- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
energomatt
őstag
válasz
Warton #86938 üzenetére
Nem nagyon akart ez sem, de végül jó tippet adtál, mert a laptopomra ezt tettem fel és most keményen küzdök majd vele, hogy kiismerjem. A telepítés úgy sikerült csak, hogy teljesen leformáztam a teljes 256Gigás SSD-met ext4-re. Próbáltam telepítés után a KDE partició kezelővel legalább két részre osztani, de nem engedi szűkíteni a partíciót. Zavaró nekem, hogy minden a root alatt van.
-
energomatt
őstag
válasz
fatpingvin #86926 üzenetére
Igen a Windowst anno én telepítettem rá ilyen módon. Persze, kétségtelenül elavult gép, de olyanokat olvastam bizonyos Linux verziókról, hogy jóval kisebb gépigénnyel is futnak. Inkább ez egy érdekes feladat számomra, amit meg kell oldanom és tulajdonképpen érdekelne a különbség a Linux javára a Winhez képest.
-
energomatt
őstag
Megpróbálom jól összefoglalni a problémát, talán sikerülni fog: egy Pentium 64 bites, dual processzoros régi PC, 4 Giga rammal Office feladatok és böngészés céljára még használhatónak tűnik. Windows 10 van rajta, amikor fut, állandóan kerreg a HDD, kissé lassú minden betöltés. Gondoltam, talán egy Linux verzió praktikusabb lenne rá. Előszőr a "Mint" két verziójával próbálkoztam. (21 Mate és Xface). BalenaEtcher-el kiírtam a letöltött ISO fájlokat USB-re. A korszerű laptopomon ezeket kipróbáltam live módban, nagyon tetszettek. A PC azonban nem indul el ezekkel. Nincs hibaüzenet, egy kurzor jel van csak a képernyőn, amikor az USB-ről indul és lefagy a rendszer. Gondoltam, keresek másfajta verziókat és esetleg régebbieket. Letöltöttem legalább hatféle verziót, pl. Lunbutu, Puppy, azokból is többfélét, de odáig sem jutottam el, hogy ezeket a BelenaEtcher kiírja, mindenféle problémái voltak velük, ha pedig Rufus-sal nagy nehezen kiírtam, nem működtek. Tehát az a kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani egy olyan verziót, lehetőleg megbízható letöltési linkkel, ami Word, Exel, Powerpoint kompatibilis programokra alkalmas, netán ezeket eleve tartalmazza, jól futna egy ilyen konfigon, USB-re kiírható, és ISO formátumú? Köszönöm.
-
energomatt
őstag
Adott egy ipk kiterjesztésű telepítőcsomag linuxos beltérire. Az ebben lévő fájlokhoz hogyan juthatnék hozzá annélkül, hogy telepíteném? PC-n, csak Win 10-esem van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kés topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest