Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ahogy a legtöbb distro, a Mint is LUKS-ot használ a teljes lemez titkosítására. Gyakorlatilag LVM-be szervezi, és egy titkosított kötetetre telepíti az OS-t.
Az AES egy algoritmus elnevezése, ennek megvalósítása nem HW-hez kötött matematikai algoritmus. Tehát lehet sw-es, és lehet hw-es. Mint írtam általában a szoftverest használják. Ez a megoldás nem terheli a gépet, mert a mai modern CPU-kban létezik olyan utasításkészlet (AES-NI) ami felgyorsítja a folyamatot, és ma már ki is használják ezeket a modern programok.
Léteznek HW-es titkosító megoldások, de ezek magukban a meghajtókba vannak építve. Ezeket általában a SED kulcsszó különbözteti meg a többi mezei háttértártól.Szerintem érthetően írtam neki(nem csak én), hogy nem lehet, jobban jár, ha újratelepíti, hiszen írta is hogy friss telepítés. Had döntse el ő, hogy mit ért meg belőle, és mit nem. Ne legyél fogadatlan prókátor!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 04.25
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
CPT.Pirk