- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Netfone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petya XT #96077 üzenetére
Afölött elsiklottam, hogy még 20.3-as Mint-ed van fenn. Nem működik a Redshift sem, ez volt a Q előtt?
Csak annyit jegyeztem meg, hogy nem biztos, hogy ez a jó út, amilyen gyakorlatot követnek a tárolókkal kapcsolatban.
Így érdekesebb ezt a gyakorlatot kritizálnod, hogy a jelenlegi kiadáshoz képest néggyel ezelőtti kiadást használsz!
Minek is frissítenéd, viszont elvárod, hogy minimális fejlesztői létszámmal 5 évre visszamenőleg is frissen tartsanak 30000 csomagot. A jelenlegi kiadásnál sem megy ez. Nem is azt jelenti a 2025-ig dátum, a biztonsági frissítéseket megkapja és a feltétlenül szükséges alaprendszer frissítéseket. Ennyit vállaltak, mivel az alaprendszer is ennyit biztosít. A biztonság rovására így tuti nem megy, ezek szerint a használhatóság rovására sem, mert semmibe nem került volna 21.3-ig frissítened a rendszert. Valami okból nem tetted, ahogy Tibikomám sem volt hajlandó 6 évig frissíteni az Ubuntu 18.04-et. Tényleg elvárható lenne ezekre a régi rendszerekre is, hogy az összes csomagot frissen tartsák?
Akinek a rolling élhetőbb, azt használja, abból is van rengeteg disztró meg a kiadás alapúból is. Nekem tökéletesen használható a Linux Mint, de ha nem ez lenne, akkor a Debian is használható lenne.
-
válasz
Petya XT #96077 üzenetére
Tökéletes írás elfogulatlanul, grat.
Csak akkor ismét kérdezek.
Mit válasszon 1R user ha a rolling, bár tényleg ropogós, friss, használható, mindent elérni szoftverileg viszont instabil? választhatja a másik vonalat ami bár stabil, a támogatási idő vége előtt elhal sok esetben és sokkal szegényesebb a választék?
Ez a dilemma.
És megint a sokat hangoztatott és sokak által támadott én véleményem.
Snap és Flatpak.
Azokkal lehet ötvözni az öreguras stabilitást és a friss támogatott naprakész szoftverparkot.
Mivel konténeresek, 1 azaz egy, egyetlenegy darab szoftvert kell karbantartani. És az lefed mindent. Nem kell 25 féle pl. Firefoxot babusgatni a tárolókban.
Mégegyszer direkt kihangsúlyozom, ez a magánvéleményem amivel természetesen lehet egyetérteni és támadni is.
Valamint lehet meg is próbálom. Ez a Mint megy a levesbe, egy szűzet felpakolok a helyére és megnézem mi a helyzet Flatpak vonalon.
Mivel a 18.04 Ubuntumat a Snap segítségével tudom lélegeztetőgépen tartani pedig rég lejárt a támogatása. és minden snapes szoftverem eddig nem napra hanem percrekész.
Van igen hátulütője, borzasztóan korlátoltak a snap appok. Ha ez nem lenne nem is dilemmáznék itt egy friss rendszeren, maradnék életem végéig a 18.04-en.
Ezért is próbálom ki a Flathub vonalat, az jóval engedékenyebb.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- Sweet.tv - internetes TV
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Próba
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest