- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
nem úszom meg a melót mostanában... kis naivan beraktam 4T diszket egy mentésre szolgáló szerverbe, el is tűnt benne, mint a huzat. vagyis tele van, mint a délibusz.
úgyhogy kénytelen vagyok nagyobbat tenni bele. de akkor már busterrel. és ha egy helyen megcibálom a hálót, akkor szakad az egész, úgyhogy a többi gép is gyalu, és buster.így jártam.
-
bambano
titán
kérdeztem már, hogy ez mekkora atombaromság és mocsokság a mozillától?
-
bambano
titán
annyira jó, hogy a navnál a szorzás művelet nem kommutatív...
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #13881 üzenetére
Salli néni a női főszereplője az Eureka című sorozatnak. szerintem érdemes megnézni, én imádtam. Salli nénit is
A lovasságot az érti, aki látta a Marvel's Agents of Shieldet. Melinda May ügynök beceneve, aki egyszer egyedül szétvert egy arab terrorista sejtet
attól kezdve még harcedzett ügynököknek is felhős lett a nézése, ha szóbakerült. úgy indul az s01e01, hogy a főnök éppen felveszi Ward ügynököt (aki elég kemény csávó a sorozatban), mikor bejön May, és mondja, hogy pakoljanak le, mert mindjárt felszállnak. Erre Ward erősen ráncolni kezdi a homlokát, hogy miféle bagázs lehet az, ahol May "csak" pilóta
kicsit olyan bemutatás volt, mint ahogy felvezették John Wicket. azon szétröhögtem az agyam... helyi orgazda pofánveri a helyi nagy maffiafőnök kisfiát. nagy maffiafőnök megkérdezi, hogy igaz-e, hogy leverted a fiam? válasz simán bele: igaz. miért? mert ellopta JW autóját és megölte a kutyáját. Na erre nem a sztenderd választ kapjuk, hogy a maffiafőnök szétgéppuskároltatja az orgazda telephelyét, hanem megy, és lekever mégegyet a saját fiának
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #13877 üzenetére
nem a lopás a kérdés. mikor leül egy sorozat vagy hirtelen történik valami meglepő, akkor előjön egy kis wtf érzés. a sorozatok topicban nem akarom firtatni, mert ott egy éve lehetett téma...
például a negyedik évadban azt láttam, hogy nem bírnak újat kitalálni, erre kitalálják, hogy akkor zárják a csapatot virtuális valóságba. oké, hol is láttam már ilyet... eurékában. ott is virtuális valóságba zárták a csapatot, és az az összekötő kapocs, hogy ugyanaz a színésznő játszotta wen szenátort, mint itt a lovasságot. erre kiderül, hogy az ötödik évadból egy részt Salli Richardson-Whitfield rendezett... döbb.
meg 5. évadban átszakad az univerzum, és csúnya lények teremtődnek... helló Doki!a transzportáló gépnek ugyanolyan jel van a tárcsáján, mint a Csillagkapun...
ezek közül van, amit lehet eastereggnek vagy tisztelgésnek tekinteni, de a hosszabban átvett ötleteket szerintem nem.
-
bambano
titán
nézi/nézte valaki a shield ügynökeit? csak én érzem, hogy a 4-5. évad tiszta lopás?
-
-
bambano
titán
közben eszembe jutott az a klasszik mondás, hogyha a diszkóban felszedhető libák tudnák, hogy egy traktor 15x annyiba kerül, mint egy bimmer, mindenki trakival járna buliba...
meg hogy egy rendes traktornak az üzemanyagtartályát összekenni se tudnád ötezeré'...
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #13820 üzenetére
az az autó, amit linkeltél, minden tekintetben megtestesíti nálam az autó antitézisét.
ha választani kellene, hogy az, vagy bkv, akkor bkv.
egyébként szerintem semmi gond nincs a gázolajjal, amíg teherautóba öntik. és ha az usákoknál mostanában zajló időjárást nézzük, jó az a dömper, egy kicsit emelni kellene a futóművén, oszt annyi. -
bambano
titán
[link]: rendes motor, a hengerűrtartalma 1.11 liter.
nyilván nem a hat henger összesen, hanem hengerenként...
-
bambano
titán
ha nem vagy még veterán, megveszed a vaterán...
-
bambano
titán
[link]:
1. a pilóta tud repülni.
2. a köcsög meg, akinek fontosabb volt posztolni a videót, majd lejön gyalog -
bambano
titán
[link] a csoda blokklánc technológia se ér egy vödör csavart se...
-
bambano
titán
mv 4.21 5.0
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #13760 üzenetére
ezt gondolom azért írták ide, mert a debreceni egyetem elé is odaírták az időkép kamerájába, és ettől az időkép rendszergazdái féknyomot húztak a neglizsébe
letiltották azt a kamerát, erre az okosok kerestek más debreceni webkamerát, és jött a második évad.hát így élünk mi kósafalván, csendesen...
-
bambano
titán
liberó hülyeség, vótmá?
-
bambano
titán
itt is folyamatosan esett, és nem olvadt, kfc is van, burgerking is, meg mekkdrájvin.
én nem lapátolok, ennyi előnye van a panel rendszerű társasháznak. a kocsiról meg majd leviszi a menetszél.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
Frawly #13721 üzenetére
ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a szerverek, amiket még éppen használunk, 320-360 másodperc alatt indulnak újra, amiből 240-260 másodperc a raid vezérlő hardver tesztje, másik 60-70 az alaplap tesztje, és kb. 12-15 másodperc az ócska debian elindulása.
na ebből a 15 másodpercből tudnék faragni 3-at. szerinted érdekel?
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #13708 üzenetére
meg a vesszők...
más: itten piszlicsáré 150 mega ramokon aggódtok...
6144 gigát bootolt be... megának is elég lenne, de giga. -
bambano
titán
ilyen egy rendes unboxing videó, amikor nem egy egeret csomagol ki három óra alatt, hanem egy rendes rgb vezérlőt
-
bambano
titán
anyámtól 180 kilóig terhelhető fürdőszoba mérleget kaptam karácsonyra.
célozni akar valamire? -
bambano
titán
csináljunk egy annyiralinuxofftopichogyittbiztosnemcsesztetnekwindowszal topicot?
más: az urak jól érzik magukat
-
bambano
titán
egyébként vettem egy új egeret az új géphez.
rgb-s -
bambano
titán
a kisebb disztrókkal az a gond, hogy nem biztos, benne van minden gyárilag, ami kell.
például biztonság szempontjából dicsérni szokták az alpine linuxot, a clear linux is lehetne egy választás, de a tutti az mégiscsak az, ha a többi cuccon debian van, akkor debiant kapnak maguk alá.például lpd van-e az ajánlgatott disztrókban?
nem cups, hanem lpd.
-
bambano
titán
válasz
Frawly #13548 üzenetére
ja, a freebsd az ócska network stackjével meg a többi lemaradásával... meg éppen csak frissiben kiadták a 12-est, máris pakoltak bele egy rendes bugot a bootpd-be...
freebsd nem lesz.
"Pedig új dolog tanulására ebben a szakmában mindig nyitottnak kell lenni.": nem, nem kell nyitottnak lenni. arra kell nyitottnak lenni, amit megfizetnek. a vevők igényeit költséghatékonyan kell megoldani.
-
bambano
titán
kérdeztem már, hogy szerintetek ha szervert kellene most telepíteni, akkor stretch vagy buster?
elég alap dolgokra kellene, de nem szeretnék élesben verziót váltani... -
bambano
titán
[link] úgy érzem, sikerült találnom egy fontos videót, amit később gyakran tudok linkelni.
-
bambano
titán
/set mode szabadság
-
bambano
titán
ma leuralt egy macska
bevittem a szekeret olajcserére, a szervizesek befogadtak valami kóbor macsekot. leültem a váróban, erre odajött, és kikövetelte, hogy simogassam.fene se gondolta, hogy ennyire uralkodnak az emberen.
-
bambano
titán
ti most itt offoltok az offtopicban?
-
-
-
bambano
titán
Penni a király
-
bambano
titán
válasz
Frawly #13360 üzenetére
az nem elég tematikus, hogy TROLLibusz?
egyébként leggyakrabban csillagászati neveket használok. de van egy notebookom, amit leginkább disztrók kipróbálására használok, annak kupleráj a neve. vagy van egy szerver kategóriás gépem, amit hordozhatóra csináltam, annak meg notebook -
bambano
titán
még annyit, hogy a trollibusz nevet kapta a gép
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
Frawly #13350 üzenetére
de nekem az számít, hogy a netbeans menjen rendesen, meg a postgresql meg a glassfish.
ez fontos.
kicsit számít az is, hogy meg tudjak nézni a tecsőn egy videót, vagy mplayerrel egy filmet. nekem más nem kell.most azért vettem ilyen cuccot, hogy ha belefeccölöm a melót, hogy átköltözzek rá, hosszú ideig megint ne kelljen hozzányúlni. az "elődje", amin most még dolgozom, 2011. márciusi vétel volt és már kezdett rakoncátlankodni. vettem egy felső kategóriás procit, egy stabilnak mondott felsőkategóriás alaplapot, rendes ramot, oszt jónapot. diszket, ssd-t tudok cserélni, raid szinkront elbírja. más meg nem izgat.
direkt nem tettem bele diszkrét vga-t, mert csak instabillá tette a mostani gépemet. lehet, csak újra kellene pasztázni... mostanában rendszeresen megfagyott úgy, hogy a monitoron kimerevedett a kép, de ssh-n be lehetett jelentkezni távolról. széthullott a vga meg a pci-e slotja valamiért. gyanakszom a melegre. olyankor szétkaptam, kifújkáltam, összeraktam, megtekintettem az fsck-t, majd dolgozhattam tovább. nem kell ez nekem.
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #13344 üzenetére
másik cpu-t nemigen fogok venni, i7-8700k került bele, ezzel egy darabig illene boldogulni, főleg, hogy komoly játékokkal nem szoktam játszani. ramból is csak 16 giga ment bele, mert egyrészt mostanában kicsit elszállt a piac, másrészt a mostani desktopomban se használtam ki a sok ramot.
másik vga azért nem lesz bele, mert nincs benne most se, így a *másik* jelző nem értelmezhető. meg nincs is rá szükségem.
nem érzem, hogy komoly gép lenne. egy rendes, melóra tervezett desktop, de semmi csúcs vagy kiugró dolog. az ssd-k közül az egyiken van hűtés, a másikra meg ráfúj a proci hűtő. apropó, mikor kibontottam a procihűtőt (direkt kicsit rendeltem, hogy beleférjen a házba), leesett az állam, hogy mit értenek mostanában kicsi alatt...
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #13341 üzenetére
"Ezt a csutitörp körbefóliázást azért megnézném én is!": én az országház körbefóliázását akartam írni...
komolyan, majdnem annyi idő kibontani a szállítási csomagolást, mint összerakni a gépet...jelenleg a projekt paused, mert egyrészt volt pár alkatrész, amiről tudtam, hogy még meg kell rendelni, másrészt lett pár alkatrész, amiről azt hittem, hogy megvan, és/vagy jó cucc van meg, de nem.
például nincs rgb led a házhoz adott gyári ventillátorokon...
meg nem is pwm-esek, ez valódi hiba.
-
bambano
titán
válasz
bambano #13332 üzenetére
ennyi volt.
nyilván netinstall, nyilván legfrissebb bétás debian 10. megfelelően friss netinstall letöltése, telepítése a szerverre, majd boot, debian telepítés, full mate környezet, 1085 csomaggal.
reboot után néma csend, két másodperc alatt kiderült, hogy a debian másik meghajtót tekint elsődlegesnek, mint a bios, tehát majd biosban boot sorrendet kell állítanom.szóval a debian felrakta magát, egyet bootolt, és jó is lett volna, ha nem rakok két nvme meghajtót a gépbe. pedig nehezítésként multistream displayport van rajta, két monitorral.
NINCS MIT KONFIGOLNI rajta. hallod, kedves microsoft?
ha levonom, hogy a bios sorrend miatt elment vagy 3 perc, meg közben a göngyöleget is pakoltam, ezért nem ütöttem rögtön mindenre a választ, így volt vagy 40 perc a telepítés.
közben azon röhögök, hogy ezek az iponos gyerekek úgy csomagolnak, hogyha viktor két percre kijön az országházból, mire visszamenne, körbe van tekerve pufinejlonnal meg 4 kilométer ragasztószalaggal
-
bambano
titán
válasz
bambano #13248 üzenetére
no akkor eredményhirdetés:
a "furcsaság", hogy Lovásznak, az akadémia elnökének, 1970-ben lett meg a matek kandidátusi fokozata és 1971-ben a diplomája. Mivel egyetemi diploma nélkül nem kaphatott egyetemi doktori fokozatot, ezért rögtön kandidátusit kapott, mert ahhoz (tudtommal) nem volt feltétel.Az öregnek már akkor is annyi esze volt, hogy secperc alatt összehozta a tudományos lépcsőfokait.
Majd diplomázáskor megkapta a többi hiányzó fokozatot is egyszerre, minek aprózzák el
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #13269 üzenetére
"Ez lánka csak nőiesen izmos, igaz, nem egy mindennapos jelenség az ilyesmi, de ha mellém állna kb. fele akkora lenne mint én": ja hogy te is gyurmázol...
ez a gizi nagyon messze van a nőiesség minden jellemzőjétől. ettől a csajtól még a volt keletnémet atlétanők meg úszónők is elszégyellnék magukat a borostájuk vakargatása közben...
-
bambano
titán
Ilyen az, ha valaki tud számolni
kiszúrjátok a "furcsaságot" ?
-
bambano
titán
tegnap betévedtem a helyi opel szalonba.
állt az átadásra szolgáló helyen egy piros insignia, váltottam pár szót az eladóhölggyel.
mondja, nőnek lesz, városi szaladgálósnak.azóta is felvisítok, ha eszembe jut. négy méter kilencvennyolc centi az insignia grand sport, városi szaladgálósnak, mikor egy csomó plázába nem tud felmenni tolatás nélkül
ja és 245/45R18-as kerékkel...
de a selling point megvolt: szép piros
-
bambano
titán
a lányom egyrészt nem hagyja, hogy beleszóljak a házijába, másrészt mérnökinfós a bme-n, úgyhogy nem is tudok beleszólni
a bátyám lányának kellett most házit írni, mert a bátyám nem ért rá
szóval igen, unokahúgom. mielőtt beindulnak a kérdések, jelzem, hogy a bátyámhoz képest egy nyeszlett szolid kis figura vagyok
meg idézhetném Carter sheriffet is, aki minden esetben, mikor egy lehetséges pasijelöltnek mutatta be a lánya, kihangsúlyozta, hogy sheriff és hogy van fegyvere
-
bambano
titán
"Mikortól lehet nekik adni számítógépet?": aznap, hogy tudtod nélkül/akaratod ellenére elvették, tudni fogod
teljesen mindegy, mit adsz a kezükbe, úgy szívják fel, mint szivacs a vizet. ezen a szinten pontosan annyit fognak tudni, amennyivel megterheled őket.
azé' legót adj nekik, mert az nagyon jót tesz a fejlődésüknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged