- Fotók, videók mobillal
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
Armahun #31049 üzenetére
El tudom képzelni azt is, hogy a Kubuntu valamelyik effektje fogja meg, de előbb nézz körül a Firefox beállításokban. Van egy olyan, hogy finom görgetés. Az Intel-hez nem kell semmit külön feltenni. A Grub2 szerkesztésének kell utánaolvasni. Vagy használhatod ezt is: http://ubuntuhandbook.org/index.php/2014/04/install-grub-customizer-ubuntu-1404/
zolka95: A betűméretet tudod állítani a rendszerben, de nézd meg, talán az Nvidia vezérlőben is van beállítási lehetőség. -
lev258
veterán
válasz
zolka95 #31032 üzenetére
Na jó, menjünk sorba.
sudo apt-get remove nvidia*
Ez leszedi azt, amit elvileg felraktál.
http://ubuntuhandbook.org/index.php/2014/04/install-nvidia-driver-331-67-ubuntu1404/
Itt részletes leírást találsz a dolgok menetéről, bár kezdőnek nem lesz túl barátságos. Biztos, hogy rendben felraktad az előbb?
Vagy lehet ppa-ból: http://www.howopensource.com/2012/10/install-nvidia-geforce-driver-in-ubuntu-12-10-12-04-using-ppa/ -
lev258
veterán
válasz
zolka95 #31009 üzenetére
Az látszik, hogy 4 elsődleges partíció van. Ez azt jelenti, hogy nem tudsz többet csinálni, a swap-nak se. A telepítésnél van egy olyan alul, hogy hova kerüljön a rendszerbetöltő (egy lenyíló listából lehet választani sda, sda1, ...). Itt a merevlemezt kell választani, ami általában sda.
-
lev258
veterán
válasz
CanibelZ #30984 üzenetére
Kicsit kifejtenéd? Melyik partíció pontosan melyik és azon mennyi van lefoglalva?
Másik kérdésre. Könnyen lehet, hogy valamelyik szerver rosszalkodik, ne foglalkozz vele most. A 4-es, 5-ös frissítések nyugodt szívvel telepíthetőek. Mint-nél kissé szigorúbbak a frissítésekkel, a sor végén levők kernelfrissítések meg hasonlók, melyek akár okozhatnak kisebb bug-okat, de a rendszer nem fog összeomlani tőle. Ha nem rakod fel, akkor sem lesz gond. -
lev258
veterán
válasz
PumpkinSeed #30981 üzenetére
Itt a kevés helyre panaszkodik. Rendben van az a partíció?
df -h
df -i
Lehetőleg pastebin-re másolva. -
lev258
veterán
válasz
PumpkinSeed #30979 üzenetére
pl. http://askubuntu.com/questions/17823/how-to-list-all-installed-packages
-
lev258
veterán
válasz
PumpkinSeed #30977 üzenetére
Synaptic-ban tudod listázni a telepített csomagokat. Vagy mire gondolsz?
Nálam ez a szám 2000 fölött van. -
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #30970 üzenetére
A múltkor egy ismerős eldicsekedett, hogy az új Windows 8 milyen gyorsan bootol a gépén, milyen borzasztó lassú volt a Windows 7. Én meg ahogy néztem, hogyan bootol a Win 8-a, azon gondolkodtam, hogy ezt ő komolyan gyorsnak tartja?
Azt hiszem, én már régen elszoktam a Windows rendszerek sebességétől.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #30970 üzenetére
Ne tőlem kérdezd. Van egy XP-m, de már több, mint egy éve el se volt indítva.
CanibelZ: a / rendszerpartícióra kerülnek a telepített programok általában, a /home-ba pedig ezek beállításai, valamint minden egyéb letöltött, létrehozott cucc. Azt szokták mondani, hogy rendszerpartíciónak nagyon a jövőbe tekintve is elég 15 GB, míg a /home a maradék (a felhasználó minden dolga). Menthetsz ntfs-re, ha gondolod; nem lesz gond, csak a Windows-os jogosultságok nem lesznek érvényesek. Meg kicsit lassabban írja az ntfs-t, mint a natív partíciókat. -
lev258
veterán
válasz
Armahun #30962 üzenetére
Mindjárt írom, mit kell tenned.
Meg kellene nyitni a /etc/default/grub fájlt rendszergazdaként.
Lesz egy ilyen sor: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="..."
A ... helyett van valami az idézőjelek között. Ide, vagyis szintén az idézőjelek közé kellene beírni: i8042.notimeout i8042.nomux (szóközzel elválasztva, ahogy itt is írtam). Állítólag az első elegendő, az utóbbit nem tudom, de talán nem ront el semmit. -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #30954 üzenetére
Van ilyen is.
-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
Armahun #30948 üzenetére
Csinálhatsz swap (cserehely) partíciót, amennyiben kevés a RAM, vagy szeretnél hibernálni. A rendszer / lehet szintén egy partíció, és igény szerint teheted külön partícióra a /home-t is (ez a felhasználói rész), de utóbbi nem szükségszerű. Arra jó, hogy egy *buntu újratelepítésnél ezt a partíciót meghagyhatod és használhatod.
Ne felejtsd az UEFI dolgot se, ha kell. -
lev258
veterán
válasz
secular #30942 üzenetére
A fent lévő Linux-nak semmi köze ahhoz, hogy nem jutsz be a BIOS-ba. A boot sorrendet pedig ott kellene beállítani, illetve szokott lenni gomb egy gyorsmenühöz is. Előbb ismerd meg a gépedet, anélkül nehéz lesz. Viszont innentől a probléma már nem ebbe a topic-ba tartozik.
-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
válasz
Fritz Teufel #30900 üzenetére
Ha a kernelben be van kapcsolva, akkor lennie kell ott is.
-
lev258
veterán
válasz
Fritz Teufel #30890 üzenetére
Előbb mondja meg, mi van neki.
-
lev258
veterán
A hűtés szabályozás a BIOS és a rendszer együttműködésén múlik. Amennyiben a BIOS már a legfrissebb (Acer-eknél volt ilyen eredetű hűtésgond korábban), akkor külső program nélkül is működnie kell a megfelelő szabályzásnak Linux alatt. A videókártya okozhat még kellemetlensget, de a megfelelő driver-nek illik szabályozni azt.
-
lev258
veterán
válasz
zolka95 #30861 üzenetére
A Skype-ot tudod közvetlenül telepíteni a Szoftverközpontból, a Szoftverforrásoknál a partner tárolót kell engedélyezni. Ha grafikus csomagkezelő nincs is, de Terminálból bármikor tudsz telepíteni. A .Net más szerepet játszik, mondhatjuk, hogy részben egy Windows Update az is.
-
-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
-
lev258
veterán
Engem az zavar, hogy nyugodtan, minden probléma nélkül használom Mint 17-en. Bár mint említettem, én a varászlóban bejelöltem, hogy jegyezze meg az e-mail fiók jelszót. A root jelszót nem igazán értem. A bejelentkezésre gondolsz?
Megnéztem, a jelszó megváltoztatás úgy megy, hogy törlöd a régit. Lehet, hogy ennek biztonsági megfontolás az oka, de az is lehet, hogy egyszerűen csak nem adtak rá lehetőséget. -
lev258
veterán
válasz
a. axillaris #30745 üzenetére
Nekem a munkahelyem a legújabb Mint megy egy Dell Optiplex gépen (talán 760-as), nem mai darab. Dual Core van benne integrált Intel vezérlővel, 4 GB RAM-mal (még sosem mentem 1,5 GB fölé). Ha Live módban kipróbálod, kiderül úgy is, bírja-e.
ElGatto: neked is nyugodtan ajánlom. -
lev258
veterán
válasz
Fritz Teufel #30742 üzenetére
Ez kerülő megoldásnak tűnik.
-
lev258
veterán
válasz
a. axillaris #30737 üzenetére
Én a Linux Mint Cinnamon-t igencsak megkedveltem az utóbbi időben, de kipróbálhatsz több rendszert is, telepítés nélkül.
-
-
lev258
veterán
válasz
sebijani1982 #30731 üzenetére
14.04-et javaslok. A gépedről nem tudok sokat, de ha a Unity nem jön be, akkor tehetsz rá másik asztali környezetet (vagy eleve indíthatsz egy Linux Mint-tel, vagy Xubuntu-val).
-
lev258
veterán
válasz
sebijani1982 #30729 üzenetére
Ha egy frissebb rendszered van, akkor valószínűleg már benne van minden illesztőrogram és használja is. Ha nem, akkor pedig némi információ után az is megoldható az esetek többségében. A 10.04 már elég régi.
-
lev258
veterán
1, Van valami fiókkezelő grafikus alkalmazás, ott is megteheted. A passwd-nek meg utána kell egy kicsit olvasni, de nem bonyolult.
2, Legutóbbi tapasztalatom szerint LibreOffice és OpenOffice nem fér meg egymás mellett, ütköző csomagok vannak. Csak megjegyzem, szerintem az OpenOffice le van maradva sok tekintetben. -
lev258
veterán
válasz
bobalazs #30573 üzenetére
Volt fenn Windows. Aztán tettél rá mégegyet?
Ha Windows telepítővel javítod az MBR-t, utána a Grub-ot újra kell rakni. Ne a mellé opciót válaszd, hanem a Más-t. Előzőleg pedig csinálj egy külön partíciót. A töredezettségmentesítés sem feltétlenül tökéletes. Emellett az is fontos, hogy maradjon még hely a Windows-nak is. -
lev258
veterán
A Print Screen gomb is működik, de amúgy van egy Képernyőkép vagy hasonló nevű program. Mindenesetre már átlátom a dolgot. Nekem azt írja az internet, hogy nem a firefox/plugins mappába, hanem a mozilla/plugins mappába kell másolni.
Mit szeretnél? Grafikus vagy Terminálos megoldást?
Elvileg az is működik, ha a /home-odban rejtett mozilla/plugins mappába teszed és ehhez root jog sem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Fotók, videók mobillal
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged