Keresés

Aktív témák

• proximus

senior tag

válasz BTamas #55 üzenetére

Hmm, ezt a ''feltettem, de felfalta a fél vinyómat'':) nem sok embertől hallottam eddig, bár ha valaki most kezdett el Linux-szal foglalatoskodni (+_minél gyorsabban föl akarja rakni, ezért csak a ''tovább'' gombot nyomkodja_:) ), akkor nem kizárt, hogy telepítéskor nem tud választani a sok csomi közül, ezért kipipálja a ''rakj fel mindent'':D

• proximus

senior tag

válasz Sipi #46 üzenetére

Uuuupsz:) (I did it again:DDD :DDD)
    De mostmár mindegy.:)

• proximus

senior tag

válasz _Volkovy_ #43 üzenetére

Hi!
    ''A filerendszerről tartana...'' Naszóval, Linux -nál nincs -látszólag- olyan szinten szétválasztva a rendszer könyvtár a munka, vagy felhasználói könyvtártól, mint Win -ben. Sőt, nem egy ''Linux'' könyvtár alatt érhető el minden rendszercucc -ala Win- , hanem ''kintebb'' vannak.
    A felhasználók ''adatai'', változtatásai a /home/''felhasználó_neve'' alatt találhatók szinte minden esetben, ezért érdemes mindig az aktuális felh. neve szerinti kt. -ben tárolni a dokumentumokat, filmeket, mp3 -makat.:) Egyébként meg teheted bárhová, ahol joga van hozzá az akt. felh. -nak, csak nem mindegyik célszerű. Pl. a /tmp -ben én nem tárolnék fontos dolgokat, de pl. ha én tesztelek(fordítok) egy progit, a tmp -be rakom(másolom), majd ha már fönt van, esetleg csomagot is csináltam belőle, törlöm. Pl. ha a /home -ban csinálsz magadnak egy könyvtárat, akkor abban is lehet egészségesen tárolni amit kell.
    ''a meghajtókat hogy lehet gyorsan elérni...'' ? Megmondom én:) : kinézel magadnak egy tetszőleges könyvtárat(lehetőleg üreset, mert átmenetileg ''eltűnik'' a régi tartalma), ahol szivesen látnád a meghajtó tartalmát, és oda felmountolod. VIGYÁZZ!! , nehogy figyelmetlenül letörölj ettől fentebb lévő tartalmazó könyvtárat vagy a csatolási pontot, mert kitörlöd a meghajtó tartalmát is. A mountolás elsőre: mount /dev/hda''a száma '''' nélkül'' /ahova/kinézted Másodikra: beteszed a /etc /fstab -ba a ''mit hová hogyant -t...'' és csak ennyit írsz: mount /ahova/kinézted Egyébként a /dev szolgál a pszeudo, illetve fizikai eszközök elérésére, manipulálására, persze pl. közvetlenül nincs értelme(meg nem is szabad) a /dev/cdrom -ot, vagy /dev/hda -t ''babrálni'' hanem a programok majd kezelik őket ahogy kell. A közvetlenül ''babrálni'' arra vonatkozik, hogy pl. nem próbáljuk meg szerkesztésre megnyitni a fájlt, nem irányítjuk bele valaminek a kimenetét, stb, stb, mert az ezt kezelni tudó progik sem így csinálják, hanem különféle hívásokat, utasításokat adnak át rajtuk keresztül.
    Ha valami még mindig nem állt össze a kép valamivel kapcsolatban, visíts.:DDD

• proximus

senior tag

válasz doc #40 üzenetére

Mit mondhatnék..., fogadd elismerésem.:D

• proximus

senior tag

válasz syr #37 üzenetére

Amit föntebb doc kollega ajánlott, az szerintem is jó lesz videóra, főleg hogy sok helyen ajánlották már az emberek egymásnak. Ha még nem nézted volna, az mplayer, mencoder részével is lehet szép eredményeket elérni. Az mencoder-hez van graf. felület is, Dmencoder néven.
    Zene vágásra pedig: Audacity, rezound szerintem jó lesz. (illetve ezekhez, ogg, mp3 kóderek megléte a gépen vorbis-tools->oggenc; lame)

• proximus

senior tag

válasz #51736960 #25 üzenetére

Érdekes hozzáállás mit mondjak...DDD
    Valószínűleg nem a semmiből ötlik fel az emberben hogy én márpedig ha valahi is gépet fogok használni, akkor azt tuti Linux fogja hajtani. Hacsak külön nem ösztönzik az emberpalántákat az alternatívák megismerésében, akkor az biza először Win -es ''tapasztalatokra'' tesz szert,:( és csak ezután jön a Linux. 1. mert megunja a Win-t, 2. mert kisebb, nagyobb attrocitások, traumák érték az eddigi munkálkodása alatt.:DD
    Ad 2: hogy a Linux-szal állandóan szívások lennének? Nem hinném, csak jól kell választani a rengeteg disztriből, amihez segítséget itt, vagy egyéb helyeken kérhet is, és többnyire kap is. Vagy esetleg arra gondoltál, hogy ''sok'' hardverrel nem tudsz mit kezdeni Linux alatt, mert nincs hozzá driver? Azt kell hogy mondjam, hogy ez a helyzet nem a Linux gyengesége miatt áll fönn, hanem a támogatottság visszatartásától, a mocsok full kapitalista gondolkodású cégek miatt, mert jajj csak a profit, a profit, meg a profit dőljön befelé,:(( minden(ki) más le van ******. De hagy főljenek csak a saját levükben, egyszerűen nem kell olyan cumót venni, ami nem megy normálisan -vagy egyáltalán- Linux alatt, ami meg már megvan, azt hasonló tudású, de használható holmira el kell cserélni, ennyi..., csapó:DDD
    ''...mindjárt a pingvin-arcképes emberektől'' Rossz aki rosszra gondol.;] :DDD
    Na jó, peace:)

Aktív témák

Hirdetés