- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
Claude Leon #28195 üzenetére
Gondolom, az csak azért kell, hogy read-only-ba legyen téve a partíció.
-
.DLL
veterán
válasz
N0zer0 #28185 üzenetére
No pont emiatt a rossz szektoros dolog miatt linkletem ama blogbejegyzést amiben a dd_rescue-t emliti, ami elvileg jobb. Bár igaz, hogy az elég régi a cikk, és lehet hogy a beépített dd is fejlődött már ez irányba. (?)
Azért indultam el Linux irányba (amellett hogy ezt ajánlották) mert amikor Win7 alatt egyszerűen csak át akartam másolni az adatokat, és odaért egy feltételezhetően hibás részhez akkor az egész rendszer megfagyott addig amíg ki nem írta, hogy a forrás nem olvasható, majd eltűnt a winyó a Total Commanderből.
Nekem úgy rémlik a Linux okos egy szerkezet, sok faék egyszerűségű célravezető dolgot tud, mint pl. ez a dd vagy dd_rescue, amiben bízok, hogy ez tud "kényszerített" olvasást, nem száll el, mint a Win.
Már töltöm is a Mint 17 Cinnamont, aztán felvarázsolom egy pendrive-ra. Amíg nem megy könnyedén a backup készítés és felmountolás addig rá sem dugom a gépre a laptop winyóját.
Ha megakadok még írok, köszönöm szépen az eddigieket!
-
.DLL
veterán
válasz
N0zer0 #28183 üzenetére
Sérült a winyó, olvasási hibákat dob win alatt, nem szeretném már sokat nyúzni, minél kevesebb felpörgetés, ide-oda ugrálás legyen, így egyben egy imidzset szeretnék a partícióról készíteni, és a későbbiekben abból kihámozni az adatokat. Tehát nem akarok már rá telepíteni semmit, csak adatmentés.
Köszönöm a többi tanácsod is!
Egyelőre olyat keresek ami egyszerű (ablakkezelő) sajna nem sok időm van mostanában ismerkedni, ehhez a feladathoz pedig ha jól értem úgy is a terminál kell.
Először egyébként próbákat csinálok pendrive-okkal, hogy azokról imidzset készíteni, és felmountolni, csak utána fogom élesben csinálni a kérdéses winyóval.
Ami még nem világos az a csatolás vagy mountolás, erre még rákeresek itt a fórumon.
-
.DLL
veterán
Helló!
Egy megviselt laptop-winyó egyik partíciójáról szeretném lenyalni ami rajta van, dd helyett itt a dd_rescue nevű programot(?) ajánlották, mert nem áll le hibás szektornál, és addig is gyorsabb.
Ezzel van valakinek tapasztalata?A winyón elvileg 2 partíció van, amik még annó XP telepítéskor lettek létre hozva (ott "c" és "d"), honnan tudom, hogy melyik melyik lesz?
dd-vel kapcsolatban még olvasgattam, és mindenhol annyit írnak a példákban kimeneti fájlként, hogy of=mentes_neve.img, semmi elérési út vagy egyéb, ilyenkor hova kerül a lementett imidzs?
Elnézést a noob kérdésekért, de első kapcsolatom lesz linux-szal.
Szerk.: mégegy kérdés, melyik L!ve Linuxot ajánljátok, ami usb-s tárról is fut, és egyszerű kezelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- E-roller topik
- EA Sports WRC '23
- Bluetooth hangszórók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest