- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
zrubi
senior tag
Szerintem elfelejtheted az elveszett adataidat, mert:
- biztosan felülíródtak a linux telepítesekor,
- a fájlrendszert nem lehet (egyszerűen) visszaállítani, mert ez nem igazi raid, csak szoftveres, és így csak az az oprendszer hiszi raidnek, amire feltelepítetted a megfelelő drivereket. -
Polesz
addikt
A probléma az amit a topicnyitó is elismert, hogy nem figyelte, hogy mire ad választ a gépnek. Ezekután felesleges bármi mást is modani. Azért mert valamit elkefélünk még nem a linux a hibás :) Persze az sem tökéletes. Mivel itt arról volt szó, hogy nem fontos adatok voltak ezért a további segítség felesleges. Egyébként meg, ha valamit telepíteni szeretnék elolvasom a manuált vagy keresek leírást a neten, hogy az adott vason minden eszközt működésre tudok-e bírni úgy linux mint win alatt. Ész nélkül nekiállni nem szabad egyik rendszernek sem.
0 -
rdi
veterán
Off: nem bánnám, ha felvetett problémával foglalkoznátok. Ha nem, akkor meg ne ide írjatok.
A linux szerintem nem bántja windózert, legfeljebb lecsíp magának valamennyit belőle, De lehet, hogy tévedek. -
Polesz
addikt
Ekkora baromságot is régen láttam :DDD:DDD:DDD BOCS
-
cyberdog
tag
en is jartam mar igy a linuxal meg raid vinyokal:( de legalabb meg van a tanulsag LINUX tobbet soha minek:F majd ha lesz minedfele program meg meg a jatek ami nincs win ala akkor talan de igy nem sok ertelme van
-
Ha új oprendszert telepítek én mindig Norton Ghost-al kezdek először. Mindegy hogy Windows,Linux,vagy valami gagyi particionáló programról van szó.
Láttam én már összeomlott 80GB-s vinyót egy sima partició infótól, nem semmi mire +vinyó nélkül visszapakolod rá a particiókat. :) -
tothjozsef
aktív tag
Az első linux telepítésemnek én is csak úgy mertem nekiállni, hogy egy guru ott ücsörgött mellettem, és kérdeztem tőle okosakat. Meg butákat. Magamtól én is de sokszor mellényúltam volna...
-
motor
tag
egyebkent keso volt mar es az ablakokon amit felrertettem eloszor a hdat kerdezte
amire en joggal mondtam azt, hogy yes mer nem erdekelt annak a tartalma
aztan a masik kettot (hdb ? hdc? 1 botu kulonbseg valahol egy tobb soros szovegben)
en fasz meg aszittem ugyanazt az ablakot dobja fel, valami ilyesmi...
nem valoban nem a gep a hulye, csak a programozo aki programozza :)
mert a user a vevo, a vevonek pedig mindig igaza van es.
a problema adott
pls help -
motor
tag
-felraktam egy linuxot, egy vincseszterre (), az egeszen ntfs particiok, full lenyegtelen adatok es windowsromok voltak
-ezt a vincsesztert az alaplap vezerli
-volt egy XP ket vincseszteren amit raidben hasznaltam egyetlen particioval
-emez ket vincsesztert egy cmd0649 ata raid kartya vezerli
-az XP a raidrol bootolt, de a linux elott a biosban a cd,hdd-0,raid sorrendet allitottam be bootolasra
-a linux vagy anakonda vagy minek nevezzem a grafikus telepites elejen feldobott harom ablakot (melyet felreertelmeztem) de meg azelott, hogy egyaltalan megkerdezte volna, melyik vincseszter is akarom en linuxra hasznalni
-valami olyasmi, hogy hat megvaltozhat valami... de nem azt, hogy vigyazz hulye adatok veszhetnek el szal nem a dosos menetrendben
-ezutan rogton ki is valaszthattam, hogy mire telepuljon a linux (: amit meg is tettem, a ket vincsesztert amit a linux nem vett raidnek (de a meretukrol lattam melyik melyik) ki is hagytam
roviden ennyi
-mar a telepites alatt balsejtelmem volt, (mert nem ertettem miert nem veszi raidnek a linux azt amirol egy primitiv XP is megmondja, hogy az raid ha egyszer a raidkartya biosaban be van allitva, hogy az egy striped set); ugyhogy utanna rogton visszalitottam mindent hogy megnezzem mi van es persze, hol volt hol nem,volt egyszer volt egy XP nameg az adatok
-az XP install kerek perec kijelentette, hogy van egy szem particionalatlan MB halmazom (a raid) -
Superman
nagyúr
??? Nem arról van szó, hogy fel akartál telepíteni egy Linuxot egy olyan meghajtóra, amin Windows is volt és előre nem volt a Linuxnak kijelölve hely, meg a swap - nak sem és ''véletlenül'' a Windows helyére tetted?
-
dts
csendes tag
Jaja...;-)
Az egyik - windózhoz képest - szokatlan új élmény a linux alatt, hogy alapértelmezésben nem jelez semmit, ha valamit megcsinál, csak visszaadja a promptot.
Olyan, mint a sebész a Hofi-viccben:
''A sebész, aaaaaz igen! Aszongya levágtam - tényleg!''
De a szikét ott is ember fogja, magától nem vág...:-) -
tothjozsef
aktív tag
Hogy mit csinált a linux? Írd le légyszíves, hogy pontosan mi is történt...
-
motor
tag
A linux újratparticionálta azt a drivét (raid) is amelyiken a windows volt sok adattal. Hogyan tudnám viszsaállítani a particiós táblát?A vincsesztereket még nem bántottam, még a linux sem amely két különálló vincseszternek látja egyébként!
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest