-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
válasz
ubyegon2 #96075 üzenetére
Nézem az appot időnként, de konstatáltam, hogy ez 20.3-on már nem fog menni. Emiatt nem sétálok bele a Tiszába, lehetne 21.3-ra átmenni, de nekem az nem jött be. Általában read-only vagyok itt, csak ahogy most itt elszabadultak az indulatok, számomra érthetetlen. Amikor elkezdtem linuxozni, ezt tudtam, vállaltam, hogy semmire nincsen garancia, bármikor beüthet a ménkű, az adott problémát vagy meg tudom oldani vagy nem, vagy ugrottak az adataim, vagy nem. Az appletet példának hoztam fel, a régebbi rendszerek kapcsán.
Egyébiránt azt az utat járom, amit írtál, vállaltam a kockázatot a stabilitás terén, rollingra váltottam, egy gépemen van már csak Mint. Azt nem állítom, hogy jobban jártam, a KDE6, Wayland, X11 szentháromság is bugzik igen erősen. Ez ilyen. De már immunissá váltam az ilyenekre. Én nem bántom a fejlesztőket, dehogy. Közösségi munkával járulnak hozzá ezekhez a rendszerekhez, sokszor szabadidő rovására. Nem lenne fair.
Csak annyit jegyeztem meg, hogy nem biztos, hogy ez a jó út, amilyen gyakorlatot követnek a tárolókkal kapcsolatban. Azért sokszor biztonsági kérdés is ez, azokat a szoftverfejlesztőket akik nem tudják garantálni ilyen-olyan okból a szoftvereik frissítését, azokon el kell gondolkodni, hogy valójában van e helyük a tarolókban.
Egyszerűen mondja azt a Mint fejlesztője, hogy nem garantálom mondjuk a 20.3 esetében a 2025 dátumot, támogatási szempontból, mert annyira elavult lesz a rendszer, hogy az a biztonság és a használhatóság rovására megy. Laikus értelmezésben kicsit ellentmondásos, mert nagyon szalad az idő, Cinnamonék és a Gnome, KDE háza táján is. Nem tudom mi lenne jó ezekre a Debian, Ubuntu, stb. tárolós problémára, de fentebb láthattuk, hogy problémás ügy.... A rolling sem tökéletes, de élhetőbb szerintem, legalábbis ebből a szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- iGO Primo
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo 3DS és DS topic
- Steam Deck
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest