- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
barbikenje
aktív tag
Erre varrjatok gombot... megcseréltem a modulokat, letisztogattam mindet (volt még egy laza porszívózás is...) és helyreáll a Rend...
-
barbikenje
aktív tag
Köszi a felvilágosítást, amennyiben vannak fejlemények, ismét jelentkezem...
-
barbikenje
aktív tag
Most jut eszembe, és lehet, hogy ez a legfontosabb mozzanat... kivettem a négy modulból egyet, ahol elméletileg a memóriaméretezés hibát jelzett... erre már a bios is megzavarodott, többszöri egymást követő bootoláskor a 192 mega helyett 384(!)-et látott az ostoba... aztán 256-ot, végül magáratalált(192 mega alapmemória), és újabb memtestet követően a memóriahibák 282-ről hirtelen 4097-re ugrottak...
-
barbikenje
aktív tag
A részleteket nem írtam, de ezek szerint a lappal is gondok lehetnek, mivel eddig nem volt egyáltalán húzva sem a memória, sem a processzor. Maga a rendszer elég ótvaros, hiszen az alaplap egy ASUS p3v4x egy 500-as Intel PIII procival, és benne csücsül négy darab 64 megás 100 Mhz-es ram.Ezeket az alkatrészeket itt vettem a PH!-n, és benne van hogy átb@sztak, vagy rejtett volt a hiba és maguk az eladók sem tudtak róla. A táp egy 300 W-os Codegen, ami igazából PIV alá való szerelésből lett kiebrudalva, gondoltam ezt a cuccot még megbírja. A memtest lefuttatása közben, mint írtam a 4-es pont, azaz a memory sizing (memóriaméretezés) közben körülbelül a 38. %-nál jelentkeznek a hibák, méghozzá nem is kevés, általában 282 és 4097 között ingadozik a szám, attól függően hány modul ül egyszerrre a gépben. A legjobb lesz, ha darabonként lefuttatom a tesztet...
-
barbikenje
aktív tag
Megjegyzésként tudom javasolni az alkalmazás lefuttatását, akár feltelepítés nélkül is, ha valaki memóriával akar kereskedni, így kiküszöböli annak az esélyét, hogy szemetet ad el, valamint hogy csorba essen a becsületén.
-
barbikenje
aktív tag
A Linux-al bajlódva, a telepítés közben vettem észre a memóriaellenőrzés lehetőségét. Nem kis meglepetésemre, és örömömre a MEMTEST kezdett el futni, mellőzve a kislemezes verzió kínjait. A kérdésem arra vonatkozna, hogy hogyan kell értelmezni (mit takar) a memóriahibalista (az egész képernyőt betölti, szóval van mit elemezgetni, mindezt teszi a teszt 4-es pontjánál azt hiszem eza memória méretezést ellenőrző pont kb 38-39 százalékos lefutásnál), és hogyan fordulhat elő, hogy két egymás után futtatott teszt eltérő eredményeket hoz (így hozzá nem értőként olyan érzése van az embernek, mintha a memóriamodulban badsectorok ütnék fel a fejüket és nekifognának szaporodni...)?
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Acer notebook topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest