- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
szöSsZI #2884 üzenetére
Most jön az, hogy a ''card=78 tuner=48 pll=1'' paramétereket be kell írni a megfelelő helyre, hogy egyből így induljon legközelebb. MOD: lásd fent
Az ugráló fekete-fehér kép valószínűleg a képnorma helytelen beállítása miatt van, ezt a tv progiban lehet orvosolni. Minden bizonnyal NTSC-re van állítva, a PAL lenne a jó.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
szöSsZI #2884 üzenetére
ugráló fehér kép? akkor próbáld meg pll nélkül, vagy pll=0 opcióval. lehet, hogy azóta másfajta kvarcot tettek rá.
és gratulálok, hogy a nagyobbik felét sikerült összehoznod. fog ez menni ezután könnyen, gyorsan. sajnos sokakból ez az önállóság hiányzik.
mod: az update-modules az csak akkor kell, ha a /etc/modutils kt-ba beteszed egy file-ba, hogy
options bttv tuner=78 card=48 radio=1 -
ngabor2
nagyúr
válasz
szöSsZI #2870 üzenetére
bttv0: using: *** UNKNOWN/GENERIC *** [card=0,autodetected]
itt kezd érdekes lenni
a bttv modul card= és tuner= paramétereivel kell játszani. nomeg kell a pll=1, hogy normális kép legyen (az első tévékártyám ilyen volt, azért tudom), meg a radio=1.
valahol a kernel doksijában van egy cardlist.txt, abban benne vannak a számok jelentései. tapasztalatom szerint kb. felével működik rendesenazért ha nem nagy macera, nézd meg a tuner külsejét, hátha legalább gyártót találsz rajta, akkor egyszerűbb beazonosítani.
ha nem, akkor marad a
modprobe bttv card=x tuner=y pll=1 radio=1
xawtv-vel keresgélés, ha nincs eredmény, akkor kilép belőle
rmmod tuner bttv
majd ismét a modprobe más x és y értékekkel... fél délutánom ráment egyszer, de miután 6x beállításból több, mint 30 rendesen ment, úgy döntöttem, hogy ex has az egyiket kiválasztomsajnos az archívum jelenleg nem elérhető, ahol megírtam az eredményt, most meg már nem emlékszem fejből (kb. 6-7 év távlatából...)
ha meglesz a megfelelő paraméter, akkor meg már csak be kell tenni a /etc/modutils kt-ba egy file-ba (pl. tvcard), aztán update-modules (asszem mostanában ez a divat... én még leragadtam a /etc/modules.conf kézi szerkesztésénél...), de ezt majd akkor, ha van valami eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged