Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Netfone
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Apple Watch
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia!
Ez alapján egyszerűbb a cache-be helyezés, ehhez nem kell külön az fstab, sysctl.conf, swappiness szerkesztgetése:
Firefox gyorsítása: gyorsítótár a RAM-baEllenőrzéshez beírod a címsorba az about:cache sort.
Az SSD beállításokhoz írások itt találhatók:
Linux és SSD gyorstalpaló
Linux SSD-n - de hogyan? - Tippek nagyon kezdőknek is -
KraX
őstag
Szervusztok,
Tegnap irtam ide, a fentebb taglalt temaban (amire valaszoltatok is amit ujfent koszonok). Azota leszedtem a cheese-t is es azonnal mukodott a kis kamera. Skype alatt viszont nem akar mukodni ha hivok valakit, pedig a video device menuben tokeletesen mukodik a kamera. A mikrofont is sikerult bekapcsolni es azonnal mukodott a test hivasnal. Nem nagyon ertem egyelore miert nem rakja ki a kepet.

-
-
persnongrat
tag
3D nagyjából felejtős, az USB-hez meg ugye felraktad a guest additions-t és ugye nem az OSE verziót használod a virtualbox-ból és telepítve is van rá a VB extensions csomag?
És igen, van valami csoport, amibe be kell raknod a virtualboxot futtató usered, ha linuxos hostod van, de most nem ugrik be a neve.
Viszont ahhoz, hogy ez a csoporttagság érvényesüljön, ki kell lépni és újra bejelentkezni, ugye ezt nem felejtetted el?update:
sudo usermod -a -G vboxusers username
Valami ilyen kell (username helyére a saját usered nevét írd!) -
-
spammer
veterán
Tégy vele egy próbát live módban, nem biztos, hogy lesz vele problémád attól, hogy másnak volt problémája. Nekem egyik gépen szarakodnak a linuxok (illetve csak a sleep-resume meg régi szar integrált radeon dolgai), másik gépen (az említett celeron-intel) meg semmi baja. Hardvertől függ.
Linux Mint sem rossz szerintem, de ha ez a letisztult minimalista stílus jön be, akkor elementary, vagy esetleg Pear (OS X koppintás), de az nem tudom mennyire stabil. Vagy valami KDE -s disztró, bár az meg már lehet, hogy túl csicsás és zsúfolt (ízlés kérdése)

Egyébként meg cserélhetők a felületek/témák/ikonok, szóval testre lehet szabni mindegyiket.
-
spammer
veterán
Write only? Vagy már te sem tudod követni, melyik linux topikban jártál és kérdeztél már?

Amúgy OS X és Chrome OS ötvözetére hasonlít, de van OS X klón is, a Pear Linux

-
spammer
veterán
Van, lásd másik topik [link]. Persze hardvertől függ, hogy lehet-e gondod vele, meg egyéni dolgoktól is, de alapjában véve stabil, hosszú ideje foltozott kiadás, ők nem rohannak kényszeresen a verziószámot hajhászva, meg eleve 12.04-es Ubuntu LTS-re épül.
(#21036) oncsi: meg lehet próbálni a Peppert, ha tényleg csak böngészni kell. De amúgy winhez hasonló kialakítás a Linux Mint is, mármint a tálca-start menü hasonlat tekintetében. Ha pedig ablak/téma/kinézet tekintetében kell nagyon hasonló, akkor Zorin OS-t is meg lehet nézni. Ez utóbbi kettő azért már jóval komplettebb rendszer, többet is kajál, de annak a gépnek el kell vinnie ezeket. Bár a linuxokra telepíthető más felület illetve téma is könnyedén, szóval lehet winhez hasonlót kihozni más disztrókból is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- UHD filmek lejátszása
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest