- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4754 üzenetére
Nos ezek a Te tapasztalataid. Neked nem jött be. Attól még simán lehet, hogy neki meg pont ez kell. Mert mindent meg tud csinálni ami neki kell.
Az ati résznél tévedtem. A 3xxx sorozathoz kizárólag vesa driver van jelenleg.
Ennek a helyzetnek kizárólag a ati az okozója. Nem bírnak egy normális drivert csinálni. A közösség hamarabb fog értelmes drivert szállítani mint ők. Így van ez mióta linux a linux.A 4 megás dologban maximálisan igazad van! Én ezt már rég tudom. Ha nem akarnék időnként stalkerzni már adnám is el a francba a 7600gt-t. Vennék egy integrált inteles lapot és jóccakát.
"Solid Edge-re és Femapra" ezeket nem ismerem. Mit csinálnak? Lehet, hogy van rájuk alternatíva.
Az, hogy okosabbnak képzeli magát egy disztró mint kéne, létező jelenség az utóbbi időben. Talán próbálj ki egy másik disztrót.
Én jobb klikk lemez kiadásával szoktam kiadatni vele.
-
Vladi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4748 üzenetére
Most miért kell a kezdőt félrevezetni?
Egyrészt nemsokára támogatni fogja a gyári driver is, de a nyílt forrású radeonHD driverrel szerintem már megy. Videót meg lehet nézni szoftveres gyorsítással is.
Kodek kell itt is, csak mellékelik csomagban roppant előzékenyen.
Mivel nem lehet játszani, meg dolgozni? A szükséges szoftverek 99%-a rendelkezésre áll. Nem kell a vacak windowser emulátorral vacakolni.
-
Vladi
nagyúr
Természetesen használhatsz linuxot. Ne halgass rá.
A kinézete sok disztrónak hasonló, mivel ez az ablakozón múlik, amit használsz. kde, gnome és xfce a leg népszerűbbek. Persze ezeket is tetszés szerint átalakíthatod, témázhatod. gnome-look kde-look és xfce-look oldalak tele vannak szép témákkal.
Ez az oldal segít a választásban. Utána nézd meg a választott disztró oldalát, olvasd át a kezdőknek szánt doksikat.64 bites oprendszert nem javaslok. Nagyon sok vele a kompatibilitási probléma. Inkább 32 bitest. Egyrészt linux alatt nem valószínű, hogy a 4 giga ramot ki tudod használni, mésrészt van olyan kernel ezekhez is, ami képes használni a sok memóriát. (fedóra alatt a kernel-PAE kell neked, a többinél passz.)
A legjobb, ha a 80-asra telepíted. Valóban primitív de biztosan működő módszer, ha lehúzod a másikat telepítés idejére. Utána a linux rendszerbetöltőjét (legtöbbször ez a grub) be tudod úgy állítani, hogy indítsa a windowst is ha kell.
Az ati kártyáddal lehet még gond, de 3d gyorsítás nélkül is tudod majd használni a gépet.
Jah és igen. Prímán lehet vele netezni, zenét hallgatni, filmezni, és doksikat írni. A többi meg majd jön szépen idővel, ahogy gyűlik a tapasztalat.
-
Vladi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4743 üzenetére
Kizárt. Ilyenkor kérdezni tessék.
-
Vladi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4741 üzenetére
Ez mind igaz lilóra és grubra is.
-
Vladi
nagyúr
Tanulmányozd a szakirodalmat.
Azt csendesen megsúgom, hogy hiába próbálkozol faton a chmoddal, mivel az a kiváló fájlrendszer képtelen jogosultságokat tárolni.
Erre valók az uid/gid opciók az fstabban.Az ntfs írás/olvasás pedig pofon egyszerűen beállítható már minden disztróban.
Az egyik leírás.Komolyan mondom nem értem! Emberek úgy kezdenek használni egy disztrót, hogy még csak meg sem nézik annak dokumentációját?? Én ha egy új rendszerrel ismerkedek akkor első a disztró wiki... Nem értem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
NovaBlue #4622 üzenetére
Hosszú és kemény menet lesz...
1. Ki kell adni azt a parncsot. Ez kiszűri a logból, hogy mi a hiba. (Illetve mire figyelmeztet. Akkor EE helyett WW-t írj.)
Persze nem tudod hol kiadni. Sebaj. ctrl + alt + F1 (2,3,4,5,) billennyűkkel kapsz egy terminált. Ott add ki.2.
sudo aptitude purge gnash
3.
Indítsd terminálból és nézd meg a kimenetét. Ha valami signal 11 akkor űberszívás.4.
Most mondjam azt, hogy korai az a debian? Hova milyen grubot raktál. Milyenek a partícióid... stb. az ilyenkor szokásos visszakérdezések. (Nem lehetne ezeket megspórolni?)
5.
Unrar csomag fel, utána ahogy épp jól esik. (Én sokat kattingatok ilyenkor az egyik fájlon.)
6.
Állítsd át másik kimenetre. Mplayer beállítások között lesz a video részen. Lejátszóprogram újraindítást igényel.7.
/var/log/messages
szerintem lesz benne beszédes valami. -
Vladi
nagyúr
adalbert1:
Ne máá! Az egy izomgép!
Amúgy lényegében bármelyik disztró tudja azt, ami neked kell. Válassz egy népszerűt, gyors ablakozóval. (xfce pl.)
Viszont készülj fel, hogy naponta fognak hozzád menni kérdésekkel. Lesz még ezzel probolémád. -
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4554 üzenetére
Ahaja. Hardver hiba a driver hiánya... egy jó kis driver flopi vagy usb akármi kellene neki... de ne már én segítsek windows telepítésben.
-
Vladi
nagyúr
válasz
qwertly #4463 üzenetére
Én azzal nem vacakolnák. Ha van hozzáadott driver, akkor biztos, hogy a livna rapóban lévő kernel modul is jó lesz. De szerintem ezt már említettem. Azt kellene megtudni, hogy milyen csipes az eszköz, tehát, hogy melyik kell hozzá.
Tehát egy lspci-t és/vagy lsusb-t nézz már meg.
-
Vladi
nagyúr
válasz
qwertly #4458 üzenetére
Rossz hír:
Azt az 55 gigát nem fogod tudni használni a nélkül, hogy megbontanád a partíciók mostani rendszerét.Hogy miért nem működtek a parancsok? Ó, az a rút terminál az oka.
Jó hír is van: wlanhoz valószínüleg kell majd kernel modul csomag. A livnások jó arcok és összecsomagolták őket.
Ezek közül valamelyik leírás releváns neked. Nem árultad el eleddig az eszköz típusát.
-
Vladi
nagyúr
Nagyonsok infó az uhuról.
Nade régi gépre miért kell feltétlenül új disztró? A 6.06 sem új mégis van még 1 év támogatása. Mégsem javasoljátok sose. Nem értem én ezt.
UHU2 a definíciónak megfelel, ráadásul firssítések is vannak még rá.
Amúgy meg jön a 2.1. -
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
Szkeptikus #4342 üzenetére
Na csak sikerült valakit "megfertőznöm"?
Gondolom Falko "haverom" tökéletes telepítés leírása.
No, csak légy körültekintő, cent nem éppen kezdőknek készült. De ha sikerül mindent bállítanod, akkor már sokkal előrébb jársz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Szkeptikus #4337 üzenetére
Süsü is teljesen jó, csak mindenkinek maga fele hajlik a keze.
Eseltelg valami kis fogyasztású ablakozóval kezdj. pl: xfce
Van számos kliens a célra. Azu pl tud webuit. De ktorrent is tud. Esetleg Torrentvolve vagy torrentflux. Nameg az rtorrent és felületei. Válogass.
Amúgy meg ha már van vnc akkor már bármi megteszi. -
Vladi
nagyúr
válasz
Szkeptikus #4332 üzenetére
Hali!
A vas bőven sok a célra, ezzel nincs gond. Linuxnak valami hosszabban támogatottat válassz. Esetleg grafikus felület nélkül is gondolkodhatsz. Tovább tart összerakni, de érdemes időt szánni rá.
Hogy én is mondjak konkrétumot: centos. 7 év támogatás. Gyakorlatilag "kirohad" alóla a géped.2 mb videokártya szerintem egyiknek sem gond. Nekem 1megás van.
utorrent?
Az minek? Van egy csomó jó linuxos kliens, nemrég írtak is rtorrent beállításáról.
Médiaszerver: az passz...
samba: erre is találsz itt leírást. Viszont akkor már ftp minek?
vnc-nek meglepő módon vncserver-vncviewer páros.
Oracle 11G XE az nemtom miaz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
qwertly #4327 üzenetére
AcentoneISO. Nem árt azért a linux mount rendszerével tisztában lenni.
-
Vladi
nagyúr
derossi!
Először is:
su -
Csak a biztonság kedvéért. Ha meg süsü akkor: kedit. Az tuti van. Utána lehet szerkeszteni.yetike!
azaz, sudót mindenkinek.
bambano!
Köszi a magyarázatot. Így már egészen világos.
Hogy mi, azt nem részletezem, mert szilveszter lesz és nem flame.
Nah, idén már nem okoskodok többet. Boldog Új Évet minden linuxos arcnak.
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #4203 üzenetére
Nah, így már egy kicsit világosabb, köszike.
Szerintem ez egyáltalán nem flame. Sőt igenis érdekes a dolgog.
Viszont itt merült fel, úgyhogy tárgyaljuk ki itt."A sudo buguntu jellegű root pótlék felhasználása a sudo eredeti céljának nem ismeretén alapszik, mint ilyen, marhaság. Semmiféle plusz védelmi szintet nem ad az, hogy nincs korlátozva, miket lehet sudo-ból megcsinálni."
Itt viszont nem egészen értem, mit is akarsz mondani.
Eddig úgy gondoltam a sudóra, mint egy korlátozott rootra. Persze ha van mellette egy nem sudo juzer, aki használja.Az én magánvéleményem meg az, hogy minél elterjedtebb egy rendszer - lásd ubuntu - annál inkább figyelmi kell arra, hogy a juzer ne vágja szét a saját hülyesége miatt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Anakin007 #4199 üzenetére
Nos a vacak programnál maradva: nem sudón keresztül futtatod. Ha mégis, akkor sem root jogon fut. Nézd meg a htopban.
A sudo mélyebb logikáját és a mögötte álló filozófiát nem ismerem annyira. Van számos előnye, amit említettem is.
Az viszont nem igaz, hogy máshol nincs. Max nem alapértelmezett. OpenBSD-re is fel lehet rakni.
Amúgy meg nem olyan sok azt a sudót elébigyeszteni minden parancsnak ahol kell. A jelszó megadás meg mindenhol megvan.
Az, hogy az ubisok ezt használják, nem elég ütős?Biztonság: az, hogy hozzád nem törtek be az örömteli, viszont ha nem muszáj ne adj nekik támadható felületet.
Erről szól a 2-3-x szintű jogosultság renszer, amit említettem. -
Vladi
nagyúr
válasz
vancha2 #4191 üzenetére
2. Sambázd össze őket. Csak magyar leírást találsz hozzá.
1. Uhu vezértlőben a hangkimenetet állítsd át.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Anakin007 #4179 üzenetére
Mivel sudo esetén nem fut minden alkalmazás root jogon. Ha rootként jelentkezel be, akkor minden alkalmazás root jogon fut. Egy vacak program, egy - két csúnya bug, és már szét is vágtad a rendszert. Míg sima júzerrel ez maximum a fiókjára vonatkozik.
Ha sudót használsz, akkor közbeiktatsz még egy biztonsági szintet. Mivel a "rootnak kinevezett" user sem fér hozzá közvetlenül a rendszerhez root joggal.
Ha e mellé teszel sima usert, akkor van további egy szinted a hierarchiában. Ha meg SELinuxod is van az plusz egy szint. Ha összeadod ez akár 4 is lehet, a te hipotetikus egyedhez képest. (user, sudoer, root, selinux) Ne ez már emberes biztonság.
[Jelszavam: Nem luxus a biztonság.]
A másik: ha nem egyedül használod a gépet, akkor... nem is folytatom, képzeld hozzá a többit.
Engem pl a hideg kiráz, ha csak a user fiókomat használja valaki, nemhogy tetszés szerint garázdálkodhasson.Harmadik: egy két rossz mozdulat, és már borult is rendszered.
Negyedik: root jogra elég ritkán van szükséged, ha minden jól be van állítva a rendszeredben.
Na kb ezért. Persze használhatod úgy, te dolgod, de akkor legalább ne terjeszd.
Kellemes ünnepet mindenkinek.
-
Vladi
nagyúr
prolika tezsvír:
cs elvileg megy. Keress rá a mágikus gúgölben a varázslatos cs linux kombinációra.
weblapszerkesztő: hmmm... gedit?
vaaagy: nvu.
qwertly:
Ha egy sima konfig fájl megszerkesztésénél feladod, akkor nem fogsz messzire jutni.
Azért nem engedte menteni, mert root joggal kéne piszkálni. Ahoz meg - jó buguntus* szokás szerint - sudózni kéne. Lehe, hogy elírtam a parancsot.*kopirájt meg vályog: bambano
-
Vladi
nagyúr
válasz
prolika #4129 üzenetére
Nem kell drivert leszedni.
Add ki az
lspci
parancsot a terminálban. Ha a kimenetben felsorolja a hangkártyát és a hálókártyát akkor azok már működnek.
Hangot könnyű kipróbálni. Elő egy lejátszót és egy mp3-at. Hopp, itt kelhet majd kodek. De - állítólag - az ubuntu már van olyan okos, hogy felajánlja a megfelelő telepítését.Hálózatot szintén a terminálban kiadott
sudo ppoeconf
parancsal tudod beállítani. Szerintem ezt már korábban írta is valaki.
A videokártyához meg jó a csomagolt nvidia driver. Rendszer menüben lesz egy olyan, hogy zárt drájver telepítés vagy valami hasonló.
Azt nézd meg.Jah és kezd el tanulmányozni a ubuntu.hu-s írásokat.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4106 üzenetére
Naja, csak nem a mobility. Az csak 1800-ig. Viszont egy vesa driverrel el kéne indulnia a Ziksznek.
Hmmm... lehet, hogy itt a gond. Nekem is volt már olyan, hogy még az x1300-asomon radeon driverrel próbákozott vesa helyett.
Ha meglesz a mélyterminál akkor nézzd megy a /etc/X11/xorg.conf-ban hogy milyen drivert állít be.
-
Vladi
nagyúr
válasz
NovaBlue #4105 üzenetére
Nah akkor a 4. lépéstől újra:
1. Amikor nem indul a graf felület próbálj indítani egy mélyterminált.
Ctrl + alt + F1. Vagy f6-ig valamelyik.
Ha kapsz egy terminált jelentkezz be.
2. Keresd meg a /var/log/Xorg.0.log fájlt. Ezt másold át egy olyan helyre, ahol eléred más rendszer alól. (Pl: pendrive)
Ezt fogjuk majd elemezgetni, hogy lássuk mi a hiba.2a. ha nem megy a másolás karakteres felületen telepíts fel menet közben egy mc-t. Azzal ugyan úgy kell dolgozni, mint bármely kétpaneles fájlkezelővel. /media/valami könyvtárban lesz a pendrive pölö, aztán csak f5 a másoláshoz.
telepítő parancs:sudo apt-get install mc
Hajrá.
-
Vladi
nagyúr
válasz
NovaBlue #4087 üzenetére
Ubuntura bármilyen abalkozó: 100 hozzászólásonként valaki megkédi, keress rá.
Xubuntu: xfce.Ubuntu jellemzője a sudózgatás. Erről olvashatsz az ubuntu.hu-n.
Esetleg a terminálban ha root promptot akrasz:
sudo su -
majd júzer passz.Egyszóval: olvasni, olvasni, tanulni. Mit hagytam ki?
Jajj igen: wines játékokat tényleg ne...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4076 üzenetére
A psychot akkor - azt is - forrásból kell felraknod.
A python devel csomagjai fenn vannak? (Bár gondolom nem 2.5 van fenn.
)
-
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4074 üzenetére
Megnéztem. Először ellenőrizd, hogy megvan -e az összes függőség amit felsorol. (INSTALL.unix.txt fájl. szerintem a devel csomagok is kellenek)
utána egy
python setup.py install
paranccsal próbálkozz inkább. -
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4072 üzenetére
Az szívás. Akkor forgatás a köv lépés.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4069 üzenetére
A .noarch.rpm-el próbáltad? Mondjuk nekem nem tudta feloldani a függőséget, de hátha sosén.
Ha nem megy akkor még mindíg fel tudod rakni forrásból.
A .tar.gz-ben olvasd át a README fájlt. -
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4064 üzenetére
Milyen disztró? Szerintem kell lennie csomagnak.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4061 üzenetére
Nem vállt be?
Jobbnál jobb kliensek vannak! KTorrent, Transfusion, bittorrent, rtorrent
, qBittorrent (kedvencem) stb. jah azu is.
-
Vladi
nagyúr
válasz
misirulez #4060 üzenetére
de.
1. Felcsatolod írható olvasható módon a kérdéses könyvtárakat
2. Előszeded a .torrent fájlokat.
3. betöltöd ezeket egy linuxos kliensbe és megmutatod neki a már megkezdett letöltéseket. Újrahessel és már mehet minden mintha mise történt volna.Kliensnek egy példa. De létezik számos más is.
-
Vladi
nagyúr
Nos ez egy rendkívül összetett kérdés. Válaszolni is nehéz rá annyi mindent kell figyelembe venni.
Valóban sok disztró van, és azokon belül is lehet sok variáns. A különbség az abalkozóban, csomagválasztékban, csomagkezelőben, rendszer felépítésében, kernelben (és még sorolhatnám...) van. Meg persze ezek majdhogynem végtelen számú kombinációja. Olyan, mint egy kínai bazár.
Attól függ, hogy milyen filozófia és felhasználási cél szerint rakják össze.
(Ezért is van az, hogy sok kezdő kipróbál egy csomó disztrót mielőtt megtalálja a neki valót.)Elég rugalmas rendszer, az ubuntuból pl. 2 parancsal lehet bármilyen ubuntu variánst csinálni.
de csak vess egy pillantást a választékra, keresgess az egyes tulajdonságon mentén és megérted, miről beszélek:
http://distrowatch.com/Attól meg ne félj, hogy nem fog menni a géped. Te még nem is sejted, hogy mennyi erőtartalák van abban a gépben megfelelő szoftverek alkalmazésakor.
-
Vladi
nagyúr
Valóban sokszor. Első találat.
-
Vladi
nagyúr
Tök jó, hogy xp-t ajánlgattok egy linuxos topikban.
Egyébként az acer ajánlja ezt a laptopot telepített ubuntuval. Úgyhogy én megpóbálkoznék egy uborka telepítésével. A végén még sikerül és a gazdának is megteccik.
-
Vladi
nagyúr
-
-
Vladi
nagyúr
Hello!
Nos az nagyon helyes, ha kész partíciós rendszerrel vágsz bele a telepítésbe. Általános szabály, hogy olyanra csináld amit könnyen és gyorsan átlátsz.
1. Külön partíció win swapnak? Ezt honnan vetted?
ok
2. Mennyi ramod van? Ha 1G vagy több akkor tök felesleges a 2G linuxnak. Sose fogja kihasználni.
3. Nem tom. Te tudod/látod mennyi kell.
4. Annyi tuti elég. Még a Quake 4-et is felteheted rá.
lehet ext3 is, sőt még néhány másik is. Érdemes azt választani amit a telepítő felajánl.
5. Ntfs írás olvasás teljes mértékben megoldható. Windowsnak lényeges a primariy. Linux az elég rugalmas, így lehet extended is. Bár ha már 5 partíciód van, akkor muszály, hogy legyen. De tényleg az a lényeg, hogy átlásd.
Suse-t elég régen telepítettem, akkor eléggé önkényeskedett a partíciók tekinetében.
A telepítés sorrendje meg elvileg mindegy, ha vissza tudod állítani az MBR-t. -
Vladi
nagyúr
válasz
qwertly #3928 üzenetére
Hogyhogy nem történt semmi?
Naszóval még mindig ott tartsz, hogy az avahi démont akarod lelőni.
ngabor2 leírta, hogyan kell leállítani. sudo előtag azért kell, mert ugye csak root jobbal lehet ezt kivitelezni.
Amit én írtam az egy szövegszerkesztőbe (konzolos) nyitja meg a kérdéses konfig fájlt. -
Vladi
nagyúr
válasz
tomboy1000 #3840 üzenetére
Hali!
Nézd már meg a beállításokban, hogy milyen hangeszközt használ a tvtime és a xavtv.
-
Vladi
nagyúr
Ezek az egzotikus gépek (SPARC) állítólag nagyon állat gépek. Egyszer szivesen a kezeim közé kapnék egyet.
Érdemes még Őket is megkeresni. Ismerem az egyik arcot, jó fejek. Nameg kifejezetten ilyen eszközökkel foglalkoznak.
(Most nézem az oldalukat, lehet találni elérhetőséget, ott lehet próbálkozni.)
doc!
Arról a SGI Octaneról írhatnál egy kis blogot.
Külföldi fórumokon is érdemes körülnézni.Linux&játék témában már annyi írás van... Érdemes kovi oldalát olvasgatni. Illetve a játékportját.
De monom: linuxban a játék tized rangú kérdés. nekem is van xp partícióm, ha stalkerezni akarok. -
Vladi
nagyúr
válasz
bigyobogyo #3743 üzenetére
Hello!
Helyzet az, hogy ritka madár a géped, így kevesen ismerik. (Jól becsüld meg
)
Viszont a solaris az nem linux. Kvázi egy linuxos topikban kevesen tudnak hozzászólni. Viszont arra a gépre felmegy a linux. (pl: Debian)
Ha viszont maradsz a solaris vonalon akkor javaslom kérdezősködj a hupon. Ott inkább ismerik az arcok ezeket a gépeket/rendszereket.[Vááá, nem is olvastam doc doctor hozzászólását. De egy rugóra jár a zagyunk.]
-
Vladi
nagyúr
válasz
qwertly #3741 üzenetére
"Nagy nehezen felmet a cedegára a Battlefield 2142 el is inditom"
Na aztán csodálkozol, hogy fagy.... Emberek! A linux nem játékplatform!!
"És még most sem tudom,hogy nekem ha nem kell jelszót beírnom internet kapcsolatnál akor eternet vagy dsl kapcsolatom van?"
Na így viszont sokáig fog tartalni. -
Vladi
nagyúr
Szia!
Az a bootloader gondolom a grub. Nos nem az egész van az első vinyón (már ha erről van szó) csak az első része az mbr-ben. Ez tényleg el fog veszleni.
De ezt könnyen visszavarázsolhatod. Linux alól:
grub-install /dev/hda
Asszem.
De lehet nem is lesz rá szükséged, mert pl: telepítheted a második elejére és a biosban beállítod azt a winyót. persze ehhez át kell írni kicsit a /boot/grub/menu.lst-t.
(Átmapolás esete forog majd fenn.)
Vista miatt meg ne aggódj. A grub win esetében úgyis csak annyit csinál, hogy átadja az indítás jogát a másik (wines) rendszerbetöltőnek. A többi rajta múlik.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #3671 üzenetére
fstab hogy áll? Beírtad, vagy kézzel csatolod?
-
Vladi
nagyúr
Ajánlott a 32 bit. Még mindíg. Amíg nincs teljesen 64-es desktop rendszer, addig ez így lesz. Mondjuk ez nem csak a disztribútorokon múlik, mivel olyan apróságok nincsenek 64-re portolva mint: flash, driverek stb...
bár van olyan nagy disztró ahol már true 64bitről fantáziálnak a közeljövőben.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Atti1112 #3479 üzenetére
"most letöltöttem az ATI oldaláról a linuxos drivert"
Öreg hiba. Nem csak most, mindig.
Linuxra ati drivert repobol telepítünk. Szaladj fel az ubuntu.comra leírják szépen, hogyan."Ezt nem értem."
Ezt én sem. De nem is fogom amíg le nem írod. Vagy képet nem raksz róla. De a füstjeleket is egész jól megértem. -
Vladi
nagyúr
Nem is tudom. A T kérdező most sem Írta le, hogy miért is kell egy gépet feltörnie.
Persze, ha fizikai hozzáférése van egy géphez, akkor szinte semmi nem állítja meg a hozzáértőt.
De az a gép lehet egy könyvtári gép, vagy egy haver gépe: szívassuk meg őket mert roppant okosak vagyunk. Brrr....
A root passt meg mindenki jegyezze meg rendesen, vagy így járt. Szerintem. -
Vladi
nagyúr
Váááá
Mi meg leírtuk neki a megoldást.
Mégis hogy gondoltad ezt leírni egy nyilvános fórumba? Pofátlanság!
Szerintem gáz, ha valaki ilyesmit csinál. Nagyon is ellenzem a gépek feltörését, a nyilvános fórumokban való segítségkérést ilyen témában meg pláne!!
- 1. Az egyes futási szinten való illetéktelen indítás megakadályozható gurb jelszó alkalmazásával
- 2. Live cd-s módszer pedig a biosz jelszóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged