Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petya XT

senior tag

válasz ubyegon2 #96075 üzenetére

Nézem az appot időnként, de konstatáltam, hogy ez 20.3-on már nem fog menni. Emiatt nem sétálok bele a Tiszába, lehetne 21.3-ra átmenni, de nekem az nem jött be. Általában read-only vagyok itt, csak ahogy most itt elszabadultak az indulatok, számomra érthetetlen. Amikor elkezdtem linuxozni, ezt tudtam, vállaltam, hogy semmire nincsen garancia, bármikor beüthet a ménkű, az adott problémát vagy meg tudom oldani vagy nem, vagy ugrottak az adataim, vagy nem. Az appletet példának hoztam fel, a régebbi rendszerek kapcsán.

Egyébiránt azt az utat járom, amit írtál, vállaltam a kockázatot a stabilitás terén, rollingra váltottam, egy gépemen van már csak Mint. Azt nem állítom, hogy jobban jártam, a KDE6, Wayland, X11 szentháromság is bugzik igen erősen. Ez ilyen. De már immunissá váltam az ilyenekre. Én nem bántom a fejlesztőket, dehogy. Közösségi munkával járulnak hozzá ezekhez a rendszerekhez, sokszor szabadidő rovására. Nem lenne fair.
    Csak annyit jegyeztem meg, hogy nem biztos, hogy ez a jó út, amilyen gyakorlatot követnek a tárolókkal kapcsolatban. Azért sokszor biztonsági kérdés is ez, azokat a szoftverfejlesztőket akik nem tudják garantálni ilyen-olyan okból a szoftvereik frissítését, azokon el kell gondolkodni, hogy valójában van e helyük a tarolókban.

Egyszerűen mondja azt a Mint fejlesztője, hogy nem garantálom mondjuk a 20.3 esetében a 2025 dátumot, támogatási szempontból, mert annyira elavult lesz a rendszer, hogy az a biztonság és a használhatóság rovására megy. Laikus értelmezésben kicsit ellentmondásos, mert nagyon szalad az idő, Cinnamonék és a Gnome, KDE háza táján is. Nem tudom mi lenne jó ezekre a Debian, Ubuntu, stb. tárolós problémára, de fentebb láthattuk, hogy problémás ügy.... A rolling sem tökéletes, de élhetőbb szerintem, legalábbis ebből a szempontból.

Új hozzászólás Aktív témák