- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Faceless-
őstag
válasz
CPT.Pirk #81155 üzenetére
Köszi szépen!
Tudom, hogy nagyon jó a LibreOffice, de nem opció. Office365-ról van szó felhőben lévő fájlok megosztott szerkesztéséről. Mint Google docs-ban egyszerre van megnyitva a doksi minden felhasználónak, és látjuk ki hol tart, mit szerkesztett, stb. Csak Google-el ellentétben nem szar a fájl kompatibilitás.
Konkrétan ilyesmire gondoltam csak mivel jelenleg csak melós macbook-om áll rendelkezésre nem igen tudom kipróbálni, és az értékelésnél nincs leírás, hogy mégis mi nem megy, vagy miért adnak rá olyat amilyet.#tordaitibi Szuper, köszi!
Ez az Insync tökéletes lesz -
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Alkalmanként használok linux-ot is, és mac-en dolgozok már egy ideje, de most új fő gépet építek amit át akarok költöztetni linux-ra, és lenne pár kérdésem, nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni.- A mostani workflow-ban szükségem van arra, hogy onedrive megbízhatóan menjen a gépen, illetve office alkalmazásoknak is működni kellene. (word, excel, stb.). Ezek valahogy megoldhatóak, hogy ne kelljen hozzá egy full VM?
- Este gaming, nappal melós rendszer lenne, és single core miatt gondoltam, hogy az új 12600k-ra nevezek be. A big.little-ről lehet esetleg tudni valamit, hogy gondot jelent-e?
(ha később optimalizálják nem gond, csak munkára kellene, és fusson, nagyon nem akarok random lehalást)
- GPU téren olvastam, hogy gondok vannak az Nvidia driverekkel, de senki nem mondja, hogy konkrétan mi. Ez csak teljesítmény problémákat jelent, vagy pl. nem megy dlss? (3060ti-t néztem most, de ha pl. az nem megy, akkor semmi értelme, és inkább veszek AMD-t) -
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Végül Fedora-n landoltam, és isten áldása eddig bármihez képest amit kipróbáltam tökéletesen működik. Legalábbis eddig abszolut semmit nem vettem észre, veszett gyors, és nulla lag.
De lecsekkoltam a korábban írtdmesg | grep error
paranccsal, de ezt kaptam:[ 1.107869] ACPI Error: Aborting method \_PR.CPU0._PDC due to previous error (AE_AML_OPERAND_TYPE) (20190703/psparse-529)
Adhat esetleg aggodalomra okot, vagy csak hagyjam figyelmen kívül?
Frissítettem a legújabb BIOS-ra, és azt írták hasonlóra, hogy csak hagyjam figyelmen kívül, de gondoltam rákérdezek biztos ami biztos. -
-Faceless-
őstag
válasz
CPT.Pirk #69235 üzenetére
A bios-al már első telepítésnél gond volt, akkor utána néztem, és rányomtam egy Win-es SSD-t amiről frissítettem 1.38-ra amivel már 'működött', de akkor utánanézek 1.39-nek (ami most a legfrissebb) hátha az már jó lesz.
Mindenesetre megy akkor felfelé este a Manjaro, majd azon nézem újra az error kódokat.
Köszi a segítséget!
-
-Faceless-
őstag
válasz
CPT.Pirk #69232 üzenetére
Persze, itt volna:
nem valami szép-- Logs begin at Sat 2019-09-07 16:36:22 CEST, end at Mon 2019-11-11 19:44:48 CET. --
nov 11 17:56:33 Greg kernel: ACPI Error: Needed type [Reference], found [Integer] 000000000c67c2cc (20181213/exresop-69)
nov 11 17:56:33 Greg kernel: ACPI Error: AE_AML_OPERAND_TYPE, While resolving operands for [Store] (20181213/dswexec-427)
nov 11 17:56:33 Greg kernel: ACPI Error: Method parse/execution failed \_PR.CPU0._PDC, AE_AML_OPERAND_TYPE (20181213/psparse-531)
nov 11 17:56:36 Greg kernel: Bluetooth: hci0: unexpected event for opcode 0xfc2f
nov 11 17:56:36 Greg pulseaudio[1107]: [autospawn] core-util.c: Home directory not accessible: Permission denied
nov 11 17:56:36 Greg pulseaudio[1107]: [pulseaudio] main.c: Failed to acquire autospawn lock
nov 11 17:56:37 Greg lightdm[1219]: PAM unable to dlopen(pam_kwallet.so): /lib/security/pam_kwallet.so: cannot open shared object file: No such file o
nov 11 17:56:37 Greg lightdm[1219]: PAM adding faulty module: pam_kwallet.so
nov 11 17:56:37 Greg lightdm[1219]: PAM unable to dlopen(pam_kwallet5.so): /lib/security/pam_kwallet5.so: cannot open shared object file: No such file
nov 11 17:56:37 Greg lightdm[1219]: PAM adding faulty module: pam_kwallet5.so
nov 11 17:56:37 Greg wpa_supplicant[994]: dbus: wpa_dbus_get_object_properties: failed to get object properties: (none) none
nov 11 17:56:37 Greg wpa_supplicant[994]: dbus: Failed to construct signal
nov 11 17:56:38 Greg lightdm[1353]: PAM unable to dlopen(pam_kwallet.so): /lib/security/pam_kwallet.so: cannot open shared object file: No such file o
nov 11 17:56:38 Greg lightdm[1353]: PAM adding faulty module: pam_kwallet.so
nov 11 17:56:38 Greg lightdm[1353]: PAM unable to dlopen(pam_kwallet5.so): /lib/security/pam_kwallet5.so: cannot open shared object file: No such file
nov 11 17:56:38 Greg lightdm[1353]: PAM adding faulty module: pam_kwallet5.so
nov 11 17:56:42 Greg pulseaudio[1607]: [pulseaudio] backend-ofono.c: Failed to register as a handsfree audio agent with ofono: org.freedesktop.DBus.Er
nov 11 17:56:43 Greg spice-vdagent[1739]: Cannot access vdagent virtio channel /dev/virtio-ports/com.redhat.spice.0
nov 11 18:50:05 Greg wpa_supplicant[994]: dbus: wpa_dbus_get_object_properties: failed to get object properties: (none) none
nov 11 18:50:05 Greg wpa_supplicant[994]: dbus: Failed to construct signal
nov 11 19:05:06 Greg kernel: Bluetooth: hci0: unexpected event for opcode 0xfc2f
nov 11 19:05:06 Greg wpa_supplicant[994]: dbus: wpa_dbus_get_object_properties: failed to get object properties: (none) none
nov 11 19:05:06 Greg wpa_supplicant[994]: dbus: Failed to construct signal
nov 11 19:43:12 Greg kernel: Bluetooth: hci0: unexpected event for opcode 0xfc2f
nov 11 19:43:12 Greg wpa_supplicant[994]: dbus: wpa_dbus_get_object_properties: failed to get object properties: (none) none
nov 11 19:43:12 Greg wpa_supplicant[994]: dbus: Failed to construct signalÉn is Manjaro-ra gondoltam, holnap reggel már kell a gép, szóval nem hiszem, hogy most kezdek el Arch-ot mókolni.
-
-Faceless-
őstag
válasz
I02S3F #69229 üzenetére
Nem is vártam Windows-t, de ez az ubuntu borzalmas pedig semmi komolyat nem mókoltam rajta. Főleg ezek az asztalra fagyott ablakok, hiába van mute-on a hangerő pár alkalmazás akkor is felordít néha.
A NodeJS a repo-ról van leszedve, de találtam kb. 3 post-ot erről a hibáról többségnek reinstall megoldotta nekem nem, és azt írták rá, hogy nem az ő hibájuk ubuntu-t nézzem.
A javafx-et pedig köszi! Mindenütt azt írták java 8 része, és én vagyok a béna, hogy nem tudom letölteni.#colomb2 A mindent saját oldaláról nem szó szerint értettem, hanem mindent onnan ahonnan kell, elsősorban hivatalos repo-ról, ha esetleg nincs akkor synaptic.
De szerintem megpróbálok átmenni Arch-ra, hátha kevesebb lesz a szenvedés.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Tanulásra használok egy Lenovo x250-et, web fejlesztés, front, és backend, C#, C++, Java, stb. stb.
Egy pár órára kipróbáltam Mint-et, Elementary-t, és Debiant is, de végül Ubuntu 18.04.3-t raktam rá. Most viszont elegem lett. NodeJS nem támogatott os-t ír ki, java8-ból hiányzik a javafx, villódzik a login screen után, néha 2mp, néha 2 perc mire leáll, az asztalra fagynak ablakok, van amikor beindulásnál error-t ír ki csak ubuntu alatt, de még csak lefotózni se tudtam, mert fél másodpercre villan fel fekete képernyőn.Mindent a saját oldaláról, vagy synaptic pm-ről szedtem le, szóval őszintén nem hiszem én rontottam volna el.
Tudnátok légyszíves ajánlani valamilyen distro-t ami működik, és nem kellene vért izzadni csak azért, hogy elkezdhessem használni?Nagyon hálás lennék!
Őszintén nincs időm már próbálgatni holnapra már mindennel telepítve kell, ha azt mondjátok Mint-et is visszarakom csak lehet az animációk miatt, de lassúnak éreztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest