- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
Ok, most már így egyre tisztább a kép.
Tehát akkor linux-nál nem kell feltétlen 64 bit-es változat ha 4 GB vagy attól több van a gépben, mint a windows-nál? A 32 bites is le tudja akkor elvileg kezelni a sok sok memót?Érdekes, hogy az ubuntu és kubuntu helyett mást javasoltok, én úgy tudtam ezt használják a legtöbben.
-
hegegabi80
addikt
Na most töltöm le Zorin OS-t. Tegnap még az ubuntut is néztem, de még a kubuntu is olyan tetszetős így első ránézésre. Szerintem kipróbálom mind a hármat.
Tehát ha teszek fel egy ilyen virtuál box-os cumót, utána azon belül tudom kipróbálni virtuálisan a linuxot? És ebben a virtuálban telepíteni is kell, mintha élesben csinálnám? Az ubuntunak van live cd-je is, a többit még nem néztem.Jah és gondolom érdemes 64 bit-es verziót telepíteni 4GB felett.
-
hegegabi80
addikt
Ez a Zorin OS magyar nyelven is megvan? Vagy angolul kell feltenni is majd utána magyarosítani?
-
hegegabi80
addikt
Hú ezek a partíció tologatás dolog elég meredek, még sose csináltam. Pedig most lehet szükségem lesz rá. Ugyan is már pont kérdezték előttem, hogy a Linux nak is kell külön partíció.
Nekem is egy winyó, C 35 GB win 7, D adatok. Tehát akkor nekem is kéne csinálni egy harmadik partíciót a linuxnak. -
hegegabi80
addikt
Köszi a segítségeket. Még megpróbálok utána olvasni egy-két dolognak, aztán lehet nekilátok. Szerintem a ZoranOS lesz amit kipróbálok, egy-két évvel korábban az Ubuntut már nézegettem, de aztán elmaradt.
Ez a fájlrendszeres dolog kínai még egy kicsit. Most egy 160 winyó van a gépbe, 35 Mb le van választva rendszernek a maradék adat. Akkor ide a 35-ös részre mehet a rendszer az ETX4 vag mi a szösz fájlrendszerrel, aztán a többit meg vagy telepítéskor vagy utána felcsatolom és akkor fogom látni az adatokat? Ha jól értelmezem!
Azért remélem az adataim nem fognak elveszni!Ja és még annyi, hogy mennyi helyet foglal el a rendszer összesen?
-
hegegabi80
addikt
válasz
rokefeller #13272 üzenetére
Zenéket és filmeket szoktam konvertálni: Audió - MP3, DVD -divx, divx - mp4 stb.
Amiket linkeltetek magyar nyelven is van? Az angol tudásom = 0.
Na majd Live CD vel is megnézegetem. De még akkor is Kínai az egész! -
hegegabi80
addikt
Hali!
Elérkezettnek láttam az időt a Linux rendszer kipróbálásához. Viszont teljesen kínai nekem a dolog, annyit tudok róla, hogy létezik belőle több disztribúció, de hogy melyik milyen miért, és melyiket érdemes azt már nem. Olvasgattam a topocot, de nem lettem sokkal okosabb. Valami teljesen alapoktól elkezdve kéne valami leírás vagy segítség mit miért hogyan stb.
A gépemet netezésre, zenére , filmre konvertálásra használom. Viszont szoktam használni office-t (sajnos a microsoft-ost is, meg openofiice-t is), meg néha játék (csak rFactor). Viszont olvastam, hogy van valami kiegészítés hozzá, ami képes futtatni a wines progikat játékokat. Na ennyi sok mindenre kéne nekem válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Spórolós topik
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bittorrent topik
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged