- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #95640 üzenetére
[link] Nem tudom fog-e működni, még csak ki se tudom próbálni, mert Wines gép előtt ülök.
Ha működne, akkor kijelentkezel a fiókodból, majd bejelentkezel a rootba. Felhasználónév értelemszerűen "root", a jelszó meg amit beállítottál.
Mit akarsz törölni az Opera könyvtárból? APT-vel nem lehet legyalulni? -
válasz
tordaitibi #95637 üzenetére
Telepítéskor az Ubuntu nem kínálja fel, hogy a root fióknak is állíts be jelszót?
-
válasz
tordaitibi #95634 üzenetére
Jelentkezz be a root fiókba és úgy. Ubuntun fogalmam sincs mi hogy van.
-
válasz
tordaitibi #95631 üzenetére
Gondolom terminálból "sudo rm ********" kombinációkkal. Megnyitod a mappában a terminált, LS-sel megnézed, hogy mi van benne, copy + sudo rm paste és enter.
Szerk.: az RM töröl, ha áthelyezni akarod annak más parancsa van. Esetleg sudoval megnyitsz terminálból valami duplapaneles fájlkezelőt, de olyat még nem próbáltam (pl. MC). -
Félig-meddig témába vág, de inkább offba rakom: #36993 Linuxos benchmarkok és hűtő teszt.
Úgy tűnik a GTKStressTesting kínozta meg a legjobban. -
válasz
Truman #95556 üzenetére
Debian 12 LXDE asztali környezettel. Ha értesz a Debian beállításához, akkor azt ajánlanám. Széles a csomagválaszték, a rendszer stabil, kicsi az erőforrásigénye. Ha csak netezésre kell, akkor bőségesen elég.
Böngészőnek Firefox, de ha az leolvasztaná a procit, akkor SeaMonkey-t ajánlok. Honlapjukról tölthető le.
-
Én amikor a közelmúltban olvastam a hírt, csak lestem. Nem gondoltam, hogy majd lesz ilyen egy oprendszerben... Alapjában véve az oprendszer azért van, hogy egy számítógépet használni tudj, nem pedig azért, hogy hirdetési felület legyen...
-
Patent a Fedora 40.
-
Reggel a Fedora frissítés fogadott, megjelent a 40-es verzió élesben.
Majd délután kipróbálom. -
válasz
RaZroX #95328 üzenetére
Ha bepipáltad azokat az értékeket, amiket szeretnéd, hogy mutasson, akkor utána jobb alsó sarokban save gombra katt. Metricsen belül pedig ott vannak a "temperature" lehetőségek is.
CPU-nál a powert viszont sajnos nem mutatja, ehhez egy speckó kernel kell (ami nálam biztosan nem lesz feltelepítve). -
7800 XT Fedorán: [link] Igaz nem 1080p-re van kitalálva, de most monitorra még nincs zsetonom. Nem tudom, hogy mi a különbség Winhez képest, de szépen fut rajta minden.
-
válasz
Sweet Lou 6 #95308 üzenetére
Ez biztosan APU probléma? Én másra gyanakszom.
-
Csalódott vagyok kicsit. Rendeltem egy Epson fotószkennert (Perfection V39 II) és a Fedora saját tárolóiban nem találtam semmilyen firmwaret vagy csomagot, amivel életre tudtam kelteni. Kénytelen voltam az Epson oldaláról letölteni a sajátjukat. DE legalább van hozzá, ez már valami és lehet választani .deb és .rpm csomagok közül.
Epson Scan 2, hogy lehet ilyen hülye neve...
-
Az egyik német tartományban a kormányzat átáll Linuxra és LibreOfficera. [link] 30.000 gépet érint a váltás.
-
válasz
PCProfessor #95100 üzenetére
Nincs hozzájuk értelmes leírás, sem közösségi fórum. Megnyitom böngészőt, az Afterburnerrel rogyásig tele vannak a külföldi fórumok.
CoreCTRL-lel egy darabig próbálkoztam, de feladtam. Nem tudom értelmezni. -
válasz
PCProfessor #95098 üzenetére
Afterburnerben még sok más funkció is van, pl. egy könnyen értelmezhető és megfelelő supporttal ellátott undervolt vagy overclock. Elég sokoldalú program, amire Linuxon nincs alternatíva.
Szerk.: amúgy amit írtál mindkettőt használom én is Steamhez. Ami még rém idegesítő, hogy speciális kernel nélkül a processzor teljesítményfelvételét nem is tudod monitorozni... ez is milyen már?
-
Egy esetben tudnám teljesen dobni a Wint, ha nem játszanék többet számítógépen. Ez az egyetlen olyan tevékenység, ami még mindig jobb Winen. Minden más, ami egy hétköznapi felhasználónak kell, az már van Linuxban is.
Sőt... akár BSD-n is. De az még a hardvertámogatás miatt felejtősebb. -
válasz
daninet #95091 üzenetére
Egyetértek veled. Amúgy nekem nem csak a HWiNFO hiányzik, hanem az MSI Afterburner is plusz a diagnosztikai programok. Még mindig ott tart a történet, hogy inkább megéri akármit is Winre megírni, mint Linuxra. FreeCommander helyett én Double Commandert használok, az van mindkét rendszerre.
Szóval nem vagyok akkora arc, hogy teljesen dobjam a rendszert
Én mostanában sokat gondolkodok rajta, hogy visszamenjek rá, mert bármennyire is jó a Linuxos kezelőfelület és megvannak benne azok, amik a Winből hiányoznak... ugyanúgy fordítva is megvan ez a történet. Sok dolog a Linuxból is hiányzik, ami a Winben megvan. Nehéz ügy.
-
-
-
Fedorán van egy óriási gondom, hogy nincs Psensor, amit aktívan használok Debian alatt... Létezik valami Flathubos alternatíva, ami verified is ráadásul? Aszali környezet Maté-Compiz. Monitorozni akarom a hőfokokat, más igényem nincs.
Most terminálba időnként beírom, hogy "sensors", de az csak egy pillanatnyi állapotot jelenít meg. Játék közben a Mangohud jól jön, de ha éppen nem játszok, akkor meg vagyok lőve.
-
-
válasz
tordaitibi #95024 üzenetére
cigam már leb@szott hogy ez itt offtopik
És ki ő egyáltalán? Azt hittem, hogy itt van topikgazda, aki eldöntse, hogy miről szabad és miről nem társalogni.
-
Blizzard játékok is jönni fognak Steamre? [link] Elvileg idén WoW elérhető rá. Feltételezem így Protonnal futni fog Linuxon is.
-
Én Fedorára szavazok.
-
válasz
tordaitibi #94970 üzenetére
Neki általában a sz*r is sótlan, ahogy észrevettem, bár nem vonom kétségbe, hogy ért a témához, ugyanakkor az összes nagy Linux disztró átvette, valószínűleg nem véletlenül. Használni kell.
-
-
-
válasz
PCProfessor #94850 üzenetére
Használtam fedorát, elég jó, stabil is, de lassan frissít.
LOL!
-
Fotószkennerrel kapcsolatban tudtok esetleg olyan márkáról, ami nem működik megfelelően Linuxszal?
-
válasz
bugizozi #94845 üzenetére
Szia,
Én a Fedora KDE-t is meleg szívvel tudom ajánlani, a másodlagos gépemen az van (a main gépen pedig Fedora Gnome-mal).
Fedora: viszonylag friss, de stabil csomagokat válogatnak össze a rendszerhez, jó a dokumentációja, sokan használják, így biztosan fogsz találni segítséget is hozzá, ha elakadnál. Én 1-2 hónapja Fedorázok, eddig ezzel vagyok a leginkább elégedett, előtte sokáig Debiant használtam.
Röviden, nekem kellett valami, amiben frissebbek a csomagok, de nem Arch alapú. A SUSE nekem túl bonyolult, így maradt a Fedora. Eddig nem bántam meg. -
A Tímszet én is megjegyeztem egy másik felületen és egy ottani ember engem szólt le, hogy mi bajom van vele, mert az mindent IS tud és milyen jó dolog.
-
-
Nem is tudtam, hogy a Flathubon van olyan, hogy "Verified Apps". [link] Ha jól értem ez azt garantálja, hogy a fent lévő csomag egyenesen a szoftverkészítőtől származik. Ez nem egy rossz dolog.
-
válasz
tordaitibi #94694 üzenetére
Nem írtam ilyet.
vagy nem emlékszem.
-
válasz
tordaitibi #94690 üzenetére
Ezt most nem értem, hogy mire írtad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest