Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #15662 üzenetére
Az illiket idéztem, bár nem tettem idézőjelet ja.p De ha valaki a blogoutban keres a fórumon keresztül, és ilyeneket talál, amihez nincs írás, falba ütközik. Tény, hogy kb. 500 év alatt lesz 0,2 ilyen eset.
Egyébként ha már a PLC hír kapcsán beszélgetünk erről, itt kevesebben olvassák, szóval ide írom a nem túl szofisztikált véleményem: azért lesz PLC, mert a gyártók mocskos mód szarrágók. Valszeg a prémium vállalati SSD-k majd nem ilyen hulladékra fognak alapulni – egyébként meg miért nem fejlesztik tovább inkább az MLC-t, és rakják azt egyre kisebb és kisebb csíkszélességre?
Van egy tippem: azon kívül, hogy spórolnak az anyaggal, a user meg ugyanannyiért veszi meg ugyanazt a mennyiségű tárhelyet, és ezen csak a gyártó jár jól, a user meg tech-ről tech-re rosszabbul.
Egy bizonyos összeg alá nem fog beesni az SSD-k ára, mert nem érné meg. Pl. sose fogsz kapni HDD-t – legyen az csak 300 gigás – 7-8 ezer alatt újonnan. Ugyanez lesz az SSD-vel is.
Csak míg ma kapsz 10 ezerért MLC-s és TLC-s diszkeket, addig lehet, hogy 10 év múlva 20 ezerért sem fogsz kapni. Aztán lehet hogy nincs igazam, de az garantált, hogy az alsóbb kategóriás SSD-k minősége romlani fog a ma kaphatóakhoz képest.
Ami egy dolog, így járt a user. Csak éppen ezzel még több szemét termelődik, ahelyett, hogy bár némileg több pénzért de évekkel tovább tudnánk használni 1-1 hardvert. -
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15662 üzenetére
Akik csak azt hiszik, hogy a NAND-ból áll az SSD, vegyenek noname kínai MLC-s SSD-t. Majd meglátják mennyire megbízható. Majd használhatják kulcstartónak vagy autón, visszapillantóra akasztva, hogy delegalább-MLC-s-vó’t.
Sokan laikusok közül a procinál is így vannak. Jujj, Pentium az milyen jó, mert a P4-re emlékeznek, közben meg belépő kategória lett. Vagy ráizgulnak, hogy Core i7, akkor az biztos a legjobbabb, közben meg egy 1. genes i7 szintjét sokszor hozza egy 8-9. genes i3 (kisebb csíkszélesség, kisebb fogyasztás, magasabb órajel, magasabb IPC, több cache, jobb IGP, azonos magszám, de csak fele annyi szál, ami a valóságban sokszor alig jelent valmait), de az sz*r, mert annak nem 7-es van a nevében, és a 7>5>3, hiszen a matek sose hazudik.
De sok laptopos hülyegyerek is ilyen, nekik i9-es kell. Igaz, hogy a thermal throttling és a 4-15W-os energiakeret miatt (power throttling) a mobil i9-es semmivel nem gyorsabb általában a mobil i7-nél, és a 9>7, ezért lehet vele dicsekedni a szomszédban. Az i7 csak a csóringereknek való ugyebár. Erről egy hwsw-s troll jut az eszembe a régi időkből (vers), aki mindig úgy aposztrofálta a Linuxot, hogy csak azok használják, akiknek nincs pénze Windowsra
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #15635 üzenetére
Arra gondoltam ahova a link vezet, Verify your download.
Amúgy mit akarsz barkácsolni Ubuntuval? - felraktam egy SSD-re. Az a terv, hogy belemegy masnak a gepebe es out of the box tudja majd hasznalni.
Na ja, kellett már egy kis kihívás! Bejött - ilyen az amikor a design oltaran elveszik a funkcionalitas.
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #15532 üzenetére
Remélem nem virtualban futtattad a Cinnamont - De! Meg annyival is megfuszereztem a dolgot hogy kiprobaltam waland alatt a virtualboxot (nem a tokeletes baratok).
Meg egy bonusz info, kozel se a cinnamon volt a legrosszab reszponzivitas szempontjabol, de a gnome is meglepoen jo volt.
-
Frawly
veterán
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15523 üzenetére
Ebben igazad van, nincs sok értelme egyszerre ennyi virtuális gépet futtatni, meg ha mindent odaadsz nekik, akkor mindegy mennyi RAM van a gépben.
Az én felhasználásom sokkal átlagosabb, beleférnék 8 GB RAM-ba is, de a biztonság és az időtállóság kedvéért kimaxoltam a laptopot 16 gigával, és az asztali gépben is annyi van, de az meg azért, mert wines játékok mennek rajta, és azok közül az újabbak meg tudnak enni 8 gigánál többet, meg a Windows memóriakezelése is sokkal kevésbé hatékony.
32 GB-ot semmibe nem teszek, mert nekem már a 16 is overkill. Egy szinten túl értelmetlen pénzégetés, semmi nem lesz tőle gyorsabb, csak több memó áll üresen, kihasználatlanul.
Virtuális gép nálam is van, de csak pár, egyszerre csak 1 megy, és az is általában nem sok RAM-ot használó, régi OS-t futtató virtuális gép retrózáshoz vagy hasonlóhoz. A 16 giga RAM-ot még nem tudtam értelmesen elfogyasztani, max. 11-et. Volt ugyan, hogy böngésző megette a 16 gigát, de az memory leakage bug, nem értelmes felhasználás.
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #15479 üzenetére
Valóban csak (jó)pár ezer hiányzik, de továbbra is szeretném szakmai tartalommal megtölteni mondanivalóimat. Amúgy a (címlapra is kikerülő) szakmai cikkekért(logout) adhatna bónusz pontokat. Talán többen írnának saját rendszerükről problémáikról, és azok megoldásáról.
Nem akarok tippeket adni, de a fizetős tagok hozzászólási is kaphatnának egy szorzót
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #15466 üzenetére
Pár hónappal ezelőtt gyűjtötték az ötleteket: [link]
Szerintem is mindegy, kivéve, hogy nekem pl. a jómunkásember nem tetszik (mármint magamnak nem kéne, de igazából le-nám).
Az arcképgyárosok és az ármesterek is nagy kezdőbetűsek, ja és a közösségépítők meg a topikgazdák is (pl: rtorrent), ez azért van mert ők az oldalnak segítenek valamilyen formában.
Egy időben teljesen nagybetűsek voltak, de aztán kitalálták, hogy ezek csak azok lehetnek akiknek van mod jogkörük is.Ez a jómunkásember dolog meg olyan, hogy sose gondolták volna, hogy valaki eléri. Parci írta ezt valahol, hogy eleve hobbi projektként indult az oldal, és nem gondolták, hogy valaha ekkorára fog nőni. Akkor még plusabit volt az oldal neve. Amikor én regeltem, én se gondoltam volna, hogy valaha ~10 ezer hsz-em lesz itt. Mondjuk akkor még nem lógott az egész világ az interneten, én vagyok a 72194. regisztráló.
Te már a 340708. vagy. -
Rimuru
veterán
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15423 üzenetére
Írtam már neked, hogy a pálcika WM-nek nem azért fontos a kis memóriafogyasztása, mert 16-32 GB RAM-ban nincs neki hely, hanem a kicsi memóhasználat azzal jár, hogy kevesebb felesleges szutykot tölt be, ergo gyorsabb a betöltési/bootidő.
De ha be tudna egy felület tölteni hasonlóan gyorsan, mondjuk szekvenciális olvasással 1 mp. alatt a laptopomon, akkor nem érdekelne, hogy üres járatban mondjuk 4 GB RAM-ot eszik. Sokallnám, de ha normális felület, elfogadnám.
Persze van, mikor a pálcika WM előnye kijön még 1-2-4 GB RAM-os gépeken is, ahol nagyobb DE-nél a böngésző már swap-pal küszködik.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #15420 üzenetére
Dehogy.
Én a fejlesztők agyát műholdról sugarakkal scannelem, és így egy bio-mirror-t létrehozva ebből az adatbázisból valós időben implementálom a linuxomba. Így gyakorlatilag már azelőtt lefrissülnek a programjaim, mielőtt a devek egyáltalán legépelték volna a patcheket. -
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #15398 üzenetére
Jajj már te is ezen a dokkolón pörögsz? Nem az a kérdés, hogy fizikailag mi hova van dugva. Szépen látszik hogy van 4 eszközöm: sda, sdb, sdc, sdd Ezekk közül az utolsót(?) kiválasztja, hogy nesze erre telepítsd. Ez a gondom. Hogy nem listázza ki az összes rendszer által felismert meghajtót.
Mert nem telepíteni akarom, hanem kinyomozni hogy tényleg hiba-e. Értsd, másoknak is csak egyet ajánl fel függetlenül attól, hány meghajtó van a rendszerben. Ubuntu.hu fórumán már visszaigazolták, hogy másnak is csak egy meghajtót lehet kiválasztani a meghajtóválasztó menüpontban Ez egyértelművé teszi, hogy mások által is reprodukálható bug. Még akkor is ha ezt mások másképpen értelmezik, és meg akarnak győzni arról, hogy a "valami más" opció a jó megoldás számomra. Én nem a problématakarom áthidalni hanem megoldani azt, hogy a telepítő ezen pontja jól működjön. Tényleg lehessen választani a meghajtóválasztó menüpontba. Elég frusztráló hogy egész hétvégén ezt próbálom magyarázni, és segítséget kérni a készítőkkel való kapcsolatfelvételre, mivel nem tudok külföldiül.
Én se akartam bántólag fellépni, nem az volt a célom, csak vicces hogy szinte mindenhova ezt írod.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15402 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett. Te arról írsz, hogy SSD esetén milyen feature-öket kezel a Linux a USB-SATA konverterchip miatt (UASP mód, UNMAP-TRIM, energiagazdálkodás, SMART). Én meg arról írok, hogy ez nem akadálya annak, hogy a kernel alapszinten ezek nélkül lássa a meghajtót /dev/sd[akármiként], hogy lehessen rá telepíteni (legfeljebb csak BOT módban megy UASP helyett, nem lesz TRIM, nem fog menni az energiagazdálkodás, SMART). A fentiek nélkül valóban szuboptimális lesz, ha SSD van a dokkban, de annak nem kéne adálynak lennie, hogy egy telepítő vagy egy lsblk lássa a meghajtókat.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15398 üzenetére
Erre gondoltam én is, mármint arra, hogy a dokk miatt van. De ezt elvetettem, mert ha a dokk miatt nem látszanának a meghajtók, akkor live, telepített rendszeren sem látná a Gparted sem őket. Ha viszont az látja, akkor a telepítőnek is látnia kéne. Ezért gondolom, hogy ez is a Ubiquity egy újabb bugja és nem a dokk.
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #15394 üzenetére
Neked becsípődött ez a látóasszony topik. Ott a kép a problémás menüpontról, ott a lista az elérhető eszközökről. A meghajtóválasztóban nincsenek felsorolva. Milyen információ szükséges még ehhez?
Vagy keressem ki a dokkoló gyári számának utolsó négy számjegyét? Az segítene? -
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15383 üzenetére
JFS-t, XFS-t még nem próbáltam, azokat nem annyira fejlesztik már.
Ezek a szintetikus benchmarkok semmit nem mondanak önmagukban, de nyilván mindig azonos konfigon mérik őket. Kb. olyan, hogy van 200 ezer szuhaéli schilinged. Az most sok vagy kevés? Akkor tudod meg, ha megnézed hogy váltják a tőzsdén, meg jegybankok árfolyamain, de még az is szintetikus, mert a pénzváltók meg a bankok nem annyiért fogják váltani, hanem sokkal kedvezőtlenebbül.
Azt se szabad elfelejteni, hogy a Phonorix nem csak hogy szintetikus teszteket futtat, de automatizálva is őket, ami eleve torzít, meg ilyen 16-64 magos csúcs i9, Xeonm AMD Ryzen x7xx-x9xx, Threadripper, egyéb szerverprocin futtatja 32 GB RAM, csúcs NVMe SSD, csúcs GPU, alap telepítésű tiszta tesztrendszer, amire lényegében még semmi nincs feltelepítve, semmi nincs rajta beállítva, bekapcsolva, testre szabva, testing kiadás, ultrafriss verzió. A mi használt, sokéves, gyertyaláng teljesítményű Core i + integrált GPU-s üzleti laptopos, belakott telepítésünk mezei SATA SSD-vel a nyomában sincs, kb. Commodore 64 vagy RPi szint ahhoz képest. Persze ez nem a Phoronix hibája, ő sem veszi ezeket a drága csúcsgépeket, hanem a gyártók küldik neki tesztelésre, reklámozásra, meg azért mér ilyen brutál konfigokon, hogy nehogy az legyen, hogy a gyenge hardver limitálja az eredményeket, mert akkor meg menne Szakértő Pisti a Phoronix Fórumra a nyálát verni, hogy elfogult, meg cinkelt mérés, mert nem SLI-s 2080Ti-on mérték, mikor az öccse gépében az van, és ott bezzeg mennyivel jobban megy.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15380 üzenetére
Mert mikor a 3D Mark a GPU-n mér 10578 pontot, az szerinted mi? Forint×MB/kg/W/sec² vagy kismalac/farkas? Ez nem a Phoronix hibája, hogy a böngészős benchmarkok ilyen hülyeségeket mérnek. Ő is csak azzal tud mérni, amilyen benchmarkok vannak. Úgyse a szám meg a mértékegység a fontos, hanem hogy X megoldás hány %-kal gyorsabb, mint Y. Nyilván ezek amúgy is hülyeségek, mert szintetikus benchmarkok. Ezt én is megszoptam a Phoronixon, hogy pl. SSD-n az f2fs-t is mindig gyorsabbnak hozzák ki a számok, közben a valóságban meg ext4-gyel sokkal pattogósabb minden. Sose szabad ilyen benchmarkokat túl komolyan venni, csak tájékozódás szinten jó, hogy egy adott hardvert vagy szoftveres megoldást be tudj lőni szintben.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15376 üzenetére
Ha nem ír mértékegységet (MB/sec, sec, msec, stb.), akkor benchmarkpontokat kell rajta érteni. Nyilván ez egymagában nem értelmezhető, csak ha a többi böngésző számaival veted össze.
De nekem a Chrome/Chromium Windowson is sokkal gyorsabb. Mégis a FF-ot preferálom, mert azt jobban testre lehet szabni, meg kevesebb memóriával beéri. A Chrome-nak ráadásul nem csak a memóriaéhsége nagyobb, de memory leaket is kap, akkor 16 giga RAM-ot is simán felzabál egy idő után.
-
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15336 üzenetére
Ezt egyszerűen nem hiszem, hogy egy Cinnamon-frissítéssel kinyírtad a rendszert. A Debian meg Mint olyan stabil, hogy ott ez nem fordulhat elő, csak Arch-klónokon
A katonai gépíráshoz: a hadseregben nem mindenki tábornok, titkárnővel felszerelve. Komolyabb ügyeknél meg a füzetkébe körmölés komolytalan. Egyébként gépírni régen nehezebb volt megtanulni, az írógépeket jobban kellett püfölni, meg nehezebben lehetett elrontott szöveget javítani. Ma már a billentyűzetek puhábbak, meg bármikor ki lehet javítani a hibákat.
Egyébként pont ezért kéne a gépírást általánosban tanítani, semmi olyan készséget nem kíván, amivel egy egyébként írni-olvasni tudó gyerek ne rendelkezne, és addig jó megtanulni, amíg a hibás 1-2 ujjal pötyögés be nem rögzül túl mélyre, még nem alakul ki szokásként.
A kézírást meg tanítani fogják mindig is általánosban. Amit nem fognak: zsinórírást nem erőltetik, helyette elfogadottabb lett amerikai mintára a nyomtatott betűkkel való kézírás, amit én helyeslek is. Az én írásom is csúnya, gyerekes maradt a zsinórírás miatt, és bár valamennyire kinőttem, de nem teljesen. Sokkal egyénibben lehet írni tanulni nyomtatott betűkkel, több egyéniséget lehet belevinni, és egyszerűbb is megtanulni
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15332 üzenetére
Gondolom katonáéknak az adminisztráció miatt tanították a gépírást. Mert ugye a katonaság bürokratikus szervezet, csomó doksit fosnak össze több ezer aktaszám, meg egy csomó adatot tartanak nyilván. Ezeket meg 1-2 ujjal lepötyögni millió év lenne, annyi meg nincs.
Én már az általános iskolás tananyagba felvenném. Olyan dolog, ami nem kerül pénzbe, egy normál ISO billentyűzeten bárki meg tudja tanulni, lehet laptop, desktop billentyűzet, nem is muszáj magyarnak lennie. Az még jobb is, ha nem magyar, mert akkor nem lehet csalni lenézéssel.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15299 üzenetére
Pedig nem amiatt. A Gnome3 már a Unity megjelenése előtt is ilyen volt, egyedül a dock nincs rajta alapból. Ezért is volt hülyeség az egész Unity-t fejleszteni, feltalálták újra a kereket. Az meg nem titok, hogy a Mac OS-t akarták vele utánozni.
A gépírás meg nem csak titkárnőknek hasznos, hanem bárkinek. Nem is a sebesség a lényege, az csak tévhit, meg nem is az, hogy adott idő alatt litániákat tudsz írni, hanem a pozitív hozadéka az, hogy nem kell a szemednek cikáznia a billentyűzet és a monitor között, hogy mit nyomsz, és mi kerül a képernyőre, hanem nem kell semmit nézni, ez pedig pihenteti a figyelmed, egy adott mennyiségű szöveg begépelése így 10-ed annyi energia. Én is magam tanultam valami 11 éve, netről ingyen, nem tanfolyásról. Egy csomó programozót, sysadmint, meg infótanárt láttam én is gépírni, egyik sem volt titkárnő. Mármint nem a főnöknek gépírták a diktált levelet, hanem forráskódot, konfig fájlokat, stb..
Megtanulni nem nehéz. Egyedül kezdetben kell hozzá önfegyelem, mert sokkal lassabban fogsz vele írni eleinte, mintha le lennél bénítva, és ott lesz a csábítás, hogy lenézz a billentyűkre, és keverd a gépírás módszert a régi 1-2-3 ujjal pötyögő módszerrel. De ilyenkor ki kell tartani, nem szabad lenézni, visszazökkeni a régi megszokott kerékvágásba, mert akkor nem fejlődsz. A sebesség majd jön magától.
-
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15296 üzenetére
Nem a Unity miatt lett ilyen a Gnome3, hanem a fejlesztők eleve tabletes, Mac-es filozófiára mentek. Meg a Unity-nél is, ami idő közben dobva is lett, de ez csak véletlen egybeesés. Abban igazad van, ahogy aki Archot tesz fel, az úgyis haladó, tweakeli a rendszert. De azt kell érteni, hogy aki annyira Gnome-ot akar, az pont azért akarja, mert modern, Mac-szerű felületet akar.
Gépírni megtanulni érdemes, egész életen át hasznos tudás, még fórumozáskor, chateléskor is van egy csomó haszna. Azzal, hogy nem vettétek komolyan a gépírásórát, azzal nem a nénivel szúrtatok ki, hanem magatokkal. De meg lehet tanulni tanfolyáson kívül is, a PH Gépírás topikban vannak ajánlva ingyenes tananyagok.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15282 üzenetére
A bilentyűzetes WM-eknek meg terminálos programoknak akkor lesz előnye az egérhez képest, ha megtanulsz vakon gépírni. Akkor a HP-n lévő skadináv billentyűzet sem lesz hátrány, mivel nem kell lenézni, és a skandináv layout is ISO, tehát szoftveres átkapcsolod magyarra, le nem nézve észre sem veszed, hogy nem magyaron írsz. Az én gépeimen ISO német és ISO brit kiosztás van, de nem zavaró, mert nem nézek le, és magyar ISO kiosztás van bekapcsolva szoftveresen. Olyan, mintha magyar billentyűzeten gépírnék.
Amit a Gnome-ról írtam az Arch topikban, azt úgy kell érteni, hogy default milyen filozófiát használ. Nyilván ha Gnome Tweaks-szel testre szabon, meg addonozod, akkor átfaragható klasszkis desktoppá, de alapból tabletes, Mac-es filozófiára tervezték. Ezt hoztam fel példának, hogy aki Cinnamonhoz szokott, annak egy vanilla Gnome is marha éles váltás, te sem véletlenül szabtad át magadnak teljesen, mert default beállításokon neked is meredek volt. Pont ez bizonyítja azt, amit írtam.
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #15274 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Sway alapból így néz ki:
De elemei egy háttérképen és egy panelen kívül valóban nincsenek, felesleges is kérdeznéd. Alapból még a futó alkalmazások ablakán sincs dekoráció. Egérrel nem lehet alapból semmire kattintani, kivéve, ha van megnyitva több virtuális asztal vagy valami progi/fejléce, akkor ezekre tudsz kattintani egérrel. Meg ha floating módban van egy ablak, akkor átméretezni lehet egérrel. Amúgy semmi másra nem lehet kattintani, semmilyen egérgombbal. De nem csak a Sway ilyen, hanem az i3wm is, amin alapul.
Ezeket a tiling WM-eket billentyűzetes irányításhoz tervezték. Egész más filozófia húzódik meg mögöttük, mint egy klasszikus asztali környezetnél, mint pl. a Cinnamon. Aki ilyen Sway, i3wm, dwm, hasonlókat tesz fel, az nem csak a WM-ben nem kattint sehova, de alkalmazásokból is olyat használ, amiben nem érdemes kattintani, pl. terminálos alkalmazások.
Én azért teszek ki háttérképet, mert mikor bootol a cucc, akkor mégis csak kinéz valahogy a felület, ad egyfajta hangulatot indulásnak, meg nálam a panel és teljes képernyőn lévő fejlécsor átlátszóak, meg a terminál is, így van valami kép, ami látszódjon ezek alatt, ez hozzáad némi dizájnt, hogy ne legyen túl száraz. De tény, hogy a háttérképet nem sokat látom, még zároláskor sem, mert lock screenen nekem asciiquarium fut, ami megint terminálos alkalmazás. Bejelentkező képernyőn sincs semmi, mivel nincs login manager, konzolon jelentkezek be, felhasználót meg nem váltok futás közben, vagy ha mégis, akkor azt is konzolon.
Persze nem csak a tiling WM-ek térnek el teljesen a Windows alatt is megszokott hagyományos desktop filozófiától, hanem pl. a tabletes, Mac OS-es felületek is (amit a Gnome3, Unity is másol), pl. nincsenek az asztalon ikonok, hanem dokkba vannak rendezve, ablakkezelő gombok a bal oldalon a jobb oldal helyett, a menüsor fent van a képernyő tetején, elkülönülve az alkalmazás ablakától, tálca/panel a képernyő tetején van default, stb.. Windowsról jövő, meg Cinnamonhoz szokott usereknek már ez nagy lelki trauma szokott lenni, nem hogy egy szürke Openbox, vagy egy tiling WM.
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #15252 üzenetére
Nem ered el a tarolot?
De elelered, mai napig nem valtozott meg, hivatalos forras. Hasonlisd ossze a parancsokat.(persze az hogy regi verzios csomag nincs fent mas kerdes, de akkor kevered a csomag/tarolo fogalmakat).
Senki se irta hogy kotelezo felvenni a tarolot (ha valaki vakon kovet barmilyen random netes leirast az ugy jart...), anelkul is ott van a deb csomag, csodak csodajara a legfrissebb verzio elerheto a taroloban... [link]
Meg fogsz lepodni de egy deb alapu rendszerekre szant repoban .deb csomagok vannak, MAGIC.
Pont eleg mintet telepitettem ahhoz hogy tudjam mi adott ki a spotify akkoriban...
Megint leirom neked: volt 1 hivatalos forras, ez 1db deb csomag, az hogy ennek felhasznalasaval ki milyen csomagot hozott ossze (legyen az snap/flatpak/rpm/targz/tarxz/stb) azon mult aki ujracsomagolta.
Senki se vitatta hogy nem flatpakkal szivtal, tudom hogy letezik ilyen (de nem hivatalos spotify altal ellenorzott formaban letezik). Az hogy neked csak flatpakkal sikerult telepite se jelenti azt hogy csak az volt az egyetlen jarhato ut (elhiszem hogy az elbaszott mintes csomag "policy" miatt eltort valami fuggoseg miatt es flatpak csomagban ott voltak a helyes libek) -
-
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #15248 üzenetére
Nem olvastam a cikket, csak eddig:
$ sudo echo 'deb http://repository.spotify.com stable non-free' >> /etc/apt/sources.list
ez azt jelenti hogy volt deb csomag, szerinted a taroloban mi van ha nem az?De en is tudok peldakat hozni, 2015-ben mar letezett, ekkor meg archot hasznaltam, [link].
Kiemelem a lenyeget:+ source = http://repository.spotify.com/pool/non-free/s/spotify/spotify-client-0.9.17_0.9.17.8.gd06432d.31-1_amd64.deb
meg jobban:spotify-client-0.9.17_0.9.17.8.gd06432d.31-1_amd64.deb
Szerinted ha nincs masik hivatalos forras csak ez (mert nem volt, most is csak a snap a plusz), akkor mibol keszul(t) a flatpak csomag?
-
válasz
ubyegon2 #15247 üzenetére
Amúgy nekem gyanús, hogy 2016-ban volt .deb a Spotify-ből, itt is említenék, ha lett volna. No de gondolom csak tippeltél szokás szerint, mert ezeket a desktop disztrókat nemigen használtad soha.
Egyébként mekkora marha lennék, ha lenne valamiből .deb és én meg pont azzal szenvednék, amit rohadtul utálok, snap, flatpak, appimage.......bloááááááááá
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #15161 üzenetére
Semmi idiótának titulálás nem volt, csak leírtam, hogy az imdb pontszámozás nem feltétlenül releváns.
Az egyik kedvenc filmem, a Vanilla Sky pl. eléggé ugrándozik értékelésben, pedig már egy 17 éves film. Pár évvel a film után volt 5,2 pontos is, meg volt már 7 pont felett is, most épp 6.9. Hasonlóképp az eredetije, az Abre los ojos, ami a vanília égbolt eredetije, csak spanyolul – és vicces, hogy az egyik főszerepet ugyanúgy a Penelopé játssza mindkét filmben.
-
válasz
ubyegon2 #15161 üzenetére
A Chernobyl nem azért jó, mert magas lett az imdb értékelése, hanem magas az imdb értékelése, mert jó sorozat lett.
Egyébként sokan azért nyomtak 10-est, mert ledöbbentek, hogy hú de jó, végre már erről is csináltak sorozatot, oda merték dörgölni a galád ruszkik orra alá. Ilyen a tudatlanság(ezt most nem feltétlenül pejoratívan kell érteni), mert ugye már évekkel ezelőtt készült csernobili sorozat, ja persze nulla hype meg nem HBO.....a sorozat topikban linkeltem is. Az sincs kizárva, hogy filmes szempontból sokkal drámaibb, jobb, mint a mostani, mert ennél a drámai hatást jórészt az eddig már említettek válthatták ki.
Nem akarom én bántani a minisorozatot, tetszett is, de a 10 ebben az esetben kicsit erős.....de fentiek miatt érthető.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #15154 üzenetére
Te most itt a "mi lett volna ha" kérdéseket meg feltevéseket állítod szembe a tényekkel. A Chernobyl nem azért jó, mert magas lett az imdb értékelése, hanem magas az imdb értékelése, mert jó sorozat lett. Ennyi. A Trónok harca addig volt jó, amíg volt alatta muníció, utána meg halivúd-kórságba esett, ez van.
Az, hogy most sorozat vagy film, édesmindegy. A lényeg az volt, hogy a trónok harca után hagyott űrt a Chernobyl kompenzálta a többségnél. Ha nem lett volna ez a sorozat, vagy valami más film, akkor eléggé lent lenne a reputációja az HBO-nak, pláne, hogy most ott van egy Netflix nem gyenge konkurenciának.
Aztán most lett egy jó Amazon Prime is mint plusz konkurrens cég, legalábbis a Philip K. Dick's Electric Dreams-t ők csinálják, ami ugyan nem egy Black Mirror, de kezdetnek jó. Plusz átkerült oda a The Expanse is, ami a mai idők egyik legjobb sci-fi sorozata, >szerintem< jobb a könyveknél is, amikből íródott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest