti problemak miatt csereltem le az nforce-t kt 600 ra linux alatt osszehasonlithatatlanul jobb a driver tamogatottsaga az hogy meg 3.5 fps-vel lassabb na az meg nem erdekel :) egyebkent nem lassabb (de ez a magan velemenyem)
konkret kerdesekre is szivesen valaszolok ha kell
Echo -
Én Suse 8.2-őt használok nforce lappal.
Az nvidia oldalon megtalálhatóak az nforce driverek, működik az integrált hálókártya, a hangot nem használommert SBlive-om van, de úgy tudom az is működik.
Egy probléma van amit nem sikerült megoldanom, ha az integrált hálókártyán adatforgalom van (netezés), akkor az fogja a rendszert megakad az egérkurzor, az mp3 lejátszás. Emiatt már írtam ide és más linux fórumokra is de sehol sem tudtak segíteni hogy mi lehet a gond. :(
Szal hiába van egy jó linux rendszerem, amin királyul megy a tvtuner, a rádió, még a PCTV távirányítót is beszenvedtem, megy a videó divx/xvid/dvd/wmv stb. lejátszás mplayer-el, van jó openoffice.org irodai program, jó böngészők (opera,mozilla firebird), fullos rendszer mégsem szívesen használom az akadás miatt mert rohadtul zavaró. :( -
Nekem elég gyors volt, kb 10mp bejelentkezéssel. Gef4ti4200-es vga és minden driver a linux sajátja volt.
-
Sziasztok.
Én a Suse 8.1 akartam feltenni. Egyedül a hang és a hálókártya nem ment rajta. Állítólag a krenelfordításkor be lehet állítani, hogy menjenek, de nem próbáltam ki mert nem volt életbevegóan fontos. -
tildy
nagyúr
-
Strottler
tag
Sziasztok!
Úgy vettem észre itt a PH-n, hogy nagyon sokan lettünk nForce2-s alaplap és valamilyen AMD proc. tulajdonosok. Az lenne a kérdésem, hogy ki milyen disztribúciót használ ilyen vason? Van már kernel támogatás erre a chipsetre? Az lenne a legjobb, ha létezne olyan disztribúció, amelyik alapból AMD-re lenne optimalizálva, így a kezdőknek (mint én is) nem kellene bajlódni kernel fordítással. Gondolom nem is annyira a proci itt a problémás, inkább az alaplapi chipkészlet. Jól látom?
Strottler
Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Milyen monitort vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gumi és felni topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Fúziós energiát vásárol a Google
- iPhone topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged