-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vardar
tag
Sziasztok!
Nemrég írtam ide segítségért, mert kicsiny Acer ES1-131 netbookomon (Celeron N3050, 32 gb eMMC) már nagyon megelégeltem a Windows pátyolgatását és szerintem záros határidőn belül váltani fogok az akkori javaslatok alapján egy xfce-s Mintre. Kérdéseim a következők lennének:
Ebben a videóban, ettől az adott időponttól, mit csinál az úriember? Mit és miért módosít az uefi-ben, mi az a fájl, amit megad?
Továbbá ha van nekem egy Office 365 (Office 2016) licenszem, amihez ezt az 1-2 megás kis telepítőcskét tudom letölteni, akkor ezt hogy varázsolom fel Linuxra? Létezik Office 365-ös Linux telepítő? Tehát nincs .iso fájlom, csak ez a netes telepítőm. Nézegettem oldalakat a neten, de elég elkeserítő eredménnyel. Van valakinek tapasztalata, ötlete?
-
Vardar
tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, hozzászólást!
Szerintem majd egy Linux Mint XFCE-vel fogok megpróbálkozni, addig viszont elkezdek mindennek utána olvasni és videókat nézni. Ugyanis a tanácsot megfogadva a Google kidobott egy linux telepítő videót ahol a BIOS-ban (UEFI nem full grafikus??) valami jelszót kellett beállítani és a linux partíción pedig valami fájlt helyét megadni, amit nem igazán értek, hogy miért is úgy történt ahogy....
Office emulálásra mit ajánlotok még, ti hogy oldjátok? Minél régebbi verzió, annál biztosabb a siker? Nálam ez a vízválasztó, mert ha nem megy flottul az MS Office, akkor sztornó az egész projektnek :/ -
Vardar
tag
Sziasztok!
Adott egy kis notebookom, Intel N3050-es belsővel és egy 32 gigás eMMC-vel. Gyárilag ugye Windows 10 volt rajta, azonban már kezd elegem lenni ezekből a számomra tök felesleges, nem kilőhető féléves frissítésekből ezért elgondolkodtam a Linuxra váltáson. A segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen disztribúciót válasszak. A következők lennének az igényeim:
- Ne legyen semmilyen driver probléma, kezelje gond nélkül a kis Atomomat
- Ha lenne belőle live verzió, pendriveról kipróbálni, akkor annak nagyon örülnék
- Dave cikkében olvastam, hogy a PlayOnLinux nevű program képes magától felrakni egy Office 2010-et amit virtuálisan gond nélkül futtat. Ez mennyire állja meg a helyét? Gond nélkül indíthatóak, használhatóak így az Office alkalmazások? Honnan vesz legális telepítőt a program? (ez különösen fontos, ha nem lehet rendesen használni egy MS Office-t, akkor maradnom kell a Win10-nél)
- 64 bites legyen, szerencsére 4 giga memória áll rendelkezésre
- Lehetőleg minél kevesebb tárhelyet foglaljon a rendelkezésre álló 32-ből, illetve, ha az eMMC-vel kesztyűs kézzel bánna (minél kevesebb írási/olvasási ciklus) akkor az jó lenne
- Ha esetleg tudna magyarul, az előny, ha nem, az se baj
- A parancssorba írástól rettegek, mint ördög a szenteltvíztől, szóval vagy egy olyan valami kellene, ami egyből egérrel maximálisan használható, vagy a legelején parancssorba bepötyögök egy-két dolgot aztán utána flottul megy minden
- Ha nem épp a legaktívabban fejlesztett disztribúció, az se baj, ha flottul megy, akkor annyira nem zavar, hogy nem jönnek a frissítések (gondolok itt pl az UHU-Linuxra)
- Lehetőleg még a telepítőből ki tudjam venni a számomra felesleges dolgokat, mint pl a ThunderbirdElőre is nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest