Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz DarthSun #106873 üzenetére

Az OK, hogy a Debian installkor még részben angol nyelvű, én se nagyon tudok minimál konyhanyelvi szintnél többet, de azért anno is megértettem, melyik opció micsoda. A számítógépes nyelvezet nem akkora kihívás, ha több évtizedes múltad van már. :N

Mondanám, hogy vannak magyar nyelvű leírások is, de ezt csak akkor érdemes használnod, ha valaminél nagyon elakadsz, mert nem az a stepbystep tipusú leírás egyik sem:

Debian GNU/Linux Telepítési útmutató 1
    Debian GNU/Linux Telepítési útmutató 2

Az elején erre érdemes figyelni, épp említettem is nemrég, nem elég, ha kevesebb van bepipálva, a DE az nyilván mindegy, melyik...

Amúgy meg ha melóban mélyebben ismertél egy OS-t, eleinte nehezebb átállni, de nem nehezebb, mint egy totál laikusnak, aki a Windowst is csak használta meg gyilkolta anno a sok crackelt game-mel meg programokkal.

A HDD-ken OS futtatásnak már leáldozott jó ideje, hiába volt super egy 10000RPM-es WD Scorpió, amikor a legnokedlibb SSD is minimum 100x access time-ot hoz. Mondjuk itt azért érdekes, hogy 5x.ös bootideje volt az A400-nak, mert hiába van a leggyorsabb Sata SSD-nek 3x-os access time-ja, azt a user nem fogja érzékelni, mivel microsecundumban mérhető az érték. A Samsung 870 például szintén nem mérhető össze semmilyen szempontból az A400-zal, vehetjük akár a DRAM cache meglétét... :N

Új hozzászólás Aktív témák