- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
Képernyőképet nem tudok csinálni, másik gépen fórumozok, de ilyen nincs, hogy link vagy indító létrehozása.
A másolás ide, nem jó, mert az egész mappa tartalmát másolja vele együtt.
Gnome 3.30.1
Lehetséges, hogy 2018-ban még mindíg nem gondoltak erre? -
Ice&Lime
veterán
válasz
Ice&Lime #80867 üzenetére
Ehhez csak még annyit, hogy ha stabil a 18.10 akkor végüsis minek a 20, eddig működik, egyedül az automatikus frissítés miatt jelez, hogy nem megy.
Szóval lehetséges, hogy ezt hagyom rajta, viszont az a mappáról parancsikon létrehozása jó volna, ha tudna valaki segíteni, hogy kell ubuntun, köszi! -
Ice&Lime
veterán
A verzió ubuntu 18.10, próbálom frissíteni, többször is és ezt írja ki:
Unable to download updates from "extensions.gnome.org": [*/*/*/source/shell-extensions/*] failed to download https://extensions.gnome.org//static/extensions.json: SSL handshake failed. Ez nem tudom miért lehet.Olvasom itt, hogy pro és kontra asztal használat linux-on, mindkét oldalban van valami. Jó dolog a tiszta asztal, ugyanakkor meg egy-két dolgot hasznos kihelyezni rá, pláne nyugdíjasoknak kitenni egy-két file-t vagy mappát.
De, én csak egyetlen egy parancsikont szeretnék egy al-könyvtár mappáról az asztalra, hogy másnak ne kelljen mindig újra-és-újra odatalálnia és megkeresnie. Erre nem jövök rá, biztos win-es berögződés, hogy egyből kitennék egy parancsikont az asztalra, nadehátcsaknemkénemár ehhez programozni, vagy igen? Mert én nem találok rá gyors és egyszerű megoldást. -
Ice&Lime
veterán
Hát nem tudom, de nem akar frissíteni 18-ról 20-ra.
A parancsikont meg nem tudom létrehozni, sem úgy hogy mappa megfogása és asztalra húzva, mert akkor a mappa tartalmát is átmásolja az asztalra, vagy a mappán jobb egér klikk és nincs parancsikon létrehozása, szóval nem tudom. -
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Most az lenne a kérdésem, hogy volt egy (windows-on létrehozott) külső meghajtóként kezelt hdd, két nagy partícióval ellátva, az egyik partíciót a nagyobbikat megszeretném tartani, mert dolgok vannak rajta, a kisebbik partíciót már windows-on formáztam ntfs-re, erre szeretném telepíteni a linuxot, ubuntut(ez volt meg kicsit régebbről pendrive-on) viszont amint kiválasztom telepítésnél a partíciót ott kéne valamit csinálni. (a telepítésnél az eszköz és típusánál, mindkettőnél ntfs-t ír)
Partíció szerkesztése/ Használat és ott kéne kiválasztani a fájlrendszert, itt mit válasszak ki? A másik, a csatolási pont, ott mit válasszak ki?
Előre is köszi!!! -
Ice&Lime
veterán
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Remélem, hogy ezt a régi integrált gpu-t, mert konkrétan nem tudom mi az (i3-540) majd felismeri a mostani ubuntu, xubuntu vagy mint és nem lesz belőle driver felismerési probléma vagy egy oda nem illő gpu drivert telepít, amivel nem megfelelően működik (már volt ilyen tapasztalatom kb. 3-5 évvel ezelőtt). -
Ice&Lime
veterán
Köszi a válaszokat!
Akkor egy pendrive-ról futhat is a rendszer/gép? (nincs háttértároló a gépben úgy lett "kidobva" ) -
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy ismerős ki akart kukázni egy gépet, gongoltam hátha hasznát lehetne venni, egy intel 1156-os lapon (van rajta hdmi), i3-540 procis, 4GB 1333MHz RAM-os gép, így eléggé régi a cucc, de talán jó lenne csak youtube és filmezésre 1920x1080 felbontásban. Vagy lehet, hogy nem bírná már azt a felbontást? Ha mégis, akkor milyen nagyon egyszerű felületű, könnyen kezelhető, gyors, minimalizált programcsomaggal rendelkező linux rendszert tudnátok ajánlani egy nyugdíjasnak? Végüs is csak egy böngésző lenne vele használva, meg fájlkezelő. Ami már nem ez a topic, de talán ebben is tudnátok segíteni, hogy a procinak most van integrált gpu-ja van nincs és ha van akkor mire elég, esetleg arra amire kéne?
Köszi a segítségeket! -
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Meglevo eles puppy linux alol lehet masik linuxos telepito pendrive-ot kesziteni, ugy mint windowson, csak most nincs win.?
A masik az lenne, hogy puppy alol csak a 10.es flashplayert telepiti fel, a 11.est mar nem. Milyen megoldas van a feltelepitesere, esetleg kulon letolteni konkretan egy filet es telepiteni vagy beirni termibalba valamit? -
Ice&Lime
veterán
Akkor valoszinu a disztroval van valami, de most nincs ra lehetoseg kicserelni.
Meg annyi, hogy egy masik linux distroban egy megint masik linux distros pendriveot csatlakoztatva, hogyan lehet megkeresni a pendriveos linux downloads mappaban levo dolgokat, mert tobb mappat nem jelenit meg hozza. -
Ice&Lime
veterán
Sziasztok
Ubuntu 16.04 lts-nel (live mod) nem talalom azt, ami mas distroknal egyertelmu, hol van a software center benne, amivel lehet 3rd programokat bongeszni es telepiteni vele?
Mert csak ubuntu software van, de arra nem csinal semmit, aztan software&updates es software updater, de itt nincsen az ami kene. -
Ice&Lime
veterán
Es az arhitekturaval mi a helyzet, mert ezekbol csak 32 es 64bites valtozatok vannak, es ha nem fogadja el? Ilyenkor a 32bites jo lesz akkor?
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Most van egy régi pc, Intel P4 / p5b-deluxe / 1GB RAM, amit ki kellene próbálni, mert a hdd nem válaszol.
Tudnátok ajánlani ehhez a konfighoz megfelelő disztrót? Olyan kellene aminek kis méretű az .iso-ja és egyszerű, nem fogja meg a gépet annyira, és ki lehet vele próbálni a gépet kicsit.Előre is köszi!
-
Ice&Lime
veterán
Köszi mindenkinek, a 2GB-ossal működik egyenlőre.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
King Unique #46998 üzenetére
Köszi, egyenlőre elég lesz a 2GB is.
Azt hogyan lehet beállítani biztonságosan, hogy a firefox ne hízzon feleslegesen, persze úgy, hogy ne is omoljon össze? -
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Rég voltam itt. Légy szíves segítsetek.
Csinálok egy linux live usb-s telepítőt unetbootin-nal, amit live módban szeretnék használni egy 2GB-os pendrive-val (most nagyobb nincs, ez van feleslegbe).
Szeretnék rátenni egy firefoxot, hogy ne kelljen mindig rátenni és beállítani a firefox böngészőt, csináltam már ilyet régebben, de most nem tiszta hogyan is volt pontosan.
Windows alatt meglehet ezt csinálni, hogy pl. letöltök valahonnan egy linuxos firefoxot és kicsomagolva átmásolom a linux live pendrive valamelyik könyvtárába valahogyan.
Tehát amikor bebootol a linux drisztró live módban, onnan már bekeresse a firefoxot. Hogyan is kell ezt? -
Ice&Lime
veterán
(Egyébként ezek most live-ról mennek)
Egy, ez nekem magas amit írtál, kettő honnan lehet letölteni ezt a dispwin programot -software managerből nem, mert nincs ilyen, itt meg hol van a program, amit le lehet tölteni, mert nem találom csak egy komplikált leírást. (ezt live módban is meglehet csinálni?)(#43581) ubyegon2: a gnome-color-manager-t letöltöttem, feltette, az icc-re kattintva sajnos azt írta ki, hogy nem sikerült.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
ubyegon2 #43578 üzenetére
Hát ja, jó párat kipróbáltam már (eddig kb. 20 lehet), de eddig ami tetszett, abból mindig hiányzott valami alap dolog, vagy nem szerette a laptop.
Most a mint 17.3 mate-t próbálom, itt már csatlakozik rögtön normálisan a telefon, viszont color funkció itt megint nincsen,, ez valami játék, hogy ezt ki-be teszik biztos (miért nem lehet alapból ezt benne hagyni, de lehet sok helyet foglalna...) ezért software manager-ből kerestem valami icc-s dolgot, kidobott egy xicc nevű programot vagy valamit, feltettem, de mit kell és hogyan kell csinálni, az kérdés, csinál ez a xicc valamit a színprofillal, hogy lehet működésre bírni?
A cinnamont is kipróbáltam, de a mate jobban tetszik egyenlőre. (Bár ez a tálca és start menü kombináció nemigazán, jobban tetszik a luna-s icon dock variáció). -
Ice&Lime
veterán
válasz
ubyegon2 #43568 üzenetére
Akkor egyszerubb ha mindet kiprobalom hogy melyik a jobb, mert igy nem lehet eldonteni.
Ami meg erdekes hogy a 17.3 xfceben valahogy sehogy nem talaltam az aktualis fenyeroszabalyzot sem.
(Valamiert kotelezo a funkciokat kihagyni, eldugni a linux disztrokban?...hol van hol nincs color funkcio, android tamogatas, fenyeroszabalyzo meg stb... egy-ketto ilyen es mar is hasznalhatatlan egy teljes disztro, hiaba lenne is jo. Mibol tartana ezeket benne hagyni illetve beletenni...) -
Ice&Lime
veterán
Próbálkoztam, most a linux mint 17.3 van soron és lenne egy kérdésem.
Ebből a legújabb verzióból csak úgy kivették a setting/hardware/color lehetőséget? Mert nincs color funkció, így nem lehet betenni a színprofilt. Valaki tudja hogyan lehetne? -
Ice&Lime
veterán
válasz
lev258 #43534 üzenetére
Csak win-en érdekes, mert egy friss os install után rögtön rácsatlakozva már lehet is használni, külön telepítések nélkül a telót, de itt ez valamiért nem megy.
Vajon mit kell még beírni terminálba vagy leszedni, hogy kommunikáljanak egymással?A win7 meg már 2009-es rendszer, az sp1 2011-ben jött ki (sp1-es a telepítő is), 2 évvel régebbi, mint a most fent lévő linux disztró és hibátlan. Plusz a jelenlegi disztrónál feltette az összes létező frissítést hozzá, plusz drivereket meg nem talált.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
lev258 #43530 üzenetére
Volt újraindítás. A teló egy a870s (win-en automatikus csatlakozásnál tökéletes).
"libmtp csomag fenn van?"
Az mi? Azt tettem fel eddig, amit az előbb írtál. (plusz volt egy teljes frissítés ahol talált 359db-ot, amit telepített).(#43532) ubyegon2: a telón az usb debugging-ot bekapcsolva is próbáltam, de ugyan az.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
lev258 #43503 üzenetére
Légyszi írd le szóról szóra, mert nem vagyok képben, itt hogyan kell kideríteni milyen driverek vannak fent, milyenek hiányoznak, mik azok amik hibásak és hogyan kell javítani őket. (win-en olyan jól megvan csinálva, van egy eszközkezelő oszlop kijelezve a telepített és a hiányzó drivereket, itt miért nincs ilyen?, sokkal egyszerűbb lenne..)
Egyébként a gép régebbi téma, laptop, integrált intel hd4000 igp-s, tehát nem egy mai darab.Emellett még ugyan olyan fontos lenne, az hogy win-en csak csatlakoztattam az androidos telefont és egyből felismerte, lehetett a telefon tárhelyével rendelkezni,, itt viszont rácsatlakoztatom és nem csinál semmit, és nem lehet elérni a telefont.
#43514) lev258: nincs, ez csak integrált vga-s, csak az igp van benne. Jelenleg az elementary os 0.2 van tesztelve, ez volt, ami mindent szépen kezel a laptopon (hang, touchpad, fényerő és nem annyira fűtötte a kasznit bár ez is kicsit sajnos), a 0.3 már valamiért nem stimmel, jobban terheli-fűti a kasznit sajnos.
-
Ice&Lime
veterán
Ezt használom:
Rendszermonitor
Verzió: 4.8.5 (4.8.5)
KDE Development Platform 4.8.5 (4.8.5)A cpu fülnél úgy van beállítva, hogy föntről lefelé csökkenő sorrendben jelezze a folyamatokat.
Most írás közben a firefox 1-2%-ot mutat, viszont az összegzésnél alul a cpu használat 0-5-7%-ot ugrálgat, de ezt nem jelzi ki a folyamatok között, hogy pontosan mik azok a firefox mellett még. -
Ice&Lime
veterán
Köszi, a 2. jó lett most már.
A 3. clonezilla esetében itt is kell készíteni neki egy boot lemezt/pendrive-ot hozzá?
(#43495) lev258: nekem úgy van beállítva a win, hogy tényleg 0%-on van (akár 5 percig ellenőrizve feladatkezelőben). De, akkor mivel magyarázható, hogy win-en hűvösebb, itt viszont melegebb a kaszni? Csak a háttérfolyamatok illetve az alkalmazások futásának módjában, illetve driverk helyessége vonzata.
-
Ice&Lime
veterán
Köszi sok mindenkinek a javaslatokat a képszerkesztőre.
Lenne még pár most felmerülő kérdés. (már telepítettem a disztrót, már nem live módban van)
1.Használat során beállítom a fényerő mértékét (jócskán lejjebb kell venni), ami újraindításnál ismét visszaáll alapállásba a maximumra. Erre van valami megoldás?
2.Böngészőben (firefox, midori) írásnál (most is) alá vannak húzva pirossal a szövegek. Ezt hogyan lehet eltüntetni? (és ha eltünt, akkor van-e helyesírási korrekció külön beállítás valahol?)
3.Lehet-e itt is, mint win-ben rendszerkép mentést végezni, hogy később csak vissza lehessen hívni egy disk image fijle-ból?
4.Az, hogy a rendszermonitorban alapjáraton a cpu használat 0-5% az normális? (ellenőriztem, nem talált több drivert) Itt hol, hogyan lehet megnézni, hogy nincsenek-e hiányzó illetve rossz driverek?
Vagy itt teljesen másképpen működik ez a rendszermonitor (winben feladatkezelő), mint win-en?, mert ott meglehetett csinálni 0%-ra alapjáraton.5.Van-e egyszerű hőfok monitor hozzá, mint hwinfo, hwmonitor?
Egyébként tetszene a linux oldal, csak lehetne hűvösebb a gép (win-nel hűvösebb).
Előre is köszi a sok segítséget!
-
Ice&Lime
veterán
Tudtok olyan fotó-szerkesztő programot ajánlani, amiben könnyedény el lehet végezni ezeket a dolgokat, fényerő-sötétítés-méretezés-vágás-forgatás?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
growler #43188 üzenetére
Tényleg, igazad van, hízni fog rajta a firefox, ez meg nem olyan mint hogy ramdiskren van a cache és üríti.
Akkor szerintem marad így ahogy most, hogy rajta van a firefox, de nincsenek beállítások tárolva a disztón sem a firefoxban, így elmegy ezzel az 1GB-os pendrive-val is. Ha meg lesz nagyobb pendrive, akkor ezt amit most mondtál, megcsinálom. Köszi a segítséget!(#43189) spammer: hát, ha tényleg nem lesz több 250MB-nál...illetve lehet-e valahogyan belenyúlni a firefox mappákban valahol és törölni a felesleges dolgokat manuálisan, az jó volna. Mert akkor még jó volna mellé egy nyelvi csomag is, de az már lehet nem férne bele.. Köszi a másik program ötletet is.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
growler #43184 üzenetére
A programot letöltöttem.
Akkor mi van, ha a disztró listában nincs amit használok, akkor mit kell kiválasztani?Kicsit érdekes, mert erre a célra egy régi 1GB-os kártyát használok, erre a célra megfelel, hogy néha kisegítsen. A fennmaradó üres hely rajta 170MB, ebből 100MB el van foglalva már a firefoxnak, ha letörölném és újracsinálnám akkor lenne rajta 270MB szabad hely. Erre nem tudom mit lehet rátenni? A ff 100MB, szóval maradna még 100MB más dolgokra.
-
Ice&Lime
veterán
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Van egy linux disztró, ami pendriveon lenne használva, csak live módban.
Live módban használva jó, csak éppen hiányzik belőle a firefox böngésző (egy másik van benne).
így live módban a firefoxot lehet telepíteni és utána használni, de a telepítését minden egyes indításakor el kellene végezni.
Lehet-e olyat, hogy az .iso-jába bele integrálni a firefoxot valahogyan, esetleg windows alá van megoldás erre?
Csakhogy ne keljen minden indítás után feltelepíteni.Előre is köszi a segítséget!
-
Ice&Lime
veterán
Köszi mindenkinek a segítséget, akkor majd kiderül mi lesz.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
spammer #42190 üzenetére
Sajnos nincs itt a gép, ezért nincsenek róla adatok.
Akkor ezekből elég a 32-bit/x86 verzió egy 1-2GB RAM-os géphez?Még egy olyan kérdés lenne, hogy ezekben van beépített képnézegető, amivel meglehet jeleníteni jpg, png formátumokat? Esetleg van egyszerű beépített képszerkesztő is vagy az külön letöltés lesz?
-
Ice&Lime
veterán
Az ssd sajnos kizárva, mert akié a gép, ennyit nem szeretne rá költeni, de gagyi ssd-t meg nem is ajánlanék, nem lenne jó 1 hónap múlva gariba küldeni ki tudj hova, de a lényeg, hogy ingyen kéne megoldani a dolgot.
Sajnos mostanában a flash az egy külön kategória, még a mostani laptopot is felfűti sajnos.
Az a "forcepae" érdekes, azt külön be kell írni valahova, vagy de jó lenne, ha csak egy kis file lenne, amit le lehetne tölteni és utólag telepíteni, vagy mi is ez, hogyan, mit, mikor kell írni. A procinál valahol megvan ez adva, hogy pae vagy nem? (talán intel oldalán).(#42186) lev258:
A lubuntu jó ötlet, köszi, még esetleg a puppy is jó lehetne talán.(#42188) berus.berus:
Akkor ezek lesznek első körben: lubuntu, android és puppy. Egyik hátha jó is lesz.Mivel ez egy régi laptop, lehet benne 1 vagy max. 2GB RAM, akkor ugye elég az x86-os/32-bites verziót letölteni?
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Van bármi értelme, esélye linuxal próbálkozni egy minimum 10 éves, lassú laptopon? (régebben próbáltam ki, xp van rajta, de nagyon lassú vele, ezért már szinte használhatatlan)
Van rá esély, hogy a mostani disztrók megfelelően működjenek rajta? Pl. majd ezeket próbálnám elsőként ki: ubuntu, mint, vagy az android-os distrót még, mert az érdekes. Olyan, amik egyszerűek és nem veszik igénybe a gépet, mert elég régi a gép, gyenge procival.
A másik része, hogy mennyire lehetnek benne a mostani dristrókban az ilyen +10 éves laptopok driverei, pl. wifi, hangkártya, videókártya, touchpad driverek? Mert nem lenne jó ezeket még külön keresgélni, mert nagyon régiek és linuxra egyébként is-hogyan is...Előre is köszi a segítséget!
-
Ice&Lime
veterán
Amiket kiirtam yumival meg kiprobalom, aztan tenyleg abbahagyom.
Egyebkent mit kell beirni a terminal konzole-ba a fenyeroszabalyzo helyreallitasahoz hogy mukodjon rendesen? -
Ice&Lime
veterán
válasz
CPT.Pirk #30213 üzenetére
Na ne, én azt hittem, hogy a yumi multiboot creator pont erre a célra van, azt most kiderül, hogy a felét nem írja ki jól? Minden disztrót mással írjak ki, meg keresgéljem melyikkel hajlandó csak kiírni az adott disztrót jól... Na jó, ez már gázos. Be is fejezem ezt már, nem kezdem elölről, sem össze-vissza.
Leteszek erről. Még egyszer, köszönöm a segítséget! -
Ice&Lime
veterán
Még egy olyat kérdeznék, hogy a yumi-val kiírva az isokat pdrivera, ha nincs a listában az adott distró, egyébként több ilyen van, akkor a yumiban mit kell kiválasztani rájuk?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
CPT.Pirk #30193 üzenetére
A jelenlegi legújabb az augusztusi, amikor vettem akkor 2013 áprilisi volt rajta, majd 3 verzió számmal frissítettem 2013. októberi-re. Megnéztem a jelenlegi legfrissebbet és a mostani előttieket, tehát 2 verziót és nincsenek benne fontos javítások, amik érintenék a felhasználási szokásaimat, amin javítana. Emellett pont a bios frissítgetést nem szoktam sűrűn csinálni és másnak sem ajánlom, ha van egy jól bevált rendszer, nem biztos, hogy kell rá a legújabb bios. Tapasztalat is van, volt másik gépnél, hogy a legújabb bios hozott magával egy addig nem felmerülő bugot. Szóval, a bios frissítést kihagyom. De köszönöm a segítséget ismételten!
-
Ice&Lime
veterán
Kipróbáltam összesen 16 darab friss disztrót, kb. 20GB töltés és kiírás pendrive-ra, sok idő és a 16-ból csak egy volt jó, aminek nem tetszett az elrendezése. Szóval, hagyom az egészet, marad a régiben.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Ice&Lime
veterán
válasz
God Vazzeg #30184 üzenetére
Érdekes dolgokat közöl az oldal:
Grpahics:
Brightness controlBrightness control with the AMD graphics is broken with 3.4.4 kernel, stays at boot level and cannot be changed. (Workaround: set brightness while in bootloader.) Kernel patches exist but are not in any released kernel version.
Brightness control works fine with Intel graphics.
Itt azt írja, hogy intelesnél jó, de nekem intel integrált vga-s van és mégis probléma van a fényerőszabályzóval. Szóval érdekes.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
God Vazzeg #30182 üzenetére
Nálam a linux valahogy nem támogatott, legalábbis ez jött le eddig.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Fritz Teufel #30180 üzenetére
(#30135).
-
Ice&Lime
veterán
válasz
God Vazzeg #30178 üzenetére
Nem, valami más lehet, biztos a driverek vagy a konfig túl elvont a linuxnak, pedig nem mostani a gép, 1,5éves. Ami régebben volt szintén hp notim azzal sem volt jó az ubuntu, úgyhogy szerintem nem jó a támogatása. Végül is 13 db-ból 2 nem indult "csak" el. Még lesz 3, aztán kiderül.
-
Ice&Lime
veterán
Frissítés2: kipróbáltam most: fedora, centos, antergos, manjaro. A centos és antergos nem indult el és lefagyott a másik kettőnél szintén ugyan az a helyzet ami eddig volt. Még kipróbálom a chakrat, roset és opensuset, de már elment a kedvem teljesen tőle..
-
Ice&Lime
veterán
Frissítés: kipróbáltam eddig: kubuntu, lubuntu, xubuntu, ubuntu, linux lite, mint mate, mint cinnamon, zorin és elementary, 9db-ot. Elég is volt.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
lev258 #30145 üzenetére
Lubuntu is ubuntu alapú nem? Akkor hiába próbálom, mert előbb írtam, hogy azzal is rossz mind a kettő funkció, egyedül az elementaryval mondhatni jó. Ubuntuval mostmár nem foglalkozok, mert ha meg is oldom valahogyan a fényerőt (amihez ilyen formában nincs semmi kedvem) akkor még mindig ott van a touchpad probléma. Jó lenne azt tudni hogy mik az elementary megfelelői inkább és azokkal probálkozzak tovább. Mondjuk már így is 5 félét töltöttem le, írtam rá pendrivera és próbáltam ki, kicsit fárasztó a dolog.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
CPT.Pirk #30142 üzenetére
Eddig amikkel próbáltam: ubuntu, mint mate és cinemon vagy mi, zorin és ezekkel mind ugyan az volt a fényerővel és touchpaddal.
Ami új, hogy most éppen elementaryval nézem és itt már van fényerő és kicsit normálisabb a touchpad is, viszont ez a fajta elrendezés, felépítés már nem tetszik.
Tudtok olyat ajánlani ami elementary alapú és olyan a felépítése, mint a zorinnak vagy mint-nek, esetleg ubuntunak? -
Ice&Lime
veterán
válasz
lev258 #30134 üzenetére
A vezetékes egér megfelelően működik, csak a toucpad nem igazán.
A noti egyébként hp 8470p integrált intel hd4000 grap.
A fényerőszabályzó hogy nem működik elég kellemetlen, mert olyan így 100%-on, mint egy reflektor, általában 55%-on szoktam használni. Emellett azért jó volna előhívni valahogy az intel grafikus vezérlőpultját is ahol vannak a sok beállítási lehetőségek, vagy ezt csak telepítés után lehet? -
Ice&Lime
veterán
Köszi a hsz-eket ismét.
Most ubunturól (live) írok és az első tapasztalatom az, hogy a fényerőszabályzónál nem lehet lejjebb venni a fényerőt hiába mozgatom a csúszkát. A másik az egérpad, a leglassabban van alapból, de még így is gyors a kurzol mozgatási sebesség és laggolva lehet vele navigálni. Első 10 percen ennyi tapasztalatom van.
Ezekkel lehet mit kezdeni? -
Ice&Lime
veterán
válasz
God Vazzeg #30127 üzenetére
Túl leegyszerűsíted, ennél azért bonyolultabb a dolog, főleg egy winről linuxra szándékozó átállónak.
Az ssd kérdés meg plusz más tészta. -
Ice&Lime
veterán
És a Main Edition vagy kodekek nélkül verziót érdemes letölteni?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
God Vazzeg #30110 üzenetére
Azért kicsit részleteznéd.
Be kell-e külön állítani és hogyan vagy automatikus? Mivel lehet ellenőrizni, hogy tényleg működik, hogy tényleg küldi és fogadja a parancsot? És milyen driver van ott, ami a sata ahci vezérlőt illeti? -
Ice&Lime
veterán
Linux hogyan működik ssd-vel? Tehát van-e ott trim szolgáltatás és külön kell-e beállítani vagy automatikusan észleli az ssd-t? A sata ahci driver milyen van alapból, megfelelő-e? Vannak-e rá ssd kondíció mérő programok? Szóval lehet-e normálisan linuxal úgy, mint win-nel használni az ssd-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest