- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
wd.taz
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #81060 üzenetére
Kétségem se volt, hogy nem fogok vele bitcoint bányászni
az tuti...
A halálsorról "támasztottam fel", ki volt dobva szegényke, de mivel szép állapotban van, vigyáztak rá, a kijelzője makulátlan és még egy 32GB-os IDE-s SSD-t is kaptam ingyen, gondoltam megmentem. Kellet rajta némi kh-s forrasztást javítani itt-ott és már megy is.
Nagyikának fb-t nézni még jó lehet...
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek.
Szombaton eljutottam odáig, hogy egy ősrégi P3-as gépet kitakarítsak, működésre bírjak.
1000MHz-es proci és 256MB/133/SDRAM RAM-mal rendelkezik és SIS chipset van benne.
Antix Linux base-t telepítettem rá, tökéletesen működik.Van itt egy elfekvő Albacomp/Clevo M660SE lapos is Intel T2050 proci, VN800 chipset, 2x1GB RAM.
Win7 32bit van rajta jelenleg ami elfut, de gondoltam valamilyen Linux biztosan jobb lenne.Na, itt jön a probléma, mert a fent említett Antix-ot sem lehet telepíteni rá és a Lubuntu-tól kezdődően az Peppermint -ig bezárólag csak a Bodhi-t sikerült telepíteni, de az is random elmegy aludni magától, majd ha ébresztem akkor csak fekete kijelző van???
A lapos BIOS-a kőkorszaki (update nincs hozzá), szinte semmit nem lehet benne állítani a Boot sorrenden kívül, illetve van két dolog amit lehet még: 1- OS valami -> XP/Other; 2- valami -> DOS/Other.
Valakinek van ötlete, hogy mivel próbálkozzak még?
Tazi
-
wd.taz
aktív tag
válasz
growler #79558 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm, a "Pepper" totál befutó lett!
A lényeg, hogy nem csak a kislányt érdekli a dolog, hanem a fiúkat is....
Így mindenkié lett ez a lapos, próbálgatják, ízlelgetik.Kérdés: Egy intel procis WIN10-es tabletre rá lehet ezt tenni? Felismerné a tapi-kijelzőt, a hardvereket, a WIFI-t és társait?
Tazi
-
wd.taz
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, a segítséget
Próbálkozom majd ezzel-azzal, ahogy az időm engedi.Tazi
-
wd.taz
aktív tag
válasz
attilam #79553 üzenetére
Igazad van, benne van a pakliban.
Nekem nehéz is a mindenféle LINUX "megértése", viszont a lapos egy 10 éves kislányé.
Ők még rugalmasak, szívnak magukba mindent mint a szivacs, hátha bejönne neki ez a "módi".
(Négyen vannak testvérek, ő a legkisebb, a szülők nem túl tehetősek.
Ezt az öreg masinát az egyik kollégám adta ingyen, hogy csináljak vele valamit ha gondolom, vagy dobjam ki az el.hulladékba. Így fogtam, dobtam bele procit meg RAM-ot [önköltségen] és odaadtam, hogy tudjon tanulni.)Digitális oktatáshoz még jó lehet, Linux-al, Libre-vel stb.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
growler #79524 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, kipróbálok majd még néhány disztrót.
Eljátszom majd vele, a lényeg, hogy windows-ra hasonlítson a kezelése, kinézete, a gép nem az enyém.
Eredetileg win10-et kértek rá, fel is tudtam telepíteni (az utolsó 32bit-es kiadást), de nyilván nem volt frankó, egy csomó minden nem működött.(Amúgy eredetileg T2060 proci volt benne, meg 512+256MB RAM. Ezen nyilván kellett "upgarde-elni" egy kicsit.)
ubyegon2:
Hogy miért LMDE? Az jött először szembe és hasonlít a windows-ra....Tazi
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap egy öreg laptopra telepítettem LMDE4 32 bit -et.
Dell Inspiron 6400, proci: intel T2600, 2x2GB RAM, 120GB SSD.
A telepítés után nincs LAN se WIFI ami azért vicces, mert még Live-ban próbáltam és akkor a LAN az működött, tudtam netezni vele, a WIFI viszont akkor se ment.Kezdő Linux-os vagyok, de na... Van ötlete valakinek?
Tazi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest