- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
válasz
tordaitibi #89410 üzenetére
Köszi. Rengeteg pendrive-om van, nem ez volt a probléma
Csak ha már bootolósan kell csinálni tehát pl nem megy a háttérben miközben mást tolok, akkor egyszerűbb újratelepíteni. Meg is történt amúgy, simán leformáztam egy 135 gigás (ennyi maradt a 800 gigás data parti mellett) darabot ext4-re, a régiről kimentettem opkg-ből a telepített csomagok listáját, azokat visszatettem, és visszamásoltam a helyükre a konfig fájlokat (azok le voltak nekem mentve adatvesztés esetére). Egyedül csak a tűzfallal (Skynet) szívtam, mert nem értettem a hibaüzenetet amit dobott (nem találja az USB-t ?! wtf), a neten nagy nehezen megtaláltam hogy ez nem relatívan hivatkozik a konfigban a helyére, hanem a disk labeljével, az meg más lett mint a réginek, tehát 3 másodperces beállítással szívtam úgy 2 órát
De mindig tanul az ember. Remélem újabb 10 évig nem kell ezzel foglalkoznom (vicc hogy a Routert egyszerűbb kicserélni a rendszer mögött mint a háttértárat).
-
HUNited
őstag
Sziasztok. A topikleírás alapján bizonytalan vagyok hogy jó helyen kérdezek e, mert lehet hogy ez szerver kérdés (nem szerver, hanem NAS). Ha rossz helyen vagyok, elnézést kérek.
Van egy Asus Routerem, Entware rendszerrel megspékelve, és testreszabva. Ez az Entware disztri egy ext4 fájlrendszeren van egy ősrégi külső merevlemezen. Beszereztem egy külső SSD-t , és erre szeretném áthelyezni ezt az Entware-t tartalmazó ext4 fájlrendszert (klónoznám a partíciót). Ehhez nekem win11 pro áll rendelkezésemre, WSL-el.
Maguk a fájlok azok NTFS partíción vannak, és azokat már átmásoltam sikeresen Windows alól.
Van erre megoldási javaslatotok?
Nekem az is jó, ha olyan szoftvert ajánlotok, ami képes olvasni és másolni az EXT4 fájlokat.
Köszi: Sanyi.
-
HUNited
őstag
válasz
ontheground #65581 üzenetére
Nagyon kedves vagy, és hálás vagyok a segítségedért.
Sajnos semmi változás nem történt. Hiába állítgattam át mindent.Túl sok energiát tettem ebbe így is. És te is, amiért elnézésedet kérem.
Tapasztalatnak remélem jó volt.
Töröltem az Androidot, marad a laptop csak Windows-os.
-
HUNited
őstag
válasz
ontheground #65553 üzenetére
Fú te, honnan tudom, hogy ide mit kell beírnom?
Ahol 0 van ott 1-et, ésatöbbi?Szerk1: És minden alkalommal csekkolni kell valami hangot? Vagy beteszek a háttérbe egy youtube videót, és ha lesz hang, akkor örvendezek?
Szerk2: Ha kihúzom a fejhallgatót, szünetelteti a a videót, tehát valamit érzékel, csak nem azt amit kell.
-
HUNited
őstag
válasz
ontheground #65553 üzenetére
Ez az APK volt fenn, de nem jöttem rá hogyan kell használni. Mindjárt próbálkozom.
Terminál írja átlépésnél:
0.459305 cherryview-pinctrl INT33FF:01 Failed to translate GPIO to IRQalsa_amixer parancs terminálban (TE használatával is ugyanazt adta mint a CTRL+ALT+F1-re) az alábbi fájlban van: Dropbox hivatkozás. Ránéznél, hogy ez mond e neked valamit? Nekem nem is kínai, hanem valami űrnyelv.
-
HUNited
őstag
válasz
ontheground #65542 üzenetére
Nem HDMI-ből akarom (bár még ki sem próbáltam). Simán a beépített hangszórót / jack bemenetet szeretném használni.
Ezt az alsamixert hol is említetted?
Szerk: Kipróbáltam a HDMI-t, a képet faxán átadja, hang nuku.
-
HUNited
őstag
válasz
ontheground #65529 üzenetére
Szia, az indítás és bootolás problémáját megoldottam (ha Androidot akarom, F10-el indítom a gépet).
Root jog van.
A hang viszont továbbra sem jó.
Az általad linkelt post (lehet véletlen másikat küldtél) nem a hang problémájáról szólt. Volt benne egy rövid rész a sistergésről, de sem abban, sem előtte/utána nem találtam olyan gondot, hogy egyáltalán nem lett volna hang.
Annyit elértem (valami conf fájlokat kellett letölteni egy mappába a systemen belül), hogy az alsa_ctl init parancs most már kidobja hogy egyáltalán lát hangkártyát (korábban no soundcard volt az üzenet): chtnau8824.
Viszont hang az nincs azóta sem.
a cat /proc/asound/cards parancs két eszközt ad ki: ezt a chtnau8824-et és valami HdmiLpeAudio - Intel HDMI/DP LPE Audiohogyan tudnám akkor működésre bírni?
-
HUNited
őstag
Sziasztok.
Van egy Aldis (MEDION E2228T MD60250) kis érintőképernyős laptopom win10-el.
Rátettem tegnap a friss Android-x86 8.1 verziót, GRUB-al.1. Magával az Androiddal nincs csak egy gondom, ha valakinek lenne rá megoldása: Nincs hang. Minden más működik amit használnék (a Bluetooth sem megy, de az nem fontos egy tableten), van kamera, wifi, érintőképernyő, minden más szuper. Csak a hang lenne jó, lehet nem is görcsölnék a második ponton.
2. A Windows nem indul el. A meghajtó BitLockeres volt. Megvan a recovery key, meg is adom amikor kéri, kiírja hogy helyes kulcs és a módosításhoz újraindítás kell. Újraindítást követően kezdi elölről. Sejtésem szerint a GRUB kever be neki. Van itt olyan mester, aki ezt ki tudta javítani a Win teljes újrahúzása nélkül?
3. Ha sikerül rendbe tennem a Wint valahogy, akkor hogyan tudok Linuxot (Androidot) betenni a Win bootmenüjébe? Bár végül is mindegy nekem hogy mi a booot ha mindkét rendszer békében él egymás mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen videókártyát?
- FOTÓS beárazás
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Gyermek PC játékok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Oneplus Nord 5G
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest