- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #35609 üzenetére
Win32 diskimager friss verziója. Ha a 0.9.5 nem tudja kiírni nálad, akkor maximum Win8 kompatibilitási gond lehet. Próbálkozz a kompatibilitási lehetőségekkel, meg a rendszergazdai jogokkal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #35503 üzenetére
Lehet utána is futtatni, de a mai memtest már egész máshogy tesztel, mint a régebbiek.
Amúgy én meg úgy jártam vinyóval pl, hogy kinéztem az akkor legfaszább, szupergyors Samsung Spinpoint F1 vinyót, erre a vásárlás után 3 nappal már smart hibát írt a bios, másnap meg már adtak csere vinyót gariban. Szóval vagy kifogsz egy rosszat, vagy nem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #35496 üzenetére
Kb. 20 perc, az alatt végigmegy a memtest86+ teszt kör. Ha az alatt nem jöttek piros sorok, akkor okés a ram.
A vinyók meg a hibás szektorokat maguktól igyekeznek kizárni és a tartalék területre átmenteni az adatokat, de ettől még nincs nagyon mit javítani rajtuk, abból a vinyóból jó már valószínűleg nem lesz, csak rosszabb.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha jól tudom, a cron.daily futtatja ezt naponta és egyenértékű azzal, amit kérdeztél.
Amúgy a mozilla repó nem kell neked, nem fogsz böngészni azon a gépen. A contrib és a nonfree spec programokhoz kell, amik nem férnek bele a Debian csak free tárolójába a licenszelésük miatt. Gyak pl. skype, flashplugin, ilyesmik vannak ott, meg pl. nem ingyenes firmware-ek. Ha megy minden a banánon, akkor nem kellenek, de ettől független nyugodtan berakhatod őket.
Penty: zsír! Esetleg a levélküldéses dolgot oszd meg a kollégával, azt nem tudom hogy megy.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #35488 üzenetére
Mikor látszólag minden tönkremegy, akkor gyanús, hogy a géppel van gond sajnos. A memtest86+ -t még megnézném azért.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #35477 üzenetére
memtest86+ és hdd ellenőrzés volt a gépen?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az unattanted nem csinál magától autoclean-t. Az nem baj, mert jártam úgy Debiannal, hogy valamiért mindig el akart távolítani vagy 200 csomagot az autoclean, beleértve a xorgtól a DE-n át mindent. Nem jöttünk rá, hogy mi volt a baja.
Valamint nem tudom, hogy az apt-get upgrade -y továbbmegy-e, mikor apt listchange üzenet jön, amiből ki kellene lépni egy Q-val.
Szerk: Tudom. Egyébként válaszoltam a másikra is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szóval akkor, háttérben történő automata frissítés Debian Wheezy alatt.
Legyen telepítve az unattended-upgrades csomag.
Nálam így néz ki az /etc/apt/sources.list fájl:
deb http://ftp.hu.debian.org/debian stable main contrib non-free
deb http://ftp.debian.org/debian/ wheezy-updates main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ wheezy/updates main contrib non-free
#Third Parties Repos
#Debian Mozilla team
deb http://mozilla.debian.net/ wheezy-backports iceweasel-release
deb http://ftp.hu.debian.org/debian wheezy-backports mainSzóval a contrib és a nonfree tárolók is engedélyezve vannak, valamint használom a mozilla repóját és a wheezy backports tárolót is.
Állítsuk be, hogy mit szeretnénk frissíteni magától, ebben a fájlban:
/etc/apt/apt.conf.d/50unattended-upgradesA fájl eleje az érdekes, nagyjából így kell kinéznie:
Unattended-Upgrade::Origins-Pattern {
// Archive or Suite based matching:
// Note that this will silently match a different release after
// migration to the specified archive (e.g. testing becomes the
// new stable).
// "o=Debian,a=stable";
"o=Debian,a=stable-updates";
// "o=Debian,a=proposed-updates";
"origin=Debian Mozilla Team,archive=wheezy-backports,label=Debian Mozilla Team,c=iceweasel-release";
"origin=Debian,archive=stable,label=Debian-Security";
"origin=Debian,archive=oldstable,label=Debian-Security";
};Így a Firefox is fog tudni frissülni, nem csak a sima rendszer csomagok.
Aztán már csak be kell kapcsolni az automata rendszert ezzel a paranccsal:
sudo dpkg-reconfigure -plow unattended-upgradesEgyébként kicsit kevertem, mert ehhez nem kell a crontab, az a flashpluginhoz kell. Ha szeretnéd tudni mi frissült, akkor elvileg ezt a sort kell kikommentezni a fenti fájlban: Unattended-Upgrade::Mail "root";, de ennek a mikéntjét még nem próbáltam.
Maga a crontab szerintem nem jó a frissítések futtatására, mert ott időnként válaszolni kell kérdésekre.A flashplugint viszont nem lehet a fenti módon frissíteni, azt kell a crontabba tenni:
sudo crontab -e, majd pedig:# m h dom mon dow command
28 * * * */usr/sbin/update-flashplugin-nonfree --install > /home/user/flashlog.txt
Ha már volt telepítve flashplugin. Nos ennek a módszernek a hátránya, hogy a frissítő minden óra 28. percében lefut, de azt nem lehet észrevenni a gép működésében.Így röviden ennyi az unattanted Debian témakör.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen lehet, ha a parancs végére odateszel egy ilyet: > /home/user/log.txt (user helyére a felhasználónevedet írva)
Ez minden lefutáskor újragenerálja a logfájlt, beletöltve a parancs kimenetét. Ha > helyett >> van, akkor meg nem írja újra, hanem hozzáírja az újabb lefutások kimenetét.
Amúgy egyébként tudod automatizálni a frissítéseket magukat a crontabon keresztül, így azoknak a kimenete is mehet fájlba, nem kell többet kézzel futtatni az apt-getet. Ha ez kell neked, akkor délután leírom miként lehet megcsinálni, nem nehéz.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
m165le2 #35379 üzenetére
Már nem emlékszem, ez nem nVidiás probléma volt? Gondolom előbb utóbb meg fog oldódni.
Fenyő: Így kapásból pl. Debian Lxde és ArchBang alatt sem volt erre grafikus megoldás. Csak arra akartam kilyukadni, hogy amíg az ilyen dolgok nincsenek meg a disztrók nagy többségénél, addig bajok vannak.
ubyegon2: nem a korrektúra a hosszú, csak ilyen a logout beosztása. Ha címlapos cikket írsz, az két hétnél előbb nem jelenik meg, ennek oka a sok beidőzített cikk, ált. napi 1 címlapos jelenik meg. Amúgy te mint topicgazda rálátsz a logout meg nem jelent cikkeire?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Oké az Index nem egy IT portál, de ez a tegnapi hír a lehetséges nyílt forráskódú Windowsról mosolyt csalt az arcomra:
Russinovich a felhőalapú szolgáltatásokban utazó Microsoft Azure-ért (korábbi nevén: Windows Cloud) felelős technológiai igazgatója. Ő volt az, aki a Szilícium-völgyben megrendezett ChefConf nevű geekkonferencia egyik kerekasztal-beszélgetésén megelégelte azt az állapotot, hogy a weboldalakat és appokat fejlesztő, lelkes programozók és kis cégek szinte kivétel nélkül a konkurens Linux operációs rendszert használják a Windows helyett a napi munkához. A Wired szerint ugyanis a Russinovich-ot hallgató többszáz emberből csak egyetlen egy tette fel a kezét, és vállata fel nagy nyilvánosság előtt, hogy Windows fut otthon a gépén. [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zsambek #35348 üzenetére
Nem tudom, az megint csak a következő Xorg frissítésig működne, így ott lehet állandó probléma lenne a zárt driver használata. Persze van nyílt radeon driver is, így nem vagy rászorulva a zártra. Kicsit lassabb tempóban frissülnek az Arch kezdő barátabb leszármazottai mint pl. a Manjaro, Chakra, stb. Ezekhez mindhez működik az Arch wiki szinte 1:1-ben.
Én kezdésnek megtartanám a dualbootot, jó az ha van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zsambek #35340 üzenetére
CodeBlocks van persze, meg minden más is. Sőt, most már az MS visual C++ 2015 is tud Linuxra fordítani.
VLC, SMPlayer, meg még egy csomó jó lejátszó van.
QtCreator - ez szerintem natív Linuxos dolog, mivel maga a QT is az tudomásom szerint. KDE-s disztrók eleve QT-s alkalmazásokat tartalmaznak többnyire.
Officeból van LO, Calligara Suite, meg pár egyéb is.
Van valami iTunes alternatíva is, legalább is régebben használtam ipodot Linux alatt, simán tudtam mindent csinálni vele, csak már nem emlékszem mi volt az.-Az AMD VGA-mat mennyire fogja szeretni a Linux? Igen. A mostani Arch nem, mert a Xorg szerver aktuális verziójához még nem jött ki gyártói AMD driver, addig csak a nyíltat lehet rajta használni. Egyéb disztrókon még a korábbi Xorg van többnyire, így ott nincs ilyen gond.
-Sleep / Hibernate üzemmód, ha összehajtom a gépet? Ez az első amit kikapcsolok bármilyen oprendszerről van szó, elég ha lekapcsolja a háttérvilágítást, majd én elküldöm sleepbe, ha akarom.
A sleephez elég a szabad memória, hibernáláshoz viszont kell egy SWAP partíciót létrehozni, ami legyen nagyobb, mint a gépben lévő ram mérete, mert oda menti ki a dolgokat. Egyébként egy KDE-s disztró alatt végletekig konfigurálható, hogy miként működjön az energiagazdálkodás.
-Funkciógombok? Ez eset függő, de szoktak menni. Lehet, hogy fel kell rakni valami gyártó specifikus csomagot hozzájuk.
Tanulásra az Arch vonalon termett disztrókat, vagy pl. a Debiant javaslom, ezeknek jó Wiki oldala van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tegnap mikor felnéztem AMD oldalára h. mi a helyzet driver fronton, jött egy survey. Szépen kitöltöttem, és a végén megírtam a megjegyzés rovatva, hogy legyenek szívesek felpörgetni a Xorg server támogatását Linux alatt.
Amúgy Chakrán természetesen nincsen gond a Catalysttel. Ott 1.16-os Xorg van.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A régi sztorikat nem ismerem ezekről a dolgokról, csak a 8.04-es Ubuntu idején csatlakoztam be a Linuxos közösségbe, mikor jött a cikk a beszélő Ubunturól, az nagyon kíváncsivá tett, meg akkor még az Ubuntu is jó volt.
Amúgy az UVD kód kiadás engem is meglepett, de végül is jobban belegondolva nem sok indok volt a titokban tartására, nem űrtechnika.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
R7 250x aka. HD7770 -et minden gond nélkül használtam Chakrán az elmúlt években. Most egy 260x van garis csere miatt, ez is hiba nélkül ment mind a nyílt, mind a zárt driverrel, direkt kipróbáltam az oda - vissza váltást a driverek között egy wiki oldal frissítése miatt.
Az AMD oldalán letölthető driver viszont a fejlesztők számára készül, nem számunkra, mert ezeknek egyéb függőségei vannak, ebből rakják össze a fejlesztők a disztró specifikus csomagokat. Most ezek szerint valami nem sikerült nekik Ubuntun...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
IstvánLászló #35131 üzenetére
Vannak amúgy natív commanderek Linuxra is, pl. a Gnome Commander, és akkor nem kell Wine ugyanahhoz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
IstvánLászló #35124 üzenetére
Mindkét játék megy Wine-val Linux alatt is. Fel kell telepítened a Wine-t, meg érdemes hozzá a Winetricks csomagot is a konfig dolgok miatt, aztán itt megnézni, hogy miként működnek: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lathronos #35100 üzenetére
Jó, de ebbe minden van. Ha csak az alaplapot meg a procit nézed, máris jóval kisebb az összeg, meg nem is kell feltétlen A8-as APU, vannak az olcsóbb A4, A6 APU-k, sőt akár egy Brazos platformmal is el lehet lenni a neten még sokáig.
Most ha az ember szerez egy P4-es gépet, azért azzal netezni továbbra sem lesz túl nagy élmény, a flash meg a Youtube eléggé megviselik szegényt. Nálam is van kettő ilyen gép a családban, sokat is fogyasztanak, lassúak is meg hangosak is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lathronos #35098 üzenetére
Egy kicsit többért meg kapni APU-t modern belsővel, ami a HD filmektől kezdve a flashen át mindent tud gyorsítani. Az még jobb befektetés a jövőre nézve.
1 éve raktam össze egy kicsit erősebb gépet egy olcsóbb A8-as APU-val, eléggé meglepődtem mikor nem telt el 30 másodperc és már a full KDE betöltött a Chakrával, legyorsulva a saját Phenom2 X4-es gépemet. Igaz az régebbi telepítés, de hát na, akkor is milyen dolog már ez?
Ezek az akkori árak voltak:
Alaplap: ASROCK FM2A75M-DGS R2.0 FM2 A75 FCH, DDR3 1866, D-SUB DVI+ PCIE, 6CH, GLAN 12 520 Ft
proci: AMD A8 5500/3700 SOCKET FM2 4MB INT VGA DOBOZOS 18 880 Ft
ram: 2 GB DDR3 1333 MHZ G.SKILL F3-10600CL9S-2GBNT CL9 4 560 Ft (két darab kell)
táp: ATX TÁPEGYSÉG 400W CHIEFTEC CTG-400-80P OEM 9 500 Ft
vinyó: 1 TB SEAGATE 7200 32MB HDD S-ATA III ST31000524AS 13 220 FtA teljes ár: 63040Ft.
Ráadásul a gyári ventivel kvázi zajtalan a gép. Nyilván ez a gép erősebb is mint amit a net megkíván, meg lehetne bele tenni SSHD-t is a sima vinyó helyett, de így sem kell majd jó sokáig hozzányúlni és a tulaj is nagyon elégedett vele.
Mondjuk visszaállt Windowsra a tulaj, mert nem nagyon ért hozzá és szeretné azt a rendszert használni, amit a cégnél is lát, az meg W7. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #35095 üzenetére
Úgy értem melyik környezettel próbáltad? Az alap gnommal?
A parancsodat a crontabba @reset paraméterrel be lehet írni azt, amit egyszer szeretnél lefuttatni. Nem egy bonyolult dolog, de van még pár egyéb megoldás is erre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #35093 üzenetére
Melyik Debian verzió volt ez? Pontosan hol volt rossz a kiosztás?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #35088 üzenetére
Próbálj valami stabilat. Debian.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha csak a mappa szerkezetet másolnád le a fájlokkal, azt meg tudod tenni egyszerűen az rsync paranncsal, azt meg a megfelelő paraméterekkel könnyen tudod időzíteni root jogokkal a crontabba, hogy hozzá is férjen mindenhez.
Ha ennél több kell, pl. image file-t szeretnél csinálni a partícióból, akkor már valami mást kell kitalálni, de arra per pill nincs ötletem, de biztos van rá megoldás, majd megmondják.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
agy73p #34969 üzenetére
Egyik release model sem fog két hetet várni, ha pl. egy security update elérhető. Nem lenne sok értelme azoknak a frissítésére várni. Amúgy persze kikapcsolhatod az értesítést, ha ez zavar.
_Dumber_: na ezt annyira most nem tudom. Nálunk Chakrán egy kernel van, ott nem lehet variálni a verziókkal. Xorg meg egyebek kötődnek a kernel verzióhoz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elég bonyolult dolog: http://en.wikipedia.org/wiki/Extended_display_identification_data
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Nestor16 #34781 üzenetére
Itt valami nem jó, ezek ugyanott vannak majdnem a kiírás szerint. Meg nem is sdb5-nek kellene lennie, hanem 2-nek, bár ez a kisebbik gond. Nézz rá egy gparted alól, hogy az mit mond erre, tudsz vele partíciókat ellenőriztetni is. Olyankor javítja is a kisebb problémákat magától.
A legjobb az lenne, ha egy gparted live lemezről bootolnál be, és onnan néznéd meg mi az ábra. [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A proci limit adott, mindegy mit raksz rá. Ramot még tudnál bele rakni, meg erősebb procit, de csak akkor érné meg, ha szentimentális vonzódásotok van ehhez a géphez, egyébként igen csak cserére érett.
Egy célirányos Linux disztróval annyival érnél el többet, hogy nem kell tűzfallal meg víruskeresővel kínozni még pluszban a gépet, nem szűnik meg a támogatása és a megfelelő DE-vel a teljes ram fogyasztás is 100MB alatt maradhat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #34616 üzenetére
Jah igen, sh4d0w kolléga mostanában nem járt erre, pedig ha rosszat írtam a Mintre, akkor rögtön előkerült.
Wopi: zsír. Viszont ennek magától meg kellett volna történnie boot időben. Mikor áramtalanítják a melós netezős Debianos gépet leállítás nélkül, akkor a következő bootnál magától lefut az fsck és helyreállítja a dolgokat.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
File system check-et nyomnék a root partíción, meg ha van még pl. /home külön, akkor azon is.
fsck /dev/sdaX - X helyére a partíció számát írd. Ha nem tudod melyik az, akkor a sudo fdisk -l parancs segít.
quailstorm: TNT2? Nem kellene már nyugdíjazni? Anno még játszottam vele Doom3-at, 640*480-ban low-ban, alig 15-20 FPS-el.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #34603 üzenetére
A Debian testing állapot időszakos, függően attól, hogy milyen közel van az új verzió kiadása. Kezdőknek nem javasolnám, mert nem lehet visszatérni belőle a stabil ágra.
Egyébként tudod szerkeszteni a téma összefoglalót? A legvégén benne hagytunk korábban pár (c) (/c)-t, azt ki kellene szedni a grubnál.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
teleahocipöm #34503 üzenetére
Valószínűleg az ellenőrzés nyelvét is át kell állítani magyarra, alapból angol.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát, 2005-ben ha megnézel egy index meg egy origo címlapot, azok inkább link gyűjtemények voltak, kevés képpel. Ma ha megnézed őket, inkább kép gyűjtemények mozgó és beágyazott tartalmakkal. És ezeknél még vannak sokszor rosszabb oldalak is.
Persze ezekkel a dolgokkal te meg én nem tudunk mit kezdeni, csak kezelni a tüneteket normális gép használatával.Amúgy az se semmi, mikor itt PH!-n megnyitod a szóph!osás topicot egy gyengébb gépen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
spammer #34446 üzenetére
Nekem is vannak ilyen gépeim, de különösebben nem élmény használni őket. 2.8-as Celeron is baromira sovány összetett weboldalak betöltésére, és ott mindegy milyen disztró vagy DE van rajta, egyszerűen proci limit van. Plusz ha valami tönkremegy bennük, akkor vagy kimész a vásárba lomizni, vagy elgondolkodsz egy másik gép vásárlásán...
Ami viszont fájdalmas, az az Openbox használata. Meg ha külön kliensből kell a YT-t nézni. Most ott tartunk, hogy egy új verziós Raspberry PI is jobb netezési élményt nyújt, mint ezek a régi 32 bites gépek, holott alig kerül valamibe.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lathronos #34433 üzenetére
Ez azért annyira nem baj. Abból indulnak ki, hogy egyrészt már alig van csak 32 bites proci, másrészt néhány kivételtől eltekintve mint pl. a CoreDuo széria, egyszerűen nem elegek böngészésre, meg netes videókra. No meg abból is, hogy hosszabb távra olcsó gépnek vehetsz pl. valamilyen Brazos konfigot, vagy egy olcsóbb APU-s gépet és akkor nem kell a régi P4 celeronnal szopni.
Amúgy pl. Debian se hiszem, hogy egy hamar abbahagyná a 32 bitet, az meg nem is egy kis disztró, a legtöbb igényt ki tudja elégíteni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Damateo #34329 üzenetére
Kb. az óta van Octopi csomagkezelő, most ahogy nézem a Manjaro is azt használja, meg Arch alatt is elérhető. Egyébként idővel elvileg le fogják váltani a pacmant valami teljesen sajátra, vele együtt gondolom a frontendet is. Ez nem tudom mikor lesz, most az uefi támogatás, aztán meg a KDE és plazma5 van terítéken. Hamarosan lesz új iso is, nézz át a Chakra topicba ha gondolod.
Klaus Duran: akkor van még remény!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Klaus Duran #34327 üzenetére
Számomra vicces, hogy egy téma vagy egy betűméret állítás már advanced beállításnak számít a Gnome-ban amire külön eszközt kell letölteni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Klaus Duran #34325 üzenetére
A Gnome-nál egyébként nem terveznek valami fejlesztéseket, legalább az alap funkciók implementálása terén? Pl. amikhez a gnome tweak tool kell.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Damateo #34311 üzenetére
A Chakra nem lili kompatibilis. http://chakraos.org/wiki/index.php?title=Bootable_USB_Flash_Drive_Creation
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
agy73p #34304 üzenetére
A Manjaro egy rolling disztró, és semmi köze az Ubuntuhoz. Így elvárt dolog, hogy olvasgasd a fejlesztők kiírásait a frissítések előtt (mert időnként kézzel kell dolgokat megcsinálni!), és ismerd a csomagkezelő működését. Ez utóbbi itt megtalálható: [link] a Software Management résznél.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
agy73p #34257 üzenetére
Magától nem frissül, de indíthatsz disztribúció frissítést. Ez a lista azt jelenti, hogy az adott kiadás csomagjai a megszűnés idején rögzültek, többet nem frissítik őket. Persze használhatod a régit, de még annyi értelme sincs, mint XP-t használni manapság. Régi böngésző, régi appok, régi kernel, stb. - már ha repókat még nem lőtték le -
Neked egyébként amúgy sem sok értelme van Ubuntut használni, ha a modernebb kiadásai nem tudnak leállni...Fedorával nem tudom mi lett végül, de az jól ment nálad nem? Amúgy én is azt mondom, hogy próbáld ki pl. az OpenSuse-t, érdekes Novelles világ. Ha olyanra vágysz, még akár saját telepítőt is tudsz generálni, a Novell webes felületén keresztül, behúzva a kellő csomagokat.
bob.zxr: igen, ott is találkoztam ilyennel, sőt néhány hibát én jeleztem nekik, de ők legalább csak egy DE-re fókuszálnak és egyik probléma sem volt rendszer kritikus.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
agy73p #34253 üzenetére
A 10.04 már régen EOL. https://wiki.ubuntu.com/Releases
A Chakra egyébként tényleg gyorsan bootol, haver gépében előbb végez a betöltéssel, minthogy fel tudna állni a wifi kapcsolat a routerével. Nálam se volt lassú, de az utolsó nagyobb frissítéssel még az is megfeleződött. No persze csak 64 biten létezik már, de ez lassan nem lesz különlegesség.
ubyegon2: a Manjaronál korábban olyan hibákba futottam bele, amik azt mutatták, hogy nincs eléggé tesztelve.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
molacika91 #34240 üzenetére
Valami nagyon egyedi dolog lehet, mert nem hallottunk még ilyen problémákról, pedig ktorrentet és társait is sokan használjuk.
szerk: deluge-ot a CCR-ben találod.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Linux kezdőknek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest