- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Most szépen leszedtem minden nvidia + cuda driver-t, és feltettem a "További illesztő programok"-ból kiválasztott 346.82-es drivert, ami mellé zárójelben a "zárt, tesztelt" szerepel. Így minden probléma megszűnt, csak nincs CUDA, ami a Blender-hez kellene. Viszont félek feltenni, mert ez belenyúlt a kernelbe is. Meg lehet, hogy nem is a 346.82-es drivert akarja feltenni, hanem egy régebbit. Ilyen volt már egyszer, ezért írom.
Pedig nagyon kellene a CUDA a Blenderhez.
(#38789) lev258: Ubuntu Studio-t használok zenélgetéshez (USB-s DSD DAC, lásd az adatlapon), ezért a lowlatency.
-
Sonja
nagyúr
válasz
lev258 #38785 üzenetére
Nem emlékszek, hogy hozzányúltam volna ilyesmihez.
Továbbra is 3.13.0-55-lowlatency a kernel, az biztos.
Itt az összes fontosabb log file-om, talán valaki ki tud belőle bogarászni valamit. Nem igazán értem, hogy egyszer jól elindul, egyszer meg nem.
-
Sonja
nagyúr
válasz
lev258 #38779 üzenetére
Próbáltam keresgélni, végül ennyit találtam:
[ 1.699532] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
[ 1.708324] nvidia: module verification failed: signature and/or required key missing - tainting kernel
[ 1.748443] Modules linked in: xt_hl ip6t_rt nf_conntrack_ipv6 intel_rapl(+) nf_defrag_ipv6 x86_pkg_temp_thermal intel_powerclamp coretemp ipt_REJECT eeepc_wmi xt_LOG asus_wmi mxm_wmi kvm_intel sparse_keymap kvm xt_limit nvidia(POX+) xt_tcpudp xt_addrtype crct10dif_pclmul crc32_pclmul nf_conntrack_ipv4 nf_defrag_ipv4 ghash_clmulni_intel xt_conntrack aesni_intel aes_x86_64 lrw gf128mul ip6table_filter glue_helper ablk_helper ip6_tables cryptd nf_conntrack_netbios_ns nf_conntrack_broadcast serio_raw nf_nat_ftp nf_nat snd_hda_codec_realtek nf_conntrack_ftp nf_conntrack snd_seq_midi snd_seq_midi_event iptable_filter ip_tables snd_hda_intel(+) x_tables snd_hda_codec snd_rawmidi snd_hwdep drm snd_seq snd_pcm snd_seq_device snd_page_alloc snd_timer snd video soundcore lpc_ich mac_hid mei_me shpchp mei wmi parport_pc ppdev lp parport e1000e ahci psmouse ptp libahci pps_core
[ 1.748448] CPU: 2 PID: 683 Comm: nvidia-persiste Tainted: P OX 3.13.0-55-lowlatency #94-Ubuntu
[ 1.748528] [<ffffffffa0879cc7>] nvidia_open+0x467/0x930 [nvidia]
[ 1.748575] [<ffffffffa0884c09>] nvidia_frontend_open+0x49/0xa0 [nvidia]
[ 1.748625] note: nvidia-persiste[683] exited with preempt_count 1Ahogy nézem, ez teljesen normális eszerint!
(#38780) spammer: A cache-t is üríteni szoktam.
-
Sonja
nagyúr
Problémám lenne, de nagy. Frissítődött az nvidia driver + CUDA driver. Azóta, ha indítom a gépet, akkor vagy szépen bejön az asztal, vagy helyette csak fekete képernyő lesz.
Mielőtt fekete képernyő lenne, kiír valamit, de gyorsan el is tűnik. Logokat néztem, de semmi hibát nem találtam róla (én legalábbis)?! Ilyen fekete képernyőnél nem tudok még konzolokra se váltani (CTRL+ALT+Fx), mintha megfagyna. Reset, majd imádkozás, hogy most jól induljon.
Hogy lehete egyáltalán kideríteni, hogy mi a baj?
Meg persze, ha ez megvan, akkor hogy lehetne rendbetenni.
-
Sonja
nagyúr
válasz
lionhearted #38543 üzenetére
Akkor meg mindenféle csomagfüggőségre hivatkozik.
csokis@csokisPC:~$ sudo apt-get install wine
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
wine : Függ ettől: wine1.6 de az nincs telepítésre megjelölve
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.csokis@csokisPC:~$ sudo apt-get install wine1.6
Függőségi fa építése
wine1.6 : Függ ettől: wine1.6-i386 (= 1:1.6.2-0ubuntu4)
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.csokis@csokisPC:~$ sudo apt-get install wine1.6-i386
Függőségi fa építése
wine1.6-i386:i386 : Függ ettől: libgphoto2-6:i386 (>= 2.5.2) de az nincs telepítésre megjelölve
Ajánlja: libosmesa6:i386 de az nincs telepítésre megjelölve
Ajánlja: libsane:i386 de az nincs telepítésre megjelölve
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.És így tovább.
-
Sonja
nagyúr
Szeretném telepíteni a Wine-t a szoftverközpontból, de ezt a híbát írja:
"A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
wine1.6: Depends: wine1.6-amd64 (= 1:1.6.2-0ubuntu4) de 1:1.6.2-0ubuntu4 verziót kellene telepíteni
Depends: wine1.6-i386 (= 1:1.6.2-0ubuntu4) de ez egy virtuális csomag"Mi a fenét lehet ezzel kezdeni?
-
Sonja
nagyúr
Ha majd megjelenik a végleges Linux Mint 17.2 XFCE, akkor szeretnék átváltani rá Ubuntu Studio-ról. Hogy célszerű ezt kivitelezni, hogy a beállításaim megmaradjanak?
Én úgy gondoltam, hogy telepítésnél SSD-nél kiválasztom a formázást, majd oda telepítem a rendszert, míg a /home lesz a mostani /home HDD, csak nem választom ki a formázást. Ez így elég lesz, megmarad épségben a /home HDD, és használni is tudom majd? Mert akkor az egyszerű lenne.
Ilyet még nem csináltam, így előtte inkább kérdezek.
-
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
válasz
F.B.I. #38030 üzenetére
Sajnos az IP1300-hoz nincs Linux támogatás, de tökéletesen működik az IP2200 driverével, amit így tegyél fel, ha nincs alapból:
sudo add-apt-repository ppa:michael-gruz/canon-trunk
sudo apt-get update
sudo apt-get install cnijfilter-ip2200seriesEzek után a nyomtatóknál hozzáadhatod az IP2200-at, és máris tudsz nyomtatni.
-
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
válasz
Mr Dini #37502 üzenetére
A Nautilus a Gnome-os filekezelő. A pksudo meg inkább gksudo lenne.
-
Sonja
nagyúr
Az vajon mitől lehet, hogy a gép reggeli bekapcsolását követően elindítom a Thunderbird 38.0.1 verziót, letöltöm a leveleimet vele, megnyitom az egyik letöltöttet, majd ennyi, nem reagál semmi, hanem meg-/lefagy. Ablakot be akarom zárni, de nem engedi, majd egy kis idő után kiírja a rendszer, hogy nem reagál és, hogy be akarom-e zárni. Mondom igen, utána újból elindítom a Thunderbird-ot, és egész nap működik, semmi gond. Ezt minden egyes nap, gép bekapcsolása után eljátsza egyszer, elég idegesítő.
Meg lehet tudni, hogy vajon mi lehet a baj? Log vagy ilyesmi?
Google nem adott semmi találatot a problémára, Thunderbird bug jelentésben sem találtam semmi hasonlót. Csak azután kezdte el ezt eljátszani, miután frissítettem erre az új verzióra.
-
Sonja
nagyúr
Fresh Player Plugin Gets Hardware Accelerated Video Decoding Via VA-API and VDPAU
Fresh Player Plugin is a wrapper that allows Linux users to use Pepper Flash from Google Chrome in Firefox and other NPAPI-compatible browsers. This is useful because the latest Flash Player is only available for Google Chrome (it comes bundled with it) on Linux, while other browsers, like Firefox, are stuck with an old Adobe Flash Player version (11.2).
Thanks to the new VA-API/VDPAU hardware accelerated video decoding available in the latest Fresh Player Plugin, Flash videos should use less CPU (because they'll be using the GPU).
-
Sonja
nagyúr
Alapból megjelenik nálam a bluetooth icon az óra mellett a panelen, holott nincs is bluetooth az USB-ben. Ha beledugom az USB-s bluetooth adaptert, majd kihúzom, akkor eltűnik az icon. Nem lehet valahogy beállítani, hogy alapból, boot után ne legyen ott az icon, csak ha csatlakoztatom az USB-be a bluetooth adaptert?
Ubuntu Studio 14.04.2 LTS + XFCE 4.10
-
Sonja
nagyúr
válasz
Lathronos #36836 üzenetére
Na jó, de ezt a gépet még játékra vettem úgy 3 éve.
Azóta megváltoztam, már nem játszom (jó, néha kis Minecraft), de ugye a gép maradt.
Videókártyát is a Minecraft miatt vettem egyébként, mert HD4000-en nem ment túl jól, még Linux alatt sem.
Viszont örülök ennek a kis 750 Ti-nek, remek vétel volt.
Egyébként nem olyan rossz dolog azért, ha takarékoskodik. Sose tudhatja az ember, hogy mit hoz a jövő. Lehet, hogy kevesebbel kell majd beérnem, minden változik.
Szerk.: Ja, és 2GB ramdrive-nak van fenntartva!
-
Sonja
nagyúr
válasz
mAtThEw0319 #36612 üzenetére
Én nem bírtam feltenni, valami hibába futottam bele, így inkább nem kísérleteztem.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Lathronos #36484 üzenetére
Ezt is megtaláltam, de semmit nem használt.
Egyébként akár mire váltogatok az icon választó menűben, minden másnak rögtön változik az iconja a lenti panelen és az ablak bal sarkában, de az eddigieknek (chrome, pinta, stb.) nem. Nagyon fura.
(#36482) ubyegon2: Nem, egyáltalán nem zavar, itt csak szép desktop képeket mutogatnak. Fel is vagyok rá iratkozva RSSben.
Csak nem értettem, a linket, mivel itt nincs szó problémáról, és annak megoldásáról.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Lathronos #36475 üzenetére
Eddig egy gond se volt, ami komolyabb lett volna, apróbb meg minden linux-ban van (meg Win-en is, csak másmilyen). Realtime kernel miatt marad az Ubuntu Studio. Ha nem tudom megoldni az icon eltünést, az se probléma, meg tudok vele lenni. Csak érdekel(ne), hogy mi a probléma.
-
Sonja
nagyúr
Mi a fenétől tüntek el programoknak az iconjai?!
Nem mindegyiknek, csak random. Nem a főmenűből ("start" menűből), mert ott megvannak, hanem ha elindítom a programot, akkor ugye lent a taskbaron a neve mellett is megjelenik az iconja, meg az ablak fejlécében is balra. Nos, innen tüntek el, és sehogy nem bírom visszavarázsolni.
Itt van pár példa:
Google Chrome
Pinta
Ardour3
-
Sonja
nagyúr
Nagyon jó ez a Glances a top/htop helyett.
-
Sonja
nagyúr
válasz
olivera88 #36401 üzenetére
Ha csak a flash-es játékok a lassúak, akkor megvan a probléma. Nincs hardware-es gyorsítás a pepperflash-el, csak szólok. Win alatt minden bizonnyal volt HW-es (GPU-s) gyorsítása az Adobe flash-nek.
Szerk.: Próbálja ki, hogy a címsorba chrome://flags, majd a legelső "A szoftveres renderelési lista felülírása" opciót engedélyezi. Újraindítás, és nézze meg megint.
-
Sonja
nagyúr
Megosztom már a tapasztalatom, és egyúttal a megoldást is, a promlémámra. Majd egy órámba telt, míg megoldottam, de azért is megoldottam!
Felemelő érzés volt a végén.
Adva volt ez a Lenovo billentyűzet, ami a szokásos 105 gombos. Semmi sallang, ahogy kell. Viszont én az eddigi billentyűzeteimen aktívan használtam a multimédiás billentyűkből a hangerő +/-, és a mute gombokat. Arra gondoltam, hogy biztos meg lehet oldani, hogy tetszőleges billentyűre tegyem a 3 vezérlést. Itt kezdődtek a gondok, mert nehezen akart XFCE alatt összejönni, hogy ne csak vezéreljem, de a visszajelzés is legyen, de xfce-notifyd alatt! Ez utóbbi a pulseaudio-t nézi Ubuntu Studio-ban. A megoldás:
Beállítások -> Billentyűzet -> Alkalmazás-gyorsbillentyűk. Itt adjuk hozzá a megfelelő billentyűket, ami nálam a Super+numerikus+ a hangerő növelés, a Super+numerikus- a hangerő csökkentés, míg a némítás a Super+numerikus* lett. Parancsnak pedig ezt a hármat adjuk meg:
Hangerő némítás: amixer -D pulse set Master toggle
Hangerő fel: amixer -D pulse set Master playback 5%+
Hangerő le: amixer -D pulse set Master playback 5%-Gondoltam leírom, hogy hátha másnak is hasznos lesz.
-
Sonja
nagyúr
Kis érdekesség.
Vettem egy Lenovo Preferred Pro USB Fingerprint (KUF0452) billentyűzetet, amin van egy újjlenyomat olvasó. Linux alatt ezt haszálni is lehet, méghozzá a Fingerprint GUI programmal. Nagyon tetszik, hogy pl. sudo apt-get install parancsnál is elég megadni az újjamat, nem kötelező gépelni (azt is lehet továbbra is
).
-
Sonja
nagyúr
válasz
#00661248 #36100 üzenetére
Akkor most bootolj Win-be, és add ki a "chkdsk [drive:] /f" (a drive: természetesen a pendrive legyen, pl. chkdsk k: /f) parancsot. Elméletileg ez már "megjavítja".
(#36101) PeachMan: Elméletileg minden játéknál kellene, ahol a Steam Overlay működik. Nálam nem mindig akar működni. Hogy mitől függ, arra nem jöttem rá.
-
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
válasz
#82679040 #36076 üzenetére
Köszi! Erre ez az üzenet:
There is only one alternative in link group x-www-browser (providing /usr/bin/x-www-browser): /usr/bin/google-chrome-stable
Nothing to configure.Közben meg ezt mutatja, és valóban rá is kérdez, ha megnyitok a filekezelőben egy html file-t:
Tudnám, hogy mi a fenéért felejti el, hogy mit állítok be?!
-
Sonja
nagyúr
Hogy lehetne végérvényesen beállítani az alapértelmezett böngészőt Ubuntu Studio 14.04.2 LTS + XFCE alatt?
Akár hányszor állítom be a Beállításkezelő -> Alapértelmezett alkalmazások opciókban, mindig "elfelejti".
Rettenetesen bosszantó. Ötlet valakinek?
-
Sonja
nagyúr
Frissítéskezelő szólt, hogy van 2 frissítés, ezek:
Telepítés most, majd utána ezt közli:
Ez mi a fenétől van, illetve mi a megoldás?
Egyébként terminálban egy sudo apt-get update után ezt írja:
W: GPG hiba: http://origin-download.mono-project.com wheezy InRelease: Az alábbi aláírások nem ellenőrizhetők, mert a nyilvános kulcs nem érhető el: NO_PUBKEY A6A19B38D3D831EF
W: GPG hiba: http://ppa.launchpad.net trusty Release: Az alábbi aláírások nem ellenőrizhetők, mert a nyilvános kulcs nem érhető el: NO_PUBKEY A6804EA8EAE0D85CEz pontosan micsoda, és hogy lehet "helyrehozni"?
-
Sonja
nagyúr
Igen, így van beállítva.
Tűzfalat még nem aktiváltam, szóval azzal nem lehet probléma. Az irpstacksize értékét nem Windows alatt gondoltad beállítani? Mert az nekem nincs.
Csak egy Linuxos gépem + Dune HD Media Player.
(#35767) lev258: Persze, az volt az első, hogy a 2 NTFS HDD-met beállítottam az fstab-ban.
Aktívan használom azokat is, így fontos is volt.
-
Sonja
nagyúr
Feltettem azt is tegnap, de azzal se bírtam beállítani úgy, ahogy szerettem volna.
Leírom a pontos szituációt, talán lesz valakinek ötlete, hogy mit rontok el.
Adott egy Dune HD média lejátszó, amiben be lehet állítani Samba és NFS megosztásokat is. Eddig Win 8.1-et használtam, ahol a Samba megosztást úgy állítottam be, hogy ne legyen jelszókérés, és a Sorozatok mappát osztottam meg. Ennyi elég is volt, ezután a Dune HD-ban úgy kellett beállítani, hogy lássa a Sorozatok mappát, hogy megadtam egy nevet (Sorozatok), majd a gépem IP címét, végül magát a megosztott mappa nevét (Sorozatok). Utána már látta is a sorozataimat. Nos, itt Linux alatt ezt sehogy se sikerült elérni, ezért állítottam be NFS-t, azt rögtön látta is.
Samba megosztásnál a GUI programban annyit csináltam, hogy megadtam a Sorozatok mappát (Ez egyébként NTFS partíción van!), csak olvasható, majd a hozzáférés fülön kiválasztottam a Hozzáférés mindenkinek opciót. Sajnos semmi.
Amikor még az alap Ubuntut használtam Unity-vel, akkor ott a filekezelőben (Nautils, ha jól emlékszem) a mappán állva jobb gomb -> megosztást választva tökéletesen látta a Dune HD.
-
Sonja
nagyúr
válasz
lev258 #35711 üzenetére
Az Ubuntu Studio 14.04.1-el már normálsan jön be a Live rendszer, lehet telepítenem.
Köszönöm!
Előtte még azért kérdeznék. Utána elég a
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgradeparancs a 14.04.2-re való frissítéshez, vagy kell még valami?
Illetve ilyenkor fel fogja tenni a nouveau driver-t is? Mert az nem lenne ugye jó. Hogy célszerű ezt kivitelezni? Elsőnek az Nvidia driver fel, majd frissítés .2-re?
-
Sonja
nagyúr
Fel akartam tenni az Ubuntu Studio 14.04.2 LTS kiadást, de Live-ba már eleve garfikai hibákkal indult, alig látni valamit. Rákeresve a problémát az a hulladék nouveau driver (open nvidia) okozza, és elvileg az F6, majd a nomodeset segít. Sajna nálam nem oldotta meg a problémát, ugyan úgy grafikai hibáktól hemzseg, telepíteni se bírom.
Egyszer már feltettem az Ubuntu Studio-t, de akkor a 14.04 LTS volt, és akkor semmi gond nem volt. Van rá valami (másik) megoldás?
-
Sonja
nagyúr
válasz
kurion #35587 üzenetére
qBittorrent, nem hagy cserben 500/100Mbit-es NET-nél.
-
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
Itt van ilyesmiről szó.
Szvsz nem néz ki olyan nehéznek. Mondjuk hogy honnan veszel csavart érpárú UTP kábelt?!
Maximum csak csinálni tudsz, mert én nem találtam készre szereltet google-val.
-
Sonja
nagyúr
válasz
errorcode06 #26314 üzenetére
Pinguy OS
Ubuntu alapú, minden általad kívánt program alapból benne van, cserébe 2,2GB a (fullos) ISO.
-
Sonja
nagyúr
Persze. Sajnos csak menű nélkül lehet vele lejátszani.
SMPlayer le se játssza a lemezt, míg a VLC meg nem ad hangot, ha a magyar DTS 5.1-et választom ki.
Szerk: Az alap mplayer br:////dev/sr0 paranccsal az eredeti német hangsávot indítja el, és elég sokáig szarakodtam, mire rájöttem, hogy lehet elindítani a filmet a magyar DTS hangsávval.
-
Sonja
nagyúr
válasz
lionhearted #21475 üzenetére
No, és mi a saját crontabom?
Nem lesz titkosítva a home.
(#21476) percival64: Köszi, ez hasznos lesz!
-
Sonja
nagyúr
Még mindig készülődök a Win lecserélésére, így még olvasgatok, és USB pendrive-al Live-ban használom. Ja, és VMWare alatt is az Ubuntu 12.04-et.
Egy külön txt file-ba írogatom, hogy mit kell tennem installálásnál, és utána, milyen programokat kell feltelepítenem. Most kigondoltam, hogy hogy legyen a ramdisk, illetve a Chrome cache mappa áttétele. Leírnám az én megoldásomat, és szeretném, ha véleményeznétek.
Az első a ramdisk létrehozása. Ezt rögtön a /tmp mappába gondoltam.
/etc/fstab file-ba beszúrni ezt:
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,size=2048M,mode=1777 0 0
Ez egy 2GB-os ramdisket hozna létre.
A másik a Google Chrome cache mappa áttétele ebbe a ramdisk-es /tmp mappába.
/etc/rc.local file-ba a végére írni:
mkdir /tmp/google-chrome
ln -s /tmp/google-chrome ~/.cache/google-chrome
exit 0Majd futtathatóvá tenni:
sudo chmod +x /etc/rc.local
Így minden indítás után ez a "symlinkelés" lefutna.
Nos, ez így rendben lenne?
Vagy valamit elszúrtam?
Esélyes, tehát mondjátok, mit csináljak majd másképp!
Köszi!
-
Sonja
nagyúr
Ezt modnom, hogy alapból ilyen, de rühellem nyomkodni a görgőt és át akarom tenni az oldalsó gombra. Szintén G400-am van.
Viszont sikerült!!!
Az egyik google link segített, méghozzá ez! Hátha másnak is jól jön.
Csak ennyit kellett írnom terminal-ba:
xinput set-button-map "Logitech Gaming Mouse G400" 1 8 3 4 5 6 7 2 9 10
Tehát csak a két gomb sorrendjét kellett felcserélnem, azaz a 2-es gombot a 8-as helyére tenni.
-
Sonja
nagyúr
Tudna valaki segíteni egér ügyben?
Már annyit olvastam google segítségével, de még mindig nem bírom megoldni. A lényeg, hogy az egeremen 5 gomb (illetve 8, de a másik 3 a DPI állításra van) van. A középső egérgomb ugye a görgő, de azt csak görgetésre használom. Win alatt a Logitech progival telepítés után át szoktam állítani, hogy a középső egérgomb funkciója az egyik oldalsó legyen. Ez azért jó nekem, mert így Chrome-ban ezzel kattintva a linkre egy új tabban nyílik meg. Nos, ezt szeretném Ubuntu 12.04 alatt is elérni, de nem megy.
Előre is köszi annak, aki segít.
-
Sonja
nagyúr
Csak jelezném, hogy nem a Linux, és nem a Chrome volt a bűnös. Ma minden jó lett hirtelen, és ezért volt rossz tegnap.
Én meg mit össze szórakoztam.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Rimuru #21446 üzenetére
Már azt is próbáltam, de nem változott. Viszont rájöttem, hogy hol a hiba. Ha offline profile-t hozok létre, azaz nem jelentkezek be a google fiókomba, akkor semmi gond! Ha kilépek a Chrome-ból, akkor az összes chrome folyamat leáll. Elindítva újból a chrome-ot, tökéletesen működik. Ha viszont bejelentkezek, akkor onnantól kezdve rossz lesz addig, míg nem jelentkezek ki a google fiókomból!
Na, most mi a fene van vele? Mi nem tetszik neki?!
Szerk.: Itt hagytam kb. 20 percre futni a Chrome-ot. Visszajöttem, és most már be lehetek jelentkezve, akkor sincs probléma.
Ez jó. Viszont a mentett jelszavaimat nem szinkronizálja, szóval azok vesznek, úgy látszik.
Igen csak fura viselkedés ez.
Szerk2.: Ha egy olyan oldalra megyek, ahova kell a név/jelszó, akkor automatikusan kitölti! Viszont a beállításoknál nem mutat egy darabot se!
-
Sonja
nagyúr
Google Chrome-al (és a Chromium is) van problémám, de nagy! Folyton ezt a hibát csinálja. Mindent megpróbáltam, ami itt (is) le van írva, de eredménytelen.
Csak egy indításig jó, ha kilépek és ismét elindítom, megint jön ez a probléma. Egyébként kilépve a Chrome-ból, még vannak futó chrome folyamatok. Ilyenkor killall chrome 3x(!), és leállnak. Ezután elindítva ismét jó a Chrome, amig ki nem lépek belőle (már, ha ezt annak lehet hívni). Rémes, hogy ilyen alapvető dolog, és ennyi szarakodással sincs megoldás.
Ja, Ubuntu 12.04 LTS alatt próbálom!
-
Sonja
nagyúr
Van valakinek tapasztalata Virtualbox-os (esetleg VMWare-es) Ubuntu Linux-al?
Egyszerűen nem jön sehogy se össze, amit akarok. Megjelent ugye a Linux-os Steam, amit telepíteni akarok, hogy a Team Fortress 2-t elindítsam, és kapjak érte egy cuccot. Gondoltam, hogy egy egyszerű virtuális gépes telepítéssel elintézem, de sehogy nem jön össze.
Kezdeném a VMWare-el. Ott szépen mindent meg tudtam csinálni (ubuntu fel, steam fel, tf2 leszed), még sikerült a vmware-es ogl-t is feltenni így! Ellenben ekkor is hiába indítom el a TF2 játékot, leáll egy "Could not find required OpenGL entry point 'glColorMaskIndexedEXT" hibaüzenettel.
A Virtualbox-al meg sehogy nem boldogulok.
Feltelepítem benne az ubuntut, és az első indításnál rögtön egy compiz leállt hibaüzenettel indít, és utána már csak a hátteret jeleníti meg, meg persze az egérkurzort. Innentől kezdve mindig csak ennyit csinál, akár hányszor indítom újra, vagy telepítem újból fel.
Nem értem mit cseszhetek el, mert Steam fórumán is csak annyit írnak, hogy a virtualbox default beállításaival kell csak telepíteni, és minden megy elsőre. Na, nálam nem.Valakinek valami ötlet?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged