Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
https://news.ycombinator.com/item?id=17178905
Looks like it's probably nothing to worry about -
Frawly
veterán
Igen, kicsit zavaró. Én ezért szoktam az átlátszó elemekhez nem csak sima átlátszóságot, hanem a kompozitorban ha támogatott, Gauss-elmosást adni, úgy elhomályosul, ami az elem mögött van (de mégis átlátszó marad), amolyan Windows Vista / Windows 7 Aero-effektet létrehozva. Mai prociknak, GPU-knak, kompozitoroknak nem egy nagy feladat, memóriaigényt sem növeli meg számottevően.
Amúgy milyen naptáralkalmazást tudnátok nekem ajánlani, amit be tudnék tenni automatikus indulásba, és minden bejelentkezéskor a Gnome Shellbe az arcomba vágná az aktuális hét naptárját, ott meg látszana, hogy az adott napokra milyen emlékeztetőket jegyeztem fel. Van fent Thunderbird amibe jó ideje automatikusan integrálva van a Lightning (korábbi nevén Sunbird) kiegészítő, ami lényegében határidőnapló/calendar alkalmazás, de ez túl bloat progi ahhoz, hogy minden boot során betöltögessem.
-
Rimuru
veterán
En most lottem be mac alatt a terminalban a szineket, alapbol a "Pro" temanak olyan szinei vannak hogy olvashatatlan sotet hatterrel, aki azt osszerakta az se hasznalja.
Egy az egyben lemasoltam az urxvt-s beallitasaimat, most mar jo... az mar csak reszletkerdes hogy pl az osregi ls mas szineket hasznal colorized outputnal.
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
Azért látszik rajta, hogy a netfliksz beleölt egy jópár misi dollárt. De lehetett sejteni, a Matt Le Blanc-os film, illetve hogy ebben is gyerekek vannak, hogy családi matiné lesz. Bár az előbbi film kissé darkosabb a vége miatt. A Homeland valszeg sokkal kevesebb pénzből megvolt, mégis milyen faxa lett a 7. évad, főleg a moszkvai kombínóval meg Gellért-heggyel
Meg alapjáraton, ha gyerekek vannak benne, nem kell számítani nagy trancsírozásra mint a Starship Troopers-ben. Mondjuk az AZ is trancsírozós, gyerekekkel, de a filmet nem láttam, azért az usákiaiak gyomra nem vesz be mindent.
-
Nyugodtan elsiklodhattál volna efelett!
Amúgy OK, hogy ezt szajkózom gyakorta, de én nem használtam az ilyeneket és azt javasoltam anno a nagyon kezdőknek, hogy nézelődjön itt nyugodtan, de inkább Synapticból telepítsen, az való kezdőknek.
Mostanában már én nem nagyon vagyok tisztában a kezdő fogalmával sem. Ott van a kedves cimbora az Ubiban, ő a 14.04-et rutinosan használta, mindent meg tudott oldani, most a 18.04 használata visszavetette hirtelen 4 évvel a fejlődésben? A bugyuta kérdései alapján úgy fest.....
-
Mármint azoknak, akik ilyen marhaságokból telepítgetnek, mint szoftverbót meg snap meg a többi haszontalan okosság......ja a Flatpak. Utóbbit nagyon dicsértétek nemrég, szerencsére alapból fenn van a Mint Szoftverkezelőjében is, de használhatatlan. Szimulálja a telepítést, de egy perc múlva ugyanúgy ott a Telepítés felirat a gombon.
-
Frawly
veterán
A tegnapi nap másik híre meg az volt, hogy végre 30 év után a MS beépítette a Notepad-be, hogy a linuxos sorvégeket is kezelje, ez pedig a linuxszal való barátkozás következő lépcsőfoka a Linux Subsystem támogatása után. Ha ilyen durván fejlődnek, a fene tudja milyen messzire jutnak. A HUP-on azzal borzolom az idegeket, hogy a végén még a jövő Windowsa alatt is Linux kernel fog dübörögni. Nem is olyan távoli jövő, pár év.
-
Nem nagyon kell szakértőnek lenni, vagyis mindenki szakértője a semminek valamilyen szinten, az az írás olyan volt, hogy hüha, mindjárt lejár a heti cikkleadás ideje...... bántási szándék nélkül mondom, hogy ennél értelmetlenebb betűvetés talán csak a NER keretein belül történik. Mondjuk az alaptv asztalának kötelező elhelyezéséről szóló intézkedés v. rendelet, akármi.
Sok írást csak a főcímig olvasok amúgy és rendkívül okosan teszem, külön tanulják ezt a fajta cikkírást.
Egyébként az EMP meg a hagyományos atom.....az se nagyon tesók.
(amúgy tételezzük fel, hogy annak a fajta sugárzásnak, amiket hadászati célokra használt anyagok okoznak, kevesen szakértői itt)
-
Érdekes, már mint így az acélgyártás tíztriliomod részéről ez a cikk. A légkörben nem csak az acél tartalmaz sugárzást, amúgy is fura belegondolni, ezek szerint a vízről lepattant a sugárzás. Már amelyik, mert ugye atomsugárzás is van pár féle, nem nagyon emlékszem már a tanulmányaimra, maga az "atom", mint a bomba anyaga is elég sokat változott az atomkor kezdete óta folyamatosan. Mi van a sok vízalatti robbantás hatásával?
Az EMP hatása azért gyorsabban eltűnik, mint ahogy az atomsugárzás feleződik.
-
Rimuru
veterán
https://support.apple.com/kb/SP703
opcios komponensekkel, cserebe keves tarhellyel. -
Rimuru
veterán
Egyszer belekezdtem megtanulni, de hamar vege lett. Jelenleg caldav sync mellett thunderbird es tasks (https://f-droid.org/packages/org.dmfs.tasks) megy.
(#11874) BoB: en mar par napja/hete az egesz topicot kidobtam a listambol, ugy ahogy sok masik linuxosat is. Ugy oszinten a kezdon is elgondolkoztam.
-
bambano
titán
a netbeanshez volt régebben, úgy az 5.5 idején, talán egészen 6.x-ig, egy drag&drop jellegű felülettervező és kódgenerátor rendszer, amivel, ha kiismerted a hülyeségeit, piszok gyorsan lehetett fejleszteni.
egy menüben voltak html-re hasonlító dolgok (legördülő menü, táblázat, csekboksz, stb), belehuzogattad egy ablakba a weblapod elemeit, ehhez legenerálta a java kódot, amiben felüldefiniáltál pár metódust, és kiválóan működött az egész.
na ilyet nem találok azóta se, pedig kerestem. a woodstocknak meg az a baja, hogy egyel régebi javascript motort használ, ezért a modern böngészőkben nem működik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
1: ezt én sem értettem, de aztán megnéztem a youtubeon, hogy mi a szitu. Szóval amit régen láttál, az a "Rebel alliance", vagyis lázadók szövetsége volt, még anno többek közt egy gazdag szenátor indította el a saját bolygóján, amihez aztán sok másik is csatlakozott, innen voltak a nagy hajók meg a sok személyzet.
A birodalom legyőzésével újra köztársaság lett, így a szövetségre már nem volt többé szükség. De a Leia vezette kis lázadó csapat megmaradt, hogy a birodalom maradékát valamint később az első rendet eltakarítsa.
Csak hát időközben az első rend meg eltakarította az útból az új köztársaság bolygóit, meg haderejét azzal a halálbolygóval, ami a látható térben láthatóan fény alatti sebességgel repülő valahogy mégis hipertérbeli önirányító napsugárcsomagokat lőtt ki... Érted.
2: Kylo Rém az egy remek választás volt. Így a második filmjére már majdnem komolyan vehető férfi lett belőle. Pubi ribi...
*Milyen szép az, mikor egy totál Star Trek fan tart előadást Star Wars történelemből. Mint amikor egy Linuxos arc magyarázza a Windowsos kollégáinak, hogy mit és hol kell átírni a regeditben.
colomb2: nekik ott van a barátokközt.
-
bambano
titán
Azé' a nagyfőnök jól elmondta Kylo Rennek, amit valamelyik vlogger mondott róla (picsogó gyerek), csak nem hallgatnak a dizninél magyar vlogokat?
szerk: Leia lekever egy sallert a vadászpilótának és azt mondja: Vannak dolgok, amiket nem oldhat meg azzal, hogy beül egy X szárnyúba és lövöldözni kezd
-
bambano
titán
elfogadom ezt a nézőpontot is, de nem vallom
húzzunk egy szakadék mélységű választóvonalat az alap install szkriptek meg a júzer saját szkriptjei közé.ha a júzernek erre van szüksége, saját kezűleg feltelepíti és használja.
viszont most alap szoftverek telepítésével is felhúzza a debian, mert pár kétbalkezes programozó nem tud alap konfig fájlokat generálni shell szkriptben, csak pájtonban, perlben meg hasonló őrültségekben. -
Én se nagyon értettem, bár meg nem lepett, hajlamos a koma ily hirtelen reakciókra, amiket nem a megválaszolt akciója hív elő, viszont az utóbbi napok hsz-ei meggyőztek arról, hogy mi nem értjük a koma ténylegesen bonyolult szemlélődését a Linux világában.
Különben hirtelen tényleg nem tud az ember válaszolni sem, annyira hiányzik valami az idővonalból.....Amúgy meg szerintem már nagyon vártad, hogy feldobhass egy zsírúj Ubit!
(#11687) bambano
Ez a mostani Macg van olyan trükkös, mint a régi?
-
Penty
aktív tag
Az én kedvencen a 3-as minimal install alatt található: "People who like their operating system clean of bloatware..." Ezzel lényegében elismerik azt, hogy az alapértelmezett telepítés bloatware-t eredményez, vagy mi? Nem minthogyha engem érintene, csak a megfogalmazás érdekes.
-
Aham, ahol miért nincs topikgazda, arra gondolsz?
Akkor most ki értékeli túl ezt a van Tg nincs Tg témát? [link]
Már megfigyeltem hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a topikgazdának.
vs
Nem neked, de topikgazda miért nincs?
Ez amúgy most így hogy?
Nem akarod kicserélni az arcképed tisztán fekete színű pingvinre?
Nem lenne rossz, de a pingvin arckép ki van zárva az arcképgyárosoknál.
-
Rimuru
veterán
tul idealis a vilagkeped.
uby: pontosan ezt tudja, legfeljebb a kérdező definiálásával nem könnyen összeegyeztethető. Ezzel azért egyet tudnál érteni, ha nagyon megerőltetnéd magad? - scriptekkel telepitik, ez oke, utana viszont ugyan azt a community-t kapja mintha archot rakna fel mivel pure arch kerul fel.
-
Ezzel újat mondtál, nem is tudtam, hogy van. No, de miért nem jó a hivatalos ESR?
Amúgy a PPA le van maradva egy lépéssel: (nem az lenne a poen, hogy a PPA-ban frissebb van, ha nem lenne elég neked a hivatalos verzió)
Nem áruljátok el, mi a baj a hivatalos ESR friss verziójával az /opt-ban?
(#11431) zoltanz
Már az is nagy szó, hogy egyáltalán Firefox nevű böngészőt használ a Debian.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Sweet.tv - internetes TV
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged