- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
barbikenje
aktív tag
Erre varrjatok gombot... megcseréltem a modulokat, letisztogattam mindet (volt még egy laza porszívózás is...) és helyreáll a Rend...
-
barbikenje
aktív tag
Köszi a felvilágosítást, amennyiben vannak fejlemények, ismét jelentkezem...
-
zrubi
senior tag
válasz
barbikenje #9 üzenetére
Hát az sem mindegy, hogy milyen sorrendben vannak feltöltve a memóriahelyek...
Próbáld meg egyesével letesztelni őket, ha úgy jók, akkor jöhet kettővel, majd hárommal, stb.
Ha valahol kijön a hiba, próbáld őket més sorrendben belerakni...
Rossz esetben keresned kell másik modulokat, amik mennek együtt... -
barbikenje
aktív tag
Most jut eszembe, és lehet, hogy ez a legfontosabb mozzanat... kivettem a négy modulból egyet, ahol elméletileg a memóriaméretezés hibát jelzett... erre már a bios is megzavarodott, többszöri egymást követő bootoláskor a 192 mega helyett 384(!)-et látott az ostoba... aztán 256-ot, végül magáratalált(192 mega alapmemória), és újabb memtestet követően a memóriahibák 282-ről hirtelen 4097-re ugrottak...
-
Flashy
veterán
próbáld meg kivenni a modulokat, ha van kontaktspré akkor azzal, ha nincs akkor zsebkendővel megtörölgetni, meg kifújni a port a slotból. néha bejön.
a parancssori memtest helyett inkább a bootolósat használd. rossz memóriával az oprendszer akár a fileokat is elronthatja. a kislemezes verziónak mik a kínjai? ha futó oprendszer alatt használsz memtesztet akkor eleve a kernel területet nem fogja áthelyezni, csak a maradékot tesztelheted, és ahogy írtam, rossz memóriát használni veszélyes. amúgy be lehet bootolni LILO-val is, ha nincs lemezmeghajtód. én így használom.
[Szerkesztve] -
zrubi
senior tag
válasz
barbikenje #5 üzenetére
A legjobb lesz, ha darabonként lefuttatom a tesztet...
Ja, ha több modul van (ezt eddig nem írtad...) akkor lehet, hogy egyesével mindegyik OK, csak nem szeretik egymást. -
barbikenje
aktív tag
A részleteket nem írtam, de ezek szerint a lappal is gondok lehetnek, mivel eddig nem volt egyáltalán húzva sem a memória, sem a processzor. Maga a rendszer elég ótvaros, hiszen az alaplap egy ASUS p3v4x egy 500-as Intel PIII procival, és benne csücsül négy darab 64 megás 100 Mhz-es ram.Ezeket az alkatrészeket itt vettem a PH!-n, és benne van hogy átb@sztak, vagy rejtett volt a hiba és maguk az eladók sem tudtak róla. A táp egy 300 W-os Codegen, ami igazából PIV alá való szerelésből lett kiebrudalva, gondoltam ezt a cuccot még megbírja. A memtest lefuttatása közben, mint írtam a 4-es pont, azaz a memory sizing (memóriaméretezés) közben körülbelül a 38. %-nál jelentkeznek a hibák, méghozzá nem is kevés, általában 282 és 4097 között ingadozik a szám, attól függően hány modul ül egyszerrre a gépben. A legjobb lesz, ha darabonként lefuttatom a tesztet...
-
zrubi
senior tag
válasz
barbikenje #1 üzenetére
A kérdésem arra vonatkozna, hogy hogyan kell értelmezni (mit takar) a memóriahibalista
Hát, az már bőven elég, ha akár egyetlen hiba is megjelenik a listában, akkor ott biztosan nem jó valami:
- hibás/túlhúzott a memória
- hibás az alaplap (memóriavezélő)
- hibás/túlhúzott processzor
hogyan fordulhat elő, hogy két egymás után futtatott teszt eltérő eredményeket hoz
Ez általában akkor fordul elő, ha túl van húzva a proci vagy a memória.
Amíg ez a 'tünet' nem szűnik meg, a rendszered stabilitásával gondjaid lesznek... -
aurum
senior tag
válasz
barbikenje #1 üzenetére
a memtest86 egy linux alkalmazas.
a hibalistat ugy kell ertelmezni, ha egy hibat is hoz mehet a kukaba a memoria.
van olyan, hogy nem mindig ugynott van a hiba, ilyenkor neha eleg a memoria sebesseget csokkenteni illetve a tapfeszt novelni. addig amig legelabb 3x nem fut le hibamentesen egymas utan.
de a legbiztosabb teszt a make -j bzlilo az /usr/src/linux kornyvtarban kiadva. -
barbikenje
aktív tag
Megjegyzésként tudom javasolni az alkalmazás lefuttatását, akár feltelepítés nélkül is, ha valaki memóriával akar kereskedni, így kiküszöböli annak az esélyét, hogy szemetet ad el, valamint hogy csorba essen a becsületén.
-
barbikenje
aktív tag
A Linux-al bajlódva, a telepítés közben vettem észre a memóriaellenőrzés lehetőségét. Nem kis meglepetésemre, és örömömre a MEMTEST kezdett el futni, mellőzve a kislemezes verzió kínjait. A kérdésem arra vonatkozna, hogy hogyan kell értelmezni (mit takar) a memóriahibalista (az egész képernyőt betölti, szóval van mit elemezgetni, mindezt teszi a teszt 4-es pontjánál azt hiszem eza memória méretezést ellenőrző pont kb 38-39 százalékos lefutásnál), és hogyan fordulhat elő, hogy két egymás után futtatott teszt eltérő eredményeket hoz (így hozzá nem értőként olyan érzése van az embernek, mintha a memóriamodulban badsectorok ütnék fel a fejüket és nekifognának szaporodni...)?
Aktív témák
Hirdetés
- SQL kérdések
- Amazon Kindle
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest