Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz rollins #5157 üzenetére

Bocs, hogy egy kicsit összekavartam a mondókámat.
    Szóval a sulis és otthoni LAN is Wifi-s, bent is van a kétféle konfiguráció a wpa_supplicant.conf-ban és működik is rendesen mindegyik, csak ha váltok a két hálózat között, akkor ezt nehezen akarja tudomásul venni és valójában ezt nem értem, miért.

A szimpla LAN-t csak azért kérdeztem, mert olykor szüksége lehet az embernek erre is és eddig még soha nem jutott eszmbe boot előtt bedugni, hogy lássam, feláll-e. Ha folyamatában (boot után) csatlakoztatom a kábelt, akkor nem tudom használni a vezetékes hálózatot. (Mondjuk a Wlant sem szívesen kapcsolnám ki, ha egyszer működik...) Valamikor azért kikísérletezem ezt is. :)
    Szerintem ez az ifup lehet a boot utáni megoldás, de még utánanézek a használatának. próbáltam néhány dolgot (lan, lan0, ilyesmi) beírni neki, de ferdén nézett vissza rám. :)

Ha Linuxban leszek, megnézem a beállításokat az általad írt fileban, mindenesetre Wget UTF8-at írt character-kódolásként.
    Most megnéztem, Win-ben Opera alatt szintén van ?-es filenév, viszont egyes könyvtárak itt ékezetesen jelennek meg.
    A fennakadást okozó egyik filet itt megnéztem és nem különb: Ép├şt┼Ĺanyagok
    Tehát "négyzetes tagok" :) is vannak benne... ez egyébként könyvtár. Azon belül szerintem régi DOS-os kódolású magyar ékezetes filenevek vannak... Szép, mondhatom.

Ezekszerint ezeket a téglalapokat kéne eltűntetnem, de ezt nem tudom, a rename-nek hogy deklaráljam.

Új hozzászólás Aktív témák