- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
Sefter
veterán
Miért nem tudom Xp alól átmásolni a Linuxot? Neroval próbáltam de sehogy sem megy.
Tudni kell hozzá:
1.) 16X-osan írom kb.50 perc amíg megírja és utána kiírja, hogy nem sikerült az írás...
2.) bin és cue file-ból akarom írni Daemon tools segítségével..
Please HELP ME -
JFL
csendes tag
A Suse Linuxot szokták ajánlani a Windowsról áttérő felhasználóknak, magyar nyelvű, a telepítő grafikus és nem terheli agyon a júzert technikai jellegű keresztkérdésekkel telepítés közben, ha nem akarja, plusz jár hozzá eléggé szájbarágós stílusban íródott kézikönyv is.
Másik alternatíva lehet a a magyar fejlesztésű UHU Linux (http://www.uhulinux.hu).
De egy idő múlva úgyis Debiant fogsz telepíteni, mert rájössz, hogy az kell neked. :) -
zrubi
senior tag
''ISMERI VALAKI A LINDOWS-t?'' -> Én nem.
''Linux rendesen kezeli a raid-et?''
:) Persze. Mondjuk nem tom milyen raidre gondolsz
- szoftveres:
Sima ügy, mondjuk szerintem nem sok mindenre való...
- hardveres
Ez is sima ügy, csak olyan raid vezérlőt kell használni, aminek van linuxos drivere is... -
Sefter
veterán
ISMERI VALAKI A LINDOWS-t?
Vélemények?
Linux rendesen kezeli a raid-et? -
HiperG
addikt
Mindenestre kíváncsi vagyok mit szól majd a linux a híres Geforce fx-hez :DD :DD :DD
-
HiperG
addikt
A gond az hogy egyátalán kell a driver
Lássuk csak a geforce cuccokat simán elhajtja minden extra cucc nélkül is -
Polesz
addikt
Asszem vagy a dga-t vagy a dri-t vagy dbe-t kapcsoltam ki és akkor megszünt ez a jelenség :) De a legegyszerűbben úgy szünik meg, ha a konzol normal vga-kent jelenik meg.
Ehhez a bootolás elött nyomsz egy ctrl vagy akármit, amitől kinyílik az opciós lista és a kernel a vga=normal kapcsolóval indítod, akkor nem fog szétesni a kép állandóan.
Legalábbis nálam így ment jól. De most UHU rc2 alatt nem megy sajna :((( -
Edem
senior tag
Hali,
Feltettem az Ati driver-t, minden szép és jó KDE alatt. Azonban ha átváltok más konzolra
Ctrl+Alt+F1-F6, akkor szétszakad a kép. Olyan mint amikor 1280*1024 (vagy vmi hasonló)
felbontásba próbálom meg tenni a max 1024*768-as monitort. Nem tudok semmit sem kezdeni vele.
Már futtattam a Sax2-őt, az fglrxconfig-ot (ati setupja), az xf86config-ot, mindenhol mindent
normálisan beállítottam, de nem segít semmi sem. Hol kell beállítani ezt a vackot? :((( -
Sefter
veterán
:DD Ismeri valaki a Lindows-t? :DD
Mi a véleményetek róla? -
Sefter
veterán
:)) Köszi a válaszokat de ezek közül: :))
Melyik az amelyikkel egy mezei Windows user legkönnyebben boldogul? -
Tentacle
csendes tag
Debian-t ! :)))
-
Sefter
veterán
Én most kezdek ismerkedni a Linuxal.
Melyiket ajánljátok egy kezdőnek? -
HiperG
addikt
ÁÁÁ :((
Felraktam redhat 8.0-ra az ati honlapján lévő drivert erre legközelebbi indításkor nem indul: No screens found :( -
Sefter
veterán
Köszi a segítséget!
Este kipróbálom... :DD -
Sipi
addikt
Az ATI kártyákhoz a Gatos project készít drivereket. [L]http://gatos.sourceforge.net[/L]
Az Intel chipsetjei pedig a kernelben vannak ''gyárilag'' benne. Menj a /usr/src/linux könyvtárba, add ki a ''make menuconfig'' parancsot, és:
- készíts magadnak egy új kernelt, az sosem árt...:))
- másrészt az ATA/IDE/MFM/RLL support alatt nézd meg, az IDE,ATA and ATAPI Block devices szekcióban a Generic és az Inteles driver engedélyezve van-e (csillag van mellette), másrészt a Characxter Devices főmenüben az AGP support emgedélyezve van-e, és alatta az Inteles vezérlők is.
Linuxos drivereket, ha a kernel (ami a hardvereket vezérli) közvetlenül nem támogatja, legegyszerűbben kereséssel tudsz letölteni. A gyártó cégek ugyanis igen ritka esetben írnak drivereket, azokat tőlük független programozók készítik.
Sipi -
Sefter
veterán
Kérlek Titeket Ó Linuxos GURU-k segítsetek! :o
Feltelepítettem egy Lindows nevű OPrendszert ami Linuxos-driverekkel müxik.
Kérdésem a következő:
Honnan lehet letölteni Linuxos drivereket?
ATI Radeon és Intel 845E chipset driver érdekelne elsősorban.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest