- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Yettel topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Ezt, ha konzolos bejelentkezésre váltok, akkor be tudom írni? Csak meg próbálkoztam ott is bejelentkezni, de tájékoztatott róla, hogy rossz kódot ütok be és utána felajánlotta, hogy beírjak valami parancsot. Vagy az más?
Na mind1, közbe reményeim szerint elkezdem a másik winyóra telepíteni a 9.04-et.
Azzal szükség esetén le tudom menteni a fájljaimat? (És ha igen, akkor abban az esetben is, ha ext4-ben telepítem?)
Előre is kösz!
-
leviske
veterán
Helló mindenki. Mivel úgy tűnik, hogy az Ubuntu topic-ba ez nem való, ezért megkérdezem itt...
Vasárnap a Ubuntu 8.10-ről Kubuntu-ra frissítettem a KDE4(.1.3) miatt. Őszintén szólva igencsak lefagyott az arcomról a mosoly, mikor megláttam, hogy az eddig megszokott asztalkörnyezetet alapjaiban rendezte át.
Ezzel még nincs is gond, de van pár alap szolgáltatás (PL: frissítés kereső), amit nem találok. Ez amiatt van, mert a Canonical nem nyújt frissítést a Kubuntu-hoz, vagy nyújt(ana) csak a KDE bekavar?
Ja? És hogyan tudok telepíteni ablaktémákat? Az asztal tetszik,de az ablakok témái szerintem elég bugosnak mondhatók.
Előre is köszönöm a segítséget!
MOD: Ja? És hogy tudok 9.04-re frissíteni? Vagy abból inkább várjam meg legalább az RC-t?
-
leviske
veterán
válasz
dr_strange #6351 üzenetére
-
leviske
veterán
Na, lámakérdés áradat
:
1. A Google desktopot hogy lehet Linuxra is telepíteni? Van linuxos változata, de annak köze sincs a Windows-os/MAC-es változathoz...
2. Lehet-e valahol találni aMSN Plus-t? Vagy valami hasonlót, hogy megtudjam jeleníteni a színes betűket, stb., amiket a WLM +WLM Plus-al sikerült? És lehet-e találni olyan plugint, ami az Windows Live Messenger smiley-ait jeleníti meg a mostaniak helyett?
3. Lehet-e valahogy a Firefox betűkészletét bővíteni a Windows betűkészlettel? A több program jól néz ki a Linuxos betűkkel, de a Firefox esetében elkélne a a régi betűkészlet...
4. Lehet-e az AMD Overdrive-ot Linuxon futtatni, vagy van-e Linuxos- változat... ha nincs, akkor lesz-e?
Egyelőre ennyi... majd még visszatérek.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
leviske
veterán
És mitől függ, hogy a Wine-el mit lehet futtatni? A Wine fejlődésétől, vagy a játékok megírásától?
Amugy a Winamp csak azért kéné/kellett volna, mert az Audacious első telepítési próbálkozásom csúfos kudarcba fulladt...
Momentán elmagyarázhatná valaki, hogy hogy folyik egy program telepítése linuxon... mert egyelőre vagy nálam van user error, vagy nem úgy kell telepíteni, mint a Windowsban.
-
leviske
veterán
És honnan lehet tudni, hogy tartalmazza-e a drivert?
Amugy linux-ra nincs olyan megoldás, amivel az összes Windows-os alkalmazás futtatható?
Winamp, játékok... és nokia drivert lehet valahonnan hozzá szerválni?
És még egy hülye kérdést had': DX-es játékokat lehet rajta futtatni (lévén, hogy az MS fejlesztés), vagy csak OpenGL-es játékokat?
Előre is kösz!
-
leviske
veterán
Az Ubuntu Linuxot akartam kipróbálni... annak némileg utánaolvastam. Az oldal, amit linkeltél, az is az Ubuntot javasolta (nem csak azt, de köztük volt
).
(#6303) sh4d0w: De gondolom tűzfalra azért még szükség lehet... nem?
Egyébként köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
-
leviske
veterán
A Linux-ot DVD-re is ki lehet írni, vagy csak CD-re?
Csak mert itthon csak DVD van és ki szeretném próbálni....
És létezik a linuxhoz valami normálisabb internet security, vagy legalább antivírus?
Előre is kösz a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest