Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Petya XT #96077 üzenetére

Afölött elsiklottam, hogy még 20.3-as Mint-ed van fenn. Nem működik a Redshift sem, ez volt a Q előtt?

Csak annyit jegyeztem meg, hogy nem biztos, hogy ez a jó út, amilyen gyakorlatot követnek a tárolókkal kapcsolatban.

Így érdekesebb ezt a gyakorlatot kritizálnod, hogy a jelenlegi kiadáshoz képest néggyel ezelőtti kiadást használsz! ;] Minek is frissítenéd, viszont elvárod, hogy minimális fejlesztői létszámmal 5 évre visszamenőleg is frissen tartsanak 30000 csomagot. A jelenlegi kiadásnál sem megy ez. Nem is azt jelenti a 2025-ig dátum, a biztonsági frissítéseket megkapja és a feltétlenül szükséges alaprendszer frissítéseket. Ennyit vállaltak, mivel az alaprendszer is ennyit biztosít. A biztonság rovására így tuti nem megy, ezek szerint a használhatóság rovására sem, mert semmibe nem került volna 21.3-ig frissítened a rendszert. Valami okból nem tetted, ahogy Tibikomám sem volt hajlandó 6 évig frissíteni az Ubuntu 18.04-et. Tényleg elvárható lenne ezekre a régi rendszerekre is, hogy az összes csomagot frissen tartsák? :N

Akinek a rolling élhetőbb, azt használja, abból is van rengeteg disztró meg a kiadás alapúból is. Nekem tökéletesen használható a Linux Mint, de ha nem ez lenne, akkor a Debian is használható lenne.

• tordaitibi

veterán

válasz Petya XT #96077 üzenetére

Tökéletes írás elfogulatlanul, grat.

Csak akkor ismét kérdezek.
    Mit válasszon 1R user ha a rolling, bár tényleg ropogós, friss, használható, mindent elérni szoftverileg viszont instabil? választhatja a másik vonalat ami bár stabil, a támogatási idő vége előtt elhal sok esetben és sokkal szegényesebb a választék?

Ez a dilemma.

És megint a sokat hangoztatott és sokak által támadott én véleményem.
    Snap és Flatpak.
    Azokkal lehet ötvözni az öreguras stabilitást és a friss támogatott naprakész szoftverparkot.
    Mivel konténeresek, 1 azaz egy, egyetlenegy darab szoftvert kell karbantartani. És az lefed mindent. Nem kell 25 féle pl. Firefoxot babusgatni a tárolókban.

Mégegyszer direkt kihangsúlyozom, ez a magánvéleményem amivel természetesen lehet egyetérteni és támadni is.

Valamint lehet meg is próbálom. Ez a Mint megy a levesbe, egy szűzet felpakolok a helyére és megnézem mi a helyzet Flatpak vonalon.

Mivel a 18.04 Ubuntumat a Snap segítségével tudom lélegeztetőgépen tartani pedig rég lejárt a támogatása. és minden snapes szoftverem eddig nem napra hanem percrekész.
    Van igen hátulütője, borzasztóan korlátoltak a snap appok. Ha ez nem lenne nem is dilemmáznék itt egy friss rendszeren, maradnék életem végéig a 18.04-en.
    Ezért is próbálom ki a Flathub vonalat, az jóval engedékenyebb.

Új hozzászólás Aktív témák