-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lev258
veterán
Személyes vélemény.
Az a felelőtlen, aki annyival letudja a témát, hogy "jó lenne valami vírusvédelem lenne a gépen". Mintha ezzel le lenne rendezve minden, mossa kezeit.
Ha te, mint felhasználó, kellő tudatossággal használod a gépet, akkor azzal sokkal többet teszel a biztonság érdekében.
Nyugodtan mondhatod, hogy a ClamTK-val letudtad a kötelezőt. Havonta egyszer lefuttatod, aztán ennyi. Illetve az rkhunter az, amit már javasolt más is. -
Ahogy mondod, rengeteg területet lefednek a fórum topikjai, én is ezekben a szaktopikokban csipegettem fel azokat a tudásmorzsákat, amikre időközben sw/hw váltás/fejlesztés közben szükségem volt, szóval ahogy mondod, sok szaki van és emellett rengeteget tanulunk egymástól nemszakik is ám, mert a sok lelkes laikus meg csipegeti fel ezerrel a morzsákat és ilyen helyeken megosztva ebből profitálunk.
Nyilván nem lehet mindenki informatikus meg rendszermérnök meg anyámtyúkja...
-
Ó akkor még fogsz is rengeteget! De amúgy rohadt érdekes belemélyedni az SSD-k lelkivilágába!
(#81509) sh4d0w
Az már az ő baja
Na ez jó, mitől lenne nekem vagy bárkinek is baj, ha legacy-t használunk?
Ha nem csinálok extended-et és betelik a 4 elsődleges, no akkor baj lenne....
-
-
Bár legjobb tudomásom szerint az SSD-ket nem igazán tanácsos particionálni.
Ez nem a legjobb tudomásod, hanem a legrosszabb!
Csak a meghajtón lévő helytől függ, hány darabra particionálom, az SSD ilyen szempontból tök ugyanolyan meghajtó, mint egy HDD.
(csak halkan említem, első Intel 520 120GB SSD-men 8db Linux fért el kényelmesen, Win mondjuk egy sem)
-
Lehet a kubuntu-restricted-extras most fejtette ki hatását?
Hát igen, azok a makacs tények....
Ahol ezt írja: Make sure ffmpeg/Libav is compiled with networking support. no ott valami hálózati elérés/hozzáférés probléma van, nem tudom mi lehet, nem ismerem ezeket a hálózatos dolgokat sajna, a Syno NAS is böngészőből vezérlem. Ami hasznos lehet, hogy terminalból próbálod indítani azon programokat, amik nem működnek és ha indítható onnan, akkor az ki fog írni infókat többnyire.
Kb ennyit tudok ezekről segíteni, a kubuntu-restricted-extras csomagot is csak Synapticban rákeresve logikáztam ki.
Egyébként KDE - samba gondok ebben a cikkben is bőven szerepelnek:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Háztartási gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Motoros topic
- Óra topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest